C

Yüzbaşı
03 Ocak 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
65 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
2 yıl
Millenicom Dan verilmeyen kurulum hizmetine zorla alınan kurulum ücretinin iptali???
Arkadaşlar merhaba, ben daha yeni millenicom dan superonline altyapısı ile İnternet hizmeti almak için başvuru da bulundum. Sonra öğrendim ki 150 lira internet kurulum ücreti alıyorlarmış. Bende dedim ki yapmadığınız kurulumun ücretini neden alıyorsunuz. Bu dolandırıcılık değil mi. Kadın bisey diyemedi. Ama ücreti iptal edemeyeceğini söyledi. Kardeşim superonline kabloyu evime kadar çekmiş zaten sen modemi yolayacan bende fişe takacam, bunun için neden 150 lira ödiyim.

Neyse arkadaşlar benim sorum şöyle ;bu verilmeyen kurulum hizmetinin zorla alınan ücretini iptal ettirmem için nereye başvurmam lazım.?

Bide bu masrafsız internet sloganıyla internet pazarlayip sonra millete 150 lira kurulum ücreti kitlemelerinin önüne topluca nasıl geçeriz.? Bildiğin nitelikli dolandırıcılık çünkü bu!!!
Yardımcı olabilecek olursa bu konuda çok seviniriz. Şimdiden teşekkürler
C
4 yıl
LG 70UM7100PLA ULTRA HD 4K TV İNCELEMESİ
Herkese merhaba son kampanyalardan faydalanarak aldığım LG 70UM7100PLA ULTRA HD 4K TV yi herkese fikir vermesi açısından incelemeye karar verdim.

Öncelikle bu televizyon yılbaşında 6000 e satıldı yine vatan da
Konusu da burada

ikinci olarak tv VA panel bu sayede siyahlar daha başarılı. detaylı panel özellikleri burada
LG nin kendi sitesindeki spesifikasyonları
burada

Son olarak yorumlamam gerekirse tv yi ilk aldığımızda salonda nasıl durur büyük olur mu göz yorar mı diye çok düşündük ve hadi dedik alalım. Şöyle söyliyim salonumuz büyük olmadığı halde kurulum yapılır yapılmaz gözümüz sandığımızdan da hızlı alıştı. Bide tv nin kendinden her hdmi girişi için ayrıca açılıp kapanabilen mavi ışık koruması var göz yormaması için bu da baya güzel oldu.
Uygulama listesi baya geniş ama dürüst olmak gerekirse gerçekten kullanılan 3 uygulama oldu şu ana kadar , onlarda youtube, netflix ve puhu tv ,diğer yeni nesil akıllı tv lerdede öyledir diye düşünüyorum.(bein connect ve blu tv de var abonelikleri olanlar için tabiki de) ama eski nesil Seg tv'mde hiç işe yaramayan bi akıllı tv vardı ve ilk aldığımda şöyle bi bakmak dışında bugüne kadar bi kere bile kullanmamıştım. O seg tv ile kıyasladığımda tv gerçekten akıllı.yani şöyle söyliyim tv geldiğinden beridir hdmi dan bağladığımız tivibu kutusu kadar akıllı tv özelliğini de kullandık ailecek(evet annem babam bile hızlıca alıştılar akıllı tv özelliğine)yanında hediye verilen sihirli kumanda da çok sade ve kullanışlı ve netflix butonunun olması çok güzel olmuş.
Tv nin kendi işlemcisi ve yazılımı(upscaling) oldukça başarılı, 1080i tivibu yu bile güzel gösteriyor.öyle kare kare piksel piksel durumları yaşamadık ki benim en çok korktuğum şey büyük ekranda buydu. (Tv'yi eco modda kullandığımı belirteyim).Takılma falanda görmedik menülerde gezerken.TV'nin kendi uydu alıcısı hakkında yorum yapamayacağım çünkü kullanmadık.
Kısacası biz görüntüden baya memnun kaldık henüz misafir gelmedi aldığımızdan beridir ama gelse en çok etkileneceği şey tv olur herhalde evde diye düşünüyoruz.baya heybetli duruyor.

