R

Er
03 Ocak 2021
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
728 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
2 yıl
MEZUNA KALMALI MIYIM? | repolarize
selamlaaar
zamanında beni de çok düşündüren bi konu hakkında ufacık bir video attım izlemek isterseniz
https://www.youtube.com/watch?v=m9lDpJbjzho&feature=youtu.be
R
2 yıl
repolarize | youtube kanalı
merhabalar arkadaşlar:)
uzun bir süre sonra yine buradayım.geçen yılki uzun deneme günlüğü maratonumdan sonra (http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=147692380)
youtube kanalımla karşınızdayım🥳
bildiğiniz gibi sınava çok az kaldı ve ben de 1 günlük AYT genel tekrar programları hazırladım.
izlemek isterseniz:https://www.youtube.com/channel/UC86JLeqfs9vMeFdSeGAD95w
KOLAY GELSİN
R
2 yıl
kyk kredisi-ilk 100 bursu
selamlar arkadaşlar
kyk kredisine başvuracaktım ama bir şey aklıma takıldı.bu yıl kredi alıp aynı zamanda ilk 100’e girersem seneye kyk kredisini ilk 100 bursuna dönüştürebiliyor muyum?
net bir cevap bulamadım bilgisi olanlar yazabilirse çok mutlu olurum
R
3 yıl
repolarize | tavsiye konusu {28k--\u003e1,7k}
ufak bir tecrübe ve tavsiye yazısı.

selamlar:) repolarize ben.
bu yıl forumda tuttuğum güzel bir deneme günlüğüm vardı.göz atmak isteyenler için şöyle bırakayım:https://forum.donanimhaber.com/repolarize-deneme-gunlugu--147692380

2020 ve 2021 sonuç belgelerim:
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


-27 Temmuz 2020-

sonuçların açıklandığı,çoğu insanın hayallerinin yıkıldığı gün.sabah uykulu gözlerle sonuç belgemi açıp dakikalarca boş boş baktığım anları unutamıyorum:D en kötü ihtimalle 14-15k beklerken 28k gelmesi beni yeni bir yolculuğa sürükledi.sıralamamın yettiği bölümleri araştırmayla geçen 3-4 gün sonra mezuna kalmaya karar verdim.
---
burada çok önemli bir konuya değinmek istiyorum.
◇mezuna kalmaya nasıl karar verilir?
bence mezuna kalmayı aklınızdan geçiriyorsunuz kendinize dürüstçe şu soruları sormalısınız:
•potansiyelimin ne kadarını kullanabildim?
•1 yıl daha çalışabilecek gücü kendimde bulabiliyor muyum?

bu konuda çoook dikkatli davranmalısınız çünkü olumlu örnekler kadar olumsuz örnekler de var.kendinizi en iyi siz tanırsınız.
etrafınızdaki insanların mezuna kalıp daha kötü yapması sizin daha kötü yapacağınızı göstermez.aynı şekilde iyi yapmaları da sizin iyi yapacağınızın garantisi değildir.birçok tanıdığım bu hataya düştü bu yüzden eklemek istedim.
tabii ki mezuna kalmak iyi değerlendirebilenler için süper bir avantaj:)
---
BÖLÜM 1: "SAYGI"
"i want my damn respect!"-Lebron James,2020 NBA finalleri sonrası-
herkes hak ettiği saygıyı tamamıyla görmek ister.
benim mezun yılımda en büyük motivasyonlarımdan biri buydu.bana duyulan saygının azaldığını,beklentilerin düştüğünü görebiliyordum.normalde bu gibi durumlarda başka insanların ne düşündüğünü,ne söylediğini takmam ama bunu kendi lehime çevirebildiğimi fark ettim.
ve öncelikle kendime duyduğum saygıyı,sonra bana duyulan saygıyı artırabilmek için çalıştım.
çünkü artık sınavın mental aşamasının ne kadar önemli olduğunu kavramıştım.örneğin bazı günler vardır;kendinizi çok yorgun hissedersiniz,masanın başına oturmaya enerjiniz kalmamıştır..
eğer bu günlerde zorlanarak masaya oturup bir şeyler yapmaya çalışırsanız,beyniniz ve vücudunuz sizin ne kadar kararlı olduğunuzu anlayacaktır.başarmak istediklerinize ancak konfor alanınızdan sıyrılarak ulaşabilirsiniz.

