A

Yüzbaşı
04 Temmuz 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
20 üye
Görüntülenme (?)
196 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
7 yıl
Adidas ve Koray Spor Ayakkabı Rezaleti-1 ayda deformasyon
Bursa Koray Spor'dan 18/03/2017 tarihinde oğlum için aldığım Adidas Rapidarun R model ayakkabıların yaklaşık bir ay sonra her ikisininde üst iç taraflarında yıpranma ve deformasyon oluştu. Bunun üzerine 18/04/2017 günün Koray Spor'a giderek durumu izah ettim. Ayakkabıyı kontrole göndermek için teslim aldılar. Ne zaman sonuçlanır dediğimde en geç 1 hafta dediler. Ben Adidas ya da Koray Spor'dan SMS beklerken 2 hafta geçti, Koray Spor'a gittim. Bilgisayardan kontrol ettiler ve ürünle ilgili kayıt bulamadılar. Yeni kayıt açacağız dediler. Uzun süre haber gelmeyince tam 5 kez Koray Spor'a ayakkabının durumunu sormak için gittim ve en son anlaşıldı ki ayakkabılar kayıp. Nerede olduğunu kimse bilmiyor. Yine haber vereceğiz geçiştirmesi ile 2 hafta geçti ve sonunda bana Adidas'tan ürünün ulaştığı SMS 'i geldi. 1 gün sonra da kullanıcı hatası denilerek ayakkabı iade edildi.
Bu arada oğlum spor ayakkabısız kalınca acilen ve maalesef yine Koray'dan spor ayakkabısı aldım çünkü ertesi gün Antalya'da eskrim turnuvası vardı ve spor ayakkabısı olmalıydı.Yani ben bir ay içinde ayıptır söylemesi Koray'a 500 tl ayakkabı parası ödedim ve ilgi sıfır.

Ben de şikayervar sitesine konuyu yazdım ama maalesef bir sonuç elde edemedim.Müşteri hizmetlerinden arayan bayan çok kendinden emin bir şekilde "yasal yollar açıktır beyefendi" diyerek bana kısacası "burası Türkiye,ne yaparsanız yapın biz size bu pahalı ayakkabıları satarız,hatalı da olsalar geri almayız,zararınızı tanzim etmeyiz,bize de birşey olmaz" demek istedi.Ben de kendisine her platformda hakkımı arayacağımı belirttim.
Şikayetvar linki:https://www.sikayetvar.com/adidas-ayakkabi-deformasyon-ve-degisim-ret-karari

Buyrun Resimler:

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Bugün Bursa Nilüfer İlçe Halem Heyeti'ne resmi başvurumu yaptım.Bakalım sonuç ne olacak.

Fakat diğer taraftan şikayetvar sitesinde Adidas ile ilgili yüzlerce benzer şikayet var ve işin ilginci herkes benim karşılaştığım sonuçla yüzleşmiş.Yani Adidas ürünlerine sahip çıkmıyor.Daha da ilginci şikayetvar sitesindeki diğer Adidas ürün şikayetlerine özenle baktım ve şunu farkettim.Genelde sorunlar aynı.
Analadığım kadarıyla Adidas'ın kullandığı kumaşlarda (ki özellikle file kumaşta) çok ciddi bir sorun var.Adidas bunu kendisi de biliyor ama binlerce ayakkabıyı değiştirmemek için asla hatasını kabul etmiyor.
Bakın bunlar da şikayetvar'daki diğer adidas şikayetleri.Neredeyse hepsi aynı.
https://www.sikayetvar.com/adidas

Sonuç:Ben işin parasında,ayakkabısında değilim.Allaha şükür imkanım var ve oğluma yenisini alabildim.Ama burada bir hak söz konusu.Tüketicinin hakkının gaspı var ve Adidas gibi bir firmaya bu yakışmıyor.Diğer taraftan da düşünsenize diyelim ki gariban adamcağız belki de oğluna 3-4 yılda bir kaliteli zannettiği bir spor ayakkabısı alıyor ve bu sonuçla karşılaşıyor.Yazık olmaz mı?

