Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 kayıtlı üye, 16 misafir, 8 mobil kullanıcı
61429
Cevap
2584075
Tıklama
235
Öne Çıkarma
Cevap: Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (148. sayfa)
S
5 yıl
Yüzbaşı

Merhabalar,
Robot alma aşamasında bu forumdan, bilhassa Ali Tan Bey'in bilgi ve birikimlerinden çok istifade ettim. Belki başkalarının işine yarayabilir diye tecrübelerimi aktarmak isterim.
Bir marka-modelde karar kılmış, denemek için bir kaç gün kiralamayı aklıma koymuştum ki Ali Tan hocamın bir üyeye cevaben metraj-pil kapasitesiyle alâkalı mesajını okudum ve seçtiğim robotun bana yetmeyeceğini anlamış oldum. (160 m. süpürme alanı görünüyor) Öncesinde pil/kapasite ilişkisi hakkında en ufak bilgim yoktu. Bu bilginin akabinde bataryası uygun olan marka-modele yöneldim.
Marka-modelden bağımsız yazacağım, çünkü ilk defa kullanıyorum ve mukayese yapabilmem mevzubahis değil.
Öncelikle "işe yarar mı, klâsik temizliğin yerini tutar mı" diye en ufak bir tereddütüm olmamıştı. Normalde haftada bir temizlik yapılıyorken robotla hergün yapılacağı için toz birikmeyecekti. Tam da düşündüğüm gibi oldu, gerçekten de ev sürekli temiz.
Mop özelliği için de aynı şeyi düşündüm, ne kadar kötü silerse silsin hergün sileceği için mutlaka işe yarayacaktır diye bir mantık yürüttüm ve bunda da yanılmadığımı gördüm.
(Benim memnuniyetim evimin fiziki şartlarından kaynaklı da olabilir gerçi. Hiç halı yok, parkeler parlak cilâlı ahşap, seramikler düz yüzeyli parlak porselen, derz aralıkları ise mermer derzleri genişliğinde. Mobilyalarımın tamamına yakınının altına girebiliyor, metrekareye düşen eşya yoğunluğu çok az, gardroplar, portmanto vs tamamı gömme dolap şeklinde)
Eksi olarak gördüğüm husus; mop sonrası tekerlek izleri oluyor, parkelerde görünmüyor (açık renk olmasından mütevellit sanırım) ama seramiklerde gün ışığı alan yerlerde farkediliyor.(Koyu renk, pütürsüz düz yüzey ve parlak olmasından kaynaklı olabilir. Aslında eski usül viledayla silindiğinde de iz kalıyordu zaten. Açık renk, biraz pürüzlü yüzeyli veya yarı mat seramiklerde belli olmayabilir belki, bilemiyorum) Bu kadar kusur kadı kızında da olur diye düşünerek dert etmiyorum. Mühim olan temiz olduğunu bilmek. 3 gün mopladıktan sonra 4. gün yere düşen bir kırıntıyı almak için ıslak mendil kullandım, bahaneyle temizliği kontrol amaçlı etrafını bastırarak sildim ve bembeyaz çıktı.
Netice itibariyle; şimdiye kadar almamış olmamı büyük kayıp olarak addediyorum. "Temizliği yeterli olur mu" hususunda tereddütünüz varsa bile en kötü ihtimalle rutin temizliğe çok yardımcı olacaktır. Bu özelliği bile almak için başlıbaşına bir sebep.
Tek zorlandığım husus -yaşım itibariyle olsa gerek- kurulum aşaması, mobil uygulama vs teknolojiye adaptasyon oldu.
Buradaki bilgilendirmeleriyle, evimin şartlarına uygun vasıftaki robotu, destek hizmeti veren bir firmadan almamı sağlamış Sayın Ali Tan hocama müteşekkirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szkrb -- 9 Eylül 2020; 22:59:42 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Belirli odaları süpürecek diye başlanır ama bu alet eve girince tembellik ortaya çıkar, tüm evi temizletirsiniz, bu hep böyle olmuştur. Otuz bini aşkın robot sattım, tecrübeme güvenin bu konuda.

