Arama butonu
Renault Brodway RNI mı yoksa Tofaş Doğan SLX mi ?(Anket eklendi)
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
247
Cevap
112076
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Renault Brodway RNI mı yoksa Tofaş Doğan SLX mi ?(Anket eklendi) (12. sayfa)
B
16 yıl
Er

Bence İki aracıda alma kardeşim o aracların fiyatların da daha kaliteli daha donanımlı daha güvenli araçlar rahat bulabilirsin...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
16 yıl
Yarbay

1998 Doğan SLX 1.6 ie kullanıcısı olarak kesinlikle öneririm SLX'i Broadway'de kullanmışlığım oldu oyuncak araba gibi Doğan çok daha konforlu ve rahat yakıt konusunda da fena değildir.



H
16 yıl
Onbaşı

ben bır rni kullanıcısı olarak kesınlıkle kuslarla brodwayı karsılaştırmam.Tabıkı rni yakıt desen saglamlık desen brodway...



İ
16 yıl
Yüzbaşı

Ben Doğanı kullandım ama brodwaye sadece bindim. 99 felan üstü doğan '' slx '' bana göre efsanedir.Hidrolik deraksiyon :D Bazılarının döşemesi felan orjinal olanların arka kol dayaması felan var onlardan beni etkiler neden bilmiyorum 2 kıytırık kol dayama :S Ama oyum Brodway ;)Daha iyi doğandan.

Edit: SLX yazmısım.Brodway bence.Bana daha kibar geliyor. Ancak eş gibiler...2side odun gibi yolun odun gibi saglam arabaları(Bana göre;)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskici34 -- 16 Haziran 2009; 18:29:49 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
16 yıl
Yarbay

E
16 yıl
Teğmen

bencede her yönden broadway almalısın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
16 yıl
Yarbay

94 yılında peder bey 0 km şahin almıştı çok yaktığından kütük gibi olduğundan bahseder perfonması olmayan bir araba brodwayi bir aldı hem az yakmasının hem seri olması hemde konforlu olması daha ne diyimki kuş serisi kullanmasak tamam dicemde bazıları körü körüne savunuyor kullanın görün ben daha motoru inmemiş kuş serisi görmedim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
16 yıl
Yarbay

niye hortlamış ki bu 2006'dan beri 350 kişi oy vermiş %51 %49 çıkmış sonuç
o iyi bu iyi denmiyor demek ki bizim toplumda. teknik açıdan karşılaştırma yapılırsa galip yazar zaten kağıt üzerinde. yoksa herkes kendi malını, beğendiğini savunur tabi.



!
16 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: 42has42


quote:

Orjinalden alıntı: emre.s43


quote:

Orjinalden alıntı: kudal


quote:

Orjinalden alıntı: imamen


benzinin 3.1 ytl olduğu devirde broadway'e benzinle binen babayiğidi alkışlarım,eğer bu babayiğit benzinle broadwayin ekonomik olduğunu iddia ediyorsa





ben ediyorum. çünkü ben benzinle kullanıyorum. hangi doğan sahibi benzinle kullanıyor merak ediyorum?



ben şahini benzinde kullanıyom



Sanırım Sizi Irakta PEtrol Kuyunuz Var

Bizim 97 broadway benzinli





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !! €MR€ !! -- 17 Haziran 2009; 13:51:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
!
16 yıl
Binbaşı

Ben 97 model broadway RL kullamnıyorum kısaca özetleyim genel olarak aracımdan memnun değilim.2-3 saatlık bir uzun yolun ardından kusacak gibi oluyorum otobanda 100ü gecince araba serit degiştiriyor ama sehir içi kullanımda broadway dogana göre bir adım öndedir.Broadway hafif arabadır cekişi iyidir ama hiçbirsey güvenligin önüne gecemez.Bugün bir araba alacak olsam ve bu iki arac arasında kalsam dogan SLX i tercih ederdim.Bir arkadas broadwaye "yürüyen tabut" demişti kısmen haklı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
16 yıl
Çavuş

Biz 12 sene boyunca 90 model Renault Flash kullandık (babamın arabası), ben ise 4 senedir 90 model Şahin kullanıyorum. Renault'u ve Tofaş'ı, bunların artılarını ve eksilerini bilirim. Broadway ve Doğan'a gelince, benim oyum Doğan'a.

