D

Binbaşı
04 Mayıs 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
124 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
6 yıl
Ses Tesisatlı Araç Muayeneden Geçer mi ?
forumda biraz arattım ama bir sonuç bulamadım Ses tesisatlı bir araç amfi bagajda 30cm bass vs muayenede sorun çıkartırlarmı yoksa bassı falan söküpmü gidelim ?
D
8 yıl
Sony 1004 4 kanal amfi bass için
sizce bu amfiyi 3 kanal modunda 2x65w kapılara + 1x175w modunda bass besleyecek şekilde kullanmak memnun edermi yoksa onun yerine doğrudan modo amfimi alınmalı.

not: bass alpine 25cm 200rms
D
9 yıl
.
.


Sizden gelecek hayır ALLAH'tan gelsin.
D
11 yıl
PM atanı engelleme niçin yok ?
soru açık pm atanı engelleme niçin yok
D
11 yıl
Ve 1TB SSD ler fiyat listelerinde yerini almaya başladı
1TB Samsung 840 Evo lar yurtdışında fiyat listelerinde yerini almaya başladı yakında ülkemizede teşrif ederler ama ülkemizde uygulanan ekstra distribütör karı ve artan dolar kuru yüzünden çoğu kişinin şimdilik rüyalarını süsleyecektir

TLC NAND yongalarının piyasada hızlıca yaygınlaşmasını ümit edelim..


NEW 1TB SAMSUNG 840 EVO (MZ-7TE1T0BW) 2.5" 6G / SATA III TLC Internal SSD Drive

< Resime gitmek için tıklayın >
D
12 yıl
Forumla ilgili nacizhane bir öneri.....
bu forumda artık belirli kişilerin girebildiği kıdemliliği yılca veya ceza puanı gibi baraj kriterlere göre belirlenmiş seçilenlerin girebildiği yeni üyelerin asla giremediği yazılıp çizilenleri okuması bir kenara o kısma giriş bile yapamadığı özel temiz alanlara ihtiyaç var kesinlikle. Bu özel alanlar eskilerden olanlar bilir bu forum ve başka forumlardaki gibi forum düzeyinin dışına çıkmayan edepli saygılı ve seviyeli muhabbet etmesini bilen bir konu veya durum hakkında doğru düzgün fikrini belirtmeyi adet etmiş insanlara açık olup işi gücü kavga tartışma polemik çıkartmak olan gündelik yoz kültürünü getirip buralara taşımaya çalışanların asla giremeyecekleri bir ortam oluşturulması gerekiyor.

Belli yaş grubundaki insanların artık bu tip sataşma kavga çıkarma niyetinde olan trolleyici veya saatli bomba gibi nerede kime patlayacağı belli olmayan bütün gün pc başında pineklemekten asosyalleşip bunalmış çevresinde itibarsız işsiz güçsüz kafayı yemiş ergenlerden kurtarılması gerek.

Ceza verip dinlenmeye çıkarmak pek sağlıklı bir çözüm değil. Üyeyi komple banlamakta bir çözüm değil en güzeli saygıyı hak edenleri saygılı ortamlara girmesine izin vermek bunun içinde birtakım kurallara göre baraj getirilmesi gerek. Fikir benden üzerine enine boyuna düşünmesi sizden.
D
12 yıl
Ölümüne VW Sevdası Bu Olsa Gerek :)
Videoyu izlemek için tıklayınız


Komik geldi paylaşmak istedim
D
13 yıl
407 nin üretimi kesin olarak sonlanacakmı?
407 nin üretimi 508 den sonra kesin olarak duracakmı?
408 in resimlerinden içine dışına baktımda 407'in devamı gibi değil kesinlikle, sanki 308in kalitesini andırıyor.407 ler sonlanıp 508 şeklindemi devam edecek yoksa 407 ile beraber 508 lerin üretimi ve satışı devam edermi.
varsa bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.tşk
D
14 yıl
Konulardaki Favorilerime Ekle Butonu Neden Kaldırıldı?
Konuları takip etmek ve daha sonra tekrar ilgili ilana ulaşabilmek için çok güzel düşünülmüş olan konu başlığının hemen altına konulmuş favorilerime ekle butonu vardı.Sorması ayıptır bu neden kaldırıldı ve neden en ufak bir yerde konuyla en ufak dahi bilgi vermiyorsunuz.Butonunu kaldırdınız yukarıdaki yıldızlı Favorilerim başlığını uçurunda gördükçe delirmeyelim.