Yazdığınız marka/modellerin hepsi haritalama yapan cihazlar ama siz evi oda oda süpürtmek istediğinizi yazmışsınız, burada bir mantık hatası var. Oda oda iş yaptırıp robotun işini üstleneyim diye ısrar ediyorsanız iRobot 6XX serileri işinizi görür makul fiyata.

iRobot satış sonrası servis olarak iyidir, malına sahip çıkar, sonuçta eski sektör lideri. Ama robotları sadece süpürür ve pahalıdır genelde.

Electrolux'ün de çok güzel bir robotu var ama servis konularında sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız oldu, bilesiniz.

Mop özelliği olanlar arasında Roborock veya Ecovacs öneririm, geçmiş sayfalarda satan firmalar ile ilgili yorumlar var, inceleyebilirsiniz.

Bütçeniz 5K civarına uygun değilse Xiaomi grubundan Mop Pro (STYJ02YM) veya Viomi V2 bakabilirsiniz, orta seviye cihazlardır ama servis konusunda bir şey demeyeceğim.

Saygılarımla




Bu mesajda bahsedilenler: @Mahmut Y.
T
5 yıl
Binbaşı

Dün odayı normal süpürge ile iyice süpürdüm. 33m2 civarı bir alan. Sonrasında ilk defa ozmo 950 yi çalıştırdım. Yarım saat şarj edip başlattım 40dkda işini bitirdi. Haznesi neredeyse dolmuştu. Çok ciddi temizlik yaptığımı düşünüyorum.
@Hepsirobot Tavsiyesi üzerine bu modeli almıştım. Kendisine teşekkür ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
S
5 yıl
Yüzbaşı

Merhaba,
S5 max kullanıyorum, Ekay'dan aldım.
Aslında ne marka model olursa olsun mutlaka bir şekilde mutlu olacaktım sanırım, benim için âdeta bir sihir.
Tuhaf bir şekilde forumu da takip etmeden duramıyorum, bu yaşımda sihirli bir oyuncağa sahip olmuşçasına çocukça bir memnuniyet yaşıyorum.
Normâl süpürgem dyson, muhtemelen mukayese kabul etmez ama püf noktası hergün temizlik yapılabiliyor olması diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @mavishow
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Diğer forumda da yazmışsınız, kısaca cevap vereyim.

Roborock ayrı bir firma ve premium oynuyor, globalde ilk üçe girmeye niyetli. Bunu son haftalarda defalarca anlatmıştım, biraz eski sayfaları okuyun lütfen.

Mijia ve Viomi ise Xiaomi’ye ürün yapan alt taşeronlar. Kaliteleri de ona göre.

Saygılarımla



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Baxı
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Her gün en az dört tanesini tamamen dağıtıyorum.

Xiaomi grubu fan, lidar ve tekerlek, Viomi fan ve anakart, Roborock da fan kontrol kartlarında hassastır.

1000 TL iddialı bir rakam tabii ama anakart olursa yaklaşıyor bu rakama.

Saygılarımla



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Baxı
D
5 yıl
Yüzbaşı

Biz aldıktan sonra haftada 1 olan elektrik süpürgesi periyodu 3 haftaya çıktı oda daha çok robotun giremediği yerlerle alakalı toz birikimi oluyor. Kapı arkaları vb.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Yarbay

Hocam 700 sayfa okudun da neden anker aldin üzüldüm şahsen..ben de anker bluetooth kulakligi 6. Kez gondericem hepsiburada ya.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ForceOfMature
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bence forumun son elli sayfasını okuyup kullanıcı yorumlarını inceleyiniz.
Güvenilir bir ithalatçıdan satın alacağınız Roborock veya iRobot, yurtdışından Amazon kanalı ile alacağınız Ecovacs önereceğim seçimlerdendir.

Saygılarımla



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @wolfien
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bu sizin ihtiyaçlarınıza bağlı.

G1 modelinde haritalama yok, zone control yok, oda tanıma yok... bildiğimiz babadan kalma çarpma navigasyon.
Mop şart değilse o paraya gidin bi Roomba alın, 600 serisinden, hiç olmazsa sizinle yaşlanacak bir cihazınız olur.

