Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
450
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Python - Tkinter // Gmail ile mail gönderme
P
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhabalar,
Tamamen hobi olarak uğraştığım python ile yeni bir kod yazdım(aşağıda görebilirsiniz) ve bu kod sayesinde masaüstünden gmail hesaplarına e-mail gönderebiliyorum. Fakat bir sorum olacak... "Konu" eklemeyi bulamadım, yardımcı olabilecek arkadaş var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.


< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



K
8 yıl
Yarbay

sendmail()'ın üçünçü parametresi mesajın kendisi. Konu eklemek için o parametrenin başına "Subject: deneme\n" eklemek yetiyordu diye hatırlıyorum. Mesajın ilk satırınca yazacak yani subject konu_basligi'nin içine başlık adını koyup şu şekilde modifiye ederseniz olması lazım.

mesaj = "Subject:" + konu_basligi + "\n" + str(icerik.get())


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Fulctrum

sendmail()'ın üçünçü parametresi mesajın kendisi. Konu eklemek için o parametrenin başına "Subject: deneme\n" eklemek yetiyordu diye hatırlıyorum. Mesajın ilk satırınca yazacak yani subject konu_basligi'nin içine başlık adını koyup şu şekilde modifiye ederseniz olması lazım.

mesaj = "Subject:" + konu_basligi + "\n" + str(icerik.get())

Çok teşekkür ediyorum :)
konu_basligi şekilde bir Entry ayarladım ve vermiş olduğunuz "Subject" koduyla denedim, başarılı sonuç aldım.

Yukarıda belirttiğim gibi tamamen hobi olarak yapıyorum fakat sandığımdan daha zevkli hale geldi bu python :)
Var mıdır önerdiğiniz devam etmem gereken bir şey ? Tam olarak ne üzerine yoğunlaşacağımı bilemedim. (Django-web framework pek içimi açmadı)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
8 yıl
Yarbay

Zaten hobi olarak yaptığınız için özellikle "şunu da bilmek gerekiyor" diyemiyorum. Ne istiyorsanız ona odaklanabilirsiniz. Ben daha çok yapay zeka + veri manipülasyonu kısmına bakıyorum mesela ama öncesinde öğrenmek gereken biraz fazla şey var. İlginizi o açıdan çekmeyebilir. Sistemim şöyle işliyor:

1. İlginç bir konu bul
2. O konu hakkında bilgi topla: Hazır bir veritabanı olabilir (amerikan sağlık veri bankası, entrez'in genetik veri bankası), yazılmış bir makale olabilir, web scraping olabilir, kendim simüle ediyor olabilirim (oyunlar) vb.
3. Toplanan bilgiye göz at
4. Veriye uygun öğrenim algoritması geliştir ve eğit
5. Karşısına geçip izle

Bu basamakların hepsi pythonla yapılabiliyor.

Biri yaklaşık 50.000 kişinin tweetlerine bakarak iPhone kullanan insanların Android telefon kullanan insanlardan daha mutlu olduklarıyla ilgili bir araştırma yapmıştı, ilgi çekiciydi.

Biri hillary clinton ve donald trump'ı tweetlerine bakarak analiz etmişti

Sentdex diye bir adam var, youtube'da video çekiyor. Kendisi bütün dünyadaki veriyi analiz edip piyasa tahmini yapmaya çalışıyor. CNN, BBC, Twitter, Ülke ülke kur değerleri, ölümler, doğumlar bir sürü şey.

Oyunları makinenin kendisine oynatmak çok güzel oluyor açıkçası benim en çok keyif aldığım olay o. 2048 oynayan algoritmam vardı, yemek yerken açıp oynamasını izlerdim eğlenceli baya . Ondan başka; sudoku, pong ve bilumum eski ve basit oyunları oynatıyorum makineye. Üst seviye olarak da Hearthstone gibi bir şey oynatmak istiyorum ama zor gibi. Çok kart var, çok iş var vs. Yeterince o şekilde biriktirdikten sonra yazın bir youtube kanalı açacağım


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yigitaliano
-
8 yıl
Yüzbaşı

Hocam siz işi fantezi boyutuna taşımışsınız
Merakla kanalınızı bekliyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Fulctrum
P
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Haha, süpersiniz..
Zaman ayırıp detaylı bilgilendirme yaptığınız için çok teşekkür ederim :)
O halde ilk adımdan yavaş yavaş başlayalım.
Diğer arkadaşın da dediği gibi bir kanal var mıdır takip edelim bu kadar gri beyin hücresini bir arada çalıştıran başka bir insan görmedim




