Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
257
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Raid 0 ve Raid 1 hakkında soru?
O
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İki adet SATA diskle Raid 0 veya Raid 1 ,veya ne tür kombinizeleri varsa tam olarak bilmiyorum, yapmak istiyorum... Fakat bunların ne gibi avantaj ve dezavantajları var? ne gibi bir performans artışı elde ediyorum?? Bunlar hakkında bilgi edinebileceğim ingilizce veya türkçe güzelce ve grafiklerle anlatmış bir site tavsiye edebilirseniz çok sevinirim...



A
19 yıl
Teğmen

Z
19 yıl
Çavuş

raid0 performans ( veriyi ikiye bolup iki yazdırıyo buda okuma ve yazma hızı sağlıyo )
raid1 güvenlik (yani iki diski birbirine kopyalıyo iki diskte birbirinin aynı oluyo da kısası iki tane 200GB disk ile raid1 yaparsan elinde yine 200GB lik bir depoılama alanı olusur)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
19 yıl
Yarbay

performans artışı için normal kullanımda raid e gerek yok...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

TEŞEKKÜRLER :) bi de raid 0'da performans artışını gösteren bir grafik tarzı bi şeyler arıyorum, eğer varsa yollarsanız sevinirim...
onun dışında sağolun ;)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
19 yıl
Teğmen

RAID 0 (Striping): RAID 0 konfigürasyonunda, RAID kontrolcüsüne en az iki disk bağlayarak bir dizi oluşturuyorsunuz. Disk dizisi kullanırken, aynı türden bağlanmış diskler üzerine veriler yazılırken ardışık bloklara bölünerek diskler üzerine dağıtılarak yazdırılıyor. Bu ciddi bir performans artışı sağlıyor desek yeridir. Bunu daha anlaşılabilir bir şekilde anlatalım. Elimizde yazılması gereken 8 kelimelik bir cümle var. Dört elimizin olduğunu varsayalım. Bir elin bir kelimeyi yazması bir dakika aldığını varsayarsak; kelime sayısını el sayısına göre paylaştırıp yazdırırsak, tek elin 8 dakikada yaptığı işi, dört elimizle 2 dakikada yapmış olacağız. Sanırım mantığını anladınız. RAID 0'da herhangi bir güvenlik önlemi bulunmuyor.

sanırım internetten biraz araştırma yapsan sende hemen bulabilirsin... bukadar hazıra konmayın arkadaşlar



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.