T

Yüzbaşı
17 Eylül 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
133 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
T
4 ay
Alman hattı nasıl alınır?
Arkadaşlar merhaba,
Almanya’ya yazın gideceğim ama gitmeden Alman hattı sahibi olmak istiyorum. Çeşitli hesaplarıma bu numaramı şimdiden tanımlamak istiyorum.
Bana ait bir numara olacak, kullan at olmayacak. Ön ödemeli olacak, iptal olmaması için belirli peryodlarda yükleme yaparım.

Kimlik yada pasaport resmimi yükleyerek alabilir miyim?
Nereden alabilirim?
Hangi operatörden almalıyım?

Konu daha önce açıldıysa ben bulamadım, benzer konu varsa link paylaşırsanız sevinirim.

Konuyu hangi ana başlığa açmam gerektiğini bilmediğim için buraya açtım.
T
geçen yıl
iPhone cihaz ve Google servisleri
Merhaba, uzun bir aradan sonra tekrar iphone kullanmaya başladım. Android de mecburen google servislerini kullanıyordum. iPhone kullanmaya başladıktan sonra kendi harita, mail, safari tarayıcı, hava durumu, notlar, pages gibi Apple ürünlerini kullanmaya başladım.
El alışkanlığımdan dolayı zorlanınca Google servislerini iPhone cihaza yükledim. Gmail, Google harita, Chrome, Drive, Dökümanlar, tablolar vs
Ama şunu farkettim bu uygulamalar deli gibi pil ve ram kullanıyor. Telefonum da takılma kasılma olmadı ama bu durum beni rahatsız etti.
Şimdi tekrar onları silip Apple ürünlerini aktif kullanmaya başladım.
Androidler de birkaç yıl içerisinde oluşan performans düşüklüğü belkide bu sebeptendir.
Yılda en az 2-3 defa fabrika ayarlarına dönmek zorunda kalıyordum S21 telefonda bile.
T
geçen yıl
iPhone NFC ile Temassız Kredi kartı ödemesi nasıl yapabilirim?
Merhaba, Samsung A serisi telefon kullanıyordum, telefonum bir kaza sonucu kırıldı. Evde 4 kişiyiz ben haricimde herkes iPhone kullanıcısıydı, herkeste ipad de vardı, bende iPhone 14 pro max aldım. Telefon çok kullanışlı, ios işletim sistemini geçmişte kullandığım için biliyordum hiçbir sorun yaşamadım.
ANCAK..
3-5 bin TL lik Samsung telefonda kullandığım ama 50 Bin TL lik telefonda bulamadığım bir özellik epeyce canımı sıktı. Neredeyse hergün markete giriyorum, arabaya yakıt alıyorum vs. Yani hergün 2-3 defa Bonus/Maximum kartım ile Samsung NFC ile temassız ödeme yapıyordum. Yanıma cüzdan bile almadan çıkıyordum bazan. iPhone da bu özelliği bulamadım, banka ile görüştüm onlarda iPhone cihazlarda NFC ile ödeme yok dediler.

Bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı?
iPhone ile NFC ödeme yapma ihtimalim var mı?
T
2 yıl
Köyde Turkcell kullanan bulamadım
Pazar akşamı köyde düğün vardı, Cumartesi gününden ailece gittik. İş ile alakalı bir faks çekmem gerekti, dediler ki Turkcell hatlardan Bip ile faks çekebiliyorsun. Belki 100 kişiye sordum Turkcell kullanan 2 kişi çıktı, onlarında hattı faturasız dı ve bakiye yoktu kullanamadım. Herkes Bimcell, Pttcell, Teknosacell, Vodafone, Türk Telekom Kamu tarifesi, Türk Telekom esnaf tarifelerine dağılmış.
Köyde Faks bulabildim ama Turkcell kullanan bulamadım.
Benim etrafımda mı kalmadı yoksa gerçekten millet bırakıyor mu artık anlamadım.
Fiyatlar coştu zaten Turkcell de.
T
2 yıl
Solar Güneş Enerjili Powerbank ve aydınlatma cihazları
Arkadaşlar merhaba, Isparta'da yaklaşık 2 gündür elektirik kesintisi var. Bu tür kesintilerde güneş enerjili sistemler çok önemli oluyor. Özellikle ev aydınlatması ve cep telefonu şarjı için cihaz bakıyorum. Aşağıda link paylaşacağım ürün nasıldır, kullanan var mı? Yada bildiğiniz f/p ürünlerini paylaşabilir misiniz?
T
3 yıl
Vodafone Simple Tarifeler
T
3 yıl
Vodafone YANIMDA uygulaması
Tam 3 gün önce Turk Telekomdan Vodafone 'a numara taşıdım. Taşırken Simple tariesini seçmiştim ve bu tarife ile açıldı. Tarife içeriği güzel ancak ciddi bir sorun var. Bu tarifeyi secenlere web sitesinden online islemlere girme hakkı verilmiyor. *7000# üzerinden de izin yok. Sadece YANIMDA uygulaması ile hizmet alabilirsiniz deniyor ama maalesef uygulamada bakiye ve kalan hak görüntüleme dışında hiçbir işlem yapılamıyor. Çok kötü bir yazılımı var ve henüz hiç ayarlar kısmına falan giremedim. Ne çağrı ayarlarını ne internet ayarlarını yapabiliyorum. Vodafone acilen yazilimcilarinin işine son vermeli ve yeni bir ekiple çalışmalı. Bende Turkcell ve Turk Telekom hatta var, onların Online islemler uygulamaları sorunsuz çalışıyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
T
3 yıl
Vodafone Online Numara Taşıma süreci
Adım Adım Türk Telekom hattımı Vodafone 'a Online başvuru ile taşıma sürecini yazacağım.