•tamam çalıştın evet,ama nasıl?
kocaman 1 yıl.
hızlı giderek kısa bir sürede konuları bitirebilirdim ama bu işin temelinin 'süreklilik' olduğunu düşünüyorum.
ve sürekli olabilmenin yolu daha iyiye gittiğini bilmekten geçiyor.hep aynı yerde olduğunu hisseden birinin sürekliliği sağlayabilmesi gittikçe zorlaşır.genel olarak yükselen grafiklerin daha iyi sonuç verdiğini düşünüyorum:)
bu yüzden yıl boyu sağlam adımlarla,sürekliliği bozmayacak şekilde çalıştım.


•ilk aylarda sadece TYT çalışıp bitirmek?
böyle bir şey denemenizi tavsiye etmem,çünkü TYT hiçbir zaman bitmez.
TYT içerisinde AYT'den farklı çok fazla dinamik içeriyor.TYT ve AYT'yi beraber götürmeniz en mantıklısı olacaktır.
AYT=%60 sakın unutmayın.


BÖLÜM 2:"UYUM"
beynimiz ve kalbimiz,düşündüklerimiz ve yaptıklarımız,istediklerimiz ve aldıklarımız...
sizce ne kadar uyumlu birbirine?
başarının görünmeyen temel taşlarından birinin uyum olduğunu düşünüyorum.

bu yazıda size verebileceğim en büyük tavsiyelerde biri kendinizi tanımak olur sanırım.kendinizi ne kadar dürüst şekilde tanırsanız kendinizle o kadar uyumlu olursunuz.
seviyenizi bilerek çalışmak hem sizi rahatlatacak hem de hedeflerinize daha kolay ulaşmanızı sağlayacaktır.



•netlerim çok düşük,sürekli alt sıralarda olmaktan bıktım?!

-düşük seviyede olmanız size diğerlerinden daha çok gelişim gösterme imkanı sunar.sakın çalışmayı bu gibi sebeplerden dolayı bırakmayın çünkü çalışmaya devam ederseniz en kötü ihtimalde bile şu anki seviyenizden daha iyi yerlerde olacaksınız:)

•kendi seviyeme uygun kaynağı nasıl bulurum?

-tamamen deneme yanılma yöntemiyle.
konuyu öğrendikten sonra çözdüğümüz ilk kaynakta (kolaydan zora giden kaynaklar için kolay-orta kısımlar) kendinizi deneyin.


BÖLÜM 3:"YÜKSELİŞ"

hedeflerin belli,yapman gerekenleri ve neden yapman gerektiğini artık biliyorsun.şimdi sırada aklındakileri uygulamak ve yükselişe geçmek var.

bu kısım kalıcılığı sağlamak için çok önemli çünkü geliştiğinizi,çalışmalarımızın karşılığını aldığınızı hissederseniz daha sıkı çalışmaya başlarsınız.önümüzdeki 9 aylık periyottaki çalışma alışkanlığı ve sürekliliği için temel atacağınız yer burası.ders ağırlığı olarak 'dengeli' ilerlemeniz ve çalışma saatlerini yavaş yavaş artırmanız gerek.

bu bölümde sadece kendinize odaklanın.kimseyi geçmek veya kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz,süreç bunları getirecek zaten merak etmeyin.


•çabucak yükselmek istiyorum ve çok fazla çalışıyorum,neden netlerimde belirgin bir artış göremiyorum?

