B

Yüzbaşı
09 Haziran 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
161 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
4 ay
Online Psikolog, Online Terapi
Online Psikolog Kimdir?

Online psikolog video konferans yöntemi ile görüntülü görüşerek danışanlara terapi hizmeti veren psikologdur. Online psikolog danışanın psikolojik, duygusal ve zihinsel zorluklarla başa çıkması için gerekli destek ve rehberliği sunmaktadır. Online uzman psikologlar danışanın ihtiyacına yönelik psikolojik destek sağlamaktadır. 
Dijital dünyanın gelişen ve değişen teknolojileri ile birlikte çevrimiçi terapi hizmeti sıklıkla tercih edilmektedir. Online psikolog hem mesleki uzmanlığını hem de teknolojik yetkinliğini kullanmaktadır. Çevrimiçi ruh sağlığı hizmetleri yüz yüze terapiye göre birçok avantajı vardır. Online psikologlara erişimin kolay olması ve danışanlara online terapi ücretleri konusunda uygun maliyet sunması bunlardan birkaçıdır. 

Online Psikolog Nasıl Çalışır?

Psikolog ve danışanın aynı ortamda bulunmasının zor olduğu veya tercih edilmediği durumlarda çevrimiçi psikolojik destek kullanılmaktadır. Online klinik psikolog yüz yüze terapide kullandığı Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR, Psikolojik Testler ve Şema Terapi gibi çeşitli yöntemleri kullanabilmektedir. Yüz yüze terapi ile arasındaki fark terapötik sürecin oluştuğu ortamıdır. Online psikologlar danışanların duygusal, zihinsel ve sosyal ihtiyaçlarına göre online psikolojik danışmanlık hizmeti verir.  
İlk görüşmede online terapist danışanların sağlık geçmişi, semptomları, sosyal yaşantısı, duygusal durumları ve danışanın terapi hedefleri hakkında bilgiler toplar. Online psikolog bu bilgiler doğrultusunda danışanın psikolojik değerlendirmesini yapar.
İlk görüşmenin ardından çevrimiçi danışman, danışanı için online özel danışmanlık sürecini planlar. Çevrimiçi ruh sağlığı danışmanlığı genellikle haftalık olarak planlanmaktadır. Ortalama olarak sanal terapi 45-60 dakika süren seanslarla yapılmaktadır. Seans süresi ve sıklığı kişiye göre farklılık göstermektedir.
Sanal terapist danışanlarıyla görüntülü video konferans yöntemiyle iletişime geçmektedir. Bu nedenle çevrimiçi terapi verirken yüz yüze terapide olduğu gibi danışanın gizliliğine dikkat etmektedir. Bu şekilde danışanın çevrimiçi terapi içerisinde güvende hissetmesini sağlamaktadır.  

Online Psikolog Kimlere Fayda Sağlar?

Online terapist çeşitli duygusal, zihinsel ve davranışsal sorunların tedavi edilmesini sağlar. Danışanların bu sorunlarla başa çıkma mekanizması geliştirmesine yardımcı olur. Çevrimiçi psikolog, danışanı için uygun olan terapi tekniklerini seanslarında uygulamaktadır. Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR, Psikolojik Testler, Çözüm Odaklı Terapi, Çocuk-Ergen Terapisi, Aile-Çift Terapisi ve Grup Terapisi bunlardan bazılarıdır. Online terapide ilgilenilen psikolojik ve zihinsel sağlık sorunları şu şekildedir: 
● Depresyon
● Anksiyete
● Travma Sonrası Stres Bozukluğu
● Yeme Bozuklukları 
● Uyku Bozuklukları
● Kayıp ve Yas Süreci
● İlişki Sorunları
Ancak online psikoterapi psikolog uygun gördükten sonra başlamaktadır. Çevrimiçi psikologlar ilk seanslarında psikoloji testi kullanabilir. Bu sayede psikolog danışanın online terapi için uygun olup olmadığına karar verir ve online danışmanlık sürecini başlatır. Bu nedenle ağır semptomlu veya ciddi zihinsel sağlık sorunları olan danışanlar, online terapiden daha fazlasına ihtiyaç duyabilmektedir. Bu danışanlar uzman psikologlar ile yüz yüze terapi alması uygun görülmektedir.

Online Psikolog Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Online psikoterapist seçerken psikoloğun psikoloji lisans ve mesleki yetkinliğe hakim olmasına dikkat etmek önemlidir. Online psikolog hizmetleri farklı alanlarda uzmanlaşmış olan özel psikolog tarafından sağlanmaktadır. Bu sebeple psikoloğun soruna yönelik konuda uzman psikolog olması da oldukça önemlidir. (Depresyon için çevrimiçi danışmanlık almak isteyen kişi uzman klinik psikolog tercih edebilir.) Psikoloğun başvurulan alanda deneyimli olması danışanın hedeflere daha iyi ulaşmasını sağlamaktadır.
Danışanlar, online psikologlarla güvenli bağlantı kurduklarına emin olmaları ve doğru bağlantı yollarını takip etmeleri önemlidir. Psikolog online terapi verebilmesi için teknolojik yetkinlikleri kolayca kullanabilmesi gerekmektedir. Bu nedenle online psikoloğun teknolojik becerilere sahip olduğuna emin olunmalıdır.  
Çevrimiçi danışmanlık sürecinde danışanların psikoloğuna güvenmesi ve iyi bir iletişim kurması önemlidir. Bunun için online terapi araştırması yaparken yalnızca uygun fiyatlı ya da ücretsiz online psikolog araması yapılmamalıdır. Online psikoloğun uzmanlığı, nitelikleri ve deneyimi; terapinin ekolü ve uygulamasına da dikkat edilmelidir. 

