M

Binbaşı
08 Şubat 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
271 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
3 yıl
KabloNet Streamlerde Donan İnternet Çözümü
Aslında tüm ISS'ler için geçerli durum. Fakat referans teşkil etmesi için konuyu açma gereği duydum. 100/5 Yüz güldüren tarife kullanıyorum. Kablolu bağlantıda hızımda bir sorun olmasa da 4k içerik ve streaming platformlarında (twitch vb.) sorun yaşıyordum. Anlık donmalar gecikmeler yaşanıyordu. ISS ile defalarca görüştüm en sonunda kolay bir yöntemle düzelttim.

Windows Aramaya "CMD" yazıp çıkan "Komut İstemi" sonucuna sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştırın.
Altta paylaşacağım satırı kopyala yapıştır yapın.
quote:

netsh int tcp set global autotuninglevel=normal
Bilgisayarı yeniden başlatın.

Bu işlemden sonra sayfa görüntüleme hızım, içeriklere erişim hızım defalarca kat arttı. Streaminglerde yani canlı yayınlarda donma sorunları tamamen düzeldi. İlginçtir Speedtest üzerinde yaptığım testler eskiden 60 larda başlayıp 95'lere çıkardı kademeli olarak şuanda kuduz köpek gibi starta basar basmaz 80 lere ulaşıp deli gibi artmaya çalışıyor.
M
5 yıl
100 MBPS WiFi Ayarları
Arkadaşlar modemin wifi çıkışından en fazla 30-40 mbps gibi bir hız alıyorum. Bir kaç ayar vardı hızı yükseliyordu. Doğum gününde verilen 100 mbps hakkında yapıyordum da ayarları unutmuşum bulamadım da. 100 mbps var kablolu kullanıyorum fakat kablosuz 20-30-40 bu aralarda seyrediyor. Bazen 60-70 görüyor sonra tekrar düşüyor.

Ayarlar konusunda yardımcı olabilecek var mı?
M
5 yıl
RX 580 Ekranın Gitmesi ve Takılma
Gelen RX 580 sapphire oc model 4 gb'lik ekran kartımı tamamen temiz sisteme Radeon 18.12.1.1 driverı ile kurdum. Tüm sistem güncel şuanda. BIOS vs. dahil.

Fakat furmark testine ya da oyunlara soktuğumda ekran ortalama 2-3 dk sonra gidiyor. Fan hızında bir artma gözlemleyemiyorum. Ekran gittikten sonra takılma sesi geliyor kulaklıktan. Tırırırır şeklinde.

Problemi yaşayan olmuş fakat çözümü göremedim. Benim düşüncem fan hızları artmıyor ya da ekran kartı beslemesinde dalgalanma yaşanıyor. Bu da kartı kararsız hale getiriyor. Rx serisini ilk defa kullandığım için ayarlar hakkında bilgim yok.

Yardımcı olursanız mutlu olurum.

Sistem,

-Ryzen 7 1700x
-Glace 240 Likit Soğutma
-Rx 580 Sapphire 4 gb OC
-Ballistix 3000 mhz 16 gb ram
-Evga 750 w gq Gold Güç kaynağı
-M2 NVMe SSD
M
5 yıl
PSU Seçimi
Aşağıda belirteceğim sistemime PSU alacağım lakin çok uyduruk olmadıkça kalite ne kadar önemlidir. Bir de PSU'yu 600W seçsem başım ağrır mı? Hesapladığımda 550W gibi bir değer çıkıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ryzen 7 1700x CPU
Sapphire RX 580 Nitro+ GPU
2x8 Gb 3000 MHz Dual Kit RAM
MSI X370 Gaming Plus MB
Xigmatek Glace 240 Liquid Cooler
2x120 mm FAN
M2 SSD (Reennio 240 GB)
7K2 HDD (WD Blue 1 TB)
Sistemin güç tüketimi ufak değişikliklerle OC dahil 550-600W arası hesaplanıyor. Bu ise tavsiye edilen yani daha düşük çıkıyor. Fakat sektör içerisinde bir kaç isim 700W+ tavsiye ediyor.

Örneğin Xigmatek Astro Kasa+PSU alsam bu beni üzer mi? 600W 80+ sertifikalı. Fakat PSU Xigmatek güven vermiyor. Diğer yandan Seasonic pahalı. FSP ürünlerine bakıyorum Hydro'lar da pahalı. FSP 700W, böyle bir PSU var. Herhangi bir alt bilgi yok. Kendi sitesinde sertifika belirtilmiş ama kullanan pek yok. Hiçbir donanım bu kadar kafamı karıştırmadı. PSU sorun verirse ana karta zarar verir mi bilemiyorum da.

Baktığım psu modellerini sırayla link olarak ekliyorum, tıklayarak ürünün sitesindeki bilgilere erişebilirsiniz. Yardımcı olursanız ya da ayrıca belirtirseniz teşekkür ederim.

