S

Teğmen
31 Ekim 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
217 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
4 yıl
SIFIR ARAÇ ALACAKLAR DİKKAT! MUTLAKA OKUYUN.
Öncelikle bu konuyu hiç bir firmayı veya markayı kötülemek için açmadım ki zaten isim de vermedim. Amacım bayiden sıfır alacak insanları bilgilendirmektir.

Uzun zamandır x marka x model sıfır araba almayı düşünüyordum. Her ay 3-5 ne kadar olursa biriktirmeye çalıştım. Biraz da borç alıp arabanın parasını tamamladıktan sonra bayilerden bilgi aldım ancak temmuz ayında bayiler ellerinde araç olmadığını en erken kasım ayında yeterli sayıda araba geleceği bilgisini verdi.

X şehirdeki bayi Ağustos ayında gelecek arabalardan verebileceğini söyledi.

11 AĞUSTOS 2020: X şehirdeki bayinin satış danışmanı ile Whatsapptan konuştum. Toplantıdan çıktıktan sonra hemen onay verirsem arabayı bana satacağını söyledi. Telefonun başında beklerken kendisinden mesaj geldi ve onay verdim. 296 bin tl olan aracın üstüne 4 bin tl seramik paket ekleyip 300 bin tl ye anlaştık. 10 bin tl kapora gönderdim. Fiyat garantisi verilmedi. Sözleşme hazırlandı. 20 Eylül civarında teslim edeceklerini söyledi.

20 AĞUSTOS 2020: 11 Ağustosta kesilen sözleşmede arabanın ücretinin tamamını 21 Ağustosa kadar ödemem gerektiği yazıyordu. 275 bin tl ödedim. Satış danışmanından faturanın kesildiğine ve fiyatın garantili olduğuna dair mesaj geldi. Haliyle derin bir oh çektim.  BURAYA DİKKAT: Eğer Eylül ayında ÖTV indirimi gelirse bundan faydalanamayacağım söylendi. Tamam dedim.

21 AĞUSTOS 2020: Borç aldığım kişinin muhasebecisi koronavisüre yakalanmış ve karantina altına alındığından 25 bin tl borç kalmıştı. Satış danışmanını aradığımda Ağustos ayının sonuna kadar 25 bin tl yi gönderebileceğimi, herhangi bir problem olmayacağını aktardı. Ben de bu bilgiyi aldıktan sonra 25 bin tl yi ödemek için acele etmedim. Halbu ki iki kredi kartı ile kalan ödemeyi rahatlıkla halledebilirdim.

25 AĞUSTOS 2020: Satış danışmanı tarafından arabanın geldiğini ve 1 hafta içerisinde teslime hazır olacağı bilgisi verildi.

26 AĞUSTOS 2020: Proforma belgesini (plaka almak için) gönderdiler.

(ARABALARIN VERGİ ZAMLARI İLE İLGİLİ RESMİ GAZEYE YAYINLANDI. 30 AĞUSTOS 2020)

30 AĞUSTOS 2020: Daha önce fiyat garantisi vermişlerdi ancak ben yine de herhangi bir sorun olup olmadığını öğrenmek için satış danışmanına msj attım. Zaten daha önce söylemişti; faturanın kesildiğini, herhangi bir sorunun olmadığını ve sadece aracı teslim alacağımı söyledi.

31 AĞUSTOS 2020: Daha önce fiyat garantili olduğunu ve kalan 25 bin tl yi 31 Ağustosa kadar ödeyebileceğim bilgisi verilmesine rağmen satış danışmanı beni aradı ve ödemem gereken ücretin tamamını ödemediğim için vergi zamlarından etkileneceğimi ve aracın yeni fiyatının 330 bin tl olduğunu söyledi. Tabi ki ben de sinirlendim. Ben de bayi ile yüzyüze görüşmeye gittim.

Bayiye gittiğimde satış müdürü ile görüştüm. 300 bin tl fiyat garantili aracımı istediğimi, ekstra herhangi bir ödeme yapmak istemediğimi belirttim ancak kendisi vergi zammından etkilendiğimi ve aracın yeni fiyatının 330 bin tl olduğunu söyledi. Daha önce bana ÖTV indirimi gelirse faydalanamayacağımı söylemişlerdi. Ben neden indirimden faydalanamıyorum ancak zamdan etkileniyorum diye sordum. Bana fiyat garantisi verildiğini, herhangi bir hatam olmadığını, satış danışmanının bana verdiği bilgiler dahilinde ödemelerimi gerçekleştirdiğimi söyledim. Kendisi satış danışmanının bana yanlış bilgi verdiğini söyledi. Ben de bu durumda kendilerinin sorumlu olduğunu söyledim. Hararetli sohbetten sonra en son 314 bin tl ye (14 bin tl farkla) bana aracı teslim edebileceklerini, eğer vazgeçersem ücreti bana iade edeceklerini belirtti. İsterseniz mahkemeye gidebilirsiniz dedi. Özetle daha önce fiyat garantili olarak anlaştığım aracımı o fiyattan alamadım.