Online Psikolog ile Seans Nasıl Alınır?

Online psikolog seansı almak için ilk olarak uzman psikolog araştırması yapılmalıdır. Online psikolojik danışma hizmetinden yararlanmak isteyen kişiler online psikoloğun iletişim bilgilerini öğrenmelidir. Ardından tercih etmek istenilen psikoloğun web sitesinden veya iletişim bilgilerinden online terapi al butonunu kullanarak randevu oluşturulmalıdır. Terapist randevu için uygun gün ve saati belirlemektedir. 
Randevu alındıktan sonra online danışman öncelikle ön görüşme yapar. Danışanı ve başvuru sebebi hakkında bilgi alır. Bu doğrultuda sanal danışmanlık seanslarını planlar; seanslar düzenli gün ve aralıklarla sürdürülür. Online psikolog hizmeti için kullanılan görüşme tekniği video konferans görüşmesidir.  
Online terapi için seans aldıktan sonra önemli olan video konferansın yapılacağı ortamı ayarlamaktır. Sessiz ve özel bir mekan seçerek dikkat dağıtıcı herhangi bir unsurun olmamasına dikkat edilmelidir. 

Online Psikolog ile Seans Fiyatları Nelerdir?

Online psikolog fiyat aralığı oldukça geniştir ve çeşitli faktörlerden etkilenmektedir. 
● Online psikolog fiyatları psikoloğun uzmanlık alanı, deneyimi ve niteliğine bağlı olarak değişmektedir. Uzman psikologların ilgilendikleri alana göre online terapi fiyatları daha maliyetli olabilir. Örneğin grup terapisi, EMDR terapi veya bireysel terapide online psikolog ücretleri değişebilmektedir.  
● Psikolog terapi ücretleri belirlerken terapinin sıklığı ve süresini de göz önüne almaktadır. Kısa süren terapi ücretleri daha uygun fiyatlı iken uzun süreli terapilerin fiyatı daha maliyetli olabilir. 
● Online psikolojik danışmanlık hizmeti veren birçok psikolog olduğu için ortalama bir fiyat vermek zordur. Online psikolog seans ücretleri yüz yüze psikolog ücretlerinden daha uygun olması beklenmektedir. Ancak online psikolog ücretsiz olabileceği gibi psikolog seans ücretleri maliyetli de olabilir. 
● Çevrimiçi psikolojik destek verirken uzman psikoloğun kullandığı programlar online psikolog ücretlerine yansımaktadır. 



Online Psikolog ile Terapinin Avantajları Nelerdir?

● Online terapi uygulaması birçok kişi için daha kullanışlı olarak görülmektedir. Danışanlar evden veya iş yerlerinde bağlantı kurarak psikolojik terapi almaktadır. 
● Online psikoterapi ulaşım engeli olmadan, yolda harcanan zamanın önüne geçerek ve geç kalma riski olmadan gerçekleştirilir. 
● Çevrimiçi terapist fiziksel engeli olan veya ofis ortamına gitmekte güçlük çeken danışanlara evde psikolog hizmetleri sunmaktadır. 
● Online psikolog seans ücretleri yüz yüze seanslardan daha uygun fiyatlı olması mümkündür. İnternette çeşitli online psikolog fiyatları bulunmaktadır. Danışanlar internetten araştırarak kendi bütçesine uygun tercihi yapabilmektedir. 
● Coğrafi konuma bağlı olmadan danışanlar şehir dışından uzman psikologlarla terapi yapabilmektedir. Küçük şehirde yaşan ve çevrimiçi terapi almak isteyen kişi “İstanbul Online Psikolog’’ olarak arama yaptığında birçok uzman psikolog seçeneği ile karşılaşacaktır. 
● Online psikolog, danışanıyla internet üzerinden video, belge veya psikoloji testi gibi dokümanları kolaylıkla paylaşabilmektedir.
Online psikolojik destek sunduğu avantajlar sayesinde danışanların zorluklarla baş etmesine, duygusal ihtiyaçlarının karşılanmasına ve psikolojik sağlığına kavuşmasına yardımcı olmuştur. Böylece online terapi almış olan kişiler tarafından terapi almayı düşünen kişilere online psikolog tavsiye edilmektedir.

KAYNAKÇA

Bozkurt, İ. (2013). Psikolojik yardım uygulamalarında yeni trend: Online terapiler, Uluslararası İnsan Bilimleri Dergisi
Azakoğlu, O. Çelikbaş, B. Fırat, Ç. Ökten, E. Subaşı, B. Urgancıoğlu, S. (2020) Tearpistler İçin online Terapiler Rehberi, Güzel Günler
Does Online Therapy Work? (2023). Choosing Therapy
https://www.choosingtherapy.com/does-online-therapy-work/#:~:text=Online%20therapy%2C%20also%20referred%20to,similar%20to%20in%2Dperson%20sessions. 

