S

Yarbay
04 Nisan 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
15 üye
Görüntülenme (?)
899 (Bu ay: 20)
Gönderiler Hakkında
S
2 ay
Renault Taliant tutulmadı mı ?
< Resime gitmek için tıklayın >


Egea aracımla kaza geçirip servise bıraktım. Kasko ikame araç olarak otomatik taliant verdi. 1.0 turbo + otomatik joy paket hani şu teyp ekranı olmayan paket. Benim aracım 1.4 atmosferik motordu. Taliantın direksiyonu daha hissiyatlı geldi bana. Performansı tabi daha önde. 3 silindirin titreme sorununu saymazsak motor+şanzuman+sürüş keyfini(tabi parasına göre) çok beğendim.

Turbo+otomatik kombinasyonu haricinde her konuda Egea'dan açık ara kötü yalnız. Yol tutuş, süspansiyon, kalite hissiyatı, ses yalıtımı, camların kalınlığına kadar Egea önde..

Fakat yine de kısıtlı bütçeyle turbo+otomatik olarak alınabilir. Ben bile düşündüm ama baktım piyasada çok az var. Bu araç neden tutmadı ? 2024 yılında hala alınır mı ? Kullananlar bilgi verebilir mi ?
S
2 yıl
Vavacars, Letgo Oto, Arabamcom Aracını Satanlar
Malum sitede ölücülerle, ayaklı galericilerle, kaba saba insanlarla uğraşmaktan bıkanlar malum 3-5 aşağısı olsun kafam rahat olsun diye bu firmalara yöneliyor. Daha önce satan varsa en önemlisi en iyi teklifi hangi firma veriyor ? Mesela hepsini tek tek denemek istiyoruz diyelim. Teklifleri kaç gün geçerli oluyor ? Hangisinden memnun kaldınız ? Aracını satanlar bilgi verirse faydalanalım.
S
3 yıl
LPG kitlerindeki OBD ne işe yarıyor ?
Forumlarda açılmış konuları okudum bir sonuca varılamamış. Kimse net ne işe yaradığını bilmiyor. LPG firmalarının web sitesinde de tatmin edici bilgi yok. LPG takan bayileri arıyorum ustalar hemfikir değiller.

OBD cihazı sadece yanan arıza ışığını söndürmek için mi var ? ( Eğer öyleyse neden kocaman karta sahipler buda muamma )

OBD cihazı aracın değerlerini okuyarak (zengin/fakir karışım veya mevsimsel değişiklikler) anlık değer düzeltmesi mi yapar ?

Net bilgisi olan yazarsa sevinirim.
S
3 yıl
x
x
S
3 yıl
Renault bayileri liste fiyatından indirim yapmaya başladı
Bugün bir kaç bayi ile görüştüm. Birisi üç gün sonra araç teslim dedi. Liste fiyatı 200.900 TL olan Megane 1.3 joy paket için biri 195 biri 196 fiyat verdi.

İsteyenler sipariş verebilir artık yavaştan normalleşme başlayacak gibi.

Yanlış anlamak isteyenler için yazıyorum. EKONOMİK NORMALLEŞMEDEN BAHSETMİYORUM.

İki ay öncesine kadar yok geçiyorlar, zorla aksesuar satıyorlar, sipariş sırasına yazıyorlardı. Fırsatçılar sahibinden de sıfır alıp bayiden pahalıya satıyorlardı bahsettiğim durum budur.
S
4 yıl
Silinsin
Silinsin
S
4 yıl
Bir insan bu arabayı neden alır ?
S
4 yıl
Egea 1.4 vs Focus 3 1.6 Dizel
İki aracı da hatasız boyasız, orijinal parçalar ile tam bakımlı, olabildiği en düşük km ve sorunsuz olarak ele alırsanız sevinirim.

Fiyat bandında Egea 1.4 Easy 2017-2018 Focus 1.6 TDCi ise 2012 2013 alınabiliyor. Tercihiniz hangisi olurdu ?

Edit: An itibari ile Focus prim yaptı Egea yerinde saydı. Dolayısıyla karşılaştırma artık geçersiz. Focus daha pahalı.

< Resime gitmek için tıklayın >
S
4 yıl
Silindi
içerik silinmiş
S
4 yıl
Araç muayenede yeni düzenleme TÜVTÜRK\u0027e alternatif geliyor
Araç Muayene ücretlerinin yüksekliğine olan tepki sosyal medyada çığ gibi büyüyor. Bu durum karşısında bazı çalışmaların yapıldığı ve yeni düzenleme için düğmeye basıldığını öğrendik. Hem hükümet hem de muhalefet Milletvekillerinin de teklif vermek için çalışma başlattığını öğrendik.

Aslında araç muayene işlemi daha önceleri Devlet tarafından çok cüzi ücretlerle yapılıyordu. Teknolojik gelişimleri yaparak bu işleme devam edebilirdi ama bunun yerine özelleştirme tercih edildi. Hal böyle olunca da Araç Muayene işlemi tekele dönüştü.

Üzerinden çalışılan yeni düzenleme için bazı seçenekler masada. Bu seçenekler ise şu şekilde;



  • Alternatif araç muayene şirketlerinin kurulması,
  • Otomobil firmalarının yetkili servislerine Araç Muayene yetkisi verilmesi,
  • 5 yaş altı araçların muayeneden muaf tutulması,
  • Araç Muayene ücretlerinden Devlet payından feragat edilmesi ve şirket karından indirim talep edilmesi,
  • Muayene süresinin 1 yıl arttırılması,

    Yukarıdaki seçenekler üzerine çalışma yapılıyor. Yakın bir zamanda çalışmanın netleşeceği ve yeni dönemde Meclise kanun teklifi olarak verileceği edindiğimiz bilgiler arasında.




https://www.otobilgim.com/oto-haber/arac-muayenesi-ile-ilgili-onemli-gelisme/?fbclid=IwAR1o_MCkWPsY-cSfOT2ZmyB9HleJEUY6HCqmhiWzmhLAkVIQqMxekKr28AI

En başından beri olması gereken buydu mutlaka tekelden çıkmalı. Rekabet olursa daha insancıl muamele görür ve daha az soyuluruz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.