Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 kayıtlı üye, 6 misafir, 2 mobil kullanıcı
56043
Cevap
2231531
Tıklama
217
Öne Çıkarma
Cevap: Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (1119. sayfa)
M
3 yıl
Yarbay

Affına sığınarak Ali abi teknik bir soru sordugumuzda, belli başlı üyeler tepki gösteriyor gibi oluyor kendi adıma konuşayım rahatsızlık veriyor gibi ya da ne gerek var böyle sorulara gibi tepkiler oluyor.
Bazen şey gibi hissediyorum; o model mi alayım, bu model mi alayımdan ibaret gibi...

Yanlış anlaşılmak istemem, kişisel fikrimi paylaştım. (Linç yersekte canınız sağolsun derim)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
H
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Forumu kurduğumdan bu yana hadsizlik ve terbiyesizlik edenler dışında kimse linç yemedi, bunu da nereden çıkardınız? Kaldı ki, forumdan sadece donanımhaber yetkilileri birisini çıkartabiliyor.
Her ne olursa olsun, burası robotlar hakkında bilgi yaymak, sorunları paylaşıp çözüm bulmak için kurulmuş ve o şekilde yönetilen bir forumdur. Kendinize kimseyi de model almanıza gerek yok, bir yarışma değil ki daha çok beğenilme veya öne çıkma durumu olsun ve bir modelleme gereksin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mali_bu16
V
3 yıl
Çavuş

Başta Ali bey olmak üzere forumda emeği geçenlere teşekkür ederim. Ben de S5 Max alarak aranıza katıldım.
Robot Süpürge almaya karar verince forumu keşfettim. İlk mesajı okudum, biraz geriden başlayarak Eylül ayında forumu takip ettim ve çok faydalandım. İlk olarak evimin büyüklüğüne ve mop ihtiyacıma istinaden S5 Max'e odaklandım ve 11.11 indirimlerinden almaya karar verdim.
Bundan sonra alacak arkadaşlara faydası olması düşüncesi ile yaşadım süreç hakkında bilgi vermek istiyorum.
Önümde üç alternatif vardı.
İlk alternatif benim elektronik şansım yok, bütün aksilikler beni bulur diyenler için garanti ve servis konusunda müşterisini üzmeyen Ekay gibi öne çıkan firmalardı. Ancak o dönemde Ekay'ın fiyatı 5.500 den aşağı düşmediği için alamadım.
İkinci alternatif; satıcının Amazon veya hiç olmazsa Hepsiburada'nın kendisi olduğu ürünlerdi, ancak onlarda da iyi bir indirim yakalayamadım.
Son alternatif olarak Amazon, N11, Hepsiburada gibi firmaların pazar yeri işlevini yerine getirdiği servis ve garanti konusunda bir sürü sabıkası olan çeşitli isimlerle ithalatçı garantisi veren firmalardı ama onlara güvenemedim. O kadar para verip bir de bu firmalarla uğraşmayı göze alamadım. N11 de 11.11 kapsamında 3.800 liraya yurtdışından ithalat yapan Türkiye'de ofisi olmayan Hong Kong merkezli bir firmanın başkaca bir ücret talep etmeden, N11 güvencesinde ürünü sattığını gördüm. Yanlız teslimat için en az 15 iş günü öngörüyordu. Faturasını göndereceğini söylüyordu ve gönderdi de, garantisini sorduğumda iki yıl olduğunu ve bir arıza durumunda Türkiye de bir servise yönlendireceklerini beyan ettiler, inşallah hiç ihtiyacım olmaz ama hiç yoktan iyidir. Ama bu yolu seçmenin en önemli gerekçesi diğer ithalatçı garantili firmaların iade alınmış bir ürünü temizleyip tekrar bana göndermesinden endişe etmedi. Bana gelen ürün açılmamış olduğunu gösteren bant yapışık olarak, düzgünce kutulanmış, batarya içerdiği ve hava yoluyla taşınması için uygun tedbirlerin alındığını gösterir etiketler vb. üzerinde yapışık olarak 15 ncı günde adresime teslim edildi. Ürünün yeni olduğuna ikna oldum. Tabi hala arızalı çıkabilirdi ama iade ürün olma ihtimali yoktu. Ayrıca ürünün kutusunda üretim tarihi Ekim 2020 görünüyordu.
Çok uzun oldu ama sonuç olarak: ben şanssızımdır kafam rahat etsin diyenlerin Ekay ve benzeri firmaların indirimlerini takip etmesini, ben elektronik şansıma güveniyorum, bir sorun yaşarsam servisi denerim veya sonuçta kendim karar verdim 5.500-3.800 farkı kadar para cebimden çıkacaksa da çıkar, olmazsa Ali Bey'in yardımını talep eder sonucuna katlanırım diyenlerin Amazon, N11 gibi firmaların aracılığıyla direk yurtdışından almasını öneririm (Benim yurtdışından diğer siteler üzerinden alışveriş hakkında tecrübem yok, N11'i kargo, gümrük, vergi gibi herşey ile biz ilgileniyoruz, direk adresinize teslimini sağlayacağız dedikleri ve firmanın da iyi veya kötü bir servis hizmetinden söz etmesinden dolayi bu yolu tercih ettm, siz güvenilir buluyorsanız yurtdışından diğer alma yöntemlerini de kullanılabilirsiniz).
Ürünü yaklaşık bir haftadır kullanıyorum. Çok güzel bir harita oluşturdu, nereye git dersem gidiyor sorunsuz çalışıyor maşallah, nazar değmez inşallah. Çok memnunum.
Bir kez daha forumda bilgi vererek karar vermeme yardımcı olan forum üyelerine teşekkür ederim.
En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
3 yıl
Teğmen

