P

Çavuş
21 Mayıs 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
42 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
10 yıl
Hafif Ticari Önerileriniz - Fiat Doblo - Renault Kango
Arkadaşlar Merhaba ,

Son 1-2 aydır , şirket için sıfır olarak hafif ticari araç düşünüyorum , eş dosttan duyma az çok fikir sahibiyim fakat bu tarz araçların kullanıcılarının yorumlarını rica ediyorum.

Gündelik olarakta kullanılıcak gerektiği yerde ufak tefek malzeme taşıyabilicek olması şirket için cazip kılıyor. Fiyat karşılaştırmalarını az çok internetten bakarak yaptım , yakın tarihlerde fiyat teklifi alan arkadaşlarda bilgilendirirse memnun olurum.

Marka olarak takıntım yok , fakat en uygunu Fiat Doblo olarak gözüküyor , sonrasında Renault Kangoo bu iki araç ile ilgili yorum yapabilirmisiniz ?

Fiat servisleri , parça bakım masrafları olarak pahalı olduğunu biliyorum , Renault da durum nasıldır ? Arada ki fiyat farkı Renault için uzun vadede değermi bakım parça masraflarını düşünürsek ? İkisi arasında yaklaşık olarak fiyat farkı 4.000 TL civarı.

Fiat 1.3 motor u biliyorum Opel Astra kullanıcısı olduğumdan ötürü , 1.6 motor seçeneği nasıldır ? Fiat tercih edersem 1.6 almayı düşünüyorum çünkü.



Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
P
11 yıl
Araca sürtüp kaçmışlar..
Arkadaşlar merhaba ,

Perşembe günü , babama hediye olarak aldığım 0 km Opel Astra aracımı evimin önüne koydum cuma günü akşamı ta ki bugune kadar.. Cumartesi akşamı arkadaşın teki sürtüp kaçmış , etraftanda kimse dur mur dememiş sadece plakası alınmış kaçan aracın.. Sol arka kapı da ufak bir göçme var , çizik filan olsa hallettiririm birşekilde derdim de..

34 UN 4190 Renault bir araç olduğunu biliyorum sadece , şahitte var , izlemem gereken prosedür nedir ? Polis gelir diyorlar fakat pek işe yaramadığını , boşa zaman kaybı olduğunu söyleyen çok yorum okudum , kimin nesi olduğunu nasıl öğrenebilirim ? Hayır , dürüstçe inip bir telefon numarası bıraksa , suç bendendir dese sinir stress olmucam , fakat ne bir telefon numarası ne de başka birşey var , vurup kaçmış resmen , anlayamıyorum bu insan kılıklıları..

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
P
11 yıl
Opel Astra 1.4 140Hp Tüketim Hakkında
Herkese Merhabalar ,

Opel Astra J 1.4 140Hp Sport Active Select paketini satın almayı düşünüyorum , tüketimi hakkında çeşitli başlıkları okudum fakat kararsız kaldım açıkçası. Kataloglarda ki tüketimin hemen hemen herkes çok üzerinde yaktığını okuyorum.
Aracı babama almayı düşündüğüm için , ki kendisi de hızlı kullanmayı sever , benzin masrafını daha almadan düşünmeye başladım açıkcası.

Astra J 1.3 95Hp Sport paket aracım var , kendi ortalamam 5.5-6 lt arasında giderken , bizim peder 7-8 lt arasında gidip gelir genelde , biraz hor kullanır aracı , zorlamayı sever.Araç yabancı olmadığından ve açıkcası kendi sınıfında ki hb araçlara göre fiyat olarak uygun olduğundan düşünüyorum açıkcası.

Fiyat olarak sorduğumda bütün bayiler aynı fiyatı veriyorlar , kısa süre öncesi araç alanlar fiyat ile ilgili yorum yapabilirlerse memnun olurum , Istanbul da ikamet etmekteyim.

1.4 140 Hp Active Select Sport + Stil Paket ( Sunroof + Bluetooth ) : 52.500 TL

Dayanamayıp dizel içinde fiyat sordum ;

1.3 95 Hp Sport + Still Paket ( Sunroof + Bluetooth ) : 54.800 TL

Dizelden yana gönlüm çok fazla değil , 2014 sonunda 1.6 dizel motor seçeneği geleceğinden.

Son olarak da biraz konu dışına çıkıcam ama ;

2012 Insignia 1.4 140 Hp Manuel Elegance paketi için de 58.800 TL fiyat aldım ( Sunroof ve Bluetooth araçta mevcut ) , yakıt itibari ile ne gibi bir fark olur , Astra dan farklı olarak.

Herkese şimdiden yorumları için teşekkür ederim.
P
12 yıl
Antifriz ve Yağ hakkında
Arkadaşlar merhaba ,

2.5 ay önce 0 km Astra satın almıştım. Sorum şu ; Aracı ilk aldığım zaman yağ seviyesi %74 seviyesindeydi ( panelde yazan rakam ) , şuan 4900 km de ve %56 seviyesine inmiş durumda , normal bir durum olduğunu düşünüyorum fakat gene de fikir almak istedim.

Ikinci olarakta , araçta çok olmasa da olsa antifriz ( kırmızı - turuncu renk )de eksilme olduğunu gördüm , sizce bu normalmidir ? Üstüne su ilave etmeyi düşündüm , fikir alabilirmiyim ?

Yanıtlarınız için teşekkür ederim şimdiden.
P
12 yıl
Çekme belgeli aracı tekrardan trafiğe cıkartma hakkında
Merhabalar ,

3 gün önce , hasarlı olarak perte cıkmış audi a3 aldım , fiyatının uygun olması , 2012 model ve sadece 4400 km olmasından dolayı yaptırıp kendim için bineceğim kısmetse.

Forumda çeşitli başlıklar altında az çok bilgi toplamaya çalıştım , fakat yorumlarda sene farkı ve çelişkiye düştüğüm için , bilen ve ilgilenen arkadaşlardan yorumlarını istiyorum.

Aracı yarın arabamı yaptıracağım servise çekici yardımı ile götürteceğim , sorum bundan sonrası ile ilgili ;

Öncelikle araç yapıldıktan sonra , muayene istasyonundan rapor alması gerektiğini okumuştum , fakat bazı yazılarda da , serviste rapor verilerekte halledilebiliyormuş tarzında yorumlar gördüm , hangisi doğrudur ? Arabayı illa ki götürmek mi lazım , yoksa serviste yapıldıktan sonra gösterilebilirmi , serviste bakılıp rapor verilebilirmi ?

Aracın plakası istanbul plaka olmadığından dolayı değişecek fakat plaka değiştirmeyi en son aşama olarak mı yapıyoruz ? Muayene ye gitmek gerekli ise gitmeden önce eski plakayı mı kullanıyoruz yoksa geçici plaka mı almamız gerekiyor ?

Bu aşamalardan sonrası hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa , yorumlarını rica ediyorum.

Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.