-sırf netlerim hemen yükselsin diye 1 haftada yapmanız gerekenleri 3-4 güne sıkıştırmanın hiçbir manası yok.internette gördüğünüz derece öğrencilerinin %99'u geçmişten gelen birikimlerinin üstüne koyarak başarılı oluyor yani kimsenin netleri 0'dan bir anda yükselmedi.rahat olun ve sıkı çalışmaya devam edin:)


-yukarıda da yazmıştım ama yine yazayım:
SAKIN TYT bitmedi diye AYT çalışmayı çok ertelemeyin,1 yılınızı çöpe atarsınız! TYT hiçbir zaman bitmeyecek.-


BÖLÜM 4:"ANALİZ"
ben de dahil birçok mezuna kalan öğrencinin ortak noktası:denemeleri çözüp analizini yapmadan bir kenara atmak.

bu yazı içindeki en önemli bölümün burası olduğunu düşünüyorum.deneme sınavlarına girme amacımız yanlışlarımızı ve unuttuklarımızı tespit etmek olmalı ve bunu yapabilmek için deneme analizlerini çok dikkatli yapmalıyız.
bunun hakkında bir video çekmeyi düşünüyorum,yayınladığımda linki burda olacak:)




BÖLÜM 5:"TEKRAR"
yükseliş bölümünün devamı olan bu bölümde;yükseldikten sonra nasıl aynı seviyede kalırız,düşüşleri en aza indiririz gibi sorulara beraber yanıt arayacağız.

-iyi bir tekrar sistemi,mükemmelleştirilmiş bilgi doğurur.bir bilgiyi beynimize farklı şekillerde ne kadar fazla iletirsek o kadar kalıcı olur.-

herkesin öğrenme stilinin farklı olduğunu(görsel,işitsel vb.) biliyoruz.buna paralel olarak herkesin tekrar etme stili de farklıdır.bu yüzden tekrar etme konusunu belli bir kalıba sığdırmaya çalışmak yanlış olur ama iyi bir tekrarda olması gereken bir temel özellik olduğunu düşünüyorum.

•sıklık. bilgiyi öğrendiğiniz gün bir daha asla unutmayacağınızı düşünebilirsiniz ama tekrarsız geçen belli bir vakit(örneğin 2 hafta) sonra unuttuğunuzu fark edersiniz.bu yüzden 2 hafta geçtikten sonra tekrar etmeye çalışsanız bile bilgiyi unuttuğunuz için tekrar baştan bilgiyi hafızaya almanız gerekir.

bu durumdan kurtulmak için belli kısa aralıklarla(1-3-6 gibi) tekrarı bir haftaya yayarak öğrendiğiniz bilgileri daha kalıcı bir şekilde tutabilirsiniz.


'tekrar' aynı hataları yapmamak için tekrar yapmayı unutmayın:)



BÖLÜM 6:"PRESTİJ"
yükselişini yavaş yavaş herkes görmeye başladı,herkes senin adını "vay be,bu X'de ne kadar geliştirdi kendini" gibi cümlelerde kullanmaya başladı.geçmişe kıyasla kendini pek zorlamadan çok daha iyi sonuçlar almaya başladın.sona yaklaştığını hissediyorsun.

peki gerçekten sona yaklaştın mı?

eğer yorulduğunu hissedip,ben artık oldum deyip tempoyu düşürmek için kırmızı butona basarsan işlerin karışacağına eminim.
yapman gereken şey,en iyiye ulaşabilmek için çaba sarfetmeye devam etmek.çünkü hangi seviyede olursan ol
senin yerini almak için çabalayan yüzlerce belki binlerce insan var.

ve sona yaklaşırken düşüşler,moral motivasyon bozuklukları vb. şeyler inan bana herkesin başına geliyor.önemli olan şey yere düştüğünde ne kadar iyi kalkabildiğindir.

---------

ve genel olarak bir tavsiye:etrafınızdaki olayları(sınav dışı) sakinlikle karşılayın ve buna kendinizi alıştırın.çünkü sınav anında başınıza hiç tecrübe etmediğiniz bir şey gelebilir,hiç görmediğiniz tarzda bir soru gelebilir.ama siz olayları ve problemleri sakinlikle karşılamayı kendiniz için normal bir durum haline getirirseniz sınav esnasında panik olacağınız bir anı sakin bir şekilde yönetebilirsiniz.