İşte ben bu konuyu Adidas rezil olsun diye değil,Adidas daha kaliteli ayakkabılar üretsin ve insan halidir olur,hatalı ürün olursa da arkasında dursun,kalitesinden ve insanların gözündeki imajından ödün vermesin diye açtım.
A
8 yıl
Telefon numarası girme hakkının dolması
İkinci el satışta ilan açmak istediğimde telefon numarası girme hakkımın dolduğu belirtiliyor.Bu hakkı nasıl uzatabiliyoruz ya da sonsuz yapabiliyoruz?
A
9 yıl
Apple Fanları İçin Toplanma Merkezi
www.elmafan.com

Arkadaşlar sitem Apple ürünlerinin özellikle jailbreak yapılmış apple ürünlerinin ihtiyaç duyacağı içeriklere sahip yeni bir sitedir.
Sitem jailbreak konusundaki anlatımlardan,cydia içeriklerine,temalardan arkaplanlara kadar her nevi içeriği bulabileceğiniz bir sitedir.
Sitem diyorum çünkü sitenin geçmişi 10 gün civarıdır ve üzerinde düşünülerek ve ince eleyip sık dokuyarak hazırlanmış bir sitedir ve tek yazarı benim:)
Amaç ise ticari değil tamamen amatör bir girişimdir.
Site hakkında (tasarım,içerik,hız,güncellik) ya da diğer konularda olumlu ya da olumsuz tüm eleştirilere açığım.
Not:Konuya (site içeriği) ilgi duyan arkadaşlar özelden yazabilirler.
A
9 yıl
IMessage ve Facetime Mesaj Ücreti
Bu akşam faturamı kontrol ettiğimde kısa süreli bir şok geçirdim.Yurtdışına (İngiltere) defalarca haberim olmadan mesaj atıldığını öğrendim ve google amcadan araştırdığımda da bunun imessage ve facetime etkinleştirilmesi için apple tarafından atıldığını öğrendim.Gerçi Allah var imessage uyarıyor ücretlendirilir diye ama çok da önemsememiştim.Faturama aylık ek getirisi 27 tl.(tabi vergileri ile beraber)
Son çıkan sürüm ve ara sürümler arka arkaya gelince bazen sürüm yükseltme bazen de keyfi olarak 3-5 kez restore yaparak Jailbreak yaptım cihazıma.işte bu her restore sonrası imessage ve facetime mesaj yollamış.
Hemn operatörümü (Turkcell) aradım ve yurtdışına mesaj yollanmasını engellemek istediğimi belirttim fakat sadece mesaj engellemesi yapamadıklarını hattımı yurtsışına kapatabileceğimi söylediler.Ben de şunu sordum,peki kapattırırsam imessage ve facetime etkinleştirmesi yapılamaz mı?Evet yapılamaz dediler.
Şimdi soru/sorun şu?
Ne yapmak lazım?Kapattırırsam etkinleştirme sorunu yaşarmıyım imessage ve facetime da?
A
10 yıl
JB-Respring Sonrası İkon Kaybolma Sorunu
Bu sorunu yaşayan var mı bilmiyorum ama Iphone 5- 7.0.4 jb li cihazımda herşey mükemmel.Tek bir sorun var.Bazen cydia aracılığıyla tweak yükledikten sonra ya da bazen winterboard ile tema değiştirdikten sonra cydia'dan indirdiğim program ikonları (barrel,iclear,bytafont2 gibi) kayboluyor.Ne zamanki cydia dan bir tweak indirip respring yapıyorum geri geliyorlar.
Bu sorunu yaşayan ya da yaşayıp çözen var mı?
A
10 yıl
StatusBar Siyah Simgeler Sorunu
JB yapıp Cydia'yı ilk başlatma ile beraber statusbar simgelerinde öncelikle pil beyaza dönüyor.Bazı uygulamalara girdiğimde ör:hesap makinesi,cydia,ayarlar vs üst bardaki simgeler siyaha dönüyor.
Bu sorunla ilgili olarak:
1-Erika utilities tekrar yükledim
2-Statusbar fix 1 ve 2 hem cydia üzerinden hem de deb dosyaları ile türlü yöntemlerle kurarak denedim.Tabi biri varken diğerini değil,tek tek.
3-onlarca yabancı site gezdim,okudum,yollar denedim

ama maalesef çözemedim.Genelde bu sorunlarla karşılaşanlar statusbar fix (ki ben de kalora'nın reposundan yükledim) ya da statusbarfix 2 tweak i ile çözmüşler sorunu oysa ben maalesef çözemedim.Çok önemli olmamakla birlikte herkesin sorunu çözmüş olması ve benim çözememem deli etti beni,hırs yaptım

Bu konuda farklı bir önerisi olan var mı acaba?

