S

Yarbay
29 Eylül 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
107 üye
Görüntülenme (?)
1077 (Bu ay: 35)
Gönderiler Hakkında
S
7 gün
Togg T10X Kullanıcı İncelemesi
Togg T10X V2 Kullanıcı İncelemesi


< Resime gitmek için tıklayın >

Türkiye'nin otomobil hayali..

Togg, Türkiye Otomobil Girişim Grubu. Türkiye'nin özellikle otomobil severlerin en büyük hayali Türkiye'nin kendine ait bir otomobil markası sahibi olmasıydı. Ben ve benim gibi otomobillere tutkuyla bağlı olan birçok insanın çocukluk hayalidir Türk markası bir otomobil. Yaşımız gereği Devrim otomobilin yaşadığı duruma canlı olarak şahit olmasakta başta çok güzel bir TRT belgeseli yaşları büyük o dönemi yaşamış kişilerin ağzından yaşanan sevinci ve hayal kırıklığını fazlasıyla dinledim. "Devrim Arabaları" filmi ile yaşananları kısaca özetleyen bu film konu hakkında çok fazla bilgisi olmayanları yaşananları özetledi. Evet Devrim üretilemedi seri üretime girmedi ve halkımız için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu o dönemin dergi ve gazetelerine ulaşarak şahit olunabilir. O dönem toplumun verdiği ilgi ve alakaya kayıtsız kalmayan ülkemizin önemli sanayicilerinden olan Vehbi Koç kendi yerli otomobil projesini hayata geçirmeye karar vererek "Anadol" adlı bir otomobil geliştirmiştir. Anadol İngiliz tasarımcı Dr. Tom Karen ve ekibi tarafından tasarlandı.İlk Anadol'un tasarımında İngiliz yapımı Ford Cortina taslakları ve Ogle Design firmasının Reliant için tasarladığı yüksek performanslı Scimitar Coupe modeli baz alınmıştır. İsim için anket yapıldı. Ankete gelen 100 bini aşkın mektupta iki binden fazla isim önerisi vardı. Bunlar içinde en beğenilen Veko (Vehbi Koç), Anadolu, Anadol, Otosan gibi teklifler olmuştur. Divan Oteli'nde yapılan dört ayrı toplantı sonunda yeni otomobil için "Anadol" ismi uygun görüldü. Planlandığı gibi 19 Aralık 1966'da ilk yerli otomobil olan Anadol üretim bandından indi. Toplamda 93 bin adet farklı versiyonlarla Anadol marka otomobil üretilmiştir. Anadol 1984 yılına kadar üretilmiş daha sonra marka kapatılmıştır. 

< Resime gitmek için tıklayın >
Devrim

Togg'un doğuş hikayesi

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ocak 2011 yılında Tüsiad genel kurulunda Türkiye'nin artık yerli otomobil yapması gerektiğini söyler ve babayiğitleri göreve çağırır. O dönem hiçbir iş insanı bu çağrıya cevap vermez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2017 yılında tekrar yerli otomobil konusunu Tusiad toplantısında hatırlatır ve iş insanları böyle bir projenin çok maliyetli olacağını kar etmenin bir hayli zor olacağını söyleyerek ellerini taşın altına koymak istemezler. Bu çağrıdan bir hafta sonra Odalar ve Borsalar Birliğinde bu çağrısını tekrar hatırlatır ve istediği cevabı bu toplantıda alır. Evet yerli otomobil üretilecek ve 5 babayiğit bu projeyi üstlenecektir. Bu babayiğitler 1- Vestel 2- Turkcell 3- BMC 4- Karsan olarak %19 eşit pay ile geri kalan hissede Odalar ve Borsalar Birliğine kalacak şekilde ortaklık kurulur. Togg'a devlet desteği olduğu için birçok teşvik verilir fabrikanın kurulacağı Bursa/Gemlik'te ki arazi Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Togg'a bağışlanır ve fabrika o araziye kurulur. Otomobillere düşük vergilendirme yapılır ve bunun gibi ufak büyük teşviklerle Togg desteklenir ve marka doğar.