BÖLÜM 7:"SON"
-sınavdan bir ay sonra-
telefonunun titreşim sesiyle uyanıp ekrana baktın,saat 07:04 henüz.sadece 4 saat uyuyabilmişsin çünkü sonuçların açıklanmasını bekledin dayanabildiğin yere kadar.

paneli kaydırınca neden uyandığının tam olarak farkına vardın ve kalbin çok hızlı çarpmaya başladı.günlerdir,belki aylardır beklediğin o an geldi.sonuçlar açıklandı.

sitede hafif bir yoğunluk vardı,25-30 saniye bekledikten sonra sonuç sayfası açıldı.bilgilerini girdikten sonra sonuç ekranı belirdi..

NEW CHAPTER.
R
3 yıl
kimya ‘bütün bağlar özdeştir’ sorusu
şu soruyu açıklayabilecek biri var mı acaba? bir türlü kafama oturtamadım
rezonans durumunda tüm pi bağları hareketli ve eşit ama benzen halkasındaki sigma ve pi bağları nasıl özdeş olabilir?
R
3 yıl
repolarize | deneme günlüğü
merhabalar:) forumda görüp çok beğendiğim ‘deneme günlüğü’ tutma olayına ben de başlamak istedim.28k’dan (sayısal) mezunum,hedef ilk 500.
netlerimle beraber yorumlarımı da ekleyeceğim
umarım güzel ve faydalı olur😊



30/01/21
3D TYT-4
Türkçe:32,5
Sosyal:14,75
Mat:37,5
Fen:18,75
Toplam:103,5
çözme sırama göre değerlendireceğim,matematik gayet kaliteliydi.ilk sorular çok vakit alsa da sonradan toparladım.fen genel olarak ortaydı,çeldirici soru sayısı bir tık fazla.sosyal bugün şanslı dersim oldu 2 tane direkt bilgi sorusu tutturdum:D felsefe dışında bilgi ağırlıklı bir sosyal olmuş.türkçede dil bilgisi soruları hafifti ama kesinlikle paragraflarla dengelenmiş,orta-zor seviyedeydi diyebilirim.


01/02/21
3D TYT-5
Türkçe:34,75
Sosyal:16,5
Mat:37,75
Fen:19
Toplam:108
matematik ösym seviyesinin üstündeydi kesinlikle.normal çözme süremden yaklaşık 15 dk daha fazla harcadım.fen tam sınav ayarı orta seviye diyebilirim.sosyal bir önceki denemeye göre daha kolaydı,bilgi soruları azdı.türkçede ilk defa gördüğüm ilginç tip sorular vardı ama genel olarak çok iyiydi.bittiğine üzüldüm,alırken bu kadar beklentim yoktu ama cidden güzel bir set olmuş:)


02/02/21
Tonguç TYT TG
Türkçe:30
Sosyal:15,75
Mat:35,75
Fen:20
Toplam:101,5
türkçenin zor olduğunu duymuştum çözmeden önce,gerçekten öyleydi ama sınavdaki en kolay soruları yanlış yapmışım resmen-4 yanlış üst üste yapmazsın be:(- sosyali beğendim,bilgi-yorum dengeliydi.matematiği pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim zaten pek de beklentim yoktu ama cidden saçma sorular vardı.feni beğendim seçici sorular güzeldi.


06/02/21
Vip Kurumsal TYT
Türkçe:37,75
Sosyal:12,5
Mat:38
Fen:17,75
Toplam:106
saçma 1-2 soru dışında ortalama bir türkçesi vardı.
sosyalde bilgi soruları zordu,dinde 1 soru yüksek ihtimalle hatalı.matematikte gereksiz kolay sorular var ama genel olarak orta seviyede(3D sonrası hiçbirini beğenemeyeceğim sanırım).fende güzel sorular var,sınavın tek iyi yanı buydu.


