DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
3
Cevap
1914
Tıklama
0
Öne Çıkarma
python da problem
B
8 yıl (10 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar ben komple bilgisayara yeni başladım yaklaşık bir aydır ubuntu 16.04 sürümü yüklü bir bilgisayar kullanıyorum lütfen sorduğum sorulara başlangıç seviyesine göre cevaplar veriniz.Zira öncesinde bir bilgisayara sahip değil idim.
Şimdi ilk olarak ne yapmaya çalıştığımı söylemekle işe başlayayım.Ben python programlama öğrenmekteyim ve basit bir program yapmaya çalışıyorum fakat gerek pycharmı gerek javayı kurarken bilgisizlikten kaynaklı bir çok hata yaptımki farklı aralıklarla java hatası ve python da çalıştırma esnasında hata almaktayım konuya ilgisi olan arkadaşlar bana javayı kurup etkinleştirmede ve pythonda aldığım hatayı düzeltmede yardımcı olurlar ise çok memnun kalırım.


pythonda sürekli buna benzer bir hata almaktayım:

/usr/bin/python2.7 /home/ahmet/PycharmProjects/untitled/ödev2.py
File "/home/ahmet/PycharmProjects/untitled/ödev2.py", line 10
SyntaxError: Non-ASCII character '\xc4' in file /home/ahmet/PycharmProjects/untitled/ödev2.py on line 10, but no encoding declared; seehttp://python.org/dev/peps/pep-0263/ for details

Process finished with exit code 1



Evet çözüm nedir?



T
8 yıl (20069 mesaj)
Yarbay

Kodun ilk satırına



# -*- coding: utf-8 -*-



kodunu ekle, hatanın çıktığı 10.satırda (yukardaki satırı ekledikten sonra 11. veya başka satırda) ki dizenin başına u ekle yani örneğin dize şöyle birşeyse



dize_degiskenim = 'Ağrı Dağı'



onu



dize_degiskenim = u'Ağrı Dağı'



yap. Buradaki u dizenin Unicode olduğunu ifade etmek için.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl (10 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Hocam bu unicod olayı nedir bir türlü anlayamadım kısaca söyleyebilirmisiniz ?



U
7 yıl (13 mesaj)
Er

ASCII karakterlere Türkçe karakterler dahil olmadığı için, herhangi bir stringin içine bir Türkçe karakter yerleştirirsen hata alırsın. Eğer revivo 72'nin dediğini yaparsan stringin içerisindeki karaketerlerin Unicode olduğunu belirtirsin. Unicode ASCII olmayan karakterlere sayılar vererek bunların bilgisayara tanıtılmasını sağlayan bir endüstri standartıdır.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.