E

Yarbay
26 Mayıs 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
20 üye
Görüntülenme (?)
47 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
10 yıl
Huawei HG532e Modemle İlgili Problem
< Resime gitmek için tıklayın >

Selamlar,

Arkadaşlar bizde bu modemden var. Telekom'dan VDSL bağlatan bir arkadaş kullanmadığından getirmişti, bizim de modem çok eski olduğundan bunu taktık.

ADSL tarifemiz 16mbit'e kadar olandan.

Speedtest'den zaman zaman test ediyorum, 12-13 mbit arası alıyor hızı ama çok değişken. Yani bazen arka arkaya 2-3 kez hız ölçtüğümde 5mbit, 12mbit ve 9mbit aldığı oluyor. Ping ise 15ms-65ms arasında değişiyor. Full 16mbit hiç göremedik açıkçası.

Santral eve ne kadar uzak veya sinyali ne kadar kaliteli bilmiyorum. Ölçmeyi de bilmiyorum.

Ayrıca modemin bulunduğu noktada yan oda ile arada sadece bir duvar var ama sinyal düşmesi yaşıyoruz. Özellikle (android-htc one) telefonumda bazen sinyal sıfıra düşüp geri geliyor.

Modem arayüzünden bazı ayarlar yaptım ama iyi mi kötü mü yaptım bilmiyorum. Wireless'ı b/g moduna aldım, şifrelemeyi WPA-TKIP'e düşürüp mac filtreleme ekledim. Yayını 9.kanala aldım. Biraz daha stabil bi bağlantı oldu gibi ama gene hızda değişkenlik yaşıyorum. Bağlantılara tıkladığımda yanıt süresi geç, tıkladığım gibi yüklenmiyor sayfalar.

Bu durumla ilgili ne yapabilirim yardım istiyorum Modem ayarlarıyla ilgili istediğiniz bir bilgi varsa SS koyabilirim.

Evde bir tane de adaptörü olmayan bir Airties RT-205 var. O daha iyi bir modemse adaptör uydurup onu kullanalım.
E
10 yıl
Aslanların Arasına D800 Salmak
Yeni Zelanda'da Chris McLennan isimli vahşi doğa fotoğrafçısı D800'ünü korumalı küçük bir uzaktan kumandalı arabanın içine koyarak fotoğrafladıkları aslanların arasına salıveriyor.

Makinenin üzerine 18-35mm takıyor. Geniş bir alan derinliği elde etmek için diyaframı kısıyor, isoyu yükseltiyor ve 1 metre mesafeye manuel odaklayıp bırakıyor. Fotoğrafları da kablosuz tetikleyiciyle çekiyor.

Videoyu izlemek için tıklayınız



Fotoğraf makinesini oradan nasıl kurtardığına dair bir fikrim yok ama, D800'üm olsaydı öyle salıvermezdim
E
10 yıl
### i7 ve Grafik Açısından Kuvvetli Notebook Tavsiyesi
Selamlar,

Arkadaşlar şu an i5, HD5650 ve 8GB bir Sony Vaio kullanıyorum. Yaklaşık 3 sene önce almıştım.

Önümüzdeki sene içerisinde yeni bir notebook alacağım. Bu alacağım makineyle ilgili kriterler şöyle;


1. 14-15.5 inch aralığında olacak, ince ve hafif olacak. Kasa ucuz plastik olmayacak. Klavyesi bastırınca yamulmayacak.

2. İşlem gücünde yapacağım upgrade'e değmesi açısından i7 işlemci olacak.

3. Güçlü bir GPU olacak. Nadiren oyun oynuyorum, ancak fotoğrafla uğraştığımdan ve Photoshop ile çok zaman geçirdiğimden dolayı yüksek grafik işleme gücüne ihtiyaç duyuyorum.

4. Mümkünse içerisinde SSD+HDD ile gelen modellerden olacak. Bu mecburi değil ama, olsa iyi olur. Sadece HDD'li olan bir model alsam da SSD takacağım zaten.

5. Ekran 1366x768 istemiyorum, mümkünse daha yüksek çözünürlük. Ayrıca panelin standart ortalama notebook ekranlarından değil, kaliteli olması gerekiyor.

6. İyi bir batarya ömrü, mümkünse ~4 saat.

7. Mümkünse çok ısınmayan, ya da fanı sesli olmayan bir model.

----------

Bu tür bir makine için 2500 TL civarında bir bütçem olacak.

Durum şu ki, 3 sene önce notebook aldıktan sonra bir daha piyasayı hiç takip etmedim. O yüzden yeni nesil işlemciler, ekran kartları vs.ler, fiyat/performans ürünleri, kronik problemli modeller ve parçalar nedir hiç bilmiyorum. Şimdi hemen notebook almayacağım, muhtemelen şimdiden 4-5 ay sonra olacak. Ama şimdiden belirli modelleri takibe almak istiyorum. Zamanı geldiğinde bir kampanya denk getirip almak niyetindeyim.

