Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
215
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Python ile telegram botu yazarken aldığım hata
M
4 ay
Er
Konu Sahibi

Python kullanarak telegram botu yazıyordum. Çalıştırmaya çalıştığımda içeri aktarma çözümlenemedi hatası alıyorum. "pip install python-telegram-bot" komutu ile gereken paketi yükledim ama halen hata alıyorum. Aldığım hata "telebot adlı içeri aktarma çözümlenemedi." ve "pandas adlı içeri aktarma kaynaktan çözümlenemedi. Sorunu gidermem için ne yapmam gerekir. Pythonu silip tekrardan yükledim, olmadı, silip bir önceki versiyonunu yükledim yine olmadı.

< Resime gitmek için tıklayın >

++
< Resime gitmek için tıklayın >

şimdi farkettim "syntax error" hatası veriyor indirirken. Acaba zaten yüklü olduğu için mi böyle. Yoksa başka bir hata mı var. Çünkü pypi.org'da da yüklü gösteriyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertkahya -- 9 Ocak 2024; 2:2:4 >

A
4 ay
Yüzbaşı

anaconda promptunda da deneyin



K
4 ay
Yüzbaşı

Kuruluysa tekrar kurmana gerek yok.
Programına dahil etmek istiyorsan "import modül adı ve istenilen metod adı" şeklinde içe aktarabilirsin.



.
4 ay
Teğmen

kütüphane kurarken terminalde py -m pip install <ktütüphane adı> olarak kurabilirsin.



P
3 ay
Teğmen

muhtemelen kullandığınız ide ile ilgilidir.



W
geçen hafta
Yüzbaşı

<code>pip</code> komutunu Python yorumlayıcısı içerisinde çalıştırmaya çalışmışsınız, bu komut Python yorumlayıcısı içinde çalışmaz. Bunun yerine terminal veya komut istemcisini kullanmalısınız. Eğer yüklü ise Anaconda prompt u da olur.
Hata mesajlarına dayanarak yüklediğiniz <code>python-telegram-bot</code> paketinin aslında <code>telebot</code> isimli bir modül içermediğini söyleyebiliriz. Python'da <code>telebot</code> modülü, <code>pyTelegramBotAPI</code> paketi ile kullanılır.


Yükleme yapmak python3 kullandığınız için;

pip3 install pyTelegramBotAPI
pip3 install pandas

Not: Yükleme yaptığınız Python versiyonu ile çalıştığınız yorumlayıcı aynı olmalıdır. IDE veya editörünüzden bunun kontrolünü yapın mutlaka.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.