N

Binbaşı
06 Ağustos 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
228 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
4 hafta
Logitech G700 sürekli aşağı kaydırma sorunu
Merhaba arkadaşlar. Uzunca süredir kullanılmayıp çekmecede duran bir g700 tekrar lazım oldu. ÇAlıştırdığım anda sayfa sonuna kadar, hatta sayfa sonsuz ise gidebildiği yere kadar sürekli aşağı kaydırıyor. Fareyi söküp tekerleği çıkardığımda bile kaydırmaya devam ediyor. Bu sorun hakkında bilgisi olan var mıdır. İnternette arattığımda çıkan sonuçlar hep "tekerleği temizle, usb portunu değiştir" vs gibi suya sabuna dokunmayan yöntemler.
N
geçen ay
Samsung SmartThings uyumlu Wi-Fi kamera tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar.

Başlıkta da belirttiğim gibi, Samsung uyumlu Türkiye'de satılan bir markaya ait kamera arıyorum. Tenda, Anker vs firmaların ürünlerini inceledim. Alexa, Google vs desteği var ama ben sistemi Samsung TV üzerinden kurmayı planlıyorum.

Bu konuda bilgi verebilecek olan varsa müteşekkir olurum.
N
3 ay
Yeni başvurulan kredi kartı nasıl kapatılır
Merhaba arkadaşlar. Worldcard'ın yeni müşterilere özel sıfr faizli 6 taksit nakit avans kampanyasından yararlanayım dedim. Uygulamayı indirip kart başvurusu yaptım ama nakit avansı alaamdım. Meğerse yıllar önce üniversitedeyken okula gelip stand açıp verdikleri bir kart almışım. Kullanmadığım için de unutmuşum tamamen. O nedenle bu kampanyaya uygun olmadığımı, alamayacağımı söyledi müşteri hizmetleri yetkilisi. Ben de daha 1 saat önce başvurduğum kartı iptal etmek istiyorum. Daha basılıp elime geçmediği için ipttal edemiyormuşum gibi bişey gördüm de, bilgi alayım dedim.
N
7 ay
Turkcell arayan kişiye meşgul uyarısı vermemesi sorunu
Merhaba,

Hattımda dünden beri farkettiğim bir problem oluşmuş. Önceden yoktu, sanırım son 1 haftada oluştu. Ben birisi ile konuşurken arayan başka kişiye "aradığınız kişi şu an meşguldür" demesi gerekiyorken hiçbişey demiyor. Sanki ben müsaitmişim de telefonu açmıyormuşum gibi öyle çalıyor da çalıyor. Bu arada ben ekranda arayan kişiyi görebiliyorum.

Müşteri hizmetlerini aradım. Herşeyi kontrol ettik bir sorun gözükmüyor, telefonu kapatıp açın dediler. Kapatıp açtım, yine aynı sorun devam ediyor.

başıma iş açtı bu aptalca sorun. Nasıl düzeltebiliriz bilgisi olan var mı ?

Teşekkürler şimdiden.
N
7 ay
Hem PS5 hem de XBOX X destekli kablosuz kulaklık tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar.

PC oyunculuğum zamanından kalma, çok severek kullandığım HyperX Cloud Core Wireless kulaklığım malesef Xbox Series X'de çalışmıyor. Playstation 5'te sorun yok. USB Dongle'ı taktığım gibi anında tanıyor ve bağlanıyor. Fakat her iki konsol için de ayrı ayrı kulaklık kullanmak istemiyorum.

Biraz araştırdım; Steelseries Arctis 7x+ kulaklık Playstation'da da çalışıyor diye bir kaç yazı vs gördüm ama, tam doğrulayamadım. Bu konuda kesin bir bilgisi olan ya da her iki cihazı da destekleyen bir kulaklık önerisi olan var mı?

Teşekkürler.
N
8 ay
HDMI 2.1 kablo birleştirme mümkün mü?
Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle konuyu nereye açacağımı bulamadım eğer yanlış yerse doğru yere taşıyacak olan arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.

Elimde iki tane orijinal HDMI 2.1 kablo var. Birisi PlayStation 5'ten birisi de Xbox series X'ten. Bu kabloyu xbox'a takacağım fakat ikisi de kısa geliyor. HDMI birleştirici alsam mesela aşağıda örnek olarak koyduğum, bu aparatların da HDMI 2.1 standardını desteklemesi gerekiyor mu? Yoksa sadece birleştirici olduğu için iletken olması yeterli mi. Elbette ki neidiği belirsiz no name bir marka almayacağım. Tv 4k 120 hz destekli. Araya taktığım 70-80 liralık bir aparat yüzünden 4K 120 hz'i kaybetmek istemiyorum.

3 metre bir kablo alsam işimi görecek ama bu orijinal kablolarda elimde boş duracak, onları da değerlendirmek amaçlı böyle bir yol düşündüm.

Almayı düşündüğüm birleştirici;
https://www.amazon.com.tr/dp/B00B2HPAE6?ref_=cm_sw_r_apann_dp_HF4DAJFN3X51WAKD2EG1
N
10 ay
Silinebilir
silinebilir.
N
geçen yıl
200watt adaptörlü laptopu 100watt type-c PD\u0027li adaptörle kullanmak mümkün mü?
Merhaba arkadaşlar. 2021 model Asus ROG Zephyrus g15'im var. orijinal adaptörü 20volt, 10.0a, 200watt. şu adaptör;


< Resime gitmek için tıklayın >


Evde oyun oynarken bu adaptörde takılı. Fakat bazen dışarı çıkarken yanıma almak istediğimde adaptörü çıkarıp takmak zor oluyor. Çünkü masaya kablo yönetimi uyguladım.