SONUÇ: O gün ÖTV artışından dolayı engelli muafiyetinden faydalanamayan veya fiyat artışından etkilenen çoğu kişi araba almaktan vazgeçmişti. Bayiye görüşmek için girdiğimde benimle ilgilenen satış danışmanının başka bir müşteri ile sohbetine kulak misafiri oldum. Aslında uzun zaman önce almak istediğim ve alamadığım aracı satışların iptal olması ve bayi hedeflerine ulaşmaları gerektiğinden uygun fiyata satışa sunduklarını öğrendim. 24 bin tl daha verdim ve toplamda 324 bin tl ye aslında uzun zaman önce almak istediğim ancak pahalı diye alamadığım araca sahip olmuş oldum.

Telefon görüşmesine kulak misafiri olmamdan dolayı sonu benim için güzel bitti ancak satış danışmanları yanlış veya eksik bilgi verebiliyor. Satış veya bayi müdürleri “satış danışmanı yanlış bilgi vermiş” diyerek sorumluluk almıyor. Siz siz olun araba alırken tüm söylenenleri sözleşmeye veya boş bir A4 kağıdına yazın ve imzalatın. Konu biraz uzun olduğu için en özet haliyle yazmaya çalıştım.

Bu olay başıma gelmez demeyin.  
S
4 yıl
LG 50 UM 7600 vs Samsung 50 RU 7400 vs Philips 50 PUS 7304 ?
Herkese Merhaba.

Babama TV almayı düşünüyorum ve 3 tv arasında kaldım.

Bu televizyonlardan herhangi birine sahip olan ve yorum yapabilecek biri var mı ?

Elimde Tizen işletim sistemi olan Samsung 55MU8000 var. Samsung kalitesinden memnunum ama Webos LG ve Android Philips de merak ediyorum.

Nakit olarak alacağım için İstanbul Bilişimde uygun fiyatlar gördüm.

İstanbul Bilişim güvenilir midir?

Samsung 50 RU 7400 = 3700 tl
LG 50 UM 7600 = 3800 tl
Philips 50 PUS 7304 = 3800 tl
S
4 yıl
Audio Description
Arkadaşlar torrent sitelerinden indirdiğim filmleri HDD ye atıp televizyondan izliyorum.

Ancak ingilizce dilinde "Audio Description" var. Konuşma dili orjinal İngilizce ancak filmin görme engellilere anlatmak amacıyla arkadan sürekli filmi anlatan bir ses var.

Bilmeyenler için:https://www.youtube.com/watch?v=O7j4_aP8dWA

Audio Description u silme gibi bir seçenek var mı ?

65 gb film indirdim. Silersem evlat acısı gibi koyacak :D
S
4 yıl
Qasqai mi 3008 mi?
Herkese merhaba. Arabalar halkında fazla bilgim olmamakla birlikte bu sene içersinde iki araçtan birini almayı düşünüyorum. İkisinde de 1.5 dizel seçenekleri mevcut. Qasqai Renault motoru kullanıyor sanırım bu yüzden yakıtı az olur diyorlar. Ancak 3008 in duruşu hoşuma gidiyor. Qasqai skypack en dolusu. Fiyat olarak sanırım 3008 in orta paketini alabiliyorum sanırım. 3008 kataloğunu inceledim ama araba cahili olduğum için paketler arası farklar konusunda pek bir şey anlamadım. Özelliklerden anlayan, yakıt, arıza vb. özellikleri deneyimleyecek arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
S
5 yıl
Teknosacell Ucuz İnternet Yöntemi
Arkadaşlar Teknosacell faturalı müşterisiyim. İnternetim, paketimin yenilenmesine 5 gün kala bitti. Teknosacell resmi sitesinde yer alan ek paketlere baktım.
Aylık 1 GB: 15 tl
Aylık 2 GB: 19 tl
Aylık 5 GB: 29 tl
Aylık 10 GB: 39 tl

Paketimin yenilenmesine 5 gün kaldığı için gün bazlı hesaplanacağını belirttiler. Yani ben 5 GB 29 tl lik paketi aldım. Aya vurulduğunda günlük 1 tl ye geliyor ve 5 günde sadece 5 tl vererek 5 GB isternet kullanabiliyorum. Turk Telekom da iken haftalık 1 GB pakete 15 tl falan veriyordum. Yeni yöntem iyi oldu.

Bu yolu yeni öğrendim. Ben mi çok cahil kaldım yoksa siz de daha önceden bunu biliyor muydunuz? Herkese iyi günler 😊
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.