C

Onbaşı
18 Temmuz 2019
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
151 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
4 yıl
APPLE PENCİL UCU
Merhabalr şu ürün ne işe yarıyor tablet üzerinde yazmaya nasıl etkisi oluyor bilen biri yardımcı olabilir mi?
https://m.n11.com/telefon-ve-aksesuarlari/cep-telefonu-aksesuarlari/diger
C
4 yıl
İpad 8. Nesil okul
Merhaba tıp öğrencisiyim slayt üzerine not almak ve ders dinlemek için tablet ve kalem almayı düşünüyorum. 8. Nesil nasıldır ve 32 gb yeterli olur mu beya hafıza yükseltmek için bir yol var mıdır? Bir de samsung tab s 6 lite düşünüyordum bilginiz varsa karşılaştırabilir misiniz?
C
4 yıl
EA MEZUN TAVSİYE
Merhabalar. Bir arkadaşım EAdan mezuna kaldı. Dersaneye gitmek istemiyor. Mat için ders almayı düşünüyor. Diğer dersleri evde halledebilmesi için set kitap vs tavsiye verebilir misiniz
C
4 yıl
18K\u0027DAN 1900E (SAY)
2019: < Resime gitmek için tıklayın > 2020: < Resime gitmek için tıklayın >
---- uzun oldu okumaya üşenen direkt sormak istediği bir konu olan burada veya özel mesajdan sorabilir------

Herkese selam. Foruma 12ye başladığım sene girmeye başladım. Buradaki tavsiyelerden -özellikle kaynak için- ve motivasyon olan yazılardan 2 sene faydalandım. Hedefime çok şükür ulaştım ve ben de belki birilerine faydam olur diye ve de mezunlara destek olması açısından bu yazıyı yazıyorum.
İstanbulda yaşıyorum ve İstanbulda veya bu çevredeki illerde tıp istiyordum. 2019da sınavda 18k yaptım. O zaman da burada mezuna kalmakla ilgili danışmak için konu açmıştım. Özel ve uzaktaki okullara gitmek istemediğim için mezuna kaldım ve bu sene 1910. olarak Çapa Türkçe'ye girdim.

Öncelikle ilk sene neler yaptığımı ve neden olmadığını anlatmak isterim. Özel ve memnun olduğum bir lisedeydim. Normal 8 saat deersten sonra soru çözümümüz oluyordu. 8 saatin içinde edebiyat beden vs yoktu. Neredeyse her soru çözümüne kalır hocalara bol bol soru sorardım. 12. sınıfta hatam şuydu: Konulara çook uzun vakit vermek. Sömestra kadar tyt yapmıştık ben de sb çözmüşütm. 2. dönem aytye başladık. Konuları çok ayrıntılı çalıştım ama soru ve özellikle denemeye vaktim kalmadı. Böyle olunca da sınavda vakit açısından da soru tipleri yorum vs açısından da bocaladım. Bir de geç kaldığımı yavaş yavaş fark edince en korktuğum ders olan fizikten düzenli ders almaya başladım ve fiziği tamamen o şekilde hallettiğimi söyleyebilirim. Fizik konusunda hem özgüvenim gelişti hem de hocamın yönlendirmeleriyle soru çözme ve öğrenme konusunda yeni bakış açıları kazandım.Fiziği halletsem de diğer derslerden antrenmansızlığım sebebiyle istediğim gibi bir sonuç alamadım. Sene sonu netlerim yanlış hatırlamıyorsam tytde 90 95 arası aytde 65 civarıydı.

