K

Yüzbaşı
27 Eylül 2021
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
322 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
dün
Hayali kendi projeleriniz (ilki benden Azerbaycan\u0027la ilgili)
Bu konuyu sayın prezident ilham aliyevin ilham aliyev olması için açmıyorum. Konuyu sizin de farklı ülkelerde veya kendi memleketlerinizde köylerinizde olmasını istediğiniz projeleri görsellendirip paylaşıp belki üstüne konuşulacak bir konu olarak açıyorum.

böyle hayali şeyleri kağıda dökmeyi severim. işin tekniği mümkünatı çok da önemli değil sadece resme dökmek hoşuma gidiyor bunları çizmek.

---

Balaca Baraj

Soldaki hayali çizimim. güzel olabilir bence. Bölgenin tabanı 110metre rakımda dağlar da 200 metreden yüksek. nereden baksan 90 metre yüksekliğinde su depolanabilir. Arazi de büyük ve kurak.

< Resime gitmek için tıklayın >
K
2 hafta
Yaşamak bu değil
Türkiye rusyadan daha da kötü. Rusya’nın binaları.


< Resime gitmek için tıklayın >
İsviçre
< Resime gitmek için tıklayın >

Rusyada %25 kırsal hepsi müstakil.

şehirlerinin de %70i müstakil evlerden oluşuyor.

avrupa da öyle.

ama türkiye ve yaşamayı bilmeyen asya milletleri apartman denilen ahırlarda yaşar.

Bu fakirler için devletin zorunlu kıldığı şey. Tamam da elin doktoru profesörü de evlerde hatta kurumun evlerinde kalıyor sırf ucuz diye. Milletvekili eşi profesör bile üninin apartmanında yaşadığını gören şaşırıyor bunlar paraları ne yaptı diye.

Hadi onlar tercihli. Ama bu milletin genelinde akıl yok ki şu osmanlıdan kalan kentleri nasıl koruyamadık da betona gömüldük. Bari örnek alsaydın. Bari tarihi merkezi korusaydın.

Şimdi bu evlerde huzursuzluğum %1000. Müstakil bir evde kalsam saat 10da uyurum ama her gece 1 gibi anca uyumaya davranıyorum
K
geçen ay
Kız beni pasif ve korkak buldu, haklıydı
Arkadaşlar bir kızla tanışmıştım en son kız beni pasif bulduğunu söyledi yani sakin ve korkak bir karakterim olduğunu söylemek istedi. Gerçekten de öyleyim yani bir kavgada hemen heyecanlanırım vuramam, hatta hakkımı bile savunamam. Allahtan fark etti de daha fazla muhatap olmak zorunda kalmadı bu ezik kişiliksize.

sadece yazmak istedim çünkü kendime tahammülüm çok az. İnşallah en yakın zamanda ölürüm.

Admin silme konuyu evet kendimi daha da rezil ediyorum zaten rezil biriyim
K
geçen ay
Fatal Fury: City of the Wolves (Ç:2025) | PC Ana Konu]
K
2 ay
Fare türleri ve farkları
Bluetooth ile Bluetooth+ 2.4 arasında ne gark var daha da önemlisi B2.4 ile Wi-fi fareler arasında ne fark var. Wireless fare nedir? Micro usb ile usb arasındaki fark?

Bunca yıldır tek bildiğim kablolu fare. Tak çalışıyor. Yeni model bir Kablosuz Fare almak istiyorum. Performansı iyi olacak, pili uzun gidecek bir de tık sesi olmayacak. Kablosuz almak istiyorum ama bunlar da aralarında ayrılıyor sanırım. Kısa ve öz açıklayabilecek var mı
K
3 ay
Telefon Vergi Oranları (%103,6) #Telefonvergileridüşürülsün
Easycepten bir yazı

Vergisiz iPhone 15 Fiyatları Hangi Vergileri Kapsıyor?

