O

Yarbay
31 Mayıs 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
281 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
7 yıl
BMW F30 KALİPER BOYAMA VE BALATA DEĞİŞİMİ
Evet, uzun zamandır canımı sıkan ama vakit bulamadığım için yapamadığım boyama işini sonunda yaptım, balatalarda ses yaptığı için frenlerken hazır onlarında yenisi varken, serviste öpülmemek için onlarıda değiştirdim. Elimden geldiğince fotograflamaya çalıştım. Bence sonunda güzel bir çalışma oldu.
Öncelikle kaldırmadan bijonları hafiften gevşetiyoruz, yoksa kaldırınca gevşetmesi zor oluyor. Aracı ben transpalet ile kaldırdım, en kolay yöntem şuanda bana göre.
< Resime gitmek için tıklayın >
Daha sonra bu manzarayla karşılaşıyoruz.
< Resime gitmek için tıklayın >
Araç daha yeni sayılır, 1 yıl olucak ama nedense paslandı, demir tozu temizleyi, çok kullandım ondan kaynaklıda olabilir, sık sık yıkıyorum, jantları. Dragonsla. Neyse olmuş bir kere düzeltelim elimizden geldiğince.
Kaliperin daha yakından hali bu şekilde idi.
< Resime gitmek için tıklayın >
Hazır bu kısma gelmişken, balata değişimi için yapıcak arkadaşlarada yol gösterelim, Balatayı değişmek için öncelikle kaliperin önündeki yayı çıkarmak getekiyor, arkadan destekleyip öne doğru bastırdığınızda yay çıkıyor ön taraftaki. Yayımız bu.< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Yayı çıkarıp takmak kolay, fazla zorlamıyor. Daha sonra balatayı sökmeden önce kaliperin balatayı bırakması için kendimize doğru kaliperi çekiyoruz, bunun için arka tarafından tutup kendimize çektiğimizde geliyor sorunsuz bir şekilde,
< Resime gitmek için tıklayın >
Daha sonra kaliperin arka tarafından bulunan kauçukların içerisindeki civataları sökmemiz gerekiyoe balataları sökmek için.
8mm Alyan takımı ile sökülüyor bunlarda. Bunlar bir üste birde altta iki adet bulunuyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
Bunlarıda söktükten sonra kaliperimizi dışarı alabiliyoruz.
Daha sonra kaliperi arkada bir yere koyuyoruz boyamak için sırasını beklesin.
Direk aslında maskeleme yapıp balata takılıykende boyanabilir. Boyamadan önce diskin göbek kısmına ince zımpara ve skoç zımara atıp iyice temizledim. Kaliper kısmınıda tel fırça ile fırçalayıp daha sonrasında onada skoç zımpara geçtim sonrasında balata spreyi ile iyice temizledim. Arkasınada ipa sıktım ve iyice temizlemiş oldum.
Geçtim boyama işine, tabi detaycı adam olunca işi fantaziye vurup diskin üstünüde boyadım
< Resime gitmek için tıklayın >
Kullandığım boya, aslında boya değil aluminyum kaplama olarak geçiyor
< Resime gitmek için tıklayın >
Tabi bu spreyin kuruması bekledikten sonra
Isıya dayanıklı gümüş sprey boyada geçtim daha uzun ömürlü olucağını düşünüyorum bu şekilde.
Bu kaliperin bağlantı alt parçası bu arada balatayıda bıraya takıyoruz. Ön taraftakini.
< Resime gitmek için tıklayın >
Burda boyanmış ve boyanmamış hali arasındaki fark.
< Resime gitmek için tıklayın >
Boyanmış hali bu şekilde.
< Resime gitmek için tıklayın >
Daha sonrasında kaliperide boyayıp yerinde bakalım dedim. Üstüne gri boya attığım için tekrardan disk boya içinde kaldı biraz. Ama tiner ile silince çıkıyor sorun olmuyor. Tabi bu arada diskin arkasındaki koruma sacıda iyi halde olmayınca onuda boyadım.
< Resime gitmek için tıklayın >
Sildikten sonraki halide bu. Silerken uğraştırmıyor o yüzden maskelemeden daha az çaba sarf ediyorsunuz önce maskelem ile uğratım ama sökerken boyaya değip bozduğu için bu şekilde yapmayı daha kolay buldum.
