T

Yarbay
12 Nisan 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
33 Gün Cezalı
10 gün 4 s. 43 dk.
Gönderiler Hakkında
T
4 hafta
2. el araç satılık ilanı sayısı 1 yılda %500 arttı.
İkinci el satılık otomobil ilanı geçen seneden bu yana yüzde 500 arttı. Geçtiğimiz yıl dijital platformlarda 200 bin satılık otomobil ilanı bulunurken, son günlerde ise bu rakam 1 milyona kadar çıktı.


Malum ikinci el araç alınca yapılan masraflar artık sıfır araç fiyatını bulabiliyor. Hatta birçok dolandırıcılıklarda mevcut. Geçen yıla göre ilan sayısı 5 katına çıkmış durumda



https://www.yenisafak.com/ekonomi/ikinci-elde-bir-milyon-arac-satista-4619389
T
4 hafta
Ülkede EYT zaten 50 yaşında bile kimsenin emekli olamadığını ispatlamisken 65 yaş neden?
Ülkede 50 yasinda insanlar emekli olamiyorken EYT EYT diye sayıklarken, emeklilik yaşını 65 yapmak vatana vatandaşına ihanet değil mi? Emeklilik imkansız zaten ne 65 i yani?
T
4 hafta
Malesef aldığınız otomatik vites arabalar 10 yaşından sonra başınızı ağrıtabilir
Arkadaşlar 2. el araba alanlar arabanın yarısı kadar sandık motor , kapak , turbo vs masraflar yapabiliyorlar o nedenle birde ekstradan bu otomatik vites arızaları da eklenince olay daha da farklı boyutlara geliyor malumunuz ülkemizdeki otomobillerin ortalama yaş ortalaması artık 15 lerde.

Yani parçaydı ustasıydı ne kadar tamiri olur yada yedek parça veya orjinal yenisi bulunur mu bunları ülkemizde yapabilen usta bulunur mu bu ve bunun gibi faktörler daha da çok başınızı ağrıtabilir o nedenle bunlarla uğraşmak ekstra sıkıntı yaratacak gibi . Görünen köy kılavuz istemez
T
geçen ay
Detaylı inceleme Golfün rakibi i20, Polonun rakibi i10 çıktı
Bugun bayilerde araçları inceledim hatta lazermetre ile arka koltukları ölçtüm. Yani bu b sınıfı c sınıfı milimetre muhabbetleri tamamen algı. İç hacimleri birebir aynı . Motor güçleri benzer. Golf yerıne i20 , polo yerine i10 tercih etmek tam bir f/p oluyor.

Daciada da duster hakkını vermem lazım tam bir arazi aracı olmuş. Yani Türkiyede yaşıyoruz gidipte paran olsa bile bir porsche falan almak tamamen vatanseverlik yanı onlara da kızmıyorum açıkcası
T
geçen ay
15 yaşından büyük araçlar için hurda teşviği çıkarsa trafikteki aracların 2/3 ü hurdaya çıkmaz mı?
Hurda indirimi muhabbetleriyle milyonlarca araç hurdaya ayrılmıştı yıllardır. Yenı bir yasa daha çıkarsa trafikteki araçları yaş ortalaması su an 14,5 yanı 2024te 15 i geçecek mlsf. Bu durumda binecek araba dahi bulamama riski yok mu? Zira sıfır aracları genelde şirketler ve rent a carlar alıyor artık
T
geçen ay
HB araç almamalısınız kullanışlı değil (Detaylı anlatıyorum)
Ülkemiz şartlarında yarın deprem olsa sokakta kalsanız hb araçta yatmanız zor. Ama sedan arac arka koltukları sökünce arka kısım yatak olabiliyor. Avantajı bol.

Yolda aracınız arıza yapsa yine arka koltukları yatırınca bagajla beraber yatak oluyor sabah oluncaya kadar ya da çekici gelinceye kadar rahat edebilirsiniz. Yani rahat uyuma olanakları fazla.

Çeşitli yükler aldığınızda sedanın uzun olması çoğu durumda büyük kolaylık sağlıyor asla HB aracın alamayacağı yükleri taşırsınız. Hatta bagaj açık şekilde iple bağlayarak daha da büyük ürünleri taşıma şansınız olabilir.

Sedan da hafta sonu 2-3 günlük tatillere çıktığınızda otele daha gerek duymazsınız yine bahsettiğim arka koltukların olduğu kısım ve bagaj alanını yatağa çevirerek.

Sedan araçlar HB lere göre daha gösterişlidir HB araçlarda b-c-d sınıfı da olsa benzer şekilde arkaları küt durur 2. elde alıcısı bu tasarımı beğendiği için 3-5 araçtan hangisi uygun fiyatlıysa onu seçer özellikle bayanlar motora bakmaz ufak tefek şirin araçları seçiyor çoğunlukla. Yani 2. elde fiyatları segment büyüdükçe daha da zararına satılıyorlar. Oysa Sedanlarda hep öncelikli tercih meselesi aile olsun, tasarım olsun , bagaj hacmi olsun aranan kriterler
T
geçen ay
%80 ÖTV olmasa Türkiyedeki arabaların çoğu kazalarda perte ayrılır; Kasko fiyatıda 3 katına çıkardı
Kaskolu araçlarda biliyorsunuz tamiri belli tutar üstündeki araçların direkt perte ayrılma durumu oluyor. Kısaca ÖTV oranı %80 olmasa bugün tamiri yapılacak durumda kabul edilen araçların masrafının çoğu aracın fiyatının yarı bedelini geçeceği için tamamı ağır ve pert kayıtlı araçlar sınıfına girecekti dolayısıyla %80 ötv olması hurda araçların trafikte yürümesine sebep olup ; kasko yaptırma ücretlerinin de 3 katı olmasını engellemiş oldu
T
geçen ay
2. El araç alanlar dikkat (Büyük Tehlike!!!)
Motor bitik aracı ekspertizler bile farkedemiyormuş


https://www.youtube.com/watch?si=YNv9RBGWyEGlqE_2&v=2jOP34Iui9c&feature=youtu.be
T
geçen ay
İran\u0027da yerli üretim sıfır km sedan araba 170.000 TL (Mayıs 2024)
Videoda bahsetmiş 13:00 den itibaren. Bir depo benzinde ortalama 60 TLye doluyor. İranlı komşular geldi :D


https://www.youtube.com/watch?si=PCGJSMQ6lzP_dajS&v=lNJ7xzZDsGE&feature=youtu.be
T
geçen ay
İran\u0027da sıfır sedan arabanın 170.000 TL olması (Dolar 32.5 TL-2024)
13:00 den itibaren sıfır oto fiyatlarına yer vermiş


https://www.youtube.com/watch?si=pVURdA55BI2nUSVE&v=lNJ7xzZDsGE&feature=youtu.be
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.