Mezuna kalma kararı verdikten sonra İstanbula iyi okullarda okuyan öğrencilerin (robert, kabataş,hasal gibi) tercih ettiği rekabetin olduğu bir dersaneye yazıldım. Burada yaptığım en avantajlı şeylerden biri abimin tavsiyesiyle 12lerle yazılmak oldu. Çünkü çok konu eksiğim olmadığı için haftaiçimi bağlamış olmadım hem de sınıf seviyesi olarak skalası daha dar bir rekabet ortamında bulundum. Eylülde başldım ve aralık ortasına kadar hızlıca konuları bitirdim(sos hariç, türkçeden pek eksiğim yoktu zaten onu hiç tam bitirmedim).Hafta hafta hangi konuları bitireceğimin genel bir planını yaptım. Önce tyt sonra ayt diye gittiğimi hatırlıyorum ama tytyi birkaç hafta gibi kısa bir sürede tekrar ettim. Konularımın yanında bol bol soru bankasından test çözdüm. Konuların yarısına geldikten sonra denemelere başladım. Çalışma sistemim şöyleydi: hafta başından hedeflerimi belirliyordum. Günlere paylaştırıp o gün onlara odaklanıyordum. Zaten aralık ortalarından itibaren full deneme ve eksik olduğum konuların tekrarı ve soru bankasından çözme şeklinde gittim.
Şimdi beni hedefime ulaştıran önemli gördüğüm ve tavsiye ettiğim maddelere değineyim:
- Bol bol soru. Konuyu ne kadar ayrıntılı çalışırsanız çalışın onun işe yarar yorumunu yapmayı ancak sorularla öğrenirsiniz. Ki MEB müfredatını ve kitaplarını incelerseniz(bunla ilgili tavsiyeme değineceğim) konular gerçekten ayrıntısız ve konunun özüne, mantığına dönük. Konuyu çalıştıktan ve mantığını kavramaya çalıştıktan sonra tam oturtacak ve yorum yapmanızı sağlayacak şey çooook soru görmek.
- Elbette çok soru önemli ama onun kadar önemli nokta nasıl çözdüğünüz. Ben tüm soruları iyice irdeleyerek çözerdim. Sorunun çözümünü bilsem ve yapsam bile aklıma takılan en ufak ayrıntıyı araştırır olmadı gider hocalarıma sorardım.Bir hocanın cevabından tatmin olmazsam gider diğer hocama danışırdım ta ki iyice kafama yatana kadar. Hocalara çok fazla soru götürürdüm zaten ama bu soruların yarısı çözmeme rağmen neden veya peki şöyle sorulsa ne yapardık gibi şeyler içindi. Yani bir soruyu çözdüğünüzde onun en ufak ayrıntısını bile anladığınızdan emin olun. Mesele tik atıp geçmek değil size bir şeyler katmış olması.
- Ben önemli gördüğü veya yeni bir şey öğrendiğim soruları keser saklardım. Sonda dönmeye pek vaktim kalmasa da onu çağrıştıran veya çelişkiye düştüğüm bir soru olduğunda tekrar bakmak için faydalı oldu. Tabi siz bakarsanız çok daha şey kazanırsınız.
- Bu soru irdeleme yönteminin en işe yarayacağı yerlerden biri çıkmış sorulardır. Size ÖSYM yazarlarının istediği beklediği şey hakkında birçok ipucu verir. Çıkmışlara 12de vakit ayıramadım birkaç sınav harici ama mezunda 2010dan itibaren tüm sınavları çözerek hazırladım. Nisan mayıs gibi konular iyice oturduktan sonra çözmeye başladım bence böyle bir zamanlama ÖSYM beklentilerini yorumlama açısından size daha faydalı olur.
-Denemeden çıkan yanlışlarımı iyice analiz edip o konuları konu anlatımlarından çalışırdım. Daha sonra MEB kitaplarından taramaya başladım ve bu çok daha faydalı diyebilirim. Bence önce MEBten genel mantığını kavrayın eğer hala anlamazsanız diğer kitaplara bakın.
-Kesinlikle en faydalı gördüğüm 2. yaptığım şey(1.siz soruları irdeleyerek çözme) meb müfredatını tarama oldu. Ben mayıs gibi başladım siz konular bittikten sonra da yapabilirsiniz. Şöyle ki talim terbiyenin yayınladığı müfredatı her sınıf ve sayısal dersler için çıkartıp kazanımları taradım. Bilmediğim veya emin olmadığım eksik hissettiğim kazanımları MEB kitaplarından çalıştım.
-Konuları çalışmaya devam ederken eskileri unutmamak için bir soru bankasını geldiğiniz yere kadar turlayarak çözün bu konuları taze tutmama yardımcı oldu denemelere başladığınızda da buna devam edebilirsiniz güzel soru bankalarını bitirmek için.
Aklıma gelenler bunlardı daha hatırlarsam editlerim. Fen için ekstra bir önerim yok. Matematiğimi çok geliştirdiğimi düşünüyorum. Bunun ana sebebi çok fazla deneme ve soru çözmek. İlk sene yetiştirememe sorunumu sürekli deneme çözerek aştım. Zaten tyt ve genel mat için çok fazla konu yükü yok. Bunu geliştirmenin tek anahtarı çok deneme çözmek. Mezun yılımın başından beri tytyi hep denemlerle götürdü baştaki hızlıca tekrar hariç. Konu eksiğimi görürsem tabiki konuya geri dönerdim ama tytnin bene asıl noktası yorum ve süre. Bu da ancak sürekli ama sürekli deneme çözmekten geçiyor. Netler düşse de pes etmeden devam etmek önemli. Belli bir sınırda takıldığım çok ldu ama istikrarlı şekilde devam ederek onu da aştım.
Kaynak önerilerim;
TÜRKÇE(Sınavda ne yazık ki hayal kırıklığına uğrasam da türkçem genelde hep iyiydi paragraf çözmek ve eksikleri tekrar harici bir çaba harcamadım ortaokul ders birikimiyle ilerledim):
-SB olarak parafı önerebilirim ama baştan sona takip ettiğim bir kitap olmadı.
-345 deneme
-Limit kronometre deneme

