Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1005
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Raspberry Pi 2 ile Banana Pro karşılaştırması
N
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Türkiye’de ilk defa! Raspberry Pi 2 ile Banana Pro karşılaştırması.
( Hatalı veya yanlı yorum varsa lütfen acımasızca eleştirin smile ifade simgesi )

< Resime gitmek için tıklayın >



Y
9 yıl
Teğmen

niyazi hocam gayet güzel bir karşılaştırma ben bir hata göremedim, banana pro fiyat olarak biraz fazla ama ek özellikleri sayasin de bu farkı kapatıyor diye düşünüyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Niyazi Saral
K
9 yıl
Yüzbaşı

ben böle karşılaştırmaların her zaman mantıklı olmadıgını dusunmusumdur.

su sebeblerden dolayı;

bence ıhtıyaca gore degerlendırılmeli bu durumda tabıkı banana pi donanım olarak kagıt ustunde basarılı.
ama bu olayları sadece donanım olarak gormemek lazım bu alt yapıyı akıcı sekılde kullanacak yazılımda gereklı.

ıkıncı olarak soyleyecegım ıse ıhıtyaclarımız;

mesela benım ıcın ıkı kart arasında cokta bı fark yok cunku ben gpıo pınlerını kullanıyorum ve ıkısı ıcınde esıt mıktarda var ve gorevleride ayni


yanı benım ıcın bırınde gıgabıt ethernet olması ıle dıgerınde olmaması benı cok rahatsız eden bır durum degıl.
bu tıp kartların benım ıcın kullanım amacı gelıstırme ve yenı bıseyler uretmek oldugu ıcın aradaki fark benım ıcın cokta onemlı degıl.

baska bır konu ıse yazılım demıstım suan dunya uzerınde fıyatından dolayı raspberry bı banana pi pro dan cok daha fazla sattı ve fıılen kullanılıyor.bu ısle ugrasan kısıler yaptıkları projelerı ınternet uzerınde acık oalrak yayınlıyor.hatta bazı kısıler amaclarına yonelık kernel uzerınden lınux dagıtımı olusturuyorlar.bu yuzden raspberry ıcın kaynak ve destek ımkanı daha fazla.son zamanlardakı wındows'un gomulu sıstemlerde kullandıgı ısletım sıstemınınde destegını almasıyla bence dahada artacagını dusunuyorum.

ama kullanım amacım eve nas sunucusu yada medıa player yapmak olsaydı ozaman grafık ozellıklerı bana yeter mı ?gıgabıt ethernet var mı? hazır bı kullanıcı oldugum ıcın reset power dugmelerı var mı ? ustunde ır alıcı var mı ? dıye sorgulardım tabıkı ama bunları raspberrye takmak cokta zor olmasa gerek uygun proje ıcın.


benım amacım burda banana pi yı kotulemek degıl tabıkıde.benım kullanım amacımın farklı oldugunu anlatıp ınsanlara alırken yardımcı olmak.dıyeceksın kı sende raspberry pı 2 var mı? yok ama malı durumum musaıt oldugu ılk fırsatta alamayı dusunuyorum bır raspberry pı b+ kullanıcısı olarak.

nıyazı bey sızıde en kısa zamanda bı daha canlı yayında gormek ıstıyoruz.

karsılastırma ıcın ve bu konuyu baslattıgınız ıcın tesekkurler.

kalavela





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalavela -- 6 Şubat 2015; 21:41:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Niyazi Saral
Y
9 yıl
Teğmen

hocam şimdi "ihtiyaca göre değerlendirilmeli" bakış açısıyla baktığımız zaman bence beaglebone olsun raspberry olsun udoo olsun vs. bunların hepsi farklı noktalara temas eden farklı ihtyaçlara hitap eden makineler gibi. Bence kişinin kendi ihtiyacını tespit edebilmesi için böyle karşılaştırmalara ihtiyaç var.




Bu mesajda bahsedilenler: @kalavela
K
9 yıl
Yüzbaşı

Evet ihtiyac var ama hangi amac icin karsilastirilacagida onemli benim anlatmak istedigim buydu.cunku bu karsilastirmalarin sonucunda sole bir sorun cikiyor biz burda bu kart teknik olarak daha iyi diyoruz sole guzel diyoruz sonra gelistirme icin alacak kisi aliyor ve yazilim destegi olmadigini goruyor.yada tam tersi alicak kisi daha son kullanici urunu yapmak isterken amacina yonelik olmayan bir kit aliyor yine mutsuz.bence karsilastirma yapilirken hangi amaca hizmet edecegide yazilmali

Ayni karsilastirma media player konusu altindada var oraya bu aciklamayi cokta uygun gormedim.elektronik formunun altinda olunca yazmayi dusundum.

Iyi gunler

Kalavela





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalavela -- 7 Şubat 2015; 17:10:58 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yardımcıPilot
G
9 yıl
Binbaşı

Aynı yazılım ortamları her ikisi için de geçerli. Ek bileşenlerin fiyatı raspi üzerine eklenince banana ile aynı fiyata zaten geliyor.

Evde XBMC tarzı online tv yapısı kullanıcaksam bana pro almayı tercih etmek mantıklı.

Quadcopter yapıcaksam RasPi A+ almak mantıklı. Yada RasPi Compute, ağırlık bakımından avantajlı.



E
9 yıl
Yarbay

alwinner a20 dışarda bu tür mini pc kartlarda popüler. halihazırda etherneti satası vs si var.

mali 400 mp2 nin videocore iv yi 4 e katlamasıda hikaye.

yurtdışında ordroid c1 gibi bir cihazda var. dahada seçenek bol. burda raspın yegane artısı dökümantasyonu. yazılım hazırlayacaksan projeye yöneleceksen rasp yıkılıyor. raspda tek kafamı karıştıran hdd yerine geçen malzemenin sdcard yada usb storage (usb 2 limitli) olması. gerçi raspbian buna göre tasarlanmıştır saniyede 20 mb la güzel şeyler olabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
9 yıl
Yarbay

pek karşılaştırma gibi olmamış bir taraf diğerini ezmiş. karşılaştırmalar genelde denk ürünlerin projeye uygun avantajlarını ve dezavantajlarını seçmek için yapılıyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.