Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
532
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PSU FANI TAVSİYESİ
O
16 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

e6850
Asus P5K SE
2*1 Kingston 800 mhz
Zotac 8800 GT
WD 250 SATA
LG 20x sata
CoolerMAster Centurion 380 W
logitech mx 3000 wireless
AOC 22"

geçen hafta bu sistemi topladım.. bilgisayar ilk açıldığında 2 dakika çalışmıyor sanacağınız kadar sessiz daha sonra deli gibi ses çıkarmaya başlıyor.. buraya da daha önce yazdım gelen önerileri uyguladım ancak biraz araştırınca kasa ne kadar iyiyse PSU nun fanının da o kadar sesli olduğunu okudum ki gerçekten tüm sesi PSU çıkarıyor.. bazı arkadaşlar 8 cmlik fan alıp PSU ya monte ettirmişler.. Bu cmt 300W lik FSP marka ekran kartı için güç kaynağıda aldım 3,5'lik yuwalara oturan... şimdi tek sorunum bu 8 cmlik fanlardan alıp kasayı aldığım yere gidip PSUya monte ettirmek.. bana önerebileceğiniz bir marka model var mı?... güç kaynağını değiştirmek istemiyorum sadece fanını sessiz bir tanesiyle değiştiricem o kadar..

PSU fanı olarak bulamadım nette ama bir iki kişi kasa fanı alıp onu monte ettirmiş..bende oyle yapacağım galiba..

Şimdiden teşekkürler..



N
16 yıl
Yarbay

Kaliteli fan arıyorsan, ebmpapst marka kaliteli bir fan öneririm. Fanlar ile ilgili katolog ve teknik bilgiyi buradan bulabilirsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
16 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

İzmirdeymiş bu firma...mkoy ciwari nereden bulabilirim....
başka marka önerebilir misiniz...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
16 yıl
Yarbay

ses problemi varsa ver garantiye bence , ileride bi problem olduğunda , fan değiştirdiğin için garanti hakkın olmayacak , ayrıca 8 cm lik fanlar 5v veya 12 v la beslendiğinden dolayı nakadar sessiz olursa olsun 12v ta iken yaptığı devirden dolayı inanılmaz ses yapıo sana tavsiye sessiz psu istiyosan alttan 12 cnm fanlılarında bul işi kesin çöz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
16 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

açıkçası 85 dolar kasaya werdim üstünde 300 w (güç kaynağı ekran kartı için)60 dolar.. tekrar para wermek istemiyorum.. o yuzden fan ile kurtarmaya çalışıyorum... 1200 dewir dönüyo meret..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
16 yıl
Yüzbaşı

biz fazla olmadı 4 ay öncesi felan zalmanın bakır kaplamalı bi modelini almıştık kulağı hassas olanlar zor duyar o derece yane tavssiye ederim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
16 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Zalman 8 cmlik bakır kaplı kasa fanı alıp perwaneyi PSU ya taktırsam biter di mi bu çektiğim eziyet...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
16 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Sanırım 5V ye bağlatacağım orjinal fanı...şu anda sürekli 1200 devir çeviriyor... 5V de iken kaça düşer acaba...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
16 yıl
Yarbay

Ben 400W (gerçeğini bilemem) PSU'ya 8cm'lik kasa fanı taktım gayet de sorunsuz ve sessiz çalıştı... Marka falan bence o kadar önemli değil sıradan 10ytl'lik bir fan alıp boş bir çıkışa bağlasan yeter. Yalnız eski fanı sökerken bilgisayar fişe takılı olmasın ki onun bağlantısını keserken çat diye kısa devre oluyo sonra. Tecrübe konuşuyo Aynı yuvaya uyan herhangi fan işini görür. O eskiyince yine yeni fan alırsın 2 sene sonra Aslında en güzeli paraya kıyıp alıcaksın bi enermax liberty bakıcaksın dalgana..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.