Şu ana kadar olumsuz bir durum yaşamadık. Sorunumuzu ilettik çözeceklerini söylediler. Beklemedeyiz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mali_bu16
H
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Güle güle kullanınız. Gümrük vs bedelleri nasıl eklenmiş bilemiyorum, hesabı da tam tutturamadım ama farketmez, sağlam ve çalışır bir robotunuz olmuş.
Keyifli temizlikler diliyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @vase12
S
3 yıl
Çavuş

Bu tek olumsuz olarak gordugunuz durum butun robotlarda da var. Yaniliyorsam üstad Ali bey duzeltir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cafzafer2 @Hepsirobot
H
3 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: topal

Şu ana kadar olumsuz bir durum yaşamadık. Sorunumuzu ilettik çözeceklerini söylediler. Beklemedeyiz.
Merhabalar, iyi akşamlar hocam. Ecovacs deeebot ozmo 950 mi kullanmaktasınız? Yabancı forumlarda navigasyon ve harita sorunu çok dile getiriliyor. Özellikle cihazın şarj istasyonunu bulamadığını ve haritada kaybolduğunu yazıyorlar. Bu tarz sorunlar yaşanıyor mu acaba? Cihazlar bu konuyla alakalı herhangi bir yazılım güncellemesi aldılar mı?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
3 yıl
Yarbay

Belki bir gün bizede nasip olur hocam:)
Sağolun bilgi için, özletmeyin arada yazın, biz de bilgi sahibi olalım hocam
Saygılar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @topal
H
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Doğru söylüyorsunuz.
Bu problem aslında basit bir geometri sorunu, halı yüksekliği arttıkça kenarında süpüremediği alan artar.
Dik üçgenin uzun kenarı muhabbeti yani.