SOSYAL(konulara üşendiğim ve unuttuğum için coğ kitabı hariç denemedeki sorulardan öğrenme şeklinde gittim):
-Coğrafya Kriter Akademi yeşil kitap(yazarı hocamdı harika bir kitap zaten 80 sayfa falan tasarımı soruları gerçekten çok hoş zaten sosyaldan tek çalıştığım kitap)
-3D Çözüm deneme
-Paraf deneme(arkadaki çözümleri güzel)

MAT
-Acil tyt ve ayt soru bank
-345 tyt ve ayt soru bank
-Bitirmesem de apotemi problemler
- Bu sene çıkacak mı bilmiyorum ama apotemi LTİ fasiküller
-Orijinal geometri soru bank
-Fen bilimleri mat ayt sb
-345 tyt deneme
-345 ayt deneme
-çözüm 3d tyt deneme
-endemik tyt deneme
-acil tyt deneme
-bilgi sarmal tyt deneme(bunu çok aşırı beğenmedim ama yazayım yine de diğerlerinden sonra çözülür)
-apotemi ayt deneme(çok çok çok iyi)
-acil ayt deneme
-bilgi sarmal(tytsi gibi değil bunu baya beğenmiştim)
-acil tyt ayt geo deneme

FİZİK
-Nihat bilgin tyt ayt sb
-fen bilimleri tyt ayt sb
-mf kazanım ayt sb(çok farklı ve güzel ufuk açıcı yorum soruları var çok beğenmiştim)
-Palme ayt sb ve konu anlatımı
-Ertan sinan şahin deneme(ÇOOOOOK İYİ)
-Nihat bilgin deneme
-Karaağaç deneme
-Paraf deneme( diğerlerinden sonra bakılabilir)

KİMYA
-Aydın ayt sb(kesinlikle çözülmeli)
-palme organik kimya sb
-orbital organik kimya fasikülü
-çap fasikülleri
-Fen bilimleri sb
-orbital deneme
-aydın deneme
-Bilgi sarmal deneme

BİYO
-Limit ayt tyt sb(bu kitaba da bayılmıştım)
-ayt paraf sb
-fen bilimleri tyt ayt sb
-palme ayt sb(konuyu öğrenmek için güzel)
-biyotik deneme
-bilgi sarmal deneme
-endemik deneme

