K

Yarbay
01 Ağustos 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
265 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
K
5 yıl
Şaka değil gerçek, et ihraç edeceğiz :)
“Et ve Süt Kurumu 38 bin 663 ton et ihraç edecek

Şaka değil, son yıllarda “ithalat ofisi” gibi çalıştırılan Et ve Süt Kurumu, şimdi de et ihraç edecek.

Geçen yıl yüzde 233 artışla 55 bin ton kırmızı et ithal eden Türkiye, Et ve Süt Kurumu depolarındaki 38 bin 663 ton 115 kilo kırmızı eti ihraç kaydıyla satmak üzere ihale açtı. Et ve Süt Kurumu’nun satışa çıkardığı etin 17 bin 276 tonu dondurulmuş karkas et, 21 bin 387 ton 115 kilosu ise kemiksiz lop et. olmak üzere toplam 38 bin 663 ton 115 kilogram.

Plansız yapılan ithalat nedeniyle besiciler,üreticiler,tüketiciler büyük zarara uğrarken ülke hayvancılığı da olumsuz etkilendi.
Böylesi ancak Türkiye’de olur dedirtecek bir ihale açıldı. Geçen yıl plansız olarak yapılan canlı hayvan ve et ithalatı nedeniyle Et ve Süt Kurumu’nun depolarında 50 bin tona yakın karkas ve kemiksiz et stoku oluştu. Besiciler, ithalat nedeniyle hayvanlarını ucuza kestirmek zorunda kaldığı için zarar etti. İflas edenler,hayvancılığı bırakanlar oldu. Et ve Süt Kurumu 2018 yılında 491 milyon lira zarar etti.”



https://www.tarimdunyasi.net/2019/07/27/et-ve-sut-kurumu-38-6-bin-ton-et-ihrac-edecek/
K
5 yıl
LG 43UJ651V Rezaleti ve 20 işgünü tamir süresinin geçilmesi.(GÜNCELLENDİ)
Haziran 2017 tarihinde, Vatan Bilgisayar’dan aldığım LG 43UJ651V televizyon ilk kez 2018 Aralık ayında ekrandaki mavileşmeler sebebiyle servise gitti. TV servisten döndüğünde değişen ekranda bu kez mavi lekelerin yerini gri bölgeler almıştı. Servisle bu lekeler sebebiyle biraz atışsak da sonunda normal olduğunu söyleyip çekti gitti. 1 Nisan 2019 tarihinde Televizyona bu kez ekrandaki kararma sebebiyle servis kaydı açıldı ve servise gönderildi. Bugün itibariyle servis parça beklediğini haftaya belki onarım yapıp teslim edebileceklerini söylüyor.
Alo 175 hattı ise 20 işgünü onarım süresinin geçildiğini, Vatan bilgisayar’a iadeli taahhütlü bir dilekçe yollamamı, dönüş olmazsa tüketici heyetine başvurmamı söylüyor.

Şimdi ben tekrar bu LG denilen çöp markayla muhattap olmamak için para iadesine daha sıcak bakıyorum. Benzer durum yaşayıp, sorunu en kolay nasıl çözeceğimi bilen arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum.


GÜNCELLEME

Dün aradığımda beklendiği söylenen parça bugün birden ortaya çıkmış, takılmış ve getiriyoruz diye haber veriyorlar.
Servis’e kabul etmediğimi, teslim almayacağımı söyledim.
10 dakika sonra LG Merkez arayıp neden kabul etmediğimi sordu. Servis tamir süresi olan 20 işgününün dolduğunu söylediğimde, dolmadığını ve Cumartesi günlerini şirket politikası gereği işgünü saymadıklarını söylediler.
Alo 175’in verdiği bilgiye göre Cumartesi günlerinin işgünü sayıldığını ve televizyonu teslim almayacağımı, tüketici haklarına gideceğimi söyleyerek görüşmeyi sonlandırdım.
K
5 yıl
Softbox aydınlatma tavsiyesi
Öncelikle diecast model araç foto çekimi için bir softbox yapmayı planlıyorum. Işıklandırma için led projectör düşündüm ancak aydınlatma gücü konusunda karar vermedim.

http://www.horozelektrik.com/tr/dis-aydinlatma/led-projektörler/pars-50

Bu ürün ile tepeden tek aydınlatma yeterli olur mu?

Fikir vermesi açısından bu galeriyi inceleyebilirsiniz.
http://diecastmodelphotography.ir/EKhazaeilist.asp?start=1
K
11 yıl
Philips 32PFL5507H hakkında soru
Philips 32PFL5507H Smart Led TV almayı planlıyorum ancak birkaç sorum olacak
1. TV programlarını duraklatma ve kaydetme özelliğinden bahsediliyor. Acaba bu özelliğin kullanılabilirliği var mı? Normal bir TV kanalından kayıt yapabiliyormuyuz?
2. DLNA özelliği nasıl çalışıyor. Örneğin Digitürk Play üyesiyim ve Lig maçlarını internet üzerinden izliyorum, acaba bu özellik sayesinde Bilgisayar ve TV arasında HDMI bağlantısı olmadan görüntü aktarımı yaparak maçı TV den izleyebilirmiyim veya masa üstünü Tv de görüntüleyebilirmiyim (Bilgisayarım iMac). Aynı şekilde TV yayınını iPad Mini den izleyebilirmiyim?
3. MKV formatlı filmlerde sorun çıkarma, Türkçe altyazılarda Türkçe karakterleri göstermeme gibi problemleri varmıdır?
4.DVB denilen şey dahili uydu alıcısımıdır? Çanak anten doğrudan bu TV ye bağlanabilir mi?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
K
15 yıl
Switch veya Router?
elimde tek portlu zoom x4 modem var,buna pc ve ps3 bağlamak için switch mi router mı kullanmalıyım ? wireless özelliği olan bir router düşünüyorum ama sizce hangisi daha performanslı ve sorunsuz olur? Teşekkürler
K
18 yıl
3250 mi, w810i mi?
Arkadaşlar iki telefon arasında kararsız kaldım Nokia 3250 ve w810i.Öncelikle sesi önemli benim için çünkü artık yanımda mp3 player taşımak istemiyorum.İncelediğim birkaç sitede Nokia 3250 ile 128 Mb kart veriyolar fiyat olarak 50-60 milyon daha pahalı olan w810i ise 512 mb hafıza kartıyla geliyor.Ses ve fotoğrafda hangisinin daha iyi olduğunu söyleyebilirseniz bir tercih yapacağım.Ayrıca Ericsson da Nokia da olduğu gibi klip yükleyip izleme şansımız varmı,varsa hangi formatları destekliyor?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.