07/02/21
Merkez (Krallar Karması) TYT
Türkçe:36,5
Sosyal:17,75
Mat:40
Fen:15,25
Toplam:109,5
normalde setin ilk denemesi bes yayınları ama sırayla çözmek istemedim rastgele başlayayım dedim.güzel bir başlangıç oldu:)
türkçe kolay-ortaydı,paragraflar ösym seviyesinin altında olmuş.sosyalde bilgi soruları her derse eşit dağılmış,zor sorular var ama genel olarak orta seviye.
matematiği 1-2 soru dışında kolay-orta seviye,(bir soru hatalı matta)geometride güzel sorular var.feni orta seviye,saçma şeyleri gözden kaçırmışım.


10/02/21
Pes (Krallar Karması) TYT
Türkçe:36,25
Sosyal:18,75
Mat:35
Fen:20
Toplam:110
pek yorum yapmaya gerek yok,türkçesi dışında kalitesiz bir deneme.


11/02/21
Yayın Denizi (Krallar Karması) TYT
Türkçe:38,75
Sosyal:19
Mat:33,75
Fen:17,5
Toplam:109
matematik beklediğimden kaliteli çıktı,güzel ve uğraştırıcı sorular vardı.sosyal kolay-orta seviyedeydi,bilgi soruları kolaydı.fen kısmını cidden çok beğendim,sınavın en iyi bölümüydü.seviyesine orta-zor diyebilirim.türkçesi ise 1-2 soru dışında kolaydı:)


12/02/21
Bes Kurumsal TYT
Türkçe:38,75
Sosyal:13,75
Mat:38,75
Fen:17,5
Toplam:108,75
artık tyt görmek istemiyorum.. en kısa zamanda ayt
denemelerine başlayacağım
türkçe orta-zor sayılabilirdi bence,dil bilgisinde zorlamadıkları sürece netlerim yüksek geliyor sanırım.sosyal bilgi ağırlıklı olmuş-gereksiz-ve yorum soruları da orta seviye gibiydi.matematik kolaydı,geometride yanlış soru var.kimyada sabun sorusunu yanlış yapmasam olmazdı zaten:D fen de orta seviyeydi.


14/02/21
Bilgi Sarmal TG TYT
Türkçe:36,25
Sosyal:19
Mat:40
Fen:20
Toplam:115,25 🥳
denemeyi çoğumuz çözdük zaten pek yorum yapmama gerek yok ama özetle kalite olarak diğer tg’lerin biraz altında kaldığını söyleyebilirim.
sıralama:6/54k

19/02/21
Supara TG AYT
Mat:36,25
Fizik:11,5
Kimya:10,5
Biyo:6,75
Toplam:65
6,75 biyoloji yaparsam böyle olur😂
matematikte lti olmadığı için bazı soruları uğraştırıcı olacak şekilde sormuşlar.geometrisi çok kaliteliydi bence.
fizikte temel bilgileri sorgulayan bir sınavdı.gereksiz işleme yer vermemişler,ösym’ye yakındı.
kimyayı da genel olarak beğendim orta seviye bir zorluktaydı.
biyolojide meb kitabını okumanın önemini çok iyi anladım bu sınav,bazı metinler direkt olarak meb kitabından alınmış.çok zor değil ama güzel ayrıntılar sorulmuş,orta-zor arası diyebilirim.


26/02/21
345 Kurumsal TYT
Türkçe:37,5
Sosyal:13,75
Mat:34
Fen:15
Toplam:100,25
ilk defa 345’in kurumsal denemesine girdim gayet kaliteliydi bence:)
türkçe orta seviyenin bir tık altı gibiydi sanki çözerken çok zorlanmadım.sosyal için aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef😅
çözen arkadaşlar ne düşünüyor bilmiyorum ama ben sosyalde çok zorlandım,sağlam sorular vardı.
matematikte 4 tane işlem hatası yapmışım...🤦🏻‍♂️
1 soruyu da kesin yanlış diye atlamıştım meğer çizime dikkat etmemişim:( tüm soruları göz önünde bulundurursak orta seviyeydi ama arada uğraştırıcı ve zor sorular vardı.
fen kısmında fiziği çok beğendim,optik sorusu iyiydi.kimya ve biyolojide zorluk ayarını güzel yakalamışlar.


