D

Teğmen
18 Ekim 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
42 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
2 yıl
HP Omen 17-CK0004NT RAM yükseltme tavsiyesi
HP Omen 17-CK0004NT model notebook sahibiyim. Harici wqhd 2.5k(3440 X 1440) monitör ile kullanıyorum. Bildiğiniz üzere notebookta RTX 3070 var. 2.5k görüntüde performansı daha arttırmak adına RAM'leri yükseltmek istiyorum. Üzerinde 2x8 16 GB 3200MHz Samsung marka RAM modülleri var. Resim ekledim. 2x16 32 GB'ta yükseltme yapacağım. Birkaç tane buldum fakat öğrenmem gereken bir şey var. Notebook BIOS'ta XMP profili veya herhangi bir RAM OC bölümü yok bulamadım. Sanırım elle ayar yapılmıyor ya da desteklemiyor bilen yazarsa sevinirim. Buna göre XMP profili ile kendi otomatik hız aşırtan bir RAM kiti takarsam 3200MHz alır mıyım? Ya da direk jadec mi almam lazım? Baktığım RAM'lerin linkini ekliyorum. Tavsiye verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

1. bunu fiyatı uygun olduğu için ekledim. Marka daha önce duymadım ama F/P ise alınır mı?

https://www.amazon.com.tr/dp/B098TYN671?_encoding=UTF8&psc=1&ref_=cm_sw_r_cp_ud_dp_R4RW01E8PDP3SJCVCQBC


2. şu an kampanyalı olduğundan ekledim jadec mi XMP mi bilmiyorum.

https://www.amazon.com.tr/dp/B08GSTF5NJ?_encoding=UTF8&psc=1&ref_=cm_sw_r_cp_ud_dp_H529YN8J0ZFNC47X751H

3. CL16 diyor ama 1.35v ve XMP profili ve OC ile 3200 veriyormuş. CL değeri en iyi bu ama alırsam benim notebookta çalışır mı? Alınır mı?

https://www.amazon.com.tr/dp/B083W5ZRJ1?_encoding=UTF8&psc=1&ref_=cm_sw_r_cp_ud_dp_0GR5V3ZE4THNCX5HPP1N

cpuz resimler


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
D
7 yıl
HP Omen 15-ce008nt (mid 2017) Vatandan alınmış Acil Yardım
Öncelikle ürünü 21.08.2017 de internetten sipariş ettim yanında Snopy Rampage SN-RW6 model kulaklık ile beraber.
Fakat aynı anda sipariş etmeme rağmen 23.08.2017 akşam 18.30 - 19.30 civarında sadece notebook elime ulaştı.
Siparişimi kontrol ettiğimde siparişimin ikiye bölündüğünü ve kulaklığın daha hazırlanma aşamasında olduğunu gördüm.
Şuan daha hala bu yazıyı yazarken aynı şekilde sipariş hazırlanıyor gözüküyor. 4 gün oldu 5. gün olacak bunu hadi dert etmiyorum.
Esas sorun notebookta. Notebook teslim aldığımda öncelikle dış kutuyu açtım kontrol için. İçinden direk orjinal kutu çıktı hp'nin.
Ne bir havalı poşet ile sarılmıştı nede koruma için bir şey vardı. Çin'den aldığınız en ufak şeyler bile havalı poşete sarılı 2 kat olarak geliyor.
Bu özensizlik beni tedirgin etti. Kargocuya sordum sıkıntı yok dedi. Hemen orjinal pakatini kontrol ettim dışında deforme var mı diye.
Orjinal kutuda bir şey yoktu. Kargocuya makbuz verecek misin dedim teslim ettiğine dair yok dedi. Makbuz sadece ücretli kargolarda oluyor dedi.
Peki dedim. Neyse pakedi açtım notebooku kurdum. Windows programlar driverlar vs. o akşam öyle bitti.
24 dünde yani şuan ki saat itibari ile dün olmuş oluyor keyifle oturup internetten takip ettiğim diziyi izlemek için notebooku açtım.
Dizi sitesine girip dizimi açtım ki adeta şok yaşadım. Notebookun sol hoparlöründen gelen ses şırıltılıydı.
Hemen başka videolar denedim değişik sitelerden vs. ama değişen bir şey olmadı. Sol hoparlörden gelen ses bariz bir şekilde şırıltılıydı.
Arıza vardı. Windows ses denetiminden sol hoparlörü kapatıp sağı dinledim tamamen net bir ses veriyordu aynı şeyi sol hoparlöre yaptığımda şırıltılı geliyordu.
Arızanın yazılımsal olma ihtimali de sağ ve solun bariz farklı ses vermesi sebebiyle yoktu lakin yinede driverları tekrardan hp nin kendi uygulaması ile yükledim değişen bir şey olmadı.
Windows ses sorun gidericisi ile denedim değişmedi. Şuan net bir şekilde eminim sol hoparlör arızalı. Gönderdikleri sıfır bir ürün arızalı çıktı.
Ayriyetten ekran içinde test yapmamıştım. Ona da bakınca sorunlu çıktı. Ekranın sol alt kısmında belirgin bir şekilde çok yüksek seviyede ve sağ alt ,sol üst kısımlarında daha az bir şekilde ışık sızması var. Görüntüyü etkileyecek düzeyde renklerin önüne geçiyor özellikle sol alt köşe.
Velhasıl ben notebookun değişimini talep edicem. Bana ayıplı arızalı ürün gönderdiler. Ayrıca ürünü teslim alalı 2 gün oldu.
Vatanın sitesinde hiçbir mazeret belirtmeksizin 14 gün içinde değişim hakkından bahsetmiş. Yardımcı olursanız sevinirim nasıl bir yol izlemem gerekli?