< Resime gitmek için tıklayın >
D
14 yıl
Rip akıntısı nedir? Neden boğulursunuz? Nasıl Kurtulursunuz Hepsi burada
Her yıl sahillerimizde bir çok insanımızın boğularak ölümüne sebep olan, halkımızın kum kayması olarak bildiği Rip Akıntılarına karşı çok dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Evet bu yazı ile amaç, korkutmaktır. Bilmeliyiz ki korku insanın savunma mekanizmalarını aktif hale getirir ve hayatta kalmasına yardımcı olur. Aşırı cesaret ve rehavet ise tehlikelidir.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

RİP AKINTISI NEDİR

Kıyıya ulaşan dalgaların etkisine tepki nedeniyle oluşur. Kıyıya ulaşan suların tekrar denize dönmeleri sırasında meydana gelir. Pek çok plajda bu oluşum bazı bölgelerde kıyıya dik bir şekilde meydana gelir.

Rip akıntısı ancak yüksekten bakıldığında dikkatli gözle anlaşılır. Bu bölgede suyun rengi çevresindeki su rengine oranla daha koyudur. Bu bölgede derinlik artar. Yüzey çevresi, denizin yüzeyine göre daha kırışıktır.



Sabit, aniden oluşan ve gizli olmak üzere değişik türleri bulunan rip akıntılarında sahile gelen dalga geri dönerken çık hızlı bir şekilde hareket ettiğinden, çok iyi yüzme bilen kişi bile bu akıntıya karşı koyamaz.

Uzmanlar dize kadar gelen sığ suda bile aniden oluşabilecek rip akıntısına yakalananların paniğe kapılmamalarını, sahile doğru değil sahile paralel olarak yüzülmesi gerektiği, rip akıntısının bulunduğu alandan ancak bu şekilde çıkılabileceği uyarısında bulunuyor.



Hepimizin benzeri olayları duymuşluğumuz muhakkak vardır;
- Hemen kıyıda oynayan birkaç çocuk birden aynı anda boğuldu kimse kurtaramadı!
- Belindeki suda genç adam boğuldu, kurtarmaya çalışanlar başaramadı!
- Göğüs hizasında yerde idi, bir anda batıp çıkmaya başladı, yakını yardımına koştu ikisi birden boğuldu!
- Aramalara rağmen cesetler uzun süre bulunamadı!

İyide durup dururken bunlar neden oluyor?

< Resime gitmek için tıklayın >

Nedeni özetle rüzgar yüzünden kıyılarda yığılan suyun, sonsuza kadar yükselememesinden ötürü bir anda kendine bir kanal bulup geri çekilmesi yani açığa hızla geri dönmesi (rip akıntısı). İşte bu süreçte suda kim varsa onları da alıp götürmesi... Sonuç can kaybı. Geriye dönüş hemen kıyıdan bilek mesafesi derinlikten başlar ve sanki kumu ayağınızın altından alır götürür. (şekil 1, şekil 2)



Uzmanların belirttiğine göre, halk arasında “kum göçmesi veya kum kayması” olarak adlandırılan, ayakların altından kumun birden kaybolması olayına, “rip akıntılarına” neden oluyor. Rip akıntıları, kıyılarda meydana gelen doğal bir olay ve kıyının morfolojik özelliklerine bağlı olarak, dünyanın birçok ülkesinde görülebiliyor. Rip akıntıları, kıyıya dik gelen dalgaların, kıyıdaki kayalık, rıhtım, mendirek ve kalabalık halde yüzen insanların bulunduğu kesimlerde, dalgaların doğrusal gidişini kesintiye uğratan nesnelerin etkisiyle oluşabiliyor. Dalgalarla kıyıya yığılan sular geri dönerken, denize doğru bir basınç oluşturmakta ve kıyının uygun bir kesiminden (genellikle o sahanın en derin kesiminden) denize doğru dönerek rip akıntısını meydana getirmektedir. Rip akıntıları, deniz tabanındaki ince malzemeleri karıştırarak çamurlu bir akarsu görüntüsü kazanan güçlü ve hızlı akıntılardır”. (foto 1, foto 2)