Saygılarımla


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ehiamico
S
5 yıl
Yüzbaşı

Evet, Türkiye'de üretilen 20 bin TL'ye satılan dünya markası çantaların da fason olduğu gibi. Bu durum; o çantaların kalitesiz olduğu anlamına gelmediği gibi...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szkrb -- 13 Eylül 2020; 13:6:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tutunkolonyası
G
5 yıl
Yüzbaşı

Sizin düşüncenize göre iPhone'lar da fason. Ancak iphone'ları Apple tasarlıyor ve Çin'de ürettiriyor bu fason olmaz ancak siz telefon üreten Çinli bir firmaya ürettiği telefonun üzerine kendi markanızı basmasını isterseniz ve kendi markanızla tasarlamadığınız şeyi ürettirirseniz bu fason oluyor. Çünkü siz hiç bir mühendislik ve yazılım emeği göstermeden sadece başkasının ürününe kendi markanızı bastırıyorsunuz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-85024A81E -- 13 Eylül 2020; 14:15:41 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @szkrb
S
5 yıl
Yüzbaşı

Mühendislik mevzuu başka bir şey, "güvenilmez" damgası vurmanız başka!




Bu mesajda bahsedilenler: @tutunkolonyası
G
5 yıl
Yüzbaşı

:) kusura bakmayın ama taraflı konuşuyorsunuz bence merak etmeyin az çok biliyorum bahsettiğiniz şeyleri. kişisel olarak robogil markasının fason bir marka olduğunu ve bu sebeple kendilerine güvenmediğimi söyledim. aynı zamanda YouTube'da bir videolarında kendi robotlarını övmek için yalan yanlış bilgilendirmelerde bulunuyorlardı (lidar sensörünün gereksiz olduğundan bahsediyorlardı ) bu beni markaya karşı daha da soğuttu. Bu arada sanırım bahsettiğim videoyu silmişler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-85024A81E -- 13 Eylül 2020; 15:25:46 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BravoUno
V
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-85024A81E

Sanırım robogil bu ürünleri Çin'de fason ütettiriyor ve ülkemize getiriyor kendisinin herhangi bir robot geliştirdiğini sanmıyorum. Güvenilir bir marka olarak görmüyorum. Düşüncelerimde yanılıyor da olabilirim tabii.


Sanırım düşündüğüm gibi mesela alttaki linkteki ürün aliexpress'te satılıyor
TRY 1,776.63 45%OFF | Kamera Görevlisi Görüntülü Arama robotlu süpürge Ile Islak ve Kuru Harita Navigasyon, WiFi Uygulaması Kontrolü, Akıllı Bellek, büyük Su Deposuhttps://tr.aliexpress.com/item/32917868930.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&tt=MG&aff_platform=default&sk=_BOOct4&mergeHashcode=38529087525&description=TRY+1%2C776.63++45%25OFF+%7C+Kamera+G%C3%B6revlisi+G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCl%C3%BC+Arama+robotlu+s%C3%BCp%C3%BCrge+Ile+Islak+ve+Kuru+Harita+Navigasyon%2C+WiFi+Uygulamas%C4%B1+Kontrol%C3%BC%2C+Ak%C4%B1ll%C4%B1+Bellek%2C+b%C3%BCy%C3%BCk+Su+Deposu&aff_trace_key=5aa6a22ddc094ff6a0127db3c3125e55-1599994470308-04026-_BOOct4&businessType=ProductDetail&title=TRY+1%2C776.63++45%25OFF+%7C+Kamera+G%C3%B6revlisi+G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCl%C3%BC+Arama+robotlu+s%C3%BCp%C3%BCrge+Ile+Islak+ve+Kuru+Harita+Navigasyon%2C+WiFi+Uygulamas%C4%B1+Kontrol%C3%BC%2C+Ak%C4%B1ll%C4%B1+Bellek%2C+b%C3%BCy%C3%BCk+Su+Deposu&platform=AE&terminal_id=cd7e5c53f76341e3b51f05fdd81c1f3e&templateKey=white_backgroup_101