Site Adı : https://sahikaizgi.com.tr

Site adresi : https://sahikaizgi.com.tr

Site içeriği / Hizmet verdiği alan : Online Psikolog, Online Terapi

Kullanılan yazılıma ait detaylar (Kullanılan dil vs..) : PHP
B
geçen yıl
MBBR Biomedia
MBBR nedir, (Moving Bed Biofilm Reactor), atık su arıtma sistemlerinde kullanılan, kontamine bileşenlerin arıtma performansını optimize etmek için geleneksel anaerobik veya aerobik biyolojik arıtma proseslerini ve yapışkan mobil substratları birleştiren bir ortam türüdür.

MBBR Nedir

MBBR’nin doğası, ilave hareketli yataklar içeren CAS/AAO/ AO sürecidir. Hareketli yataklar, biyokütlenin tutunabileceği yüzey alanını artırmaya yardımcı olur, dolayısıyla MLSS konsantrasyonu önemli ölçüde artabilir. Daha fazla MLSS konsantrasyonu, atık su arıtma sistemi için daha az ayak izi gerektirir. Hareketli Yatak Biyofilm Reaktörü (MBBR) İlk olarak 1980’lerin sonlarında Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde Prof. Hallvard Ødegaard tarafından icat edilen bir tür atık su arıtma sürecidir. Dünya üzerinde 50’den fazla ülke ve 700’den fazla atık su tesisi şu anda çeşitli tedarikçilerden MBBR’yi tedarik etmekte.

MBBR‘ye Genel Bakış

MBBR sistemi, biyofilmin büyüyebileceği bir yüzey sağlayan özel plastik taşıyıcılara sahip bir havalandırma tankından (aktif çamur tankına benzer) oluşur. Taşıyıcılar, suyun yoğunluğuna (1g/cm³) yakın bir yoğunluğa sahip bir malzemeden yapılmıştır . Bir örnek verecek olursak, 0.95 g/cm³’e yakın bir yoğunluğa sahip olan yüksek yoğunluklu polietilendir ( HDPE ) . Taşıyıcılar, havalandırma sistemi ile tankta karıştırılacak ve bu nedenle, atık sudaki substrat ile taşıyıcılar üzerindeki biyokütle arasında iyi bir temas sağlanmış olacaktır. Plastik taşıyıcıların havalandırmadan kaçmasını önlemek için tankın çıkışına elek konulması gerekmektedir. Biyoreaktörlerde daha yüksek biyokütle konsantrasyonu elde etmek için, hem biyolojik süreçlere katkıda bulunan hem de askıya alınmış ve eklenmiş biyokütlenin bir arada bulunduğu hibrit MBBR sistemleri de kullanılmıştır. Ayrıca esas olarak endüstriyel atık su arıtımı için kullanılan anaerobik MBBR‘ler de vardır. 2019 tarihli bir makale, eş zamanlı biyogaz üretimi ile bir belediye atık su arıtma laboratuvarında uygulanan anaerobik (metanojenik) MBBR ile aerobik MBBR’nin bir kombinasyonunu tanımladı.

MBBR işlemi, atık suyu arıtmak için mevcut mikroorganizma miktarını artırmak için havalandırma tankı içinde yüzen plastik taşıyıcılar kullanır. Mikroorganizmalar organik madde tüketir. Ortam, biyolojik mikroorganizmaların havalandırma tanklarına bağlanması ve içinde büyümesi için artırılmış yüzey alanı sağlar. Artan yüzey alanı, atık suyu arıtmak için gereken tankların kapladığı alanı azaltır. Ortam, havalandırma tankının ilk bölmesinin dibine oksijen ekleyen havalandırma sisteminden gelen kabarcıklar tarafından sürekli olarak çalkalanır. Mikroorganizmalar organik madde tüketir. Geleneksel ikincil arıtma ile karşılaştırıldığında, üstün verimlilik ve değer sağlar. MBBR, hem aktif çamur prosesinin hem de konvansiyonel sabit film sistemlerinin avantajlarını dezavantajları olmaksızın birleştiren biyofilm prensibine dayanan eksiksiz bir karışım, sürekli akış sürecidir.