Şekil 1

< Resime gitmek için tıklayın >



Rip akıntıları saniyede 1-2 metre , hatta bazen saniyede 10-20 metre hızla (saatte 35-70 km), 20-30 metre genişliğinde bir hat boyunca denize doğru hareket ediyor ve bu akıntıya kapılan insanlar, çok iyi yüzme bilseler bile, boğulma riskiyle karşılaşıyorlar ki, kıyılardaki boğulmaların önemli bir kısmına bu akıntılar neden olmaktadır. Akıntıya kapılan insanlar, hızla denize doğru sürüklenmeye başladıklarından, bu anafordan kurtulmak için panik halinde karaya doğru yüzmeye çalışırlar. Oysa en iyi yüzücüler bile rip akıntılarının hızı olan saniyede 10-20 metre yüzemez. Bu akıntıdan ve boğulma riskinden kurtulmak için karaya doğru değil, kıyıya paralel yüzerek akıntı alanından kurtulmaya çalışmak gerekir (şekil 3). Rip akıntılarına karşı nasıl davranılması gerektiği bilinirse, boğulma olayları da azalır.


Şekil 2

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Şekil 3

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >




Güvenliğimiz için bilmemiz gerekenleri özetleyecek olursak;


Doğru olanlar
1. Yüzme bilmiyorsak denizde kesinlikle açılmayacağız. Yüzme bilsek bile özellikle dalgaların kıyıya dik olarak vurduğu aşırı dalgalı ve rüzgarlı olan zamanlarda denizden uzak duracağız.
2. Çocuklarımızdan denizde iken gözlerimizi bir an bile ayırmayacağız. Yukarıdaki durumlarda ise küçük çocuklarımızın denize ayaklarını bile sokmasına izin vermeyeceğiz.
3. Rip akıntısı ile karşılaştığımızı hissettiğimizde öncelikle panik yapmayacağız ve kıyıya doğru değil, kıyıya paralel olarak yüzeceğiz.
4. Boğulmakta olan birini gördüğümüzde, eğer yüzme bilmiyorsak ve bu konuda tecrübeli değilsek, kesinlikle müdahale etmeye kalkmayacak ve başkalarından yardım isteyeceğiz.


Yanlış olanlar

1. Ben çok iyi yüzerim bana bir şey olmaz. Hayır size bir şey olur. Rip akıntısına kapılan biri çok iyi yüzme bilse de boğulabilir. Saatte 70 km hızla giden bir akıntıya karşı kim karşı koyabilir? Şunu kesin olarak bilmeliyiz ki şimdiye kadar bir şey olmamış olması, biz iyi yüzme bildiğimizden değil , güçlü bir rip akıntısı ile karşılaşmadığımızdandır.
2. Ben zaten açılmıyorum ancak belime kadar olan yerde yüzüyorum. Yanlış, çünkü rip akıntıları tam kıyıdan ve bilek hizasından başlar. Bir çok insan ayağı yere basarken, kendini emniyette hissederken boğulmaktadır.
3. Ben insanların kalabalık olduğu yerden ayrılmıyorum, bir şey olursa yardım ederler. Yanlış, çünkü rip akıntılarına bazen insanların kalabalık olarak denize girmelerinin, dalgaları kırması sebep olmakta ve toplu boğulmalara neden olmaktadır. Ayrıca yardım etmeye çalışanların da boğulduğu sık görülmektedir.
< Resime gitmek için tıklayın >

Lütfen kendimizin ve yakınlarımızın hayatını tehlikeye atmayalım ve bilmeyenleri de bu konuda bilgilendirelim.
Özellikle Samsun, Kilyos, Şile gibi sahillerde denize girenler daha çok dikkat lütfen.



ALINTIDIR
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.