05/03/21
Bes Kurumsal AYT
Sosyal-1:22,5
Mat:34
Fizik:6,75
Kimya:10,5
Biyo:10,5
Toplam:61,75
yine çok kolay bir matematik ve yine dolu işlem hatası:(
fizikte 5 tane modern fizik vardı,o kısımlar eksik olduğu için yapamadım.kimya ve biyoloji de kolay-orta arasıydı.
sos-1 kısmı da çok kolaydı bu arada.

06/03/21
Merkez Kurumsal AYT
Mat:40
Fizik:5,75
Kimya:7
Biyo:9,25
Toplam:62
sonunda işlem hatası yapmadım🥳 matematik kolay-orta seviyeydi.geçen yılki sınavdan dolayı sanırım zorlamıyorlar artık ayt mat kısmını😓
fizik ve kimyada çok sağlam,düşündürücü sorular vardı.kesinlikle bir şeyler kattığını söyleyebilirim
biyoloji ise kolay-orta seviyeydi:)


13/03/21
Bilgi Sarmal Kurumsal-3 TYT
Türkçe:36,25
Sosyal:17,5
Mat:37,75
Fen:15
Toplam:106,5
türkçe kolay-orta seviyeydi.paragraflarda pek zorlanmadım ama dil bilgisinden 3 yanlış geldi:(
sosyal 1-2 soru dışında ösym seviyesine çok yakındı.en zorlandığım kısım din oldu sanırım.
matematiğin tam ayarında olduğunu düşünüyorum.klasik bs denemeleri zorluğunda ama arada kaliteli sorular var tabii ki.en beğendiğim kısım mat olabilir:)
fene gelince.. 18-19 yapabileceğim bir sınavdı aslında ama çok kolay yerleri gözden kaçırmışım.genel olarak orta seviyeydi


19/03/21
Bilgi Sarmal Kurumsal-2 AYT
Mat:33,75
Fizik:9
Kimya:11,75
Biyo:13
Toplam:67,5
matematik tam olarak orta seviyeydi.geometride çok güzel sorular vardı
fizikte modern fizik soruları azdı,rahat ettim biraz:D
ilginç hatalar yapmışım ama olsun gelişme var.
kimya ve biyoloji kolaydı


20/03/21
3D TG TYT
Türkçe:36,5
Sosyal:20
Mat:33
Fen:16,25
Toplam:105,75
(aslında 14’ünde çözdüm ama açıklandığı tarihi girdim)
türkçesi beklediğimden kolaydı ama bir 3d klasiği olarak ilginç sorular vardı.genel olarak beğendim
sosyal ösym seviyesinin altındaydı.sanırım matematiği dengelemek için koymuşlar:d
matematikte çok uğraştırıcı problemler vardı ve geo kısmı da zordu.
fen kısmı da gayet idealdi.seviyesi ösym seviyesine çok yakındı bence:)
sıralama:214/38k


21/03/21
Rasyonel TYT-1
Türkçe:36,25
Sosyal:20
Mat:35
Fen:18,75
Toplam:110
bu yayını ilk defa duymuştum,çok bir beklentiyle çözmedim ama gayet kaliteliydi.
türkçesinde biraz uzun sorular vardı ama genel olarak orta seviye diyebilirim(belki bir tık altı)
sosyali beğendim ama pek bilgi sorusu yoktu.keşke böyle sorsalar sınavda da:D ösym bir tık daha fazla bilgi sorgulamayı seviyor sanırım
matematik kolaydı.ilk deneme olmasından dolayı sanırım:) yine saçma sapan hatalar yapmışım klasik oldu artık..
feni de kolay-orta arasıydı.
genel olarak denemeyi beğendim.en çok beğendiğim şey soru seviyelerini zorlaştırmadan kaliteli soru
yazabilmeleri oldu.


24/03/21
Rasyonel TYT-2
Türkçe:35
Sosyal:19
Mat:37,5
Fen:16,25
Toplam:107,75
underrated.(pek de değilmiş sadece ben bilmiyordum sanırım:d)
ilk denemede eksik gördüğüm ne varsa tamamlanmış:) güzeldi.