MBBR‘nin Avantajları

MBBR sistemi bir biyofilm süreci olarak kabul edilir. Atık su arıtımı için diğer geleneksel biyofilm işlemlerine damlatma filtresi , döner biyolojik kontaktör (RBC) ve biyolojik havalandırmalı filtre (BAF) adı verilir. Biyofilm sürecinin genel olarak aktif çamur sistemlerinden daha az yer kaplamaktadır çünkü biyokütle daha yoğundur ve sistemin verimliliği nihai çamur ayrımına daha az bağlıdır. Diğer biyofilm süreçleriyle ilgili bir dezavantaj, biyolojik tıkanma ve baş kaybı oluşumu yaşamalarıdır. MBBR sistemleri, aktif çamur sistemlerinde olduğu gibi çamurun geri dönüşümüne ihtiyaç duymaz. MBBR sistemi genellikle mevcut sistemin kapasitesini artırmak için mevcut aktif çamur tanklarının bir güçlendirmesi olarak kurulur. Taşıyıcıların dolum derecesi, özel duruma ve istenen kapasiteye göre uyarlanabilir. Böylece mevcut bir arıtma tesisi, yeni tanklar inşa ederek ayak izini artırmadan kapasitesini artırabilir. İnşa ederken, doldurma derecesi örneğin başlangıçta %40’a ayarlanabilir ve daha sonra daha fazla taşıyıcı doldurularak %70’e yükseltilebilir. Durum örnekleri, bir belediye atık su arıtma tesisi için bir şehirde nüfus artışı veya bir endüstriyel fabrikadan artan atık su üretimi olabilir. Bu yazımızda MBBR hakkında size detaylı bilgi vermeye çalıştık. MBBR Biomedia olarak bu bilgileri güncel kaynakları kullanarak size sunuyoruz. Teknik ve açıklayıcı olacak şekilde ilettiğimiz bilgiler gerçek kaynaklara dayanmaktadır. Bu alanla ilgili merak ettiğiniz her şeyi bize yorum yazarak iletebilirsiniz. MBBR Nedir, Moving Bed Biofilm Reactor nedir ve bunlarla ilgili diğer yazılarımızı merak ediyorsanız sitemizin blog bölümünden bu yazılara ulaşbilirsiniz.
B
3 yıl
Denizbank İptal Edilen Alışverişten Faiz Alma Uyanıklığı
Merhabalar konuyu fazla uzatmadan anlatıyorum. Ben Trendyol'dan Mavic Air 2'yi 8100 TL'ye 9 Taksitle Denizbank bonus kartımı kullanarak satın alıyorum. Yaklaşık 1 gün sonra vazgeçip siparişi iptal ediyorum. Tabi işlemi taksitle yaptığım için kartıma taksitle iade olacağını söylüyorlar. Buraya kadar sorun yok.

Ama ben ürünü ayın 17 Kasım'da iptal ettiğimden dolayı ilk iade 17 aralıkta olacak diyorlar. Benim ilk ekstrem 25 kasımda kesildiği için ürünün ilk taksiti olan 900 tl borç görünüyor. bu borçta ürünün ilk iadesi olan 17 aralığa kadar yapılmadığı için her ay faiz uygulanıyor. Yani iptal edilen işlem için taksitin iadesine kadar bu 900 liralık borca sürekli faiz uygulayıp beni borçlandıerıyor.

Müşteri hizmetlerini aradım bana Trendyol iadeyi taksitle yapıyor ondan dolayı bizim yapacağımız bir şey yok diyorlar. Sonra Trendyol'u aradığımda ise bana "bu konunun biizmle alakası yok biz zaten iadeyi toplu olarak yapıyoruz. Yani 8100 lira direk iade ediyoruz. Sizin işiniz bankayla diyorlar" ve dedikleri son mantıklı.

Denizbankı tekrar aradığımda ise trendyol böyle söyledi dediğimde bunlar geri vites atıyorlar. Bana size bir kayıt açıyoruz tutarın tamamının kartınıza toplu iade edilmesi için ve kaydı açtılar. sonuçta tutar karta tamamen iade edildi ve kredi kartının borcu artık oluşmuyor.

Şimdi burada bankanın yaptığı kurnazlık açıkça ortada, madem bu işlem sizin elinizde neden bana trendyol bize taksitle iade ediyor dediniz. Ayrıca madem toplu iade yapma durumunuz varken ben neden size ulaşıp bu işlemi yapıyorum ki zaten alışverişi iptal etmişim. Her ay iptal edilen alışverişin faizini boş yere ödedim. bu durum 3-4 ay kadar sürdü geçen ay konuşup iptal etttim.

Bir alışveriş yaptığınızda alışverişi iptal ettiyseniz ekstrenizi kontrol edin ve bu duruma benzer bir şey yaşıyor olabilirsiniz. Her ay ekstrenize fazladan ödeme geliyor olabilir.
B
3 yıl
R9 3900X sistemde düşük performans
Merhabalar, Bilgisayarım özelliklerini aşağıda listeledim. Sorunu çözmemde yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Genel olarak bilgisayar çok kasılıyor. Adobe video ve tasarım programları ağırlıklı olarak çalışıyorum. Basit bir Photoshop dosyası sanki 10 dosya birden işleniyormuş gibi program kasılıyor. Windows ve Adobe programlarının hepsi lisanslı. Sorunun kaynağını bir türlü çözemedim. Bu konuda öneride bulunabilecek birileri var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

İşlemci: AMD R9 3900X (Stock Soğutucu)
Anakart: Msi B450 -A Pro Max
Ram : 16 + 8 GB Corsair Vengeance 3000MHz DDR4
SSD: Adata XPG SX8200 Pro 512GB
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 2070 Super (Windforce OC x3 8GB)
Monitör: Samsung Space 32"
PSU: Aero Cool 750w Xp plus