- FSP700-60AHBC 85+ Fiyat 326 TL
- FSP HYDRO 700W Fiyat 428 TL Yoksa 600W tercih edilebilir mi?
- FSP HYPER K 600 Çok uygun bir fiyata alabiliyorum.
- Thermaltake Smart 700W 80+ Fiyat, YUKKO 468 TL
- SilverStone Strider Essential 700W 80+ Fiyat, Teknobiyotik 340 TL

Daha iyi bir alternatif varsa önerilerinize açığım. Birde 600W tamamen yeterli midir sistemim için? 700W evet daha iyi ama 600W yeterli ise tercihimi aynı markaların ve modellerim 600W'lık modellerine çevirebilirim.
@LEON-X Hocam sizin yorumunuz değerli.
M
5 yıl
KabloNET Engelsiz Tarifesi ve Yeni Paketlerin Ortalama Yükseliş Miktarı
Selamlar, hali hazırda aşağıda görselini paylaştığım gibi engelsiz 24/2-250 gb akn tarifesini kullanmaktayım. Yaklaşık 7-8 ay önce taahhütüm bitti. Bu 30/12/2018 sonrası paketler için taahhüt yenilemedim. Evde olmadığım zamanlar için tarifeyi minumuma çekiyordum ev ahalisine yetiyordu. 4 aydır da aşağıdaki şekilde kullanıyorum. 40 tl paket ücreti kablo tv analog ve bir hizmet daha dahil olarak total 60₺ ödeme yapıyorum her ay.

Sabah gelen telefonla içim rahat etmedi. Yılbaşı sonrası olacak zamlar ve taahhütsüz olmam nedeniyle 80 tl'den kullanıma devam edebileceğim ya da aynı paketi taahhüt vererek 51 tl'ye kullanmaya devam edebileceğim söylendi. Bende "Yeni paketler çıktı mı? Hani güncelleme gelmiş fiyatlar zamanlanmış ya!" dedim. Bir anlık duraksama sonrası hayır daha belli değil dedi. Bende belki hem pastam yenmesin hem karnım doysun gibi olacak ama gelecek ay kararımı vereceğim dedim. Laps diye kapattı yüzüme.

Öncelikle kafama takılan soru şu, eğer ki yılbaşı sonrası için şuan beni arayıp 80 tl olduğuny söylüyorsa bir problem var. 20 tl zam demek bu. Arkadaşlar engelsiz tarifeye sırf taahhüt yok diye 20 tl zam koyuyorlar. Şuanda bu tarife taahhütlü olarak 52 tl. Yani 8 tl fiyat farkı var sadece. Yılbaşı sonrası için şuanki halinden 20 tl fazla taahhütlüden ise 29 tl farklı bir fiyattan bahsediyor.

Bir engelli için dahi paket ücreti bu olacaksa yılbaşı sonrası paket fiyatları açıkçası beni endişelendirdi. Aylardır düzgün paket çıkar belki diye taahhüt vermiyorum. Hali hazırda altyapımda türk telekom fiber var. Fakat bina 27 yıllık olmasına rağmen bina ankastresi eski. Saçma sapan zil kabloları sarkıyor etrafa. Kapağı zaten açık. Bu fiber ankastresi değil. Yani netspeed türevi bir firmaya geçsem dahi bu altyapıyı ben kullanabilecek miyim bu sorun var. Aylardır binasına sokak kutusundan kablo çekilmesini bekleyenler var.

Sizler ne düşünüyorsunuz kablonet'in geleceği hakkında. Hangi davranışı sergilemem daha mantıklı olur? (24 mbps yeterli gelmiyor artık. 50 veya daha üstüne geçme niyetim var.)

< Resime gitmek için tıklayın >
M
5 yıl
Rundll32.exe Virüsü
Merhabalar,

Dün sabah tüm dosyalarımı yedekleyerek orjinal aldığım keyle beraber temiz uefi w10 kurulumu yaptım. Bir çok programı yükledim. Virüs programını yükleyip geri döndürme noktası oluşturucaktım. Fakat dışarı çıkmam gerekti. Bu esnada ev arkadaşım benim bilgisayarı kullanıyor ve bir kurulum dosyası indiriyor. Bunu da açıyor. Haliyle virüs giriyor.

Eve gelince fark ettim. Elle bir kaç temizlik yaptıktan sonra malwarebytes ile tarattım. Virüsleri buldu, karantinaya aldı bende temizledim. Daha sonra malwarebyte real-time uyarı verdi. Baktım rundll32.exe çalışmadan karantinaya alınmış. Kaldırdım bunuda fakat fark ettim ki zaten tam taramada kaldırmıştım. Sonradan sürekli aynı konumda çalışmaya çalışırken karantinaya düşer oldu.

Fiziksel olarak bahsedilen yol yok fakat virüsün yoluna direkt gidince o klasör açılıyor. İçi boş. Her yarım saaatte bir aynı konumdan karantinaya düşüyor.