Tv'nin tarayıcısı yandex ile default arama motorlu geliyor ama ayarları biraz karıştırınca onu google yapabiliyorsunuz.ama kumandada web tarayıcısı butonu yok.TV'nin sesli arama kısmı fena değil ama çok kullanmadık şu ana kadar,bildiğimiz google asistan gibi çalışıyor mantık olarak ama aynı anda hem google da hem yotube da hemde uygulamalarda arama yapıyor.Mesela sesli arama tuşuna basıp netflix dediğinizde netflixe giriyor direk.ama john wick derseniz hem google araması hem netflix teki john wick filmi gözüküyor direk olarak.
sehpa konusunda da bize düşeş denk geldi let go dan bi Odtü'lü dostumuzdan aldık 160 cm (tv ayak açıklığı 158 cm) sırıtmadı tv üstündeyken.ama tv ağır 30 kg civarı, öyle plastik ayaklı yada çapraz ayaklı modeller almayın sehpa olarak,kırılır mazallah. Derinliğine de dikkat edin sehpanın, bide ayak yüksekliği fena değil tv nin yani ortası delik olan sehpalardan almak zorunda değilsiniz uydu vb cihazları yerleştirmek için,direk sehpa ile tv arasındaki boşluğa yerleşiyor her boyutta cihaz. Tv 4k ama Türkiye'de internet hızları malumunuz 4k görüntü almak için yeterli değil maalesef ama netflix in 1080p görüntüsü de tv de nerdeyse 4k gibi duruyor,insan diyor keşke bi avrupa kalitesinde olsaydı internetimiz ama yok maalesef .internetin büyük çoğunluğunun hala bakır kablolarla sağlandığı ülkemizde bi 10-15 yıl daha beklememiz gerekecek gibi duruyor 4k yayını internetten hakkıyla alabilmek için. Tv ye psarips tarafından decode edilmiş,internetten indirdiğim 4k john wick 3 filmini usb den izlemek için taktığımda hevc formatında olan filmi takılmadan sorunsuz oynattı. ama dosya boyutu 4 gb idi ve video kalitesi 4k gibi değildi açıkçası. Asıl birde 40-50gb lık 4k filmleri indirip izlemek lazım usb hızı yeterli oluyor mu diye bakmak lazım. 4k henüz sadece ülkemizde değil dünya da da çok gelişmemiş bir format olduğu için nette ki içerikler malumunuz kısıtlı.
Yalnız sevindirici bir haber vermek gerekirse şurada yazan habere göre Turksat 5a uydusu 2020 yılının ikinci çeyreğinde ABD'nin Florida eyaletindeki fırlatma rampasından uzaya gönderilecek.Ve Türkiye'de 4k dönemi yavaşta olsa başlamış olacak.Yani internetten veya tivibu gibi ip tv lerde 4k yı unutun ama yakın zamanda uydudan 4k (en azından teoride) mümkün hale gelecek. Tabi pratikte bu dönüşüm kaç yıl sürecek bunu az çok FULL HD'ye ne hızda geçtiğimizden çıkarabiliriz.
TV nin fiyatına gelecek olursak 850 euro avrupada yaşayan insanlar için çok olmayabilir ama TR'de asgari ücret 2300 lira iken herkesin alabileceği bi skalada değil maalesef. Ama diğer 70" tv fiyatları ile karşılaştırıldığında Vatan'daki 6000 liralık fiyat (yeni indirimle 5800 e düştü) oldukça başarılı bence indirim olarak tabi durumu olana. Hemde LG Türkiye garantisinde.
Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar umarım tv'yi almayı düşünenlere biraz da olsa fikir verebilmişimdir.
Sorularınız olursa özelden yazmak yerine aşağıya yazarsanız herkes faydalanmış olur cevaplardan.
C
9 yıl
SICAK FIRSATLAR DIŞARIYA HATTA BELLİ Bİ RÜTBENİN ALTINA KAPATILSIN MI?
Herkese merhaba,biliyorum bu konuun yeri burası değil belki ama burda takılan herkesi ilgilendirdiğini düşünüyorum.
Benim bi teklifim var,şöyleki ben dün gördüğüm bi fırsattan insan gibi (1 adet satın alarak) yararlanmak için gittiğimde öğrendim ki adamın biri gelip bütün partiyi toplayıp götürmüş,
ürünün konusuda bu
Yani olan yine benim gibi sadık Sıcak fırsat takipçilerine olmuş,bi de bu adam bunları utanmadan sahibindene koyup satmaya başlamış. Açıkçası burda insanların bireysel faydalanılacak sıcak fırsatları paylaştığı güzel bi ortamı bu gibi insanların baltalamasına daha ne kadar sessiz kalacağız,daha ne kadar umutla gittiğmiz (benzin parasını, kaybolan vakti vs. saymıyorum) mağazalrdan hayal kırıklıkları ile eli boş evimize dönücez bilmiyorum. Bu benim kaçıncı oldu artık sayamadım ama daha fazla üzülmekte istemiyorum. Ve inanıyorum ki burada saatlerini geçiren ve benim gibi durumdan rahatsız koca bi DH ailesi bulunmakta.Yöneticiler bu duruma ne der bilemiyorum ama insanların forumu kullanmayı neden bıraktıkları sorusuna da belki bi cevap veriyordur bu konuda anlattıklarım,ve forum içinde kullanımı arttırıcı bi çözüm dahi olabilir birazdan anlatıcaklarım.
"Peki bu sorunu çözmek için ne yapmalı?" sorusuna benim 2 çözüm alternatifim var
1- Forum'un Sıcak Fırsatlar bölümü üye olmayanlara gizlensin
2- Biraz daha ileri gidecek olursak burdaki ortamı baltalayan tipler (toptancı kılıklıları kastediyorum) daha çok üye olmayan üye olsa bile mesajı bulunmayan tipler, bu yüzden daha etkili bi çözüm olarak Sıcak fırsatlar belli bi rütbenin altındaki üyelere de kapatılabilir (yüzbaşı ve ya teğmen gibi) hem bu sayede insanlar sırf sıcak fırsatları görmek için dahi olsa mesaj sayılarını arttırmak adına diğer konulara girip belki bi çok insana faydalı yorumlarıyla destek te olacaklardır.
Nasıl anket açacağımı bilmiyorum ama bunun altına bi arkadaş açabilirse anketi ilk mesaja editle alıntılarım ve mümkünse oylamada demokrasiyi sağlamak adına 3. şık olarak "aynen böyle kalsın" maddesini de eklerse çok sevinirim.

Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim umarım yöneticilerde bu duruma kayıtsız kalmaz (veya bu postu burdan kaldırmaz) ve en azından insanların ne düşündüğünü bilmiş oluruz hep birlikte.
C
9 yıl
Cevap: next amigo,redline ts3000,yumatu sparky den hangisi?
Next amigo alet olarak güzel ama digmy usta nın söz verdiği hiç bişey
( kanal ayarı, ip tv güncellemesi, yazılım güncellemesi) yapılmadan alet bana ulaştı.
5-6 lira tutar denilen kargo ücreti de 17,5 lira olarak geldi.
Tekrar geri vermekle de uğraşmak istemedim açıkçası.
Son yorumum,Next Amigo'yu gönül rahatlığıyla satın alın ama Digimy 'den değil ;)
C
9 yıl
next amigo,redline ts3000,yumatu sparky den hangisi?
Cccam,iptv ve online film izleme bölümü sorunsuz çalışan bunların arasında hangisidir acaba?
Araştırmalarım arasında bu 3 seçeneğe indirdim tercihleri,
Yardımı olacaklara şimdiden teşekkürler
C
9 yıl
Yeni uydu ,çanak hangi uyduya baksın?
Arkadaşlar yeni uydu kurduruyoruz 120 lik çanağa eutelsat hotbird ve astra 3'lü aparat ile.
Eski turksatın bağlı olduğu çanağa da aparatla bi kaç uydu daha ekleyelim diyoruz.
İnternetten baktığım kadarıyla sanırım azersat,bulsat ve hella sat oluyor,bu arada bu 2. çanak 60 cm civarında.
Siz turksatın olduğu çanakta aparatla hangi uyduları eklememi önerirsiniz? Bugün uyducu gelicek o yüzden acele cevap verebilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden cevap verenlere teşekkürler
C
9 yıl
En iyi 1512 işlemcili mini hd uydu alıcı hangisi?
Herkese iyi akşamlar,
Bu sıralar mini hd uydu alıcılarını araştırıyorum,
anladığım kadarıyla 1512 işlemcili olanlar en iyileri,
Bu anlamda bana cccam ve ip tv si sorunsuz, yazılım desteği konusunda sıkıntı yaratmayan( gerçi anladığım kadarıyla yazılımları birbirine uyumlu tüm aletlerin)
hele bide free share i olan ve en önemlisi ucuz bi uydu alıcı önerebilirseniz çok sevinirim.