Tofaş'ın artıları:

- Konforda, rahatlıkta, Şahin / Doğan'ların yerini pek çok yeni araba tutmuyor. Saatlerce, evimde koltuğumda oturur gibi gidiyorum 90 model Şahin' le. Gürültüsüne gelince, alışınca duymuyorsunuz artık, bir de müzik seti varsa araçta, sorun yok. Ama Renault' ların özellikle 5. viteste insanı (en azından beni) rahatsız eden hafif bir iniltisi vardır ki uzun yol boyunca çekersiniz, bir türlü alışamazsınız, ve yola çıktığınıza pişman eder.

- Yedek parça ve işçilikte Tofaş daha hesaplıdır. Arıza oranları araçtan araca değişmekle birlikte Tofaşların arızaları genellikle bilinen aksamlarda ortaya çıkan kronik arızalar olduğu için kolay halledilir ve fazla baş ağrıtmaz. Renault' larda arızanın kaynağını eğer iyi bir ustaya götürmezseniz anlayamazsınız. Yanlış teşhis konur, yanlış bir parça değişir, cebinizden para çıkar bir miktar, ve işin ilginci Renault'unuz o anda iyileşmiş gibi durabilir, 2 gün ağız tadıyla binip 3. gün gene aynı problemle karşılaşırsınız, sil baştan masraf... Yani Renault'un tamiri Tofaş'tan zordur (uzun süre Şahin ve Flash ile haşır neşir olmuş biri olarak söylüyorum). Tofaş ile yolda kalmazsınız, dağ başındaki köyde bile anlayan birini bulursunuz, ya da en yakın ilçede... Ama Renault'un motor dizaynı biraz daha karışıktır. Toros haricindeki araçları deneyimsiz ustalar kolay kolay tamir edemeyebilir.

- Önden çekiş ve arkadan itiş konusunda hangisinin daha üstün olduğu tartışılır. Karda, buzda önden çekiş bilindiği gibi daha iyidir. Tekerlerin üzerinde motorun ağırlığı olduğu için Broadway tek başına kardan daha rahat çıkar. Doğan'da ise arkaya ağırlık koymak, bagajın üzerine birini oturtmak gerekebilir. Ama, yokuşta sanılanın aksine arkadan itiş daha avantajlıdır. Neden derseniz: Düşünün, dümdüz bir yol var ve ilerisinde dimdik bir yokuş. Broadway ile Doğan yan yana. İkisi de kaptırıyor düz yolda 120'ye ve yokuşa geliyorlar. Yokuşta ikisinin de burnu kalkıyor, arkası çöküyor. Fizik kurallarına göre ağırlıklarının çoğu arka tekerlere biniyor iki araçta da. Ağırlık arkaya binince arkalarda sürtünme ve tutunma artıyor, önlerde ise azalıyor. Tamam, dışarıdan bakınca ikisi de patinaj çekmiyor belki ama önden çekişli araç, ön teker yere yeterince basamadığı için ister istemez tekerin her bir turunda çok az bir miktar boş dönüyor. Altı eskimiş ayakkabıyla yürürken her adımda ayakkabının yarım santim geri kayarak bizi olmamız gerekenden yarım santim geride bırakması gibi (Pek önemsemeyiz ama toplamda epey bir yol kaybederiz...). Arkadan itişli araç ise yolu daha iyi kavrayacak, boş dönmeden tüm gücü yoldan tam destek alarak aracı yukarı çıkarmada kullanabilecektir. Sonuç olarak Doğan daha iyi tırmanacaktır. Benzer şekilde, yokuş aşağı inerken de önden çekişin avantajı ortaya çıkacaktır (motor freninde vs.).

- Tofaşların içi kışın daha iyi ısınır.