Kaldırmanın yolu yok mudur bunu? Başka hangi programla taratmalıyım? Karşılaşan oldu mu? Şunu kaldırıp bu halini yedeklemek istiyorum. Temiz oldu istediğim gibi her şey bu sorun haricinde.

Özet: Aynı konumdan sürekli olarak rundll32.exe real time protectiondan karantinaya düşüyor. Malwarebytes siliyor ama aynı konumdan tekrar uyarı olarak geliyor. Kaldırmaya çalışıyorum. Yarım saatte bir tekrar ediyor, kaldırılmıyor. Yardımcı olur musunuz?
< Resime gitmek için tıklayın >
M
6 yıl
ABD - TR Alım Gücü Karşılaştırılması (50$ VS 50₺)


Her şeyi bir kenara atmak istiyorum. Konya gibi illerimizin olduğu canım ülkemde bir çiftçi ailesi olarak bildiğim ve üretilen buğday ailesinden birçok ürün olmasına rağmen yulaf ezmesinde dahi bu kadar fiyat farkı görmek canımı sıkıyor.

Bunu neye bağlayacağız? Fark inanılmaz. Ben Antalya'da yaşıyorum ve muz fiyatları ortada. Burada üretiliyor bu muz. Nakliyat falan yok abi burada üretiliyor. Yerli üretimde bile uçurum bu kadar fazlayken ithal ürünlere fırsatçılık damgası vuruluyor ya inanamıyorum.

Herkes salma tavuk tesisi kurar oldu. Yumurta fiyatları da ortada. Anadolunun geçimini oluşturan hayvancılık bitirildi. Neye atsak elimizde kalıyor. Bundan 10 yıl önce yaylada koyun güden köyden akrabalarımın o güne nazaran hayvanları yarı yarıya azaldı. Her geçen yıl daha da fakirleşip borçlanıyorlar.

Neyse yorum sizlerin olsun.

Garip, Allah zeval vermesin. Çünkü bu zevalsiz halimiz ya, zeval yok fırsatçılık var ya. Yaaaa...
M
6 yıl
Toplu Çıktı (Antalya)
Arkadaşlar yaklaşık 1200 sayfa çıktı işlemi en az 3 adette (fiyata göre) ciltleme işlemi yaptıracağım. Fakat üniversite etrafı fotokopiciler dahil 0,25 tl'den aşağı bulamadım. Haliyle çok para tutuyor. Antalya'da bir arkadaş vardı fakat mesajlara dönüş yapmıyor. Kargo ile de alabilirim fakat uygun fiyatlı bir yer bulamadım. Bilen, duyan ya da yapan varsa bilgilendirirse mutlu olurum.

Edit: RENKLİ
M
6 yıl
Toplamayı Düşündüğüm Sistem (Mantıklı Mı?)
Arkadaşlar 4500 tl gibi bir bütçem var. Üstüne çıkamıyorum ne yazık ki. Hatta ne kadar altına kapatırsam bankaya ödemesi o kadar kolay olur

Belirtmek istiyorum 1050ti bulunan bir sistem düşünmüyorum. Biraz daha üst segment olmalı. Solidworks, matlab gibi programları similasyon araçlarıyla kullanacağım aynı zamanda. Fakat oyun da oynarım yani yarı yarıya diyebiliriz.

R5 2600 - Vatan 1231 tl ---> İŞLEMCİ
MSİ A320M Pro-VH Plus - Vatan 357 tl ---> ANAKART
ASUS RX 580 4 gb Çift Fanlı Model - 1651 tl ---> EKRAN KARTI
8 gb 2400 mhz (Marka, ürün belli değil) - Sıfır 500 tl forumdan
1 tb wd blue - vatan 318 tl ---> HDD
XIGMATEK ARES 1701 600W kasa+psu - 385 tl ---> KASA+PSU

Toplam: 4442 TL

SSD gelecek zamanlarda takmayı düşünüyorum. Kasa görüntüsü pek önemli değil benim için de psu sertifikasız fakat en uygun psu+kasa kombinasyonu bu gibi. Güvenilir mi pekte bilemedim açıkçası. Performans olarak geyet yeterli gelecek gibi geliyor. Yapma dediğiniz bir nokta var mıdır?
M
6 yıl
Dr. Manhattan VS Superman \u0026 Flash
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle linç etmemenizi rica edeceğim. Yıllar yıllar önce watchman izlediğimde çok sempati kurmuştum dr.manhattan'a. Daha sonra fark ettim ki dc evrenine bağlanmış hatta zamanı 10 yıl geriye falan almış. Sanırım featleri pek yok ama söylenen/yazılan güçleri mevcut. Elimizde olan veriler ile bir karşılaştırma yapsak ve bu verilerin gidebileceği son noktalar ile tahmin götürsek kim veya kimler kazanır karşılaşmayı?

Super kahraman değilse neden değil? Bu konulara ve terimlere hakim değilim. Sadece çok giriş seviye çr okumuşluğum olmakla beraber sinema ve dizi severim.

Aydınlatırsanız memnun olurum :)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.