ek not:js2012--next amigo ve neta 340 ile kamasonic 1512 bu kriterlere uyuyor sanırım ama amigo biraz pahalı gibi,jamesonunda freeshare serverları sıkıntılı diye okudum.

Lanet olası hometech 1200se cihazı aldık o günden beridir bu mendebur 1506g chipsetli aleti verip yeni bişey almak için araştırıyorum.

Cevap verenlere şimdiden çok çok teşekkürler

ek soru:şu video da ki ağ ile kanal listesi ve server güncelleme işlemlerini ben bendeki hometech 1200se de beceremedim.Bu sadece amigo ya mı özel,,yoksa diğer cihazlara da oluyor da ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum.Not:modemim tplink 9970

https://www.youtube.com/watch?v=C8LS0C8zo9k
C
9 yıl
S4 e Cyanogen mod 11 m12 olmuyor mu?
Arkadaşlar merhaba, Şu an elimde iyi durumda bi s3 var ve bunu satıp A101 de ki kampanyadan bi s4 almayı planlıyorum.
Bu zamana kadar s3 ü hep Cyanogenmod ile kullandım s4 te de aynısını yaparım diyordum ama internette lte destekli s4 ler için stabil m12 sürümü varken benim alamayı planladığım samsung türkiye cihazında lte yok bu yüzden normal s4 ün download sayfasına baktım ama orda da hep nightly ler var stabil m12 yok.böyle olunca da malum samsung'un kendi Touchwiz inden bayaa tiksinmiş biri olarak(hem kasması hemde tasarımı açısından) eğer cyanogen mod olamayacaksa satın almamayı düşünüyorum, bu konuda bi bilgisi olan bana biraz fikir verebilir mi acaba?
Bu arada S4 kullanıcıları da ne kadar memnun olup olmadıklarını ve hangi rom'u kullandıklarını yazarlarsa çok sevinirim.
Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkürler.
C
9 yıl
Hipernet ile Hangi Vdsl Modemi Önerirsiniz?
Herkese merhaba,TTnet hiper net e başvurduk önceki günde bize modem yollayacaklar ve bizim olucak taahhüt sonunda.
Airties,zyxel,zte,huawei gibi bikaç marka saydı telefonda ki arkadaş. BEnde forum ahalisine sormak istedim hangi modemi tercih etmeliyim
Güvenlik,hız, ping konularında hangisi daha mantıklıdır,
Yardımcı olursanız çok sevinirim.Yada elindeki ttnet vdsl2 modemden memnun olan/olmayanlar yorum yaparlarsa marka ve model isimlerini de yazarak çok makbule geçer.Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürler
C
10 yıl
ALINIK CAPTUR 17\" siyah orjinal JANT+LASTİK
Arkadaşlar bu haftasonu Captur aldım ama touch modeli, tek istediğim jantlarını ICON modelinin ki gibi yapmak
< Resime gitmek için tıklayın >
Eğer aranızda bi ihtimal Captur alıp Jantları resimdeki gibi siyah olup değiştirmek isteyen varsa yada yakıt tasarrufu nedeniyle 16" janta geçmek isteyen varsa benle en yakın zamanda iletişime geçerse sevinirim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.