Boştayken 45-50 derece çalışıyor. Çalışırken 90-95 dereceye kadar çıkıyor.
B
4 yıl
Onur ve Aşkın Romanı: Tehlike Sarmalında Aşk
Tehlike Sarmalında Aşk, acının, aşkın ve mutluluğun, kısaca dolu dolu yaşanan duyguların romanıdır. Diğer bir adla bu romana bir kişisel dönüşüm romanı da denilebilir. Her kesimden insan bu romanda kendine dair bir şeyler bulabilecektir.
< Resime gitmek için tıklayın >
Bu roman, yazar Cengiz Hortoğlu'nun 20 yıllık hayalinin ve uzun yıllar çalışmasının ürünüdür. Yazar, roman kahramanlarının yaşadıkları acıyı gerçekçi olarak hissedip okura aktarabilmek için, (Uzun süre ormanda zor koşullarda yaşamak da dahil olmak üzere...) Birçok zorluğu deneyimlemiştir.
Bu romanın en önemli özelliği roman kahramanlarından bazılarının sürekli hayatı sorgulamalarıdır. Hayata dair, mutluluğa, mutsuzluğa, başarıya ve başarısızlığa ilişkin olarak neden ve nasıl sorularına iç sesleriyle yanıt aramalarıdır.

Bu romanda insana dair her soruya yanıt aranmıştır. Acı, mutluluk, aşk, hüzün gibi duygular nasıl oluşur? Bazı insanlar yaşadığı tüm zorluklara rağmen mutluyken, diğerleri tüm iyi koşullara rağmen neden mutsuzdur?
İnsan zannettiğinden daha güçlüdür. Bir insan isterse ve inanırsa yenemeyeceği hiçbir güçlük yoktur. İnsan gücünü doğruluk, merhamet, haklılık ve kararlılıktan alır. Pes etmeyeni, kararlı olanı kimse yenemez.
Cesaret bir insana verilen en muhteşem armağandır.
Kötülerin en büyük korkusu, cesur, merhametli, duyarlı ve zeki insanlardır.


ARKA KAPAK YAZISI
Cengiz Hortoğlu, soluksuz okuyacağınız, akıcı ve heyecanlı bir aşk romanıyla yeniden karşınızda...
*
Bu duygu dolu romanı okurken, bazen hüzünlenip, bazen heyecanlanıp bazen de gülümseyeceksiniz.
*
Adı Kanat'tı karizmatik, yakışıklı, güçlü ve cesurdu. Su kadar saf ve berrak ve de bir bıçak kadar netti. Adının Kanat olmasının bile bir nedeni vardı.
*
Çok küçük yaşlardan itibaren, aldığı sert, vahşi ve acımasız eğitim, onun acı ve korku duygularını yok etmişti. Peki neden eğitiliyordu, plan neydi?
*
Yanağındaki sigara yanığı ve çetenin boynuna kızgın bıçakla kazıdığı çarpı işareti ona geçmişini unutma şansı bırakmıyordu. İçi kin ve nefret doluydu. Ya o yok olacaktı ya da çete...
Çete neden peşindeydi, ondan ne istiyorlardı?
Kanat; acı, umutsuzluk, iftiralar ve çetelerle sarılmış hayatını değiştirebilecek miydi?
Tek şansı, doğanın ona kazandırdığı yeteneklerdi. Sadece güçlü değildi, aynı zamanda olacakları hissediyordu, bu onun en büyük ayrıcalığıydı.
Peki, mutluluğu, başarıyı ve aşkı bulabilecek miydi?
*
Uğradığı büyük haksızlıklar onu güçsüzleştirmek yerine gücüne güç katmıştı. Öfkelendiğinde onu durdurabilecek tek güç sevgiydi. Çünkü sevgisizlik canını işkencelerden daha çok yakmıştı
*