- Sürat konusunda her ikisini de tavsiye etmem ama, 120' den sonra önden çekişli Renault' larda direksiyonun en ufak bir hamlesi, aracın ön dengesini bozuyor. Arkadan itişli Tofaş' larda 140 - 150 lerde bile direksiyonu hafifçe oynatmak o kadar sorun olmuyor.

- Viraja girme konusunda Doğan ve Şahin' in Renault 9 serisine göre biraz daha iyi olduğu söylenir. Renault 9 serisi ise virajlarda Kartal' a göre daha avantajlı olabilir.

- Fazla yük yüklerseniz Broadway'in arkası neredeyse yere değer ve bu bozuk yollarda sorun yaratabilir. Doğan'a daha ağır yük yükleseniz dahi arkası o kadar çökmez.

- Modifiye tutkunları, Tofaş'ın modifiye için daha uygun olduğunu söylerler.

Renault'un artıları:

- İç dizaynı, (konsolun plastiği vb.) daha kaliteli malzemeden yapılmıştır. Güneşte kolay kolay çatlamaz. Çabuk eskimediği için nispeten daha az tıkırtı yapar.

- Yakıt olarak benzinde Tofaşlardan çok daha ekonomiktir. LPG' de ise Tofaşlara göre birazcık daha ekonomiktir.

- Şehir içi ufak kazalarda kesinlikle Renault daha avantajlıdır. Örneğin bir Doğan ile Broadway kafa kafaya çarpışırsa Doğan'ın ön tampon, ön panjur, farlar gider, çamurluk ezilirse, Broadway kazayı sadece tamponun bir vidasının düşmesiyle ve ufak bir çizikle atlatabilir. Başka araçlarla çarpışmada da Doğan adeta kağıt gibi ezilir, Broadway nispeten daha sağlamdır (Benim gözlemlediğim kazalarda durum böyleydi, yanılıyor da olabilirim.). Ancak, uzun yoldaki süratli kazalarda her iki araç da son derece güvensizdir.

- Broadway kalkışta Doğan'a göre daha seri bir araçtır.

- Renault' ların manevra kabiliyeti Tofaş'lardan çok daha yüksektir. Büyük şehirlerde ara sokaklarda manevra yaparken, park ederken vs. Tofaş' lar kadar zorlanmazsınız.

- Öndeki 2 lastiğiniz yeni ise Broadway sizi her yere götürür. Ama Tofaş' larda hem direksiyonun bağlı olduğu ön lastikler, hem de araca hareket veren arka lastikler yeterince dişli olmalıdır (uzun yola çıkacaksanız).

- Broadway' lerin elektrik tesisatının daha sorunsuz olduğu söylenir. Ben de Flash'ın elektrik aksamının daha problemsiz, Şahin'inkinin -daha sade ve basit olmasına rağmen- daha problemli olduğuna şahit oldum.

İkisinin de ortak yönleri:

- İkinci elde çok rahat alıcı bulurlar.

- Yedek parça sıkıntısı yoktur. Parça ve işçilik ücretleri yabancı araçlara göre daha düşüktür.


Sonuç olarak her ikisi de ülkemizde tutulmuş, kullanılmış ve kullanılmakta olan araçlardır ve halkımıza çok emekleri olmuştur. Ancak, bütçesi müsait olan insanlara, hiç bir şey için değilse bile can güvenliği açısından, daha sağlam, yabancı bir araç almalarını tavsiye ederim; zira, hiç bir şey canımızdan, sağlığımızdan önemli olamaz...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluenta -- 28 Haziran 2009; 23:57:22 >

S
16 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: AppendiX

@Fluenta, yazınızı okudum öncelikle teşekkür ederim rehber gibi bir yazı olmuş.
Fakat katılmadığım bazı durumlar var.
Yokuş çıkma konusuna gelelim, 2 araç düşünün 2 side benzinli, motoru iyi durumda. Araçlarda sadece sürücüler var.
Broadwayin 5 le girdiği yokuşa doğan 4 le giriyor. sallamıyorum. Doğan yokuşlarda çok hantal kalıyor.
Doğan kullandım. 1993 tüplü şahinde kullandım. Broadwayin 3 le tırmandığına ister inanın ister inanmayın tüplü şahin 1 de çıkıyor.