İlk Tanıtım

T10X vakti zamanında ilk Concept versiyonu tanıtıldığında aracın İtalya'da ki ünlü Pininfarina tasarım stüdyosunda tasarlanmasından dolayı bir kesim eleştirmişti bir kesim doğru bir seçim olduğunu söylemişti. Eleştirenlerin bir kısmı aracın İtalya'da üretilip Türkiye'ye getirilip sahte fabrika kurulup Türkiye'de üretildiği imajı verilecek gibi çok çılgın iddalarda bulunmuş ve gündemde olmuştu. :) Ben Togg tasarımının Pininfarina gibi tecrübeli ve iyi bir tasarım stüdyosunda yapılmasını doğru bir seçim olduğunu düşünenlerdenim Türkiye'de tasarım stüdyoları var ama bunlar bağımsız değiller mesela Fiat, Ford, Renault'un Türkiye'de tasarım stüdyoları bulunuyor ve buralarda genel olarak Türk tasarımcılar çalışıyor ama bu markaların tasarım stüdyoları kendilerine ait olduğu için Togg'a bir faydası bulunamaz. Pininfarina otomobil severlerin sevdiği bir tasarım stüdyosudur Ferrari modelleri bu stüdyoda tasarlanır. Tabi ki sadece Ferrari değil Peugeot, Fiat, BMC, Lancia, BMW, Alfa Romeo ve daha sayamayacağımız kadar marka. Peki Türkiye'de bu denli gelişmiş köklü bir tasarım stüdyosu neden yok? Çünkü her ne kadar otomobil uzun yıllardır üretsekte kendi markamız olmadığı için bu alanda Türkiye gelişme sağlayamamıştır. Togg ve daha sonra kurulacak bir başka yerli otomobil markası sayesinde Türkiye kendi bağımsız tasarım stüdyosunu kurabilir ve Türkiye hariç dünyaya tasarımlar tasarlayabilir bunlar imkansız şeyler değil. Tasarım stüdyoları sadece otomobil tasarlamazlar hayatımızda bulunan birçok eşya yada yapıyıda tasarlayabilirler mesela İstanbul Havalinanı kontrol kulesi yine Pininfarina tasarımıdır. Peki dünya'da Türk tasarımcı yok mu? Elbette var mesela Togg'un tasarımında destek sağlayan Murat Günak dünyaca ünlü bir tasarımcıdır.  


< Resime gitmek için tıklayın >
Togg Concept

Kısa yerli otomobil tarihi ile ilgili bilgilendirmeden sonra artık Togg T10X'i incelemeye başlayabiliriz. Aracımı aldığım dört haftadan fazla oluyor aracın Concept versiyonunu ilk defa canlı olarak 2021 yılının Eylül ayında ki Teknofest etkinliğinde görmüş resimlerde gördüğümden çok daha etkileyici bulmuştum. Concept versiyonun içine girmek yasak olduğu için aracı tecrübe etme şansım olmamıştı ama tasarım olarak beni çok fazla etkilemişti. O gün bu aracı almaya kafaya koydum ve almayı planladığım Mercedes C serisi fikrini rafa kaldırdım. 2024 yılı itibarı ile Togg çekilişsiz sipariş verilebiliyor haliyle Trumore uygulamasından sipariş verebiliyorsunuz. Togg bayi satışı yok aracı uygulama üzerinden alabiliyorsunuz sadece ben 60K yatırıp sipariş geçtikten 4 gün sonra aracın geri kalan ücreti istendi ve toplamda 10 gün sonunda aracımı teslim aldım. İstanbul anadolu yakasında oturduğum için aracı Gebze Bilişim Vadisinden teslim aldım. Aracı teslimden 1 gün önce Togg bana mail attı ve aracın özelliklerini kısa kısa anlatan Youtube video listesi gönderdi ve sanırım yaklaşık 20 tane böyle videolar izledim ve aracı ilk kullanımda yardımcı olduğunu söyleyebilirim. Tabi aracı teslim alırken Togg'da görevli arkadaşta aracın özelliklerini kısaca anlattı ama videoları izlemek bana artı sağladı diyebilirim.