TYT FEN DENEME: 345 ve bilgi sarmal
AYT FEN DENEME:3D deneme(kesinlikle bakılmalı)
AYT GENEL DENEME:
-3D
-bilgi sarmal

TYT GENEL DENEME(genel olarak ne bulduysam çözdüm gibi + dersane denemeleri farklı yayınlardan)
-345
-3D
-Bilgi sarmal
-Krallar karması

En beğendiklerim böyleydi. Kaynak için forumu çok kullandım zaten yazdıklarımın çoğu da burada en bahsedilen kaynaklar.

Anlayabileceğiniz üzere çok emek verdim bunu kesinlikle övünmek için değil size gerçekten çabalayınca olduğunu göstermek için yazıyorum. Vardığım yeri beğenmeyenler olabilir elbette veya hedefi daha yüksek olan ama benim amacım kendimi ispatlamak değil zaten en başta yazdığım gibi deneyimlerimi paylaşmak. Emin olun doğru ve yeterli çalıştıktan sonra kesinlikle yapabilirsiniz.Ama arada dinlenmeyi de unutmayın deşarj olmalısınız bir maratondasınız dengeli gidin. Unutmayın bu bir yol bir süreç siz birikim yaptıkça karşılığını Allah'ın izniyle bir vakit mutlaka alacaksınız. Her 2 sene de sınavdan vicdanım rahat çıktım çünkü elimden tüm geleni yaptığıma inanıyordum. Sonuç ne olursa olsun bu his emin olun başarıdır. Özellikle mezun senesinde olan arkadaşlarıma söylemek isterim ki 1 sene hayatımızda hedeflerimiz için hiçbir şey. Siz istedikten ve çalıştıktan sonra yapabilirsiniz. Tüm sorularınızı buradan veya özelden yazabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Uzun bir yazı oldu ama aklıma gelen her noktayı paylaşmak istedim. Son olarak biri masamda yazılı olan biri de kazandıktan sonra daha iyi idrak ettiğim iki ayetle bitirmek istiyorum. İnancınız ne olursa olsun bence bu hayatın anahtarlarından biri. Hepinize iyi akşamlar ve iyi çalışmalar diliyorum.

"Ben erkek olsun kadın olsun, sizden hiçbir çalışanın amelini zayi etmeyeceğim" Ali İmran- 195
"İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır." Necm-39
C
4 yıl
İSTANBUL ÜNİ KAYIT YENİLENMEMİŞ
Ben dün kayıt yaptırdım ama aksiste de e devlette de kayıt yenilenmemiş statüsünde görünüyorum ne yapmalıyım??
C
4 yıl
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KAYIT
Aksise kayıt yaptım başka bir işkem yapmam gerekiyor mu?
C
4 yıl
TABS6 LİTE VS TAB S7
merhaba bu sene tıpa başlayaağım pdf okumak slayt çalışmak not almak için bir tablet bakıyorum. oyun oynamayacağım. s6 lite fiyat oalark da baya cazip geldi. s7nin 2 katı kadar fiyatı var. sizce s7ye gerek var mı yoksa s6 lite işimi görür mü? laptopum var zaten internetide kullanırım tabi tabeltte ama asıl amacım not pdf okumak vs.
C
4 yıl
1910LA 1700LÜK YER OLUR MU SAY
İhtimal kaçtır sizce
C
4 yıl
ÇAPA MI CERRAHPAŞA MI
Cerrahpaşa bi ihtimal gelebilir çapa kesin gibi. Çapanın klinil eğitimini daha iyi diye durdum kafam karıştı. Sizler ne düşünüyorsunuz? Nedenleriyle açıklarsanız bilgş verirseniz sevinirim
C
4 yıl
CERRAHPAŞA TIPTA OKUYAN VAR MI?
Tercihler konusunda danışmak istiyorum da okuyan veya mezun olan varsa yardımcı olabilir mi
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.