Konfor demişsiniz, elbette aracın durumu-eskiliği vb.. hesaba katılmalı ama,
şahinin 100 le giderkenki titreşimi, 140 la giderken çıkarttığı uğultu, renonun çıkarttığınkinden dahamı az hiç sanmıyorum.
Bence birazda kullananla alakalı bi durum. doğan 160 la giderken motor kaputtan fırlayacakmış gibi ses çıkarırken broadwayin sesi kedi ciyaklamasına dönüşüyor.
bende bunları yazmak istedim, iyi günler.



peki hiç düşündünmü o bindiğin şahin broadwayden daha az yaksın diye gaz ayarı sonuna kadar kısılmış.abartısız söylüyorum bizde 95 şahin var.benzinli.ayarlarıda kısık değil normal değerlerde ve rampada arabada 5 kişi ve full bagaj ile vitesi 4 e atıp hızlanabliyoruz.ayılıp bayılmıyorda



F
16 yıl
Çavuş

quote:

Orjinalden alıntı: AppendiX

@Fluenta, yazınızı okudum öncelikle teşekkür ederim rehber gibi bir yazı olmuş.
Fakat katılmadığım bazı durumlar var.
Yokuş çıkma konusuna gelelim, 2 araç düşünün 2 side benzinli, motoru iyi durumda. Araçlarda sadece sürücüler var.
Broadwayin 5 le girdiği yokuşa doğan 4 le giriyor. sallamıyorum. Doğan yokuşlarda çok hantal kalıyor.
Doğan kullandım. 1993 tüplü şahinde kullandım. Broadwayin 3 le tırmandığına ister inanın ister inanmayın tüplü şahin 1 de çıkıyor.

Konfor demişsiniz, elbette aracın durumu-eskiliği vb.. hesaba katılmalı ama,
şahinin 100 le giderkenki titreşimi, 140 la giderken çıkarttığı uğultu, renonun çıkarttığınkinden dahamı az hiç sanmıyorum.
Bence birazda kullananla alakalı bi durum. doğan 160 la giderken motor kaputtan fırlayacakmış gibi ses çıkarırken broadwayin sesi kedi ciyaklamasına dönüşüyor.
bende bunları yazmak istedim, iyi günler.




Öncelikle ben de teşekkür ederim

Rampa çıkmada benim değindiğim asıl konu (her ne kadar broadway-doğan gibi görünse de) arkadan çekişin önden çekişe üstünlüğüydü. Elbette araçtan araca göre değişir. Broadway vardır Doğandan iyi çıkar, Doğan vardır Broadway den iyi çıkar ama sürtünme olayını göz önünde tutarsak bana arkadan itiş daha üstün gibi geliyor.

Gelelim benim kullandığım arabalara. 90 model Flash -sanırım ruhsatta 87 beygir yazıyordu- ve 90 model Şahin -80 beygir yazıyor ruhsatta-... Şehir içinde Şahin gerçekten Flash' ın eline su dökemez. Flash' a, hele de benzindeyse dokunur dokunmaz uçardı, Şahin ise devrini nispeten geç alır... Ama, gelgelelim, iki arabayı da tıkabasa doldurup uzun yola çıkmışlığımız var ki uzun yolda Flash, arkasındaki yükün de etkisiyle ön tekerleri kalktığı için yola yeterince basamıyor ve özellikle de yokuş çıkarken nal topluyordu. Şahine ise yük yüklemek bir sıkıntı getirmiyordu, özellikle rampalarda -alttan kaptırmak şartı ile tabi - Flash' a göre daha başarılı oluyordu ki bana göre bunun tek sebebi arkadan itiş. Yoksa ikisinin de motor gücü ortada. Düz yolda ve yüksüzken tabi ki Flash derim.