Bir tane 100 watt Power delivery özellikli adaptör alsam, type-c girişinden kullansam, "oyun oynamadığım sürece" yeterli olur mu? Sadece film, dizi, basit ofis işleri ve internet kullanımı için yani. Oyun sadece evde orijinal adaptörü takılıyken oynanacak. Bir de bu adaptörlerdei GAN ne oluyor yahu.
N
geçen yıl
Adaptif parlaklığın sürekli kendi kendine açılması (Tablet+Telefon)
Merhaba arkadaşlar. Galaxy S21 fe ve GalaxyTab A8 x200 kullanıcısıyım. Her iki cihazımda da ayarlardan kendim kapatmama rağmen adaptif parlaklık sürekli olarak açılıp duruyor.

İlk zamanlar sadece telefonda oluyordu. Hatta o zamanlar S21fe ana başlığında 2 kez sordum, ama bir çözüm ya da doyurucu cevap alamadım. O nedenlegenel bir başlık açmaya karar verdim. Çok araştırdım. Yabancı forumlar, Reddit, yerli siteler falan filan çok dolaştım. Geçerli bir çözüm bulamadım. Gördüğüm herşeyi denedim. Hatta bir keresinde birisi "üzerindeki ekran koruyucu etiketin tam sensöre denk gelen kısmında bir çizik varsa parlama yapıp kısıyordur" falan gibi bişey söyledi. Benim sorunum tam olarak bu değildi aslında ve bana mantıksız geldi ama yine de ne olur ne olmaz diyeretkten ekran koruyucu etiketi yeniledim. Mantıksız geldi çünkü benim esas problemim kapatmama rağmen adaptif parlaklığın kendi kendine açılması.

2 ay kadar önce telefona son güncelleme çıkıp yaptığımda birkaç günlüğüne sorun düzeldi gibi oldu, sonra yine başladı. Üstüne yetmezmiş gibi 10 gündür tablette de aynı sorun başladı. Çıldıracağım yahgu bir türlü çözüm bulamadım. Çözümü bırak, sorunun sebebini bile bulamadım.

Adaptif parlaklığın hadi açıldığı bişey değil, olmadık yerde parlaklığı sonuna kadar düşürmese bir de.

Yazılımsal bir sorun olduğu kesin. Her iki cihazda da ortak olan uygulamalar:

-netflix
- amazon prime video
-disney+
-TRT İzle
-Youtube premium ve YT kids
-Gboard
-Galaxy wearable
-twitter
bir de samsung ve google hesaplarım da aynı iki cihazda da.

Bir fikri olan var mı, en azından nereye bakmalıyım bu konuda bir yol gösterebilen olursa müteşekkir olacağım.

Telefon
Android 13, ONE UI 5.0

Tablet
Android 11, ONE UI 3.1
N
geçen yıl
Asus ROG Zephyrus BF4 takılması sorunsalı
Merhaba arkadaşlar.

Bir kaç gün önce Amerikadan gelme bir Asus Zephyrus GA503 aldım. Ryzen 9 5900HS, 16gb Ram. 1tb ssd ve RTX 3070'li bir sistem. Başka bir kaç ufak tefek sorun daha var ama, en çok canımı sıkan bu aletin Battlefield 4 oynarken bir önceki bilgisayarım olan HP Victus'a göre takılıp durması. Victus Ryzen 5 5600H, 16gb ve RTX 3050-4gb idi. Her iki cihaz da Battlefield 4'ü Ultra ayarlarda oynatıyor haliyle. Oyun 6 yıllık nerdeyse. Fakat Victusta yağ gibi akan oyun Zephrus'ta takılıyor. ÖZellikle bol patlamalı çatlamalı aksiyonlu bölümlerde. işin ilginç yanı şu; oyunun kendi FPS sayacı sürekli 110-150 fps arası gösteriyor. Asus Montinör'ün kendi FPS sayacı 59-60 FPS'te sabit. Fakat oyun takılıyor. Ara ara oynanmayacak hale geliyor. FPS sorunu olmadığını düşünüyorum. Başka neye bakmalı, nelerden şüphelenmeli ve kontrol etmeliyim?

Asus ROG Armory Crate yazılımından oyuna girmeden önce profili Turbo'ya getiriyorum. Cihaz fena halde ısınıyor. Zephyruslarda bu ısınmanın magnezyum kasadan dolayı normal olduğu, kasanın da soğutma sisteminin bir parçası olmasından dolayı ısıdan endişe etmememiz gerektiği söyleniyor. Hadi o neyse de, bu kadar ısınmaya ve öncekinegöre bariz bir şekilde donanımsal üstünlüğe rağmen: BU ALET NEDEN TAKILIYOR!?!!

Başka oyunlarda da bu şekilde takılmalar oluyor mu diye denedim. Witcher 3 Ultra ayarlarda ve COD warzone 2'de önerilen ayarlarda da sanki biraz takılma oluyor gibi. Ama FPS göstergesine göre sorun yok. Ya benim FPS göstergeleri bozuldu, ya da ben de bir sorun var.

En azından sorunu nasıl tesbit edebilirim bir fikri olan var mı?

Bilgisayarı iade etmek çok zor. O konuda yapacak bişeyim yok.

Yardımcı olanlara teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.