KİTAPTAN ALINTILAR

Yoğun bir kar yağışı vardı, hava aydınlanırken o artık donmak üzereydi. Nişanlı bir çift patika yoldan atla ormana doğru ilerliyorlardı. Genç kadın, orada bir insanın yattığını görünce şoka uğradı. Nabzına baktığında yaşadığını anladı. Nişanlısına seslendi. “Bu adam yaşıyor!” dedi. Merak içindeydi, kimdi bu adam? Neden öldüresiye dövülmüştü? Bu bir çete yöntemiydi.
*
Denizin maviliği, iyot kokusu, kuş sesleri, ağaçların hışırtısı... Ve de ağır ağır salınan deniz...
Kanat, Melis’in elinden tutup ayağa kaldırdı. Cebinden bir paket çıkardı, içinden iki de yüzük… “Ben, süslü sözler bilmem; ama senin güvenle yaslanabileceğin çınarın olmak isterim, sen de benim nergis çiçeğim olmak istersen bu can sana kurban olsun! Ama dersen ki: Hadi Kanat, sen kim ben kim? Asla yadırgamam, alır başımı giderim ve senin mutlu olman için dua ederim. Senden beni kırmayacak değil, dürüst ve net bir yanıt bekliyorum. Beni yalandan daha çok yaralayacak hiçbir şey yoktur. Çünkü ben tüm ruhu, yalanların açtığı yaralarla parçalanmış bir adamım. Benim bir pırlanta yüzük alacak param yok. Ama sevdiğim kadına bir yüzük yapacak ellerim var.” dedi ve ağaçtan oyarak yaptığı yüzükleri uzattı.
Melis şaşkındı, çok etkilendi, o an kuş olup onunla birlikte uçmak isterdi. Gözlerinden yaşlar sicim gibi dökülüyordu. Kanat’a sarıldı ve göğsüne yaslandı. “Ben senin derinden bakan siyah gözlerini çok da anlayamamışım. Sana olan aşkımın nedeni sadece yakışıklılığın, cesaretin değilmiş. İçinde kaybolmak istediğim okyanus yüreğinmiş. Sarıl bana ve sakın beni hiçbir nedenle bırakma... Ölüm bizi ayırana dek, senin güçlü kollarında nergisin olmak ve sana çocuklar doğurmak istiyorum. Benim pırlantam sensin, hayatım boyunca evleneceği kadına ağaçtan yüzük yapan kimseyi görmedim. Seni ölünceye kadar seveceğim."
*
Dönüşte tekneyi Melis kullanıyordu. Aşk bir sihirdi, gözlerine yeşil daha yeşil, mavi daha mavi görünüyordu. Demek ki dış koşullar hiçbir şeymiş, dünyayı güzelleştiren yüreğimizden geçenlermiş, iç dünya değişmeden dış dünya değişmezmiş, diye geçirdi aklından...
*
Aslı, binlerce haber yapmış, çok sayıda insan tanımıştı, ilk kez böylesine gizemli bir adam görüyordu. Bu merak duygusu ile başka türlü rahat edemezdi. Nereye kadar giderse gitsin, gerçeği ortaya çıkaracaktı. Kimdi bu gizemli adam? Tehlikeli bir katil mi yoksa bir iyilik meleği mi?
*
Sonra diz çöktü. “Bir tanem birçok masalda hep beyaz atlı prens vardır, benim masalında ise beyaz atlı prenses var. Aslı’m seni çok seviyorum, benimle bir hayatı paylaşmaya ve birlikte büyümeye var mısın?” dedi ve çiçekleri uzattı.
*
“Kanat sana âşık olma nedenim ne biliyor musun? Öyle bakıyorsun ki; senin yanında kendimi tam ve tamam hissediyorum. Sen hem romantik hem de sahicisin. Gizemlisin ama güvenilirsin. Mertsin, cesursun, cömertsin, kararlısın, paylaşmayı seviyorsun. En önemlisi de merhametlisin.»

Kitap linki
B
4 yıl
Egemen Koray Beyli\u0027nin Kitapları Çıktı!
< Resime gitmek için tıklayın >

Instagram üzerinden yapmış olduğu paylaşımlarla tanınan, birçok ebeveyne rehberlik eden ve Mühendisinoğlu ismiyle bilinen Egemen Koray Beyli’nin kitapları çıktı. Ebeveynlere yönelik Çocuğun İçin En İyisini Seç ile çocuklara yönelik Mühendis Olacak Çocuk isimli kitaplar raflardaki yerini aldı.

“Mühendisinoğlu” Egemen Koray Beyli kimdir?
Çocuğu dünyaya geldikten sonra, çocuğunun kullanacağı vitamininden bebek bezine kadar bütün ürünleri büyük bir titizlikle araştırmaya başlayan İnşaat Mühendisi Egemen Koray Beyli, ürünlerde kullanılan birçok bileşenin çocuklar için zararlı olduğunu tespit etmiştir. Bunun üzerine daha büyük bir titizlikle ve sistematik bir şekilde araştırmalarına devam etmiştir.

Araştırma sonuçlarını ve tavsiyelerini çocuğuna atıfla açmış olduğu @muhendisinoglu İnstagram hesabında paylaşmaya başlayan yazarın paylaşımları, çok kısa sürede geniş bir kitle tarafından ilgi görmüştür. Birçok anne ve baba, çocukları için alacakları bütün eşyaları seçerken bahse konu paylaşımları takip ederek seçmeye başlamışlardır.

Bu alanda otorite oldu
Hali hazırda 500 Bin takipçi bandını geçmiş olan Yazar Egemen Koray Beyli, kamuoyunda ve ebeveynler arasında yaygın olarak “Mühendisin Oğlu” lakabıyla bilinmektedir. Yapmış olduğu bazı çalışmalarda çeşitli uluslararası firmaların, Türkiye ve Avrupa’da satılan ürünlerinde ciddi farklılıklar olduğunu tespit etmiştir. Türkiye’de satılan ürünlerin bebekler ve çocuklar için zararlı bileşenler içerdiğini, ancak aynı marka ve aynı ürünün Avrupa üretiminde bunların olmadığını tespit etmesinin ardından bu durumu kamuoyu ile paylaşmıştır. Bunun üzerine ilgili firmalarla mahkeme süreçleri yaşamış ve bütün davaları kazanmıştır. İlgili firmalar, mahkemelerin sonunda Türkiye’de de aynı ürünleri satmak zorunda kalmışlardır.

Anne-babalar için bir pusula: Çocuğun İçin En İyisini Seç
Takipçilerinin yoğun ısrarları üzerine, çocuklar ve bebekler için ürün seçilirken dikkat edilmesi gereken konuları detaylıca kaleme alan “Mühendisinoğlu” Egemen Koray Beyli, Çocuğun İçin En İyisini Seç isimli kitabıyla anne-babalara birçok konu başlık altında rehberlik ediyor.