Gelelim sizin Doğan ile Broadway'e... Gayet doğaldır. Çekişin bağlı olduğu tekerlerden başka pek çok parametre var. O iki aracın motor durumu da etkili olabilir. Broadway' in şanzıman oranları kuş serisine göre daha kısa diye biliyorum, bu sayede belki devrini daha çabuk alıp, 1 vites öne geçiyor olabilir. Rampanın dikliği arttıkça kısa oranlı şanzıman belki daha da büyük bir avantaja dönüşüyordur. Tabi kaçıncı vitesle çıktığı kadar hangi süratle çıktığı da önemli. O iki arabayı yan yana koyup rampa çıkarmadan anlaşılmaz -önden çekişli olanın tekeri az da olsa boş dönüyorsa vites ve kadran yanıltabilir çünkü-. Ama ben de benim Şahinle uzun yoldayken ne kadar Broadway varsa rampada çok rahat sollardım, düz yolda da sürat yapmadığım için onlar gelir geçerdi beni. Fairway ve Flash' larla kafa kafaya giderdim rampalarda.

Yüksek süratte motorun bağırması, kaputun titremesi sorunları benim Şahin'de de var ama aracın ön dengesini çok fazla bozan bir durum gibi gelmedi bana. 150 lere falan çıktığımda tek farkı çok bağırması ve kaputun titremesi gibi geldi. Flash' ın kaputu pek titremezdi yüksek süratte, ama direksiyonu oynatmak Flash' ta iyice bir yürek isterdi. Kaldı ki Broadway Flash kadar dengeli olmadığından daha da bir risklidir diye düşünüyorum.

Uğultu olayı aslında kişiden kişiye göre değişir. Nasıl desem... mesela ben geceleri çekirge sesinden rahatsız olmadan uyuyabilirim ama sivrisinek sesi duyarsam irkilirim ve onun sesini kesene kadar uyku tutmaz. İşte Renault' ların 5. vitesindeki o ince uğultu hep bana öyle gelmiştir, sivrisinek gibi... Elbette insandan insana değişir ve motorları kıyaslarsak Renault daha sessizdir.

Sonuçta bu bir paylaşım platformu. Ben bildiklerimi, düşündüklerimi yazıyorum ve asla en iyi bilenin ben olduğumu da iddia etmiyorum . Hatam varsa her an herkes düzeltebilir. Paylaşımda bulunan herkese de teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
16 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: AppendiX

@Fluenta, yazınızı okudum öncelikle teşekkür ederim rehber gibi bir yazı olmuş.
Fakat katılmadığım bazı durumlar var.
Yokuş çıkma konusuna gelelim, 2 araç düşünün 2 side benzinli, motoru iyi durumda. Araçlarda sadece sürücüler var.
Broadwayin 5 le girdiği yokuşa doğan 4 le giriyor. sallamıyorum. Doğan yokuşlarda çok hantal kalıyor.
Doğan kullandım. 1993 tüplü şahinde kullandım. Broadwayin 3 le tırmandığına ister inanın ister inanmayın tüplü şahin 1 de çıkıyor.

Konfor demişsiniz, elbette aracın durumu-eskiliği vb.. hesaba katılmalı ama,
şahinin 100 le giderkenki titreşimi, 140 la giderken çıkarttığı uğultu, renonun çıkarttığınkinden dahamı az hiç sanmıyorum.
Bence birazda kullananla alakalı bi durum. doğan 160 la giderken motor kaputtan fırlayacakmış gibi ses çıkarırken broadwayin sesi kedi ciyaklamasına dönüşüyor.
bende bunları yazmak istedim, iyi günler.