26/03/21
Bilgi Sarmal Kurumsal-3 AYT
Mat:32,25
Fizik:14
Kimya:9,5
Biyo:13
Toplam:68,75
matematikten saçma sapan hatalar yapmasam ilk 70+ geliyordu:(
matematikte uğraştırıcı sorular vardı ama genel olarak zor değildi.
fizikte yanlış soru vardı,doğru kabul ettim onu.genel olarak temel kavramları sorgulayan bir sınav olmuş.kolay-orta seviyeydi.
kimyada daha gelmediğim için organik sorularını yapamadım ama çok zor değildi.
biyoloji kolaydı


28/03/21
dnm plus-5 TYT
Türkçe:37,75
Sosyal:16
Mat:39
Fen:18,75
Toplam:111,5
tersten başladım bu sete:D
türkçesinde 1-2 tane sallantıda soru var gibi,onun dışında orta seviyede.
sosyalde bilgi soruları sağlamdı.ösym seviyesinin üstündeydi bence.bi msü havası hissettim:D
matematik kısmı beklediğimden kolay geldi,geometri kısmı ise beklediğimden zor(uzun) geldi.genel olarak orta seviye.
fende her derse birer tane güzel soru dağıtmışlar,gerisi sıradan sorulardı.
biraz sınıfta kaldı gibi hissettim.rasyonel’e devam🥳


31/03/21
Rasyonel TYT-3
Türkçe:38,75
Sosyal:18,75
Mat:36,75
Fen:16,25
Toplam:110,5
selamlar:)
türkçe yaklaşık ösym seviyesindeydi,soruları çok beğendim.
sosyal tam orta seviye diyebilirim.rasyonel sosyali kasıntı sormuyor,güzel.
matematik bana 345’i anımsattı.yeni nesil soruları benziyor,ösym seviyesinin biraz üstü gibiydi.
fen denemenin en kaliteli kısmıydı.sınav ayarında güzel bir deneme olmuş:)


AYT Fen Bilgi Sarmal
Fizik:13/11,5
Kimya:10/11
Biyoloji:13/11,75
boş kalmasın buralar,msü’den sonra genel deneme çözmemiştim bunları yazayım dedim:)


10/04/21
İşler TG TYT
Türkçe:37-3
Sosyal:19-1
Mat:38-1
Fen:19-1
Toplam:111,5
netleri yazma şeklimi böyle değiştireceğim sanırım virgüllü sayılar kafamı karıştırıyor artık:D
türkçe bu sınavın net en zor (aynı zamanda tek zor) kısmıydı.şanslı olduğumu söylemeliyim çünkü yanlışlarım dışında 5 tane falan emin olmadığım soru vardı
sosyal kolaydı.pek net bilgi isteyen soru yoktu
matematik kolay-orta gibiydi.msü’den bir tık kolaydı
fen seviyesi de yaklaşık msü gibiydi.(orta)
sonuç:63/109k
bu kadar katılım beklemiyordum açıkçası:) ilk 100 sevindirdi


18/04/21
345 Kurumsal-7 (2019)
Türkçe:36-4
Sosyal:18-2
Mat:38-0
Fen:18-2
Toplam:108
türkçesi orta seviyeydi.bütün yanlışlarım dil bilgisinden gelmiş:(
sosyalde çok iyi sorular vardı.orta seviyenin bir tık üstü diyebilirim
matematik güzeldi,geo kısmında zor sorular vardı
fende de kaliteli sorular vardı fakat çok zorlamamışlar.
345’in kurumsalları cidden beni hiç yanıltmadı gayet güzeldi bu da:)


19/04/21
Yayın Denizi Kurumsal AYT
Mat:34-4
Fizik:11-3
Kimya:12-1
Biyo:10-3
Toplam:64,25
bir yerden iyi yapsam başka yerden kaçıyor ama hayırlısı bakalım.


