H

Yarbay
07 Ekim 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
98 üye
Görüntülenme (?)
584 (Bu ay: 7)
Gönderiler Hakkında
H
4 yıl
İnternette Kalite Hareketi Discord - Türk Discord Sunucusu
Sizlerin yakından tanıdığı İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır! kampanyamızın sahibi İnternette Kalite Hareketi'nin Discord sunucusuna davetlisiniz!


Katılmak için: https://discord.gg/Ks8eezM



An itibarıyla tam 1917 üyemiz bulunuyor. Birçok alan hakkında kaliteli sohbetlerin gerçekleştirildiği, internet hakkında tartışmaların yapıldığı, eğlencenin de eksik olmadığı aktif bir Discord sunucusu arıyorsanız sizi aramızda görmek isteriz.

H
4 yıl
Twitter Deneme
H
4 yıl
Donanımhaber E-Ticaret Mağduriyeti Hakkındaki Anketimizi Niye Sildi?
Bu forumda ve Türkiye genelinde İnternette Kotaya Hayır kampanyasıyla ün salmış olan İnternette Kalite Hareketi olarak sık sık internet ve tüketici hakları konulu paylaşımlarda bulunuyoruz. İki gün önce de bir anket konusu açtık ve insanlar beğenerek katılım sağlıyorlardı ama az önce birden silindiği mesajı geldi. Hiçbir gerekçesi de yok. Sadece ''kural dışı konu'' diye sığ bir gerekçe sunuluyor.

Kimseye zararı olmayan bir anket konusunu Donanımhaber neden siler? Hangi kurala aykırı, ne zararı vardı?

< Resime gitmek için tıklayın >https://i.postimg.cc/1XB4df5J/anket.png

< Resime gitmek için tıklayın >
H
4 yıl
.
...
H
4 yıl
\u0027\u0027Efsane Cuma\u0027\u0027 ve Kargolar Hakkında Anketimize Katılın!
Lütfen konuyu öne çıkararak katılımın artmasını sağlayalım.




Önce ABD’de başlayıp sonra ülkemize kadar yayılan Black Friday geleneği bu yıl 29 Kasım’da gerçekleştirildi. Ülkemizde daha öne çekilerek neredeyse tüm aya yayılan indirim(?) günleri beraberinde birçok tartışmayı ve sorunu da getirmiş oldu.

Yaklaşık 20 günlük bu dönemde birçok tüketici tarafından sözde indirimli diye sunulan ürünlerin aslında önce piyasa fiyatının üstüne çıkarılıp sonra ‘indirim’ denilerek tekrar normal piyasa fiyatından satılan ürünler olduğunu gösteren paylaşımlar yapıldı. Bunun yanı sıra gerçekten indirim bulmuş olanlar da bu kez bir türlü gelemeyen kargolar yüzünden aldığına bin pişman edildi.

Hala ürünlerinin kargoya verilmesini veya kargoya verilen siparişlerinin gelmesini bekleyenlerin olduğu bugünlerde siz tüketicilerin bu ‘efsane indirim döneminde’ yaşadığı tecrübeleri öğrenmek ve sesimizi duyurabilmek için bir anket düzenliyoruz. Bu ankete her duyarlı tüketicinin katılım göstermesini bekliyoruz.

Lütfen bu önemli anketimize katılarak görüşlerinizi bizimle paylaşın. Ankete katılım ne kadar çok olursa etkisi o kadar artacağı için çevrenizde bu ‘efsane indirim döneminden’ nasibini almış kimseler varsa onların da anketimize katılmasını sağlayabilirsiniz.


Anket adresimiz:
https://accounts.google.com/ServiceLogin?service=wise&passive=1209600&continue=https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSen714_LGCVrUfHudS1ueJjGWL8LrQqxYlJvfqoXQxDp2q2EQ/viewform?usp%3Dsf_link&followup=https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSen714_LGCVrUfHudS1ueJjGWL8LrQqxYlJvfqoXQxDp2q2EQ/viewform?usp%3Dsf_link&ltmpl=forms

https://internettekalite.com/efsane-cuma-ve-kargolar-hakkinda-anket/
H
5 yıl
Ankara ile Devam Ediyoruz! Belediyelere Fiber Altyapı Çağrısı #FiberAltyapıİstiyoruz
Daha çok kişiye ulaşması için konuyu lütfen öne çıkaralım.