< Resime gitmek için tıklayın >
Balatamız, orjinal balatadan memnun olmadığım ve sürekli ses yaptığı için Ate seramik balataya geçtim, bakalım nasıl olucak, daha az toz yaptığı söyleniyor, bu arada balataları takmadan üstünden skoç zımpara ile geçtim. Alışması biraz daha hızlı olsun diye.
< Resime gitmek için tıklayın >
Daha sonra kaliperin önce ön tarafına balatayı takıyoruz
< Resime gitmek için tıklayın >
Daha sonrasında bu üstünde bağlamak için yapılan parça bulunan balatayı kaliperin içerisine geçiriyoruz.
< Resime gitmek için tıklayın >
Bütün işlemleri sırasıyla geriye doğru yapıyoruz ve balatamızı yerine takıyoruz. Bazı resimler sağ bazı resimler sol tarftandır. Sürücü tarafındaki balatada ayrıca balata sensörü bulunmakta değiştiriken onuda değiştirmeniz gerekebilir eğerki diske sürtmeye başladıysa.
< Resime gitmek için tıklayın >
Buda aracın kaldırılmış hali biraz dağınık çalıştım.
< Resime gitmek için tıklayın >
Böyle bir kablomuz, sensör için bu.
Evet işimiz bitti şimdi final fotograflarına geçelim, aracı yıkamadım şuan kirli jantlarda aynı şekilde, kurusun diye bekliyordum. Bir kaç gün yıkama yapmam.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
O
8 yıl
Mercedes E180 Uzun Yol Yakıt Tüketimi ve İzlenimlerim
Geçen hafta iş sebebiyle uzun yola çıkmam gerekti, 3 günlük süreyle Mercedes E180 kiraladım, konforlu ve güvenli bir araç olsun istedim, Araçla Kocaeli'den Zonguldak ordan Çorum ordan Konya ordanda geriye Kocaeli'ye geri döndüm bu süre zarında 1920 km yol katetmiş oldum. Aracın yakıt tüketimi bu süre içinde ortalama 8,7lt/100 km olarak yol bilgisayarı gösteriyordu, aracı genellikle sakin bir şekilde kullandım, arac aldığımda ikibin kilometrelerdeydi daha 2 aylık bir araçtı, ama açık renk deri döşemeler şimdiden renkleri değişmişti.
Aracın Motor ve şanzıman uyumu iyi sayılır ama ilk 3 viteste geçişleri hissetiriyor bir BMW deki ZF kalitesinde değil, 3. vitesten sonrasını hisettirmiyor, Kick-down hızı filan güzel 6 vea 7. vitesten 3 vitese hızlı bir şekilde düşürüyor, hızlanması biraz nazlı gibi aracın ağır olduğunu hissetiriyor ama normal kullandımda çokta taşımıyor hissi yok araç, tabi şehir içi yakıt tüketiminin fazla olacağını düşünüyorum.
Araç beklediğim yalıtım yoktu, bu beni hayal kırıklığına uğrattı yol ve lastik sesini alıyordu hatta 70-80 den sonra nerden geldiğini bilmediğim bir rüzgar sesi almaya başlıyordu, kaymak asfallata bile yol sesi duyuluyor araçta tabi bu lastiklerden mi kaynaklı yalıtımdan mı bilmiyorum ama lastikler Michelin'di onu biliyorum 17'' olması lazım jantların çok dikkat etmedim ölçüsüne, süspansiyonun darbe emişi iyi sayılır ama çokta konfor odaklı gibi gelmedi bana yoldakileri hissetiriyordu çoğu zaman, yol tutuşu hakkında çok limitlerine bakmadım ama direksiyon hissiyatı çok yapay geldi pek birşey hissetirmiyordu belkide aracın ağırlığıyla ilgilidir, düşük hızlarda baya yumuşak bir hal alıyordu, Frenleri filan gayet güzel pedal hissi gayet iyiydi, istediğiniz şekilde duruyordu, ancak bir kaç defa araçta kışlık lastik bulunmaması sebebiyle hafif frende araç arkadan kayma eğilimine girdi.
İç aydınlatma ve ambiyas ışıkları gayet güzel kapı kollarında filan üç renk seçilen şekilde yapılmış güzel bir görüntüsü vardı, araçta ayrıca cam tavan ve sunroof güzel bir görüntü sağlamış, arka taraf cam tavan ön taraf açılabilir sunroof şeklinde.