Özellikle kendisine yoğun sorulardan hareketle kaleme almış olduğu kitapta, bebek şampuanından ıslak mendile, bebek yağından demir takviyesine, bebek bezinden gaz giderici damlaya, devam sütünden kıyafet yıkanmasında kullanılacak deterjana kadar bebekleriniz için kullanacağınız birçok ürünü nasıl seçmeniz gerektiği detaylıca yer alıyor. Her bir bölümde, ilgili ürünün üretiminde kullanılan temel ham maddeler ve bu maddelerin fayda ve zararları okurların anlayabileceği bir dilde aktarılıyor.

Yediveren Yayınları markasıyla yayımlanan Çocuğun İçin En İyisini Seç isimli kitapta okurları ayrıca bir sürpriz bekliyor. Mühendisinoğlu Egemen Koray Beyli, bizzat kendisinin uyguladığı doğal bebek losyonundan yumuşatıcıya, doğal diş macunundan koruyucu kreme kadar evde kendi kendinize doğal bir yöntemle yapabileceğiniz birçok ürününün tarifini de veriyor.

Çocukları da unutmadı: Mühendis Olacak Çocuk!
Mühendisinoğlu Egemen Koray Beyli, anne-babalar için çalışmalar yürütürken çocukları da unutmadı. Genç okurlar için kaleme almış olduğu Mühendis Olacak Çocuk isimli serinin ilk kitabı olan Sihirli Aletler isimli kitap da Yediveren Çocuk markasıyla yayımlandı.

Mühendislerin kullandıkları birçok alet, çocukların sevecekleri ve anlayabilecekleri bir üslupta kaleme alınırken, çocukların kendi kendilerine aletler icat edebilmeleri için yönlendirmeler de bulunuyor. Komik bir anlatım ve karikatür çizimlerle çocuklara mühendislik ve fizik konuları severek aktarılıyor.
Mühendisinoğlu Egemen Koray Beyli, serinin diğer kitaplarının da yakın bir zaman raflardaki yerini alması için çalışmalarına devam ediyor.

Çocuğun İçin En İyisini Seç
“Adını tek nefeste telaffuz edemediğiniz hiçbir bileşeni, araştırmadan çocuklarınız için kullanmayın.” Yapmış olduğu paylaşımlarla bebek ve çocuklar için kullanılan birçok ürünü derinlemesine analiz eden, ürünlerin bebek ve çocuklar için fayda ve zararlarını araştıran, hammaddeleri ve içeriklerini inceleyerek gizlenen ve saklanan noktalarını tespit eden ve birçok ebeveynin bilgilenmesine yardımcı olan namıdiğer Mühendisinoğlu Egemen Koray Beyli’den anne ve babalar için yönlendirici bir rehber.

Kitapta bebek şampuanından ıslak mendile, bebek yağından demir takviyesine, bebek bezinden gaz giderici damlaya, devam sütünden kıyafet yıkanmasında kullanılacak deterjana kadar bebekleriniz için kullanacağınız birçok ürünü nasıl seçmeniz gerektiği detaylıca yer alıyor. Her bir ürünün içerisinde kullanılan maddeler teker teker açıklanarak, faydaları ve zararları gün ışığına çıkarılıyor. Ayrıca, doğal bebek losyonundan yumuşatıcıya, doğal diş macunundan koruyucu kreme kadar evde kendi kendinize yapabileceğiniz birçok doğal ürünün tarifi de sizleri bekliyor. (Tanıtım bülteni)

Mühendis Olacak Çocuk / Sihirli Aletler
Hey, sen!
Mühendis olacak genç arkadaşım!
Mühendislerin kullandıkları sihirli aletlerin neler olduğunu biliyor musun?
Peki ya o aletlerin tarihlerini, kimler tarafından icat edildiklerini merak ediyor musun?
O zaman hiç bekleme, sayfaları çevirmeye başla!
Mikroskoptan barometreye, tornavidadan matkaba, pusuladan bilgisayara kadar birbirinden farklı onlarca sihirli alet seni bekliyor.
Aletlerin komik ve sihirli yolculuğuna hazır mısın?
B
4 yıl
Vatan Değişim İstedim İade Etti
Merhabalar bundan birkaç ay önce MSI RX 580 ekran kartımı garantiye yolladım. Servis değişim ya da iade seçeneği sundu. Bende şu anda fiyatlar epey arttığı için değişim talep ettim. MSI servisi aldığım yere yani VATAN Bilgisayara bu talebimi iletmemi istedi. Onlarca defa iade değil değişim istediğimi söyledim ama bu beş para etmez firma bana parayı iade etti. Müşteri hizmetlerini arayayım dedim sırada 100 kişi bekliyor. Lütfen konuyu öne çıkarın bu dolandırıcılardan kimse bir şey almasın.
B
4 yıl
Tarihçi Yazar Mehmet Işık
Tarihçi-yazar Mehmet Işık, son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen ve her fırsatta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmeye çalışan Fatih Tezcan ve onun gibi zihniyetlere sert tepki gösterdi. Işık, bu zihniyet için “Kendilerine ezberletilenleri söylüyorlar” dedi.

Mehmet Işık’tan Atatürk’e Hakaret Edenlere Sert Çıkış

Bu tarz kişilerin söylediklerini doğru zannedenler oluyor, buna binaen birkaç kelam edelim;

1-Tarih açısında bakıldığında 16 Mart 1920 İstanbul’daki meclis basılmış, dağıtılmış, İşgal Kuvvetleri Şehzadebaşı’ndaki bir karakolda yatağındaki masum askerli şehit ederek katletmişlerdi.