Ekleme:
Detaylı yanıtınız için tekrar teşekkürler. Forumda böyle dolu, bilgili insanların olduğunu bilmek güzel


selamlar sn. appendix yorumlarınız için teşekkürler saygı duyuyorum ancak kimsenın palavra atmaya ihtiyacı yok bu sözlerinizden ötürü sizi kınıyorum şahsi fikirlerinizi siz de belirtmişsiniz kimse size palavra atıyorsunuz diye bir ifade kullanıyor mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
16 yıl
Yüzbaşı

FABRİKA VERİLERİ SLX 16 IE

Tanıtım
Tofas, Türkiye'nin en çok satan otomobilleri Kus serisi Dogan ve Kartal'da 1997 basindan itibaren enjeksiyon ve katalizör uygulamasina basladi. Daha önce Tempra ve Tipo'da da kullanilan 1.6 litrelik enjeksiyonlu ve katalizörlü motorla donatilan Dogan ve Kartal, Euro 93 Çevre Normu'na uygun hale geldi




--------------------------------------------------------------------------------



Tasarım, Gövde, İç Mekan
Dogan'in köseli ve yerden çok yüksek karoseri artik demode olsa da yeni otomobillerin çogundan daha genis ve ferah bir iç mekan sunuyor. Dogan'in kokpiti de yeni nesil otomobillerden bir hayli farkli ama Tofas iyilestirmeler yaparak ergonomik sorunlari azaltmis. Kisa ve oldukça yüksekte duran silecek süpürgeleri yagmurlu havalarda ön camin sol tarafinda ve alt bölümünde oldukça büyük bir kirli alan birakarak görüsü olumsuz etkiliyor. Dogan'in 400 litrelik bagaji kapagin tampona kadar inmemesi ve çok genis açilamamasi nedeniyle kolay yüklenemiyor

Motor, Performans
Dogan SLX'te kullanilan 1581 cc'iik, üstten egsantrikli, elektronik ateslemeli motor Tempra ve Tipolar'da kullanilanla ayni. Dogan SLX'in motoru 5500 d/d'de 86 HP (DIN) güç ve 3000 d/d'de 12.8 kgm tork üretiyor. Genelde vitesleri kemikli olan Dogan SLX'te geri vites de zor geçiyor. 12.8 saniyelik O'dan 100 km/s'ye hizlanma süresi 86 HP'lik bir motora göre pek basarili degil. Dogan SLX'in 10.1 litrelik (100 km'de) test tüketimi (kursunsuz süper benzin) yüksek olsa da karbüratörlü versiyondan yaklasik 1 litre daha az


Yürüyen Parçalar ve Kullanım
Keskin virajlara hizlica girildiginde ön tekerlekler üzerinde kayma egilimi gösteren Dogan SLX ile kaygan yollarda ani gaza basmamak ve ani vites küçültmelerden kaçinmak gerekiyor. Yerden yüksek karoserin altina fazlaca rüzgar almasi yüksek hizlara çikildiginda otomobilin yan rüzgarlardan etkilenmesine neden oluyor. Sert süspansiyon yerden oldukça yüksek kasanin olumsuzlugunu bir ölçüde dengeleyerek viraj güvenligini artiriyor. Dogan SLX i.e.'nin hizi 100 km/s'nin üzerine çiktiginda ön kapinin cam çerçevelerinden gelen rüzgar sesiyle egzozdan ve aktarma organlarindan gelen gürültü rahatsiz edici boyutlara ulasiyor. Fren dozunun iyi ayarlanabilmesine ragmen 100 km/s hizdaki 53 metrelik fren mesafesi oldukça uzun


--------------------------------------------------------------------------------

Standart Özellikler
Hidrolik direksiyon, radyo-teyp, merkezi kilit, üç kisilik arka emniyet kemerleri, içeriden ayarlanabilir dikiz aynalari, dijital saat, renkli cam, sis lambalari, üçüncü stop lambasi ve katalizör


Fabrika Verileri
Motor: Önde boylamasina yerlestirilmis, üstten tek egsantrik, elektronik atesleme, tek noktadan enjeksiyon Motor Hacmi: 1581 cc
Çap/Strok: 86.4x67.4 mm Sıkıştırma Oranı: 9.2 :1
Motor Gücü: 5500 d/d'de 60.2 kW (86 HP/DIN) Max. Tork: 3000 d/d'de 12.8 kgm
Vites Oranları: 1-3.543,2-2.139, 3-1.377, 4-1.00 ,5-0.868, geri-3.526 Son Dişli: 4.1 :1
Frenler: Önde disk, arkada kampana Bagaj Hacmi: 400 lt
Boyut: 4316/1642/1437 mm Ağırlık: 945 kg
Lastikler: 185/65 R14