Bu mesajda bahsedilenler: @saruhan_54
H
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

N3Max'te o videoda görünen sorun münferit.
Bana geldi ve üç haftadır kullanıyorum, kusursuz çalışıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ShadowOfSpirit
S
3 yıl
Yarbay

Bir adet robot alinmis videosunu çekmiş adam sorun %0.1 ise ona denk gelmis..okadar standart kullanici varsa ona gelmiş..Ben senin kullandigin durumu fiat Linea kullanip arka stop ampulleri pek patlamayan gibi gorebilirim...hani sendeki zikintisiz vede sikintili gordugumiz munferit değil daha çoksa?birazcik yukarida ozmo 950 nin yurtdisi forumlarda navigasyon ve dock kaybetme sorunlarindan cok bahsedildigini söylemiş arkadaş..bunlar da munferit mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
H
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Dock sorunları daha yaygın ve Ecovacs buna güncelleme hazırlıyor.
Ama damlatma hakikaten başka görülmemiş şimdiye dek.
Hata tabii ki olur, kul yapısı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ShadowOfSpirit
A
3 yıl
Yüzbaşı

O kadar sayfası ve yorumu okuyup kendimi Hepsiburada üzerinden yada amazondan ecovacs 950 hazırladım.Böyle bir sorun mu varmış?Yine döndük başa.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hakan Kaan Dobra
T
3 yıl
Teğmen

Benim de ilk almak istediğim cihaz ozmo 950 modeliydi. Bende sizin gibi aynı kullanıcı yorumlarını okudum ve ozmo 950 almaktan vazgeçtim. Şu anda ecovacs ozmo t8aivi kullanıyorum. Gayet memnunum. Ama şunu da goz ardi etmemek lazım. Ozmo 950'den Memnun olan sayısı da yüksek. Bu kararı vermek size kalmış.




Bu mesajda bahsedilenler: @Hakan Kaan Dobra
S
3 yıl
Yarbay

Oda ecovacsin sansi ne diyim...




Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
S
3 yıl
Yarbay

😄sorunsuz ürün yok...ali abi de demis guncelleme cikartacak miş...kendileri samsung gibi sanirim guncelleme konusunda basarisiz diyim..2 senelik amiral gemisi eşimin samsung galaxy s9 a guncelleme vermeyi kesmiş...samsung cok buyuk firma cook




Bu mesajda bahsedilenler: @austun1975
B
3 yıl
Binbaşı

T8 de böyle dock, harita sorunları var mı acaba? Bu durum o950 ye mi has?

Yani o950 kullanan baya çoktur sorun varsa çok görülme ihtimali daha fazla ama t8 o kadar yaygın değil onunla ilgili bir durum mu?

Ben t8 de bu sorunu çözmüşlerdir diye düşünüyorum, o950 alana kadar biraz daha verip t8 almak daha mantıklı geliyor. Böylece hem daha yeni hem de daha iyi robotu almış oluyorsunuz. Ama o fiyatlar çok geliyorsa da s5 max de gayet iyi iş görüyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @austun1975 , @topal , @Hepsirobot
M
3 yıl
Binbaşı

Roborock s5 aldım. Ev net 160 m2. İlk kullanımda haritayı eksik çıkarttı. Sabah tekrar çalıştırdım. Harita tamamladı ama bu seferde yine şarj yetmedi. Normal mi. Birde kaldığı yerden devam etmesi için ne yapmam lazım. Kendi kendine şarja girdi gelip

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussti19 -- 4 Aralık 2020; 19:50:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
3 yıl
Teğmen

Ben 1 aydir t8aivi kullanan biri olarak docku bulamama sorunu yaşamadım. Nereye gonderdiysem cihaz docku buldu. Hatta odada dockun yerini değiştirdim. Onda dahi sorun yaşamadım. Haritada sapma yaşamadim. Ama yapay zekanın daha çok gelişmesi gerektiğini düşünüyorum. Nesneleri tanıma konusunda daha gelişmeye ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bjQ7
H
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Katılıyorum, yapay zeka daha emekleme çağında.
Ama yeni T serisinde navigasyondan şikayet gelmemesine çok sevindim. İlk test serilerini geçen senenin sonunda denediğimde çok farklı bir algoritma olduğu belli oluyordu ama kullanıcı başarılarını yeni duymaya başlıyoruz.
Çok sevindim.




Bu mesajda bahsedilenler: @topal