Modellerin sık güncellendiğini biliyorum. Ama en azından hangi nesil işlemci, hangi seri ekran kartı, hangi markanın hangi serisi alınmalı gibi bilgiler verebilirseniz ona göre ben de belirli şeyleri takibe alıp kararımı ona göre vereceğim.

Şimdiden teşekkür ediyorum.
E
10 yıl
Yumuşak ve Sessiz Klavye Önerisi
Arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi bir klavye arıyorum. 100-120 TL'ye çıkabileceğim bir bütçem var.

Alacağım klavyede mutlaka yumuşak (plastik değil) bilek desteği olması, tuşların laptop tuşları gibi ayrık, yumuşak ve sessiz olması gerekiyor. Kablolu-kablosuz klavye farketmez, ama kablosuz klavye tercih sebebi.

Ne önerirsiniz?
E
11 yıl
10 inç Tablet Tavsiyesi
Arkadaşlar evde laptopla gezinmek pek pratik olmuyor, o yüzden tablet almak istiyorum. Oyun filan oynamıyorum, anca Kim Bilir gibi platform oyunları ve az biraz Temple Run oynuyorum. Alacağım tableti %95 internette surf için, internetten dizi vs izlemek için ve pc'ye indirdigim film&dizileri aktarıp izlemek için kullanacağım. Yani süper oyun performansına gerek yok, 720p ve 1080p'leri zorlanmadan açsın, ekran 10 inç falan büyük olsun ve kaliteli bir panel olsun istiyorum. Çok para da vermek istemiyorum açıkçası, max. 500-600 TL.

3G olmasına gerek yok, telefondan Hotspot yapacağım.

Neler önerirsiniz?
E
11 yıl
--## CCD Sensörlü DSLR Paylaşım Noktası ##--
Forumda senelerdir konuşulan, hiç ölmeyen "CCD Sensör" efsanesini vücuda getirmek için burada paylaşım yapalım arkadaşlar. K10D, D200, D80 gibi makinelerinizle çektiğiniz keskin ve canlı fotoğrafları burada paylaşın, gözlerimizin pası silinsin
E
11 yıl
Samsung NP35 Ekran Kartları Problemi
Arkadaşlar bu makinenin Intel ve ATI 7670 olarak iki tane ekran kartı var. Bu ekran kartlarıyla ilgili problemlerim var.

Birincisi istediğim zaman ATI ekran kartına geçemiyorum. Sanırım sadece oyunlar gibi yüksek seviye şeylerde kendisi otomatik geçiyor. Ama ben Photoshop kullanıyorum ve Photoshop kullanırken ATI olan kartı kullansın ve performanslı olsun istiyorum. Bazı başka uygulamalar da dahili ekran kartında yavaş çalışıyor. Intel'den ATI karta geçmek için bir kısayol falan yok mu? Ya da sürekli olarak ATI kartı kullansın, sadece ben istediğim zaman Intel kartına geçeyim.

İkinci sorun da Catalyst'de çok az ayar olması. Bundaki Catalyst'de sadece değiştirilebilir grafikler ayarı ve 3D Oyun ayarları var. Ben masaüstü renk, gama vs. ayarlarını da yapmak istiyorum.

Bilgilerinizi bekliyorum.
E
11 yıl
Modem Kablosu
Selamlar,

Arkadaşlar yeni internet başvurusu yaptım TTNET'e. Gelip hattıma internet verdiler ama modem henüz kargoya verilmemiş. İşim biraz acele olduğundan evdeki Airties modemle idare etmek istiyorum. Ancak eve gelen kablonun ucu çıplak ve ikiye ayrılmış durumda, ve bunu modeme bağlayacak olan ara kablodan bende yok.

Bunu kendim temin edebilir miyim bir şekilde?
E
11 yıl
Modem Kablosu
Selamlar,

Arkadaşlar yeni internet başvurusu yaptım TTNET'e. Gelip hattıma internet verdiler ama modem henüz kargoya verilmemiş. İşim biraz acele olduğundan evdeki Airties modemle idare etmek istiyorum. Ancak eve gelen kablonun ucu çıplak ve ikiye ayrılmış durumda, ve bunu modeme bağlayacak olan ara kablodan bende yok.

Bunu kendim temin edebilir miyim bir şekilde?
E
11 yıl
ADSL İçin Tavsiye
Selamlar,

Arkadaşlar ev arkadaşım taşınıp interneti de yeni evine naklettirdi. O yüzden yeni internet bağlatmam gerekiyor.

Oturduğum sokakta fiber veya kablonet yok, o sebeple ADSL 'e mecburum.

Daha önce ttnet'in 8mbit netlimitsiz paketini kullanıyorduk. Ama hız genelde 12 mbit civarında geziniyordu. Biraz ping olması dışında genelde memnunduk.

Şimdi ben ayda internet için 60-65 TL ödeyebilirim. 1 yıl taahhüt de yapabilirim sıkıntı olmaz. ttnet ve superonline'ın ADSL kampanyalarına baktım ama biraz karışık geldi. Sizden tavsiye almak istedim.

Home-office çalıştığım için bayağı veri kullanımım oluyor. Yani kotalı filan bana pek gelmez.

Ne önerirsiniz?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.