< Resime gitmek için tıklayın >

Bildiğiniz üzere belediyeler, internet altyapısı konusunda son derece kritik bir role sahip. Kazı izinlerinden çeşitli ruhsatlandırmalara ve kiralamalara kadar iletişim konusunda birçok açıdan söz sahibiler ve etkinler. Bu nedenle yapacağımız çağrı, başkentimizin internet konusunda örnek teşkil edecek bir noktaya gelebilmesi için son derece önemli.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile başladığımız belediyelere fiber altyapı çağrısı etkinliklerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ile devam ediyoruz.

Gönderilecek metin ve adresler:

https://internettekalite.com/belediyelere-fiber-altyapi-cagrisi-etkinligi-ankara-ile-devam-ediyoruz/


Telegram grubumuz:

https://t.me/internettekalite



Sosyal medya adreslerimizden de desteğinizi bekliyoruz:


https://www.facebook.com/internettekalite/posts/2228680453920745


https://twitter.com/kalitehareketi/status/1173675213902548993
H
5 yıl
İlk Mesaja Bakın! İBB Etkinliği Başladı - Vodafone\u0027dan İtiraf Niteliğinde Tarifeler
Fiber altyapı dönüşümünün hızlanması için yetkili kurumlara baskı kurma etkinliklerimizin ilk adımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile başlıyor. Aşağıdaki adresten konuyu öne çıkarıp mesajınızı gönderin!

< Resime gitmek için tıklayın >

Yeni konumuz:

https://forum.donanimhaber.com/istanbul-ile-basliyoruz-belediyelere-fiber-altyapi-cagrisi-etkinligi-internette-kalite-hareketi--139983144#139983144





Daha çok kişiye ulaşması için konuyu lütfen öne çıkartalım.




İnternet servis sağlayıcıların hâlâ söylemeye devam ettikleri ve bazı teknoloji editörlerinin de “inandığı” malum “Yüksek hız veririz ama altyapı kaldırmaz!” masalını hepimiz biliriz. İşte karşınızda bu masalı yeniden bizzat İSS eliyle yerle bir eden bir başka hareket daha!


< Resime gitmek için tıklayın >


Vodafone yeni tarifeleriyle ilk 6 ay 60 TL’ye 500 Mbps sınırsız internet veriyor. Bu tarifelere abone olan bir kullanıcının “fiber” altyapısının bu hızı sadece 6 ay için kaldırabileceğine, daha sonra ise “kaldırmamaya devam edeceğine” bizim inanmamızı bekliyor. Günümüz için olmazsa olmaz bu hızları makul fiyatlara vermeyip bizleri 8, 16, 24, 50 Mbps gibi çağ dışı hızlara mahkum eden İSS’ler, bu hızları yeri gelince çok rahat verebiliyor ve her nedense zarar etmiyorlar.

Bu tarifeler tekrar gösteriyor ki fiber altyapının olduğu yerler için utanılmadan sürekli dile getirilen “Altyapı kaldırmıyor, bu hızlar hayal!” bahanesini tekrar kendi elleriyle çürütmüş bulunuyorlar. Yıllardır paylaşımlarımızda gösterdiğimiz gibi uygun fiyata bu ve benzeri hızların önündeki en büyük engelin tamamen duygusal (!) sebepler olduğunu tekrar görmüş oluyoruz. Yapılması gereken ortada: Fiber optik altyapı yurdun dört bir yanına yayılmalı, bu altyapıya erişemeyen kullanıcı kalmamalı, fiyatlar derhal makul seviyelere düşürülmeli!

Kaynak:https://internettekalite.com/vodafonedan-itiraf-niteliginde-tarifeler/


Sosyal medya hesaplarımızdan da destek olabilirsiniz:


https://twitter.com/kalitehareketi/status/1171485098807414784


https://www.facebook.com/internettekalite/photos/a.901577846631019/2218067271648730/


https://www.instagram.com/p/B2PiUn2nW49/


Telegram grubumuza da bekleriz:


https://t.me/internettekalite
H
5 yıl
\"Bir Defa Kaz\" Kuralı ABD Genelinde Yasalaştı
< Resime gitmek için tıklayın >

Fiber internet yatırımının en büyük gider kaleminin yatırım esnasında yapılan kazı masrafı olduğunu biliyor muydunuz? Kazı maliyetine bakıldığında diğer giderler görece düşük diyebiliriz. Üstelik bu kazı maliyeti granit gibi sert zeminlerde katlanarak artabiliyor.