2-İstanbul’daki Meclis-i Mebusan’ın kapatılmasının sebebi ise Son Osmanlı Meclisi, Padişahında bilgisi doğrultusunda Misak-ı Milli Kararlarını kabul etmesiydi. Ki maddeleri hazırlayan Temsil Heyeti ve lideri Mustafa Kemal Paşa idi.

3-Paralel Meclis ifadesine gelince, 1. maddede izah edildiği üzere meclis kapandığı için yeni bir meclis açılmıştı ama biz biliyoruz ki bu millet birkaç yıl önce başta bu zevat ve benzerlerinin yıllarca methiyeler dizerek nemalandığı kökü dışarıda bir organizasyon Meclis ve ülke içerisinde devletin meclisin paralelini kurup millete operasyon çekmek istemişlerdi ama başarılı olamadılar.

4- I. TBMM, kendisinden sonra günümüze kadar gelen tüm meclisten demokratiktir ve seçilen vekiller bakımından da genel başkan tayini ile vekil seçimi söz konusu değildir.
5-İşbirlikçi bir subay ifadesine gelince bu öncelikle Maraş, Antep, Urfa gibi Kurtuluş Savaşı başlamadan önce vatan, bayrak ve İslam adına savaşan şehirlerini kurtaran, sonra Kurtuluş Savaşı’nda vatanı için savaşan tüm şühedaya hakarettir. Yani bu millet, en az Mustafa Kemal kadar ordu ve halkın üzerinde nüfuz sahibi diğer komutanların hepsi İngiliz’e, Fransız’a, Ermeni’ye ve Yunan’a ve daha onlarca düşman oluşuma karşı yek vücut olmasını bildiler de sonra işbirlikçi bir subaya karşı mı koyamadılar? Yani bu alçak diyor ki; bu millet ihaneti gördü de ferasetini, idrakini, ahlakını, cesaretini ve daha nice meziyetini yitirdi! Allah’tan başka kimseden korkmayan bir millet düşmanın kendisinden korkmadı da işbirlikçisi bir subaydan korktu diyor!

6-Bu kişilerin asıl amacı İslam değil! Amaçları Osmanlı da değil! Türk Milleti ise hiçbir zaman olmadı, olamaz! Bunlar her devirde muhakkak özel ekipler tarafından yetiştirilir, söyleyecekleri ezberletilir, son sözleri sorulduğunda ya “Benim deli raporum var! Ne dediğimi hatırlamıyorum!” olur veya “Ben ülkemi seviyorum, devletimin bana vereceği görevlere, devletim için hizmete hazırım!” der.

Mehmet Işık Kimdir?

Mehmet Işık 1982 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve İstanbul Üniversitesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmuştur. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde, “Özel Eğitim Kurumlarında Tarih Dersi ve Önemi” adlı teziyle yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Akademik çalışmalarına kısa bir süre ara vererek çeşitli özel kurumlarda tarih ve sınıf öğretmeni olarak görev yapmıştır. Şu ana kadar tarih alanında birçok kitap kaleme almış olan yazar kitap çalışmalarına devam etmektedir.
B
4 yıl
Casper VIA P3 Kullanıcılar Kulubü
Bu konu Casper VIA P3 Kullanıcılar Kulubü için açıldı. Telefona dair merak edilen her şeyi bu konu altından cevaplayabilirim.

Casper VIA P3 Recovery Moduna Alma
Videoyu izlemek için tıklayınız

Casper VIA P3 Fastboot Moduna Alma
Videoyu izlemek için tıklayınız

Casper VIA P3 İnceleme
Videoyu izlemek için tıklayınız

Casper VIA P3 AnTuTu Performans Testi
Videoyu izlemek için tıklayınız
B
4 yıl
Şanlıurfa Özel Rehabilitasyon Merkezi
Urfa Özel Rehabilitasyon Merkezi, zihinsel engelli, yaygın gelişimsel bozukluk (otizm), işitme engeli ve bedensel yetersizliği tanısı olan çocukların özelliklerine ve bireysel gereksinimlerine cevap vermek üzere hizmet vermeye başlamıştır. Şanlıurfa ve değerli çocuklarımıza, uzun zamandır süre gelen bir zamanla uzman kadromuzla hizmet vermekteyiz.

Şanlıurfa Rehabilitasyon merkezimiz şehrin merkezinde, tanınırlığı, eğitim kalitesi, ev sıcaklığında ama bir o kadar da profesyonel çalışmasıyla, özel eğitimin Urfa’da ki mihenk taşıdır.

Öğrencilerimiz, dilerlerse aileleriyle beraber evlerinden özel servis araçlarımızla alınır, yine evlerine teslim edilirler. Tüm araçlarımız, güvenlik ve konforu ön planda tutarak, öğrencilerimize rahat bir ulaşım sağlamaktadır.

Urfa Rehabilitasyon merkezi kadrosunu güvenilir ve uzun süreli çalışacak profesyonel ekibiyle donatan kurumumuz, başarıyı temel alan, sıcak ve huzurlu bir ortam yaratmaktadır. Her bir çalışanın öğrencilerimize yaklaşımı şu soruya evet cevabı verebilecek bir ortam yaratma idealindedir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.