Test Verileri
Hızlanma Testi Esneklik (60-100 km/s) Testi

0-50 km/s: 3.9 sn 4.Viteste: 11.6 sn
0-100 km/s: 12.8 sn 5.Viteste: 14.9 sn
0-130 km/s: 25.5 sn Max. Hız: 170 km/s
Dönme Çapı: 10.3 m

Gürültü Testi Diğer

3.vites 50 km/s: 65 dB(A) 100 - 0 km/s Frenleme Süresi: 53 m/4.0 sn
4.vites 100 km/s: 69 dB(A) Yakıt Tüketimi: 10.1 lt/100 km
5.vites 130 km/s: 73 dB(A) Depo Kapasitesi: 45 lt
Azami Menzil: 444 km


Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
16 yıl
Yüzbaşı

sn appendix, tarafsızca testi yapılan ve fabrika verilerine dayalı 99 1.6ie slx test sonuçları bunlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
16 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: fluenta

quote:

Orjinalden alıntı: AppendiX

@Fluenta, yazınızı okudum öncelikle teşekkür ederim rehber gibi bir yazı olmuş.
Fakat katılmadığım bazı durumlar var.
Yokuş çıkma konusuna gelelim, 2 araç düşünün 2 side benzinli, motoru iyi durumda. Araçlarda sadece sürücüler var.
Broadwayin 5 le girdiği yokuşa doğan 4 le giriyor. sallamıyorum. Doğan yokuşlarda çok hantal kalıyor.
Doğan kullandım. 1993 tüplü şahinde kullandım. Broadwayin 3 le tırmandığına ister inanın ister inanmayın tüplü şahin 1 de çıkıyor.

Konfor demişsiniz, elbette aracın durumu-eskiliği vb.. hesaba katılmalı ama,
şahinin 100 le giderkenki titreşimi, 140 la giderken çıkarttığı uğultu, renonun çıkarttığınkinden dahamı az hiç sanmıyorum.
Bence birazda kullananla alakalı bi durum. doğan 160 la giderken motor kaputtan fırlayacakmış gibi ses çıkarırken broadwayin sesi kedi ciyaklamasına dönüşüyor.
bende bunları yazmak istedim, iyi günler.




Öncelikle ben de teşekkür ederim

Rampa çıkmada benim değindiğim asıl konu (her ne kadar broadway-doğan gibi görünse de) arkadan çekişin önden çekişe üstünlüğüydü. Elbette araçtan araca göre değişir. Broadway vardır Doğandan iyi çıkar, Doğan vardır Broadway den iyi çıkar ama sürtünme olayını göz önünde tutarsak bana arkadan itiş daha üstün gibi geliyor.

Gelelim benim kullandığım arabalara. 90 model Flash -sanırım ruhsatta 87 beygir yazıyordu- ve 90 model Şahin -80 beygir yazıyor ruhsatta-... Şehir içinde Şahin gerçekten Flash' ın eline su dökemez. Flash' a, hele de benzindeyse dokunur dokunmaz uçardı, Şahin ise devrini nispeten geç alır... Ama, gelgelelim, iki arabayı da tıkabasa doldurup uzun yola çıkmışlığımız var ki uzun yolda Flash, arkasındaki yükün de etkisiyle ön tekerleri kalktığı için yola yeterince basamıyor ve özellikle de yokuş çıkarken nal topluyordu. Şahine ise yük yüklemek bir sıkıntı getirmiyordu, özellikle rampalarda -alttan kaptırmak şartı ile tabi - Flash' a göre daha başarılı oluyordu ki bana göre bunun tek sebebi arkadan itiş. Yoksa ikisinin de motor gücü ortada. Düz yolda ve yüksüzken tabi ki Flash derim.