Bu mesajda bahsedilenler: @Fulctrum
K
8 yıl
Yarbay

Şu sıra dersler bayağı yoğun. Sınavlardan, işten zaman kalmıyor pek. Ara sıra kod yazabiliyorum ancak. Videoları kaliteli biçimde yapabilmek daha da fazla zaman ister muhtemelen o yüzden şu sıralar yapsam da hakkını veremem. Yaz gelince güzel ekipman toplayıp (ekipman dediğim de bir tane mikrofon lazım o kadar ) biriken projeleri yapacağım. Foruma haber vermeyi unutmayacağım

Geçenlerde biri java için orta seviye program önerisi istemişti. O yorumumda python ile yaptığım oyuncak projelerimi atmıştım. Size de atayım belki aralarından ilginizi çeken bir tane olur. Kendiniz baştan yaparsınız. Hepsi eğlenceli ve çok zor olmayan projeler. Siyahla işaretlediklerim diğerlerinden daha basit. Prensip olarak eğlenceli olmayan şeyler kodlamıyorum

quote:

* Tetris oyununu baştan yaz.
* API olarak hizmet görecek bir web servisi yaz. Herhangi bir konuda olabilir. Maksat o çeşit web servisleri nasıl çalışıyor onu anlamak. Arada da JSON falan öğrenirsin.
* Perlin veya simplex noise ile yapay yeryüzü üret (dağlar denizler olsun, çimenler ağaçlar olsun). Minecraft haritalarını böyle üretiyor.
* Basit yapay zeka algoritmalarını anlayıp baştan implement etmeye çalış (feedforward neural networkler gibi). OOP mantığı gelişsin kafanda (her ne kadar bunlar genelde OOP ile yapılmasa da sen öyle yap)
* Traveling salesman problemine göz at çözüm üretmeye çalış. 2 nokta arasındaki en kısa yolu bulma problemi gibi bir şey. Google maps'i düşün. Travelling salesman problemi özet olarak şu: İstanbul'dan yola çıkan bir satıcı, bütün Türkiye'deki şehirleri gezip satış yapmak istiyor ama bunu yaparken de benzin masrafından da kaçınmak istiyor. Dolayısıyla ona İstanbul'dan başlayıp Türkiye'deki tüm illeri gezebilecek en kısa rotayı çizmen lazım. En sonunda İstanbul'a geri gelecek.
* Labirent üreten bir program yaz.
* O labirenti çözen bir yapay zeka yaz. Yapay zeka derken; çözsün yeter. Öyle dünyayı ele geçirmesine gerek yok. Recursive kullanabilirsin. En kısa yolu bulması şart değil, bulsun yeter.
* Game of life denen şeye bak, baştan yazmaya çalış.
* Üsttekini yaparsan 3 boyutlusunu yapmaya çalış.
* Verilen donanımhaber konu linkindeki bütün yorumları ve onları atan kullanıcıların isimlerini bir dosyaya kaydeden program yaz. Linki verince konu içeriğini indirsin yani. Web scraping öğrenirsin buradan.
* Üsttekinin aynısını ekşi sözlük için yap.
* Matrix izlediysen hatırlarsın ekranlarda yeşil yeşil kodlar akardı. Onlar gibi görünen bir ekran koruyucu yapmaya çalış.
* 2048 oyununu baştan yaz. Grafiklerin aynı olmasına gerek yok aynı mekanizmaya sahip olsun yeterli

< Resime gitmek için tıklayın >

iyi eğlenceler


@yigitaliano @-TheDifference-





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 27 Mart 2017; 21:0:58 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-TheDifference- , @yigitaliano
-
8 yıl
Yüzbaşı

Eyv hocam yazdım bir kenara




Bu mesajda bahsedilenler: @Fulctrum
P
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

API - web olayıyla başlıyorum sonrasında Pygame olayına girerim(çünkü pygame daha hiç incelemedim).
Tekrardan çok teşekkürler.
İnanılmaz verimli bir yanıt oldu benim için.




Bu mesajda bahsedilenler: @Fulctrum
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.