Bu sorunun çözümü için Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yürürlüğe giren ”Dig Once” (Bir Defa Kaz) adlı yasa ile birlikte fiber internetin tüm eyaletlerde çok daha hızlı ve düşük maliyetle yaygınlaşması amaçlanıyor.

Ağ tarafsızlığının (Net Neutrality) aksine hem Demokratlar’ı hem de Cumhuriyetçiler’i bir araya getiren bu yasa Senato’dan geçen son haline göre bir zorunluluk değil, daha çok yerel yönetimleri yönlendirme mahiyeti taşıyor. Devletin yatırıma teşvik etmesi adına önemli teşkil ediyor. Yasaya göre eyalet yönetimlerinden, yol veya kaldırımları yenilerken ya da yenisini yaparken fiber yatırım ihtiyacını göz önüne alarak, daha sonra fiber kabloların geçebilmesi için plastik borular yerleştirmesi isteniyor. Bu plastik boruların içerisinden fiber kablolar tekrar bir kazı yapılma ihtiyacı duyulmadan geçirilebilecek. Böylece internet servis sağlayıcılar (İSS) bir bölgeye yatırım yapmak istediğinde her bir İSS’nin ayrı ayrı kazı gerçekleştirmesi sonucu artan fiber yatırım maliyetlerinin büyük oranda düşeceği öngörülüyor.


Kaynak:https://internettekalite.com/bir-defa-kaz-kurali-abd-genelinde-yasaya-donustu/
H
5 yıl
Fahiş Fiyat İstemiyoruz! CİMER Etkinliğimiz Başladı - İnternette Kalite Hareketi









#fahişfiyatistemiyoruz


Güncelleme:

Ekşi Sözlük ve Uludağ Sözlük'te açtığımız başlıklara da desteğinizi bekliyoruz:

https://eksisozluk.com/fahis-internet-fiyatlarina-dur-diyoruz--5883879?p=1

https://www.uludagsozluk.com/k/fahi%C5%9F-internet-fiyatlar%C4%B1na-dur-diyoruz/





Türk telekom ve Turkcell başta olmak üzere internet servis sağlayıcıların AKK ve kota konusunda çabalarımız sonucunda geri adım atmaları sonrası adeta intikam alırcasına fahiş fiyatları dayatmalarını asla kabul etmiyoruz!

AKK ve kota konusunda geri adım attıkları gibi bu kez de tepkimiz ile geri adım atacaklar, değerli desteğinizi bekliyoruz.

AKK'nin kalkma tarihi olan 31 Aralık'a günler kalmışken her bir internet kullanıcısının desteği büyük önem arz ediyor. Olabildiğince paylaşarak, şikayeti göndererek ve Twitter üzerinden #fahişfiyatistemiyoruz etiketi ile ilgili kurumların dikkatini çekmeliyiz ve hatta TT olmamız milyonları haberdar edecektir. bu durumda ilgili kurumlarca kayıtsız kalınamayacağı aşikar.

Aşağıdaki sayfadaki anlatımı takip ederek Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden yetkili kurum olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim kurumu'na (BTK) istek ve şikayetlerimizi iletiyoruz:


http://internettekalite.com/dosyalar/fahis_fiyat_istemiyoruz.html




#fahişfiyatistemiyoruz


https://www.change.org/p/internette-kotaya-kısıtlamaya-düşük-hıza-fahiş-fiyatlara-hayır

https://twitter.com/kalitehareketi

https://www.facebook.com/internettekalite

https://www.instagram.com/internettekalite/
H
6 yıl
Windows 10\u0027da Winload.exe Hatası
Merhaba, bilgisayar açılırken BIOS ekranından sonra Windows yüklenmeyip sadece siyah ekran gözüküyor. Hata kodu 0xc00000e9 olan bu bozuklupğu USB belleğe ISO dosyası yükleyip oradan başlatarak Windows'u onarmayı düşünüyorum. Bu yolla ya da başka bir şekilde çözümü mümkün müdür?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.