26 Eylül 2021 Günü Web sitesinden Tarife seçerek başvurumu yaptım.

27 Eylül 2021 de 0850 li bir numaradan arayıp kimlik bilgilerimi istediler. Bende dolandırıcı zannedip paylaşmadım. Kapattık.

29 Eylül 2021 de yine 0850 li bir numaradan aradılar. Bu sefer Tc numaramın sadece son 4 rakamını istediler. Bende paylaştım. Ayrıca Vodafone yanimdayi indirip süreci takip edebileceğim söylendi. Vodafone abonesi degilim seçeneği ile YANIMDA uygulamasına giriş yaptım.

30 Eylül 2021 de yine 0850 li farklı bir numaradan arayarak sim kart ve sözleşmeyi kargoya vereceklerini söyleyerek basvuruda yazdığım adresi teyit ettiler.

1 Ekim 2021 Kargoya verildi.

2 Ekim 2021 de yine bambaşka bir 0850 li numaradan arayarak kargo geldiğinde neler yapacağımı tarif ettiler.

6 Ekim 2021 de Kargo görevlisi geldi ve sözleşmeyi yanında imzaladım, sim kartı teslim aldım, imzaladığım sözleşmeyi kargo görevlisi alıp gitti.

7 Ekim 2021 de Yine farklı bir 0850 li numaradan arandım ve bana Vodafone un Whatsapp numarası 0542 471 42 42 ye Kimlik ön ve arkasının resmini atmamı istediler. Dediklerini yaptım.

9 Ekim 2021 YANIMDA uygulamasında güncelleme yapmışlar, evraklarınız mevcut operatörünüz tarafından inceleniyor notu düşülmüş.
Akşama doğru çağrı merkezi aradı, son teyitleri aldı.

11 Ekim 2021 Vodafone dan mesaj geldi, numara taşıma talebiniz diğer operatöre iletildi diye. YANIMDA uygulamasına baktığımda Vodafone ailesine hosgeldiniz, sim kart aktive edildi yazısını gördüm ama hala hattım TTMobil.
Sanırım 3 günlük taşıma süreci başladı.

12 Ekim 2021 Vodafone'dan sms geldi. 2 gün sonra numaramın taşınacağı yazıyor.

13 Ekim 2021 Vodafone YANIMDA uygulamasında süreçle ilgili tüm bildirim ve mesajlar kaldırılmış, Turk Telekom online islemlerde de önerilen paket ve tarifeler kısmı boş. Yarın sabah numara taşınacak. TTMOBİL Online islemler o yüzden artık benden vazgeçmiş gibi duruyor.


14 Ekim 2021 Numaram sabah saatlerinde taşındı. Vodafone dan Bilgilendirme mesajları geldi.

15 Ekim 2021 YANIMDA uygulamasında hiçbir işlem yapamayınca 542 yi aradım. 48 saat kadar sistem numarayı Yanimdaya tam kaydedemeyebiliyor dediler. 48 saat sonra tekrar deneyeceğim.

Artık bu mesajı guncellemeyip aşağıya yazacağım bazı ayrıntıları.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
T
3 yıl
Eski Android Telefonda oturum açamıyorum
Merhaba, eski telefonumu çocuklar tablet niyetine kullansın Youtube izleyebilsinler diye açtım ancak Google da oturum açamadığımdan telefonla arama dışında hiçbirşey yapamıyorum.
Andorid sürümü 5.0
Lenovo Vibe X2
Telefonda hesabımı nasıl açabilirim?
Yardımcı olursanız sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
T
3 yıl
Ürünü Teslim etmeden ücretini isteyen Firma ve Esnaf
Arkadaşlar konuyu Öne Çıkar yaparsanız sevinirim.

Olay şöyle, Enza dan 12.800 TL ye Oturma odası beğendik. Ellerinde eksik parçalar olduğundan 1 ay içerisinde teslim edeceklerini söylediler. Tamam bekleriz dedik ancak ücreti hemen almaları gerektiğini yoksa sipariş geçemeyeceklerini belirttiler. Daha 1 ay var neden ödeyeyim ki dediğimde en azından bir miktarını alalım dediler, tamam dedim 1.000 lirayı kartımdan çekin, onuda beğenmediler daha fazla çekelim falan dediler. Miktarı 1800 liraya çıkarıp ödedim. 1 ay dolmaya yakın aradığımda Haftaya çarşamba ürünü getireceğiz ancak ödeme tamamlanmazsa getiremeyiz dediler. Ürünü kurmaya gelen arkadaşlara ödemeyi evimde yaparım dedim ama kabul etmediler. En az 1 gün önceden para ödenmeli dediler. Mecbur kaldım ürün gelmeden borcu kapattım. Ürün dedikleri gün geldi, kuruldu, sorun yok ama bu davranışları normal mi Yataş Enza gibi kurumsal bir firmanın?
Ben ödemeyi yaparım ya ürün gelmezse, ya yanlış ürün gelirse.
Birde 15 gün içinde cayma hakkım var, 1 ay önceden ödeme alınıp fatura kesilirse ürün gelmeden haklarım bitmiş olacak.


Mesela Volkswagenden sıfır araba satın aldım. Yataş Enza kadar ödeme peşine düşmediler. Aracı elime aldım, sağına soluna baktım, Plaka işlemleri yapılırken hesaplarına parayı yolladım.

Media Markt tan 10.000 liralık telefon aldım, kutu elimde kasaya gidip ödemeyi yaptım. Kimse önce ödemeyi yap 1 ay içerisinde teslim ederiz demedi.

Marketten aldıklarını sepete koyarsın, kasaya gelir öder çıkarsın. Ürünü ödeme yapmadan önce eline alırsın.

Bu tür firmalar ve esnafların amacı nedir? Bu yaptıkları doğru mudur?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.