O

Yarbay
04 Mayıs 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
15 üye
Görüntülenme (?)
361 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
O
geçen yıl
Ülkede KaiOS telefon satan yok mu?
Herkese selamlar, uzunca bir süredir forumdan uzaktaydım. Yılbaşından sonra bir süreliğine ülkeye dönüyorum. Oradayken de Türk hattımı takıp kullanmak için KaiOS işletim sistemli bir telefon almayı düşünüyorum fakat satan pek bir yer bulamadım. İnternette ya da büyük şehirlerden alabileceğim modeller neler var? Yoksa hiç kalmadı mı artık? Teşekkürler
O
3 yıl
Bizim insanımız neden bu kadar şark kurnazı olmak zorunda?
Yahu gerçekten çok sıkılıyorum, yıllardır Avrupa'daydım korona morona derken dönmek zorunda kaldım şimdi her allahın günü bu coğrafyada yaşamaktan küfrediyorum. Zaten o kadar vergilerle ezilip üzerine yönetimde bir karşılık bulamamak ayrı bir konuyken bir de yıllarca güzel anlatılan anadolu insanımızın bu kadar şark kurnazı olmaya çalışması ayrı can sıkıcı.
Ben genelde bir şey lazım olunca ilk 2. el ürünlere bakan biriyim, uyguna bir şeyler bulunması lazım illa di mi? Fakat şu ülkeye döndüğümden beri aldıklarıma bakıyorum alayı sıfır, hatta çoğu yurtdışından sipariş. Tamamen saçmalık, bir malın 2. eli var, ülke içinde sıfırı var ama ne hikmetse en ucuzu yurtdışından sıfır almak. O kadar gümrük ve kargo öde hala çok daha ucuz arkadaş.
Bu ara yine laptop lazım oldu ve yurt içinde sıfırı 7500 lira olan modellere sarı sitede bakayım dedim, tabii ki de 2. elleri 8500 liralardan başlıyor. Yahu evde 2500 mbit download, 200 mbit upload ve 70gb mobil hatta ben 26 euro ödüyordum. Şu an izmir'in merkez ilçesinde oturduğum yerde fiberi geçtim, verdikleri vdsl bile sürekli kopuyor. Hızı mızı zaten geçtim artık 100'de 1'i hızla takılıyoruz. Gerçekten tiksindim artık. Ülkede yaşayanların çoğu bir yurtdışı görmemiş ondan mı katlanabiliyorlar, ben katlanamıyorum artık bu deli saçmalarına.

not: şu konuyu yazarken bile 2 kere daha internet koptu, allahın okyanusunda bir ton adası olan Tayland, Endonezya ya da hiç gelişme göstermemiş Gana, Uganda gibi ülkelerden bile çok çok daha rezil bir internet var ülkede. Basbaya geri kalmış değil geri bıraktırılmış bir ülke Türkiye..
O
3 yıl
Yurtdışından en uyguna Legion 5 veya benzeri laptop nereden alabilirim?
Şu modeller bir türlü çıkamadı. Geçenlerde Amazon İngiltere’de 9500 lira civarına rtx 2060’li model vardı. Onu kaçırdım, yine benzer bir şeyler bakıyorum. Bu ara sipariş etsem yasak sonu gibi elime ulaşır herhalde.

Başka önerilere de açığım ama Asus, Msi gibi “gaming” yazıp çocuk kandıran ya da Monster gibi Clevo’dan fason üretim alıp markasını bastıran tarzda bir şey bakmıyorum. Asus’un üst serileri olabilir.

Diyebilirsiniz hepsini zaten Quanta, Clevo, Foxconn falan üretip markasını basıyor ama kalite farkı var sonuçta.
O
3 yıl
Yurtdışında en uyguna Legion 5 nereden alınır?
Şu modeller bir türlü çıkamadı. Geçenlerde Amazon İngiltere’de 9500 lira civarına rtx 2060’li model vardı. Onu kaçırdım, yine benzer bir şeyler bakıyorum. Bu ara sipariş etsem yasak sonu gibi elime ulaşır herhalde.

Başka önerilere de açığım ama Asus, Msi gibi “gaming” yazıp çocuk kandıran ya da Monster gibi Clevo’dan fason üretim alıp markasını bastıran tarzda bir şey bakmıyorum.

Diyebilirsiniz hepsini zaten Quanta, Clevo, Foxconn falan üretip markasını basıyor ama kalite farkı var sonuçta.
O
3 yıl
2. El 3000-4000 Lira Bütçe ile En Düzgün Model Ne Olabilir?
Evde yıllardır iMac kullanıyordum şimdi M1 işlemcili cihaz alınca windows tamamen devreden çıktı. İş yerine windows bir şey alayım diyorum ama akşam eve götürür en sevdiğim birkaç windows oyunu da oynasam çok iyi olur. (Ayrıca okul için de bazı programlar sadece windows’ta var.) Bunlar;

Snowrunner ve Red Dead Redemption 2

Geforce Now’da snowrunner var fakat Rockstar oyunları olmayacak gibi.

O yüzden çok para kaçırmadan alabileceğim ne olabilir? 3000₺ civarına 770m ekran kartlı dev laptoplar buldum, 1050 olanlar ise en az 4500₺ civarı.