Genel olarak Türkiye’de uygulanan vergilerden dolayı elektronik cihaz alımında zorluk yaşanabiliyor. Bununla birlikte akıllı telefonlarda toplamda yüzde 103,6 seviyesinde vergi alınıyor. Bu vergi durumu iPhone 15 modelleri içinde geçerli. iPhone 15’ler ve diğer tüm akıllı cihazlar ülkeye geldiğinde bazı vergilerle karşılaşıyor. Bu vergiler:

Yüzde 1 Kültür Bakanlığı Payı
Yüzde 12 TRT bandrolü
Yüzde 50 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)
Toplam fiyata eklenen yüzde 20 KDV

Sonuç olarak vergiler toplamda yüzde 103,6 oranındadır. Bu vergi oranları göz önünde bulundurulduğu zaman iPhone 15 serisindeki modellerin vergisiz fiyatları ise neredeyse yarıya iniyor. Vergi oranlarının geneline bakıldığı zaman yüzde 50 olarak Özel Tüketim Vergisi en yüksek miktardaki vergi oranıdır diyebiliriz.

iPhone 15 Vergisiz Fiyatı
En klasik ve ilk model olan iPhone 15 Türkiye fiyatı: 49.999 TL olarak satılıyor. Yukarıda saydığımız vergileri kaldırırsak yani vergisiz fiyatı 24.555 TL olacaktır. Neredeyse yarı yarıya biz azalış görülüyor. Yani fiyatın üzerine 25.443 TL ekleniyor böylece vergili fiyatı ortaya çıkıyor. Bu vergilerin büyük bir kısmı ise 14,733 TL ile ÖTV’den geliyor yani ÖTV miktarı oldukça yüksektir. KDV ise yüzde 20 ile 4,911 TL olarak fiyata ekleniyor.

iPhone 15 Plus Vergisiz Fiyatı
iPhone 15 Plus Türkiye fiyatı 56,999 TL olarak şu anda piyasada yer alıyor. Bu cihazın vergisiz fiyatı ise 27,993 TL oluyor. Yine en yüksek vergi miktarı ÖTV yani 16,796 TL olarak ekleniyor. En düşük vergi ise 564 TL ile Kültür Bakanlığı’nın aldığı vergi oluyor.

200 dolarlık giriş-orta segment bir telefon Türkiye’deki satış fiyatı

< Resime gitmek için tıklayın >

Zararlı ve daha lüks pek çok üründen bu denli fiyat kesintisi yapılmaz iken neden ülkemizde kişisel ihtiyaç ürünü için bu denli yüksek vergi oranları veriliyor?

Kültür Bakanlığı %2
Trt bandrolü %6
Ötv vergisi %16
Kdv vergisi %20

olsa daha iyi olmaz mı? Yurtdışı telefonlara imei 20bin yapmışsın güzel bir işti, doğrusu buydu.

Şimdi vergileri düşür de insanlar içeri de satın alsın. Ve sürümden daha fazla vergi kazan. Doğrusu da budur. Üretmediğin bir üründen bu denli vergi alamazsın.

Bu oranlarla

Telefon fiyatı 6,068,90
kültür bakanlığı (%2) 122tl
trt bandrolü (%6) 367,80tl
ötv (%16) 1098,50tl
Kdv (%20) 1531,2
toplam vergi 3118
Vergili telefon fiyatı 9186TL

vergi yine yüksek ve güzel. %50 daha az oran ile olması gereken insancıl vergi oranları.
K
3 ay
Ford B-Max Su sızması- alması
Araba bagajdan ve ön - arka ayak bastığımız kısımda su var az da olsa sızıyor sürekli. Arka koltukta bir kısmında hafif ıslaklık var. Sorun tam olarak nasıl çözülür
K
3 ay
Video oyun grafikleri nasıl yapılır
K
3 ay
Yunanistan batıyor
https://www.youtube.com/watch?si=eePfHt48pO6cmVnt&v=VEj-MAuOnvw&feature=youtu.be
Avrupa bizi kıskanıyor! Bakın en yaşlı nüfusa sahip keyif pezevenki yunanların yaşam standartlarına. Sizde sevişerek çoğalın ve onların refahını çalmaya veya geçmeye çalışın ama sevişerek bak burası çokomelli.

Ya bulgar göçmenlerini niye alıyorsun diyen adam ülkeyi göçmenistan yapıyor burada kaç gerçek ajan ülkeyi girdi kim takip ediyor?

Taraf tutanlar işleri kendilerine göre yorumlar. Muhalefetiyle İktidarıyla. Çalışanıyla çalışmayanıyla. Allahın adaleti büyük
K
4 ay
Akıllı led
https://www.youtube.com/shorts/UhQu7ntkE2Q?si=JWYZ3f8DbykVBJAb
Arkadaşlar şöyle bir led hoşuma gitti bunun gibi ama ucuz öneriniz varsa link atabilir misiniz
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.