Farları kısa farlar led ama mercek yok, uzun farlar bu sınıfta olmaması gereken şekilde halojen aydınlatma, kısa farların görüntüsü iyi sayılabilir ama kısa meseafeaydınlatma uzunlar zaten çokta iyi değil bu sınıfa göre ama iyiydi halojen olmasına rağmen,
Bagajla ilgili çok işim olmadı ama bagajın lastiğin olduğu kısımda herhangi bir kaplama yoktu o dikkatimi çekti bu sınıfta olmaması.
Araçta çarpışma uyarı sistemi vardı ama ne zaman çalışacağı belli değil, park asistanı filanda vardı gerçi kullanmadım, park sensörlerinin kullanımı biraz garip geldi arka park sensörlerinin uyarısı arka tavana koyulmuş ayna yardımıyla görünüyor ama ne kadar mesafe olduğunu ışıkların yanması gösteriyor, ön sensörlerin bazen durduk yere çalıştığını gördüm, hatta bir ara aracın önü buz tuttuğunda sensörler iptal oldu uyarı verip, sensörler aracın ekranına taşınmamış nedense.
3 gün sonunda aracı teslim ettiğimde bu aracın fiyatı bana gerektiğinden fazla geldi, o fiyatı hak etmediğini düşünüyorum.


Resimleri,
http://i.hizliresim.com/MgbBAQ.jpg
http://i.hizliresim.com/m7aN91.jpg
http://i.hizliresim.com/P6Aab9.jpg
http://i.hizliresim.com/aMaN7z.jpg
http://i.hizliresim.com/JkMzvY.jpg
http://i.hizliresim.com/O95zmD.jpg
http://i.hizliresim.com/q8aQ2B.jpg
http://i.hizliresim.com/gVDvkb.jpg
O
9 yıl
\u0027\u0027Michelin Cross Climate \u0027\u0027 Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği
Michelinin yeni çıkardığı bir lastik kış ve yaz koşullarına tam uyum sağlamakta. Islak zeminde A etikete sahip bir lastik tam istanbul koşullarına uygun olmuş. Linki:http://michelincrossclimate.com/
O
9 yıl
Koenigsegg One:1 vs 2015 Volvo FH Yarışırsa
O
10 yıl
Polisaj Makinası Arayanlara
Arkadaşlar uzun zamandır alsammı diye düşünürken (Reklam olsun diye yazmıyorum bu arada sadece yardımcı olmak içi yazıyorum.) N11. com da einhell bt-po 1100 e polisaj ve zımpara makinesi nin 158 lira ya düştüğünü gösteriyordu bende bir bakayım dedim yeni üye oldum bana 11 TL indirim çeki verdi ayrıca bu ürünü aldığım içinde 30 TL indirim yaptı 9 taksitle aldım amacım amatör bir şekilde bu işle uğraşmak normalde el ile yapıyorum ama bir Sprinter Minibüsü yapmam lazım bu nedenle bunu aldım. Fiyatı tüm indirimlerle ücretsiz kargo da var içinde 117 TL ye geldi. Arayıp ta pahalı gelenler için düşünülebilir. Site ile bir alakam yok sadece arayanlar için bir alternatif sunmaya çalıştım.
O
10 yıl
Yeni Peugeot 508 Showromda
Bugün aracımı bakım için götürdüm o arada yeni 508 geldiğini gördüm bi kaç resmini çektim. Aracın içi değişmemiş dışıda değişmemişti Ön ve arka far grubunu değiştirmişler ön far 308'deki gibi Full led far olmuş. Lansmanı Ayın 20.sinde yapılacağından fiyatla ilgili bir bilgi yoktu.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
O
10 yıl
Bir köpek kendini Volkswagen zannederse
Reklam biraz saçma ama güzel yapılmış. Videoyu izlemek için tıklayınız
O
10 yıl
Bayram Yolculuğundan Önce Aracınıza Ne Yaptınız?
Bayramdan önce aracınıza ne yaptınız temizlik gibi mesela. Ben aracı kriko ile kaldırıp rot ve rot başlarını kontrol ettim ve gevşemeye karşı sıktım. Motorunu ve dış temizliği yaptım. Lastik havalarını kontrol ettim. Siz neler yaptınız.

Bu da motorun son hali.
< Resime gitmek için tıklayın >
O
10 yıl
Bir insan iki otomobili nasıl kullanır?
Adam biri ile yetinmemiş ikisinide kullanıyo
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.