Son birkaç yıldır 2. el piyasası tamamen keriz avına döndü biliyorum, kelepir bir şey denk gelirse alıcam ama.
O
4 yıl
XEO Marka Batarya Nasıldır?
2012 MacBook Air için bakıyorum. Piyasada bulduğum en uygun pil buydu. Cihaz eski olduğu için çok masraf yapmak istemiyorum ama pil gibi nispeten önemli bir konuda da rezil bir şeye de para bağlamak istemiyorum.
Bu markayı kullanan var mı hiç? Dünya grup diye bir yer satıyor.
Ya da başka pil önerisi olan varsa yazabilir.
O
4 yıl
Bu ülkede 2. el ürün satan herkes şark kurnazı olmuş..
Girin forumdaki ilanlara, sahibinden’e, letgo’ya bombok 5 para etmeyecek ürünlere binlerce lira çeken sözde akıllı keriz avcılarıyla dolu.
2.el ürün çok kez aldım ama bu son 1-2 yıldır ne aldıysam bakıyorum hep sıfır almışım, neden? Çünkü etraf bu keriz silkelemeye çalışanlarla dolu.
2. nesil i5 işlemcili laptopa 2500₺ fiyat yazmış adam forumda, 9 yıllık ürün..
Yine forumda başkası asus X550 gibi gördüğüm en dandik işçiliği olan berbat bir laptopa 4000 kusur lira yazmış. Kaç yıllık ürün, gtx950m ve 4. Nesil işlemciyi tek fanla soğutmaya çalışan, rezil plastik kasaya, alabildiğine adi panele sahip bu şeye ne diye o parayı vereyim?
iPad bakayım diyorum iPad mini 4’e en az 1500-1800 liralar isteyenler dolmuş, aklı sıra şu anki son model iPad mini 5 ya, işte bilmeyenlere arasında pek fark yok diyip iteleme derdinde. iPad 7’ye bakıyorsun en az 2300 lira yazmışlar, ulan bunun sıfırı zaten 2250 lira diyorum adama hemen tersliyor.
iMac aldım geçen aylarda 2019 5K temel modeli sıfır 10500 liraya, ben bunu alırken forumdan pm atıp 2015 modeli 13000 liradan vereyim diyenler doluydu.
Ya bu kadar da aptal yerine koymaya çalışmayın insanları, en azından şu forumda yapmayın. 7 yıldır italya’daydim, malum hastalıktan ve eş durumundan geldim şimdi, diyeceğim o ki bizim insanımız zor eğitilir.
O
4 yıl
Son 3 Aydır 100mbit tarifede en fazla 62 mbit geliyor!
Maalesef oturduğumuz sokakta superonline altyapısı olmadığı için ve öncesinde turknet gibi sağlayıcılar da sorunumuzu çözemediği için türktelekom'a geçtik. İlk geçtiğimiz zaman 50 mbit vdsl altyapısı ile bağlantı kuruldu. Tabi ben bu arada onlarca kez Telekom ve Superonline'a dilekçe yazdım fiber çekilsin diye. Hatta 2 apartman yan yana ortak karar alıp dilekçeler gönderdik. En sonunda bağlantıdan 1 ay sonra alt yapınız 100 mbit destekliyor diye aradılar ben de tarifeyi 100'e çıkarttım. Fakat yaklaşık son 3 aydır modeme gelen hız 60-62 mbit'i geçmiyor ve gördüğüm kadarıyla SNR değerleri de baya rezil durumda. Türk Telekom'u her aradığımda sorun gözükmüyor gelen internette, yaşadığınız sorun kullandığınız modemdendir, eve gelen kablodandır vs. diyip yolluyorlar. İyi de ben bundan önce 100 mbit'i kabul ettiğimde eve 90-95, modeme de 100 mbit hız geldiğini görüyordum. Tamamen yaptıkları oyalamacadan ibaret. Ne yapabilirim? Evde vodafone'dan kalma modem de var (Huawei H300s), onu bağlayınca da hızlar aynı fakat bir hafta sonra ip alamıyor ve bu adi telekom modemini takmak zorunda kalıyoruz. (hatta Huawei modem ile imgur falan açılıyor.) Aldığım değerler aşağıdaki gibi;


< Resime gitmek için tıklayın >


Son 1 haftadır superonline fiber diye kağıt dağıtmışlar eve, eğer öyleyse cayma parasını suratlarına çarpıp superonline'a geçmeyi düşünüyorum. Hem upload düşük bunda, hem hala imgur falan kapalı (sadece telekom kaldı galiba) hem de fiyat avantajı falan yok. Ben bu işlerden aşırı sıkıldım.
O
4 yıl
VisionTek 512gb TB3 harici ssd 155$ (Kargo gümrük dahil)
Boş TB3 kutuları bile 140-150$ civarında dolaşırken çok iyi fiyat. Özellikle fusion drive’ı olan iMac sahipleri için fırsat ürünü.

https://www.amazon.com/VisionTek-Portable-512GB-Thunderbolt-SSD/dp/B07DHDVB1F/ref=mp_s_a_1_7?keywords=thunderbolt+3+nvme&qid=1575637963&sr=8-7
O
7 yıl
Alabileceğim en iyi 7-8 inch Windows tablet nedir?
Olabildiğince kullanışlı ve güçlü 7-8 inch ekrana sahip windows 10 tablet modeli nedir arkadaşlar? Bulabildiğim tek ürün GPD'nin yeni çıkardığı 7" Pocket modeli ve bir de Xiaomi Mi Pad 2'nin windows'lu olanı. GPD Pocket harcamayı düşündüğüm fiyatın üzerinde kalıyor, GPD Win var bir de o da çok ucuz değil yine. Xiaomi Mi Pad 2 fena değil fakat 2gb ram'li. 4gb ram'li bir model yok mu hiç gearbest'ten falan alabileceğim ya da bilindik markalardan?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.