Malzeme Kalitesi

Aracın malzeme kalitesi bir kaç ufak detay haricinde gerçek anlamda iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ön konsolun üzerinde ki yumuşak plastik ve deri kaplama gerçekten kaliteli derinin dikiş izleri kalite katıyor ön konsola. Dediğim gibi bazı detaylar sırıtıyor mesela kapı iç kolunun plastik kalitesi daha iyi olabilirdi kapıda en çok sırıtan yer kollardır büyük ihtimalle. Aynı şekilde ön konsolda Metal görünümlü parça maalesef plastikten üretilmiş keşke aliminyumdan üretilseydi harika olurdu. Aynı şekilde direksiyon simide de harika hem tasarım hem kalite olarak üst seviyede yapılmış ama onun üstünde ki metal görünümlü parçalarda plastikten yapılmış eğer aliminyum olsaydı gerçekten harika olurdu. Herşeyi üst seviyede tutup bu basit ama önemli parçalarda neden böyle bir tercih yapılmış anlamak zor. Konsolda boydan boya uzanan ekran hem çözünürlük hem görüntü kalitesi olarak üst seviyede olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu ekranlar aynı zamanda dokunmatik olduğunu hatırlatmak isterim. Akıllı cihaz evet bu araç bir akıllı cihaz bunu aracı ilk oturuşunuzda anlıyorsunuz araç tamamen tekerlekli bir bilgisayar. Aracı ilk kullanmaya başladığımda sanki bir windows bir sistem kullanıyormuş gibi hissettim ve alışmanın biraz zaman alacağını düşündüm ama beklediğim gibi olmadı 2 günde aracı özelliklerini çözemeyi başardım. Aracın ana menüsünden Tru Store uygulamasını açtığınızda araca fazladan özellik yükleyebiliyorsunuz art uygulaması ile sanatsal görsellerden tutun DJ'ye çeviren müzik oluşturma uygulaması ile kendi müziğinizi bestelemeniz mümkün. Ben PC ve telefonda buna benzer uygulamalarla müzik yapmayı seven biriyim ama arabada bunu deneyimlemek çok farklı ve eğlenceli oldu. Elbette uygulamalar sadece bunlarla sınırlı değil Migros marketin uygulamasından Yapay Zeka destekli radyoya kadar farklı uygulamalar mevcut ve her geçen gün yeni uygulama stora'a ekleniyor. Bankalardan ilk olarak Akbank uygulamasını Tru Store markete uygulamasını ekledi. Daha işin başı olduğu için çok daha fazla uygulama Togg için gelecek. Tabi herkes her uygulamayı yüklemesine gerek olmayacak beğendiğiniz yada kullandındığınız uygulamaları Togg'a yükleyeceksiniz. Bir dip not daha düşmek istiyorum Togg aracı sıfır olarak teslim ettiğinde neredeyse tüm uygulamaları yükleyip kullanıcıya aracı teslim ediyordu şuan böyle bir uygulama yok araca tüm uygulamaları siz kendiniz yüklüyorsunuz. Bununla ilgili sorunlar yaşanmış bunu kullanıcı deneyimi/isteğine bırakmışlar ve bence doğruda yapmışlar.