Gelelim sizin Doğan ile Broadway'e... Gayet doğaldır. Çekişin bağlı olduğu tekerlerden başka pek çok parametre var. O iki aracın motor durumu da etkili olabilir. Broadway' in şanzıman oranları kuş serisine göre daha kısa diye biliyorum, bu sayede belki devrini daha çabuk alıp, 1 vites öne geçiyor olabilir. Rampanın dikliği arttıkça kısa oranlı şanzıman belki daha da büyük bir avantaja dönüşüyordur. Tabi kaçıncı vitesle çıktığı kadar hangi süratle çıktığı da önemli. O iki arabayı yan yana koyup rampa çıkarmadan anlaşılmaz -önden çekişli olanın tekeri az da olsa boş dönüyorsa vites ve kadran yanıltabilir çünkü-. Ama ben de benim Şahinle uzun yoldayken ne kadar Broadway varsa rampada çok rahat sollardım, düz yolda da sürat yapmadığım için onlar gelir geçerdi beni. Fairway ve Flash' larla kafa kafaya giderdim rampalarda.

Yüksek süratte motorun bağırması, kaputun titremesi sorunları benim Şahin'de de var ama aracın ön dengesini çok fazla bozan bir durum gibi gelmedi bana. 150 lere falan çıktığımda tek farkı çok bağırması ve kaputun titremesi gibi geldi. Flash' ın kaputu pek titremezdi yüksek süratte, ama direksiyonu oynatmak Flash' ta iyice bir yürek isterdi. Kaldı ki Broadway Flash kadar dengeli olmadığından daha da bir risklidir diye düşünüyorum.

Uğultu olayı aslında kişiden kişiye göre değişir. Nasıl desem... mesela ben geceleri çekirge sesinden rahatsız olmadan uyuyabilirim ama sivrisinek sesi duyarsam irkilirim ve onun sesini kesene kadar uyku tutmaz. İşte Renault' ların 5. vitesindeki o ince uğultu hep bana öyle gelmiştir, sivrisinek gibi... Elbette insandan insana değişir ve motorları kıyaslarsak Renault daha sessizdir.

Sonuçta bu bir paylaşım platformu. Ben bildiklerimi, düşündüklerimi yazıyorum ve asla en iyi bilenin ben olduğumu da iddia etmiyorum . Hatam varsa her an herkes düzeltebilir. Paylaşımda bulunan herkese de teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım...



Yol tutuş konusunda hem broadway e hemde şahine güvenmemek gerekir zaten



S
16 yıl
Yüzbaşı

taşrada kullanacaksan broadway büyükşehirde isen doğan derim



H
16 yıl
Yüzbaşı

sn. appendix, eleştirdiğiniz kısımları silmemi istediniz... hablbuki bu paylaşımda, her paylaşım platformunda olduğu gibi herkes subjektif olarak fikrini belirtiyor. bundan şikayetçi olduğunuz için önceki mesajımda tamamen nesnel tofaş test sonuçlarını gönderdim..... daha önceki mesajımda ise, kaldırdığım yerlerde kuçumseme veya aşağılayıcı hiç bir ibare yoktu... aksine, siz okurken ferklı yorumladınız mesela, benim otomobil anlayışımda modifiye yer almıyor. motor sesinden bahsederken kaba ses çıkaran ekzost sisteminden falan bahsetmedim.... saçma oldu bu tarz bir şeyi istemeniz.... ama eleştirdiğiniz bölümleri kaldırdım... ricanıza karşılık sizinle aynı fikirde olarak, kalp kırılmasın, anlaşabilelim diye... sıra sizde; yorumlarınızda da benım yaptığım değişikliklere paralel olarak verdiğniz karşılıkları gözden geçirip silmenizi rica ediyorum...... renocularla anlaşmak istiyorum... edindiğimiz bilgi ve deneyimlerimizi güzelce bu başlık altında birbirimizi ezmeden eğlenerek gülerek paylaşma taraftarıyım ki zaten bilgi paylaşımı bu şekilde olmalı... bu konuda zaten hemfikiriz... şimdiden teşekkürler...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
16 yıl
Binbaşı

İkiside değil en iyisi fairway derim, deli gidiyo namussuz. Ama başka seçenek yoksa yüksek model doğan slx ie derim.