Şimdiden teşekkürler.
A
11 yıl
IPHONE 5 TÜM SPRİNGBOARD İKONLARI KAYBOLDU-RESTORE 3194 SORUNU
Merhaba arkadaşlar,öncelikle şunu belirteyim her iki sorun için de dün geceden beri araştırma yaptım ve birçok yol denedim ama başarılı olamadım.Şimdi gelelim soruna:
Sürümü 6.0.2 olan Iphone 5 telime jailbreak yaptım.Hiç sorunsuz yüklendi.Winterboard da yükledim ve itools ile tema klasörü içinden bir tema silmem üzerine telefon sapıttı ve nihayetinde cydia dahil olmak üzere,appstore dan indirilmiş programlar harici bütün programlar)ikonları) kayboldu.Ne yaptıysam geri gelmediler.Cihaz hala 6.0.2 sürümünde ve itools,ispirit vs programlar ile hala içinde tweakların varolduğu görünüyor ama cydia yı bulamıyorum.Tekrar jb denedim ama yapılamadı.
Ben de çözüm yolu bulamayınca bir ihtimal deyip 6.0.2 ipsw ile restore yapmaya çalıştım ama 3194 hatası alıyorum.Host dosyasında değişikliğin her türlüsünü denedim ama maalesef olmuyor.
Şimdi benim asıl sorum şu?
Benim tel aynı sürümüne restore yapılabilir mi?-SHSH kaydı vs yok.
Restore yapılamazsa acaba teli şu anki durumundan kurtaracak yol bilen var mı?
Güncelleme haricinde yol tabi ki.Çünkü hiçbir şansım kalmadıysa güncelleyeceğim cihazı.
Şimdiden teşekkürler.
A
12 yıl
Oyun Arıyorum -Oğlum Yakacak Çıramı
Arkadaşlar bir önceki telefonum LG P970 Andoid sistemliydi ve senelerdir alışık olduğumuz için telefonun inini cinini öğrenmiştim.Haliyle içinde onlarca program ve 6 yaşındaki oğlumun yüklediği (evet 2 yıldır adam marketten oyun indirip kuruyor ve oynuyordu) oyunlar vardı.
Neyse hadi dedim ben de Iphone olayına gireyim ve aldım bir 4S.Tabi heyecanlıyım,süper alet vs vs.Herşey güzel derken oğlum "Telefon nerede?" diye sorunca ben de "artık yeni telefonum bu" dedim.O da "oyun var mı" diye sorunca ben "yok" dedim ve kıyamet koptu.
Şimdi oğlum en son sattığım LG yi geri almamı ve bu aptal telefonu--iphone-- geri vermemi yoksa bu telefonu bahçeye atacağını söylüyor.Arkadaşlar valla telefonu herhangi bir yerde bırakamıyorum.Hep yanımda taşıyorum atacak yoksa herif ya.
Ben bir-iki gündür appstore falan gezindim ama 6 yaşındaki bir velede uygun oyun pek göremedim.Şiddet içermeyen,sadece eğlence amacı da gütmeyen kısacası hem eğlendiren,hem çocuğun gelişimine zarar vermeyecek oyunlar arıyorum.Zaten herif sinir küpü bana bir de şiddet içeren youn olmasın,başımızı belaya sokmayalım.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.
A
14 yıl
Razer 1337 Kişiye Oyun Kiti Dağıtıyor
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.....

Ünlü mouse üreticisi Razer 1337 kişiye 500$ değerinde oyun kiti veriyor. Kitin içindekiler

Professional Gaming Surface and Gaming Keyboard , the Razer Megalodon 7.1 Gaming Audio Headset, Razer Armadillo2 Mouse Cable Management System, a Razer Attitude Tee, Razer Messenger Bag, Razer Gear Rack and a Razer l33t Pack.
< Resime gitmek için tıklayın >
Çekilişe katılabilmek için gerekli koşul, 10 arkadaşını kendi referans linkinden kaydettirebilmek.

Eğer benim linkimi kullanıp bana puan kazandırmak isterseniz,

Bu linki
http://l33t.razerzone.com/index.php?...d5802a6fec3d78

Hayır ben kimseye referans olmak istemiyorum derseniz direk buradan üye olabilirsiniz.Tabi bana referans olarak çekilişe katılırsanız çok memnun olurum.


http://l33t.razerzone.com/


Sayfanın aşağısındaki küçük formu doldurduktan sonra adresinize bir mail gelecek.


Maile gelen aktivasyon linkine tıkladıktan sonra, ikinci bir mailde referans linki mailinizde göreceksiniz. Bu linki arkadaşlarınıza veya facebooktunuza koyup puan toplayabilirsiniz.
A
15 yıl
İKİ ANAKART ARASINDAKİ FARK?
Arkadaşlar Gigabyte GA-X48-DS5 ile GA-EP45-DS5 anakartları arasındaki fark nedir acaba?Özelliklerine baktığımda konunun uzmanı olmadığım için farkları farkedemiyorum,bana yardımcı olursanız sevinirim.Bu arada anakartı kullanacağım alanlar oyun,video encoding,film izleme ve ara sıra photoshop ile çalışma.Overclock yapmayacağım,standart kullanacağım.Bu arada sistemimin diğer bileşenleri:
e8500
His 4870
4x1 gb 1066 ram
High Power 750 watt Psu
Ürünlerin linkleri:
http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-x48-ds5.html
http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-ep45-ds5_10.html

Şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.