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Yol Tutuş / Performans

Astra J 1.4 Turbo 140HP sahibiyim Flexride şasi sistemi aracıma opsiyon olarak ekletmiştim (Süspansiyon sertleşmesi, direksiyon sertleşmesi ve gaz pedalı hassasiyeti artışı) Astra J yol tutuş olarak iddalı bir otomobildir Flexride ile daha da iddalı hale gelir haliyle Togg'un yol tutuşu konusunda şüphelerim vardı birkere benim Astra 1500 kg Togg ise 2100 kg ve Astra'ya göre yüksek bir araç. Aracın direksiyonuna oturduğumda ilk önce bir güven hissi aldım boş yollarda limitlerini zorlayıp virajları yüksek hızla aldım ve aracın güzel yola tutunuşuna şahit oldum. Togg'un tek motorlu versiyonu arkadan itişli haliyle arkadan itişli araçlar daha iyi tecrübeye sahip sürücü isterler virajlarda gaza yüklendiğimde arkanın hafiften kontrollü kayması (ESP devreye giriyor iş uzarsa) gerçekten keyif veriyor hatta bu bana bir BMW kullanıyorum izlenimi verdi. Çift motorlu Togg'lar da da test eden uzmanlar onlarında arkadan kayma eğilimli olduğunu söylüyor ben çift motor kullanmadığım için bir yorum yapamıyorum. :) Togg'un elektrikli motoru 218HP gücünde ve 0-100km/h hıza 7.8 saniye gibi iddalı bir sürede hızlanıyor. (Kısa menzil 7.4 saniye) Araç 2100 kg ama güçlü bir motoru olması sebebiyle bu ağırlısı hissetmiyorsunuz. Aracın ağırlığının 600 kg kadarını bataryalar oluşturuyor araç normal ağırlıkta 1500 kg civarında. Togg'un güçlü motoru tecrübesiz insanlar için tehlike yaratabileceğini düşünüyorum hem 218HP hem arkadan itiş olması sürücülerin dikkatli olmasını gerektiriyor. Araç ıslak zemin yada kuru zeminde yola yapışıyor ve sizi ne virajlarda nede kötü yollarda tedirgin etmiyor araç size her koşulda güven veriyor. Togg sınıfına göre heybetli bir otomobil ama bu cüsseye rağmen bir Astra kadar atik ve yola tutunan bir otomobil. Togg'un amortisörleri ne yumuşak ne sert kıvamda bana bir tık serte yakın geliyor bunun nedeni de aracın 2.1 ton gibi ağırlığa sahip olması büyük ihtimal. Son zamanlarda sosyal medyada bazı kişilerin araç yokuşu geri geri çıkamadığını idda etmişler bu kişiler Togg'un popüler olmasından kaynaklı kendilerine prim kasmak için insanlara yanıltıcı bilgiler veriyor Togg'un geri geri dik yokuş çıkamaması gibi bir durum söz konusu değil o yüzden bu tür bilgilere itibar etmeyiniz. 


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Togg'un direksiyonu hıza duyarlı haliyle hızlandıkça direksiyon sertleşiyor buda güzel bir özellik. Direksiyon hassasiyeti ve tepkisi gerçekten çok iyi. Konsolda ki ekranlar hem canlı hemde yüksek çözünürlüklü haliyle çok net görüntü verebiliyor ekranları Vestel ürettiğini düşünürsek bunun böyle olması gerekirdi zaten. :) Araçta sevemediğim bir diğer şey işe joyistik düğmesinin kalitesi, bence çerçevesi aliminyumdan yapılabilirdi öyle olsaydı çok kaliteli olurdu. Araç içinde trim sesi şuan için yok ilerleyen zamanlarda nasıl olur bilemiyorum ama 4 haftadır kullanıyorum tek bir ses almadım. Togg, Mehmet Gürcan Karakaş'ın söylediği gibi bir akıllı cihaz evet bir otomobil ama bir bilgisayar sistemine sahip bir otomobil buda alışık olduğumuz tüm otomobillerden kendisini ayırmasına neden oluyor. Ben normal hayatta da teknolojiyi seven bir insanım bir masaüstü PC'im var onu söker takar formatlarım. Togg'a ilk oturup kullanmaya, kurcalamaya başladığımda aracın normal bir otomobil olmadığını anladım. Ben aracı teslim aldığımda 1.3.1 sürüm yazılım vardı ve aracı kurcaladıkça bu aracın gerçek potansiyelinin bu olmadığı düşündüm bu arabaya çok daha fazla özellik geleceğini düşündüm ki bu incelemeyi yazdığım dönemde öylede oldu. 1.4.0 güncellemesi geldi ve arabaya daha fazla özellik kazandırıldı. Bunlardan ilk dikkat çekeni artık araca girdiğimizde oturumumuz için şifre yazma zahmeti kalktı. Kokpitte şoföre bakan kamera yüz tanıma ile direk oturum açma özelliğine kavuştu ve harikada oldu. Bunun haricinde aracın artık altına bakabileceğimiz kamera da eklendi. Bu güncellemenin en büyük artısı menülerin çok daha akıcı hale gelmesi. Evet daha önce anlık takılmalar kasmalar gibi sorunlar vardı artık öyle sorunlar kalmadı. Bunların haricinde konsol üstünde ki ekranlarda ki harita, sanatsal görseller ve diğerleri daha büyük hale geldi yani önceden çerçeve benzeri bir şey vardı o kaldırıldı haliyle uygulamalar daha büyük hale geldi. Evet arabanın altında kamera yok ama çevre kameraları cisimleri gördüğü anda aracın hareketine göre cismin aracın altında neresinde olduğunu gösterebiliyor. Bunun haricinde benim uzun zamandır beklediğim Trumore uygulaması ile araca bağlanma. Şuan için bu özellik emekleme aşamasında olsada aracın şarj durumunu, lastik basınçlarını, aracın konumunu ve toplam km'si kontol edilebiliyor hale geldi. Peki bu yeter mi tabiki yetmez bu uygulamaya çok daha fazla özellik geleceğine emin olabilirsiniz uzaktan kontrol dahil. :) 