22/04/21
MSÜ
Türkçe:37-3
Sosyal:16-3
Mat:40-0🥳
Fen:17-3
Toplam:107,75
Sıralama:1.4k (genel)


24/04/21
Rasyonel TYT-4
Türkçe:35-5
Sosyal:18-2
Mat:40
Fen:19-1
Toplam:110
güzel bir rasyonel denemesi daha:)


25/04/21
Bes Kurumsal
Türkçe:35-2
Sosyal:14-6
Mat:31-3
Fen:17-3
Toplam:93,5
gördüğüm en saçma sınav.bruh


26/04/21
Tonguç TG TYT-2
Türkçe:37-2
Sosyal:17-3
Mat:38-1
Fen:17-3
Toplam:107,75
sonuç:109/24k
seviye olarak dengeli bir sınavdı.ama nedense pek deneme hissiyatı uyandırmadı
matematikte çok gereksiz sorular vardı.türkçede arada güzel sorular vardı ama yine genel olarak beğenmedim.sosyal ve fen iyiydi





22/05/21
Tammat AYT Kurumsal
Mat:39-0
Fizik:12-2
Kimya:12-1
Biyoloji:12-1
Toplam:74
selam:) uzun bir aradan sonra yine geldim
bitmeyen konular can sıkıcı bir hal alınca bitirip öyle geleyim dedim
sınavın matematiği baya zordu cidden.
uzun zamandır bu kadar uğraşmamıştım matematiğe (2 saat 10 dk yaklaşık)
1 soru da hatalıydı iptal ettim
fen kısmı tam ayarındaydı.genel olarak güzel kavramları sorgulatan ve dengeli bir sınavdı


24/05/21
Çap Kurumsal TYT TG
Türkçe:34-6
Sosyal:18-2
Mat:38-2
Fen:19-1
Toplam:106,25
Sonuç:150/18k
türkçesi gereksiz zordu.saçma sapan paragraf soruları vardı pek beğenmedim.
sosyal ve fen orta seviyeydi.pek zorlayıcı soru yoktu ama güzeldi
matematik zorluk olarak orta seviyeydi ama pek ösym tarzı değildi.


25/05/21
Çap Kurumsal AYT TG
Mat:37-3
Fizik:13-1
Kimya:12-1
Biyoloji:11-2
Toplam:71,25
Sonuç:50/8k
matematik güzel 4-5 soru dışında 2020 ayt ayarındaydı
fiziği çok güzeldi.ortanın bir tık üstünde güzel sorular vardı
kimya kolay-orta gibiydi,genel olarak ayt kimya pek zor sorulmuyor zaten.zorlamak isterseler fizik veya biyolojiyi zorluyorlar.
çap biyolojiyi zorlamayı tercih etmiş
ilginç bazı sorular dışında denemeyi beğendim:) en azından tyt’den iyiydi



AYT 345 2021
(mat-fen branşları birleştirdim)

AYT 1:
Mat:39-0
Fen:37-3
Toplam:75,25
matematik ilk deneme olduğu için fazla kolay olur diye düşünmüştüm ama gayet düzgündü sorular.beğendim
fen kitapçığın üstünde yazdığı gibi kolay-orta.soruları kaliteliydi

AYT 2:
Mat:39-1
Fen:37-3
Toplam:75
ilk deneme gibi,güzel.

AYT 3:
Mat:39-1
Fen:33-7
Toplam:70
fen sorularında seviye artışı olmuş sanki biraz.üstüne benim saçma sapan bakış açılarım da eklenince bir tık düştü

AYT 4:
Mat:38-2
Fen:39-1
Toplam:76,25
biraz dalgalı gidiyor sanırım netler:D 2020 yks’nin bir tık üstü gibiydi sorular.kesinlikle çözülmeli diyebileceğim bir set 345

AYT 5:
Mat:37-3
Fen:37-3
Toplam:72,5

———————————

26/06/21
TYT 2021
Türkçe:37-3
Sosyal:18-1
Mat:32-2
Fen:17-3
Toplam:101,75


27/06/21
AYT 2021
Mat:33-1
Fizik:11-3
Kimya:11-2
Biyo:13-0
Toplam:66,5


✅✅✅✅
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.