Bu da robogilin sitesinde satılıyorhttps://www.robogil.com/stella-300

Aynı ürüne benziyor sanki
(Linkleri ekşisözlükten aldım )

https://www.robogil.com/Luna-100


TRY 1,640.03 57%OFF | ABIR X6 robotlu süpürge görsel navigasyon, APP sanal bariyer, Breakpoint sürekli temizlik, çekme temizleme alanı harita üzerindehttps://tr.aliexpress.com/item/33022569739.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&tt=MG&aff_platform=default&sk=_B1aXWy&mergeHashcode=38138975124&description=TRY+1%2C640.03++57%25OFF+%7C+ABIR+X6+robotlu+s%C3%BCp%C3%BCrge+g%C3%B6rsel+navigasyon%2C+APP+sanal+bariyer%2C+Breakpoint+s%C3%BCrekli+temizlik%2C+%C3%A7ekme+temizleme+alan%C4%B1+harita+%C3%BCzerinde&aff_trace_key=8bddc39ad1084e8793af754c91a0240f-1600025668039-03466-_B1aXWy&businessType=ProductDetail&title=TRY+1%2C640.03++57%25OFF+%7C+ABIR+X6+robotlu+s%C3%BCp%C3%BCrge+g%C3%B6rsel+navigasyon%2C+APP+sanal+bariyer%2C+Breakpoint+s%C3%BCrekli+temizlik%2C+%C3%A7ekme+temizleme+alan%C4%B1+harita+%C3%BCzerinde&platform=AE&terminal_id=b392afcaa72b45e9a015219c29d5c13c&templateKey=white_backgroup_101 < Resime gitmek için tıklayın >
Hocam robogilin nerede üretildiği veya nerede ne kadara sayıldığı şahsen umurumda değil. Moplu modellere kişisel olarak karşıyım. Moplu model alacak olsam gözüm kapalı robogil alırdım. Hatta arkadaşıma aldırdım ne zaman görüşsek teşekkür eder.

Bir üründe robogil garantisi varsa sorun yaşamazsınız. İleride ne olur bilemem. Firmanın şu anki tutumu için söylüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Yüzbaşı

Merhaba,
Geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda müspet neticelenir.
Electrolux gibi bir markada bile bu sorunlar yaşanıyorsa benim anladığım şu ki; robot sektörü bambaşka bir alan.
Robot alacağımızda; tek faaliyet konusu sadece robot olan, kendi servisini kurmuş, makinenin her aksamını bilen müesseselerden alınması gerektiği sonucunu çıkardım.
Bu konuda Robogil gibi müesseselerin farkı ve önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.
Ne diyelim, robot konusu bizim için çok yeni ve düşe kalka öğreniyoruz.




Bu mesajda bahsedilenler: @sergen_baba
S
5 yıl
Yüzbaşı

Aynen katılıyorum.
Bir üye; robotunun docku bulmakta zorlandığını, firmaya bildirdiğinde -kendisinin elindeki makineyi geri göndermesini dahi beklemeden- Robogil'in hemen sıfır makine gönderdiğini yazmıştı. Kaldı ki bu tavır tüketici beklentilerinin de ötesinde. Belki kullanıcı hatası var, bunu bile tespit etme gereği duymadan yenisini göndermiş olmaları beni benden aldı.
İrobot da Hatice Hanım'ın bir süre kullanıp memnun kalmadığı cihazı geri almıştı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szkrb -- 14 Eylül 2020; 15:26:46 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Vazgectim35
R
5 yıl
Er

Burayı üc dört aydır takibediyorum robogil reklamcıları türedi sanki..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Yüzbaşı

Roborocku tavsiye ettiğinizi okumuştum Ali bey. 3500 lira bile fazla gelirken 4800 5000 gibi rakamlara çıkmak zorunda olmak can sıkıcı. Dediğiniz gibi problemin ana kaynağı malesef devlet. Kendine aliyosan bana da al diye saçma sapan bir vergi sistemi mevcut.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Kesinlikle haklısınız... maalesef.
Sırf bu yüzden, yurtdışından kendi çabaları ile devlete yem olmadan ürün getirenler için, olası bir teknik sorunda destek olmak amacı ile yedek parça ve bilgi stoğu yapıyorum. Bu soyguna ortak olmamak adına.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 14 Eylül 2020; 17:52:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bLaXis_1907