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Peki Togg beklentilerimi karşılşayan bir otomobil mi? Arkadaşlar ben yerli otomobil projesini hayata geçmeden önce takibe almış bir insanım çok fazla araştırıp çok fazla bilgi aldım nasıl birşey ile karşılaşacağımı az çok biliyordum ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim eğer bir E sınıfı yada daha üst sınıf bir otomobil kullanmıyorsanız bu araç sizleri kesinlikle tatmin edecektir. Gerek kalitesi gerek yol tutuşu ve özellikleri ile aracı sevmemek çok zor. Tasarıma birşey söyleyemiyorum bu tamamen zevk meselesi ama ben tasarımına bayılıyorum. Aracı çok fazla akrabama ve arkadaşıma bindirdim bunların yarıya yakını otomobil hastası diğer yarısı ise normal otomobil kullanıcısı ve hepsi araca bayıldı. :) Aracın kalitesi konusunda kafasında soru işareti olanlar bile gerçekten hayran kaldılar. Togg fiyatına göre kesinlikle harika bir otomobil. Almayı planlayanların ve kafasında soru işareti olanların deneyim merkezlerinden randevu alıp aracı test etmelerini kesinlikle tavsiye ediyorum. İncelemenin sonuna geldik umarım sizler için faydalı bir kullanıcı incelemesi olmuştur atladığım detaylar olduysa lütfen kusuruma bakmayın. Kafanıza takılan soruları bana burdan sorabilirsiniz okuduğunuz için teşekkür ederim. :)

< Resime gitmek için tıklayın >
Togg Teknik Özellikleri

S
3 hafta
Volvo XC40 Geyik Testi (Hayal Kırıklığı)
Testi izleyince Volvo'ya yakışmayan bir performans gördüm sizin düşünceleriniz nedir?


https://www.youtube.com/watch?si=TVvv8LiKFnlq0tw2&v=gbM-Fmlq7C0&feature=youtu.be
S
geçen ay
Otonom Taksi (ABD) - Waymo
Arkadaşlar otonom taksi hakkında düşünceleriniz nedir ABD'de kullanılmaya başlanan bir sistem, Waymo markası otonom taksi hizmeti Los Angeles'da hizmet vermeye başlamış sizler ne düşünüyorsunuz? Ülkemizde böyle bir hizmet olsa kullanır mıydınız?

https://www.youtube.com/watch?si=ZQW6oZ9UELvvy4Tp&v=ETeQPZocuE8&feature=youtu.be


https://www.youtube.com/watch?si=LR0GiYukVnaP6x0P&v=g-uZGypav6w&feature=youtu.be


https://www.youtube.com/watch?si=tJLc7PIuggeShbdb&v=JHgr9SgeicM&feature=youtu.be
S
4 ay
Ratchet \u0026 Clank (2029) | ANA KONU
S
4 ay
Insomniac Games Sızıntıları !! (Wolverine, Spider Man 3, X Man ve dahası)
Insomniac Games geçen günlerde bir hack olayı ile karşı karşıya kalmıştı görünen o ki sızan kişiler bazı şeyleri yayınlamış. Insomniac Games yol haritası:


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
S
8 ay
GTR Revival | ANA KONU (Project Cars Geliştiricisinden)
GTR Revival  | ANA KONU | PS4/PS5




< Resime gitmek için tıklayın >




Geliştirici: Straight4 Studios, Reiza Studios
Yayıncı(lar): Reiza Studios
Oyun motoru: Yeni bir grafik motoru ?
Platform(lar): ?
Tür: Yarış/Simülasyon
Web Sayfası: Straight4 Studios
Çıkış Tarihi: 2024 sonu


Geliştirme cephesinde biraz sessiz bir büyüden sonra, Straight4 Studios şefi Ian Bell, 2024'ün "Tatil dönemi" başlığı için olası bir lansman penceresi de dahil olmak üzere GTR Revival projesi hakkında daha fazla bilgi yayınladı. Bell, hala resmi olarak adlandırılmayan başlığın bazı oyun içi ekran görüntülerini ve yeni bir logosunu göstermek için Twitter'a götürüldü. Gerçekten de oyunun logosunun güncellenmiş versiyonu, başlığı "GTR Revival" dan "GTRevival" e rafine ediyor gibi görünüyor ve Bell "Yasallıklar" ın meraklı notunu yapıyor. :)". Bu muhtemelen daha önce Simbin olan ve Bell'in Blimey'i ile GTR ve GTR3'yi birlikte geliştiren Sector2'ün gerçeğiyle ilgili bir şey! Oyunlar - 3'de GTR2017'ü üretmek için kendi iptal edilen girişimlerinin önerdiği gibi, sim yarış sektöründeki GTR markasını koruyor. Ekran görüntülerinde Interlagos ve Audi R8 GT3 Evo yer alıyor. Bu, birkaç farklı başlıkta yer aldığı için şimdi oyunculara oldukça tanıdık gelen bir araba - ancak bu bazı karşılaştırmalara izin veriyor. Bell, bunun bir GT3 odağı yerine sadece "daha cilalı" bir otomobil olduğunu ve amacın önceki GTR oyunlarından klasik GT yarışçıları da dahil olmak üzere birçok farklı otomobil sınıfını dahil etmek olduğunu söylüyor.



< Resime gitmek için tıklayın >

Bu, Bell tarafından belirtilen ve "her alanda en iyisi" olma hedefini içeren bazı yüce hedeflerin bir parçasıdır. fizik, giriş, görünüm, ses, ergonomi, modeller vb." Bu amaçla, GTRevival yepyeni bir fizik motoruna sahip olacak ve Bell'in "Seta 2" adını verdiği yeni geliştirilmiş bir lastik modeli; Project CARS'ın hem Madness Engine hem de Seta lastik modelleri artık EA'nın mülkiyetinde. Straight4, Bell'e göre sağlanan milyonlarca koddan sadece "yaklaşık altı" satır kod ile Automobilista 2 için Slightly Mad ekibinin Madness Engine'ini kullanan ve geliştiren Reiza Studios ile birlikte çalışıyor, bu yüzden ekipler birbirlerinin çalışmalarına oldukça aşina olmalılar. Son oyunun adı ne olursa olsun, GTRevival Plaion tarafından yayınlanacak ve hem PC'ye hem de konsollara (yalnızca dokuzuncu nesil olduğunu varsayıyoruz) ulaşacak ve 2024'ün sonlarına doğru hafifçe kaleme alınacak.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Oyun içi yayınlanan ilk video:


https://www.youtube.com/watch?si=GIMXI0CKWNEgq-e4&v=J1udYo5xQ_U&feature=youtu.be




S
9 ay
F1 Manager 2023 | ANA KONU | PS4/PS5 | Türkçe Altyazı
F1 Manager 2023 | ANA KONU | PS4/PS5

Videoyu izlemek için tıklayınız

Geliştirici: Frontier Developments
Yayıncı(lar): Frontier Developments
Oyun motoru: Unreal Engine 4
Platform(lar): PS4/PS5/Xbox One/Xbox Series X/S /PC
Tür: Yarış Manager
Web Sayfası:https://www.f1manager.com/
Çıkış Tarihi: 31.07.2023

Formula 1®’in nefes kesen aksiyonla dolu yeni sezonu, F1® Manager 2023’te seni bekliyor. 23 yarış, altı F1® Sprint etkinliği, yeni otomobiller, Las Vegas Strip Circuit dâhil yeni pistler, yeni pilotlar, yeni meydan okumalar... Efsane olmaya hazır mısın?

F1® Manager 2023, seni istediğin F1® takımını istediğin şekilde yönetmeye davet ediyor. 10 F1® takımından birinde Takım Patronu olarak kariyerine başla ve fabrikadan garaja, personelden sponsorlara kadar her alanda takımı yönet
Takımını gerçek yayın kalitesinde bir sunumun eşliğinde antrenmanlarda, sıralama turlarında ve sezonun heyecan dolu yarış günlerinde yönet
Detaylı yönetim sistemlerini kullanarak pilotlarını, personelini ve otomobilini istediğin şekilde yönet. Verdiğin kararlar sezonun gidişatını belirleyecek

Videoyu izlemek için tıklayınız

F1®’ın heyecanını daha yakından yaşamanı sağlayan Yarış Tekrarı modu ile 2023 FIA Formula One World Championship™’ten nefes kesici yarışları ve kilit anları yeniden deneyimle.

Başlangıç Gridi modu, canlı yarışlardan alınan gerçek F1® verileri kullanarak 2023 sezonunun bütün yarışlarının gerçek hayattaki koşullarını ve pilotların başlangıç pozisyonlarını tekrar yaşamanı sağlar. Yarış Anları’nda ise 2023 sezonunun gerçek bir yarışının önemli bir anında belirli bir takımı kontrol edebilirsin.

Monako’da Aston Martin’i yönetip Alonso için sezonun ilk zaferini elde etmeye çalış ya da çalkantılı bir Australian GP’nin ardından McLaren’ın puan kapması için mücadele et; Yarış Anı Mücadeleleri, sezonun kritik anlarında karar verebilme kabiliyetini sınar.

S
9 ay
Vestel 65O9930 Hakkında
Arkadaşlar bu TV hakkında bilgisi olan yada kullanan varmı? Tavsiye eder misiniz?
S
11 ay
F1 23 | PS5 | ANA KONU
Geliştirici: Codemasters
Yayıncı(lar): EA Games
Oyun motoru: Ego Engine 4.0
Platform(lar): PS4/PS5/Xbox One/Xbox Series X/S /PC
Tür: Yarış
Web Sayfası: F1® 23 (ea.com)
Çıkış Tarihi: 16.06.2023




https://www.youtube.com/watch?v=wHNgoRCWqTg


2023 FIA Formula One World CHAMPIONSHIP™'in resmî video oyunu EA Sports F1® 23'te fren yapan son oyuncu olun. Yeni Las Vegas ve Katar pistlerinde amansız bir mücadeleye girişin ve F1® World'de ödüller ve yükseltmeler kazanın. Yeni kırmızı bayraklar gerçekçi bir stratejik unsur ekliyor ve %35 Yarış Mesafesi özelliği daha fazla aksiyon ve heyecan sunuyor. F1® 23, heyecan verici tek oyunculu hikâye modu olan Braking Point'in geri dönüşünü, F1® kariyerinizin yeni bir bölümünü oynayarak görüyor. En sevdiğiniz 20 sürücü ve 10 takımdan oluşan resmi F1® serisi ile güncellenmiş 2023 otomobillerini sürün. Hayalinizdeki takımı kurun ve My Team Kariyer Modunda kazanmak için yarışın, bölünmüş ekranda veya genişletilmiş platformlar arası çok oyunculu oyunda yarışın ve yeni Racenet Ligleriyle daha sosyal olun.


https://www.youtube.com/watch?v=D4mZwIgloeQ
S
geçen yıl
IO Interactive Türkiye Ofisi Açılmış
Evet stüdyo aktif hale gelmiş sanırım. Ülkemiz için hayırlı olsun.


< Resime gitmek için tıklayın >



https://twitter.com/ErayDinc/status/1643681461604687896?s=20
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.