Bu arada yukarıda belirttiğim kusurları dışında almayı düşünenler ürün sağlam gelirse gayet iyi ve çok gösterişli bir notebook. Çok ince ve zarif.
Artı bu güzel tasarımda iyi bir grafik kartı ile geliyor. Boşta anakart 50-55 cpu 50-55 gpu 40-45 derece arasında. Fan sesinin yükseldiğini duymadım.
Bu arada fanlar otomatik kullanıcı kontrol edemiyor malesef. Yük altına girince kendi turboluyomuş. Bu sebeplerden dolayı para iadesi istemiyorum değişim istiyorum. şansım nedir ne yapılmalı bilen varsa şimdiden teşkkürler..
D
7 yıl
Hp omen 15 mid 2017 mi Dell 7567 mi tercih edersiniz
Bugün ikisinden birini alacam fakat hala kararsızım internet ten sipariş vs. alamıcam maalesef direk vatandan almam gerekli bu yüzden değerlendirirken fiyat vs kıyaslama istemiyorum vatandan alacağım için ikisi yaklaşık aynı fiyat sadece performans, marka, destek ve ergonomik görünüş yönünden siz olsanız hangisini tercih ederdiniz

Ben şuan hp sen yanayım daha yeni kasa olduğu için ama aklımda soru işaretleri var yeni olduğu için pek artısı eksisi bilinmiyor dell içinse tasarımı hp den kötü geldi ve kasa çıkalı 3 ,4 ay oluyor ama alanlar şimdilik memnun gibi bi kaç kişide Windows ve driver uyuşmazlığı var diye söylediler bilemedim fikirlerinizi bekliyorum

http://www.vatanbilgisayar.com/omen-by-hp-15-ce008nt-core-i7-7700hq-2-8ghz-16gb-1tb-128ssd-15-6-gtx1050-4gb-w10.html#genel-bakis

http://www.vatanbilgisayar.com/dell-inspiron-15-core-i7-7700hq-2-8ghz-16gb-1tb-256-ssd-gtx1050ti-4gb-15-6-w10-29064.html
D
12 yıl
ÖNEMLİ =\u003e ?
Arkadaşlar ben şuan bir lisans programında 2. sınıf öğrencisiyim.Bu sene yapılan ygs ve lys lere girip belli bir puan aldım.Eğer tercih yaparsam okumakta olduğum program iptal olur mu? şunun için soruyorum ilk sene isteğim bir yer vardı onu yazdım gelmedi ama başka bir programa yerleştim.Bu sene bir daha girdim yine orayı yazmak için ama şimdi orayı yazıp da yine gelmezse açıkta kalır mıyım??

birde küçük bir soru daha: yerleşirsem ama kayıt yaptırmazsam yine şu anki lisans programım iptal olur mu??

Şimdiden teşekkürler...
D
13 yıl
beyler yardım lütfen fikrinizi yazarmısınız...
D
13 yıl
sakaryada köpek yavrusu sahiplenmek istiyorum..
arkadaşlar bn sakaryada ikamet ediyorum evim bahçeli bir sitedir köpek için aln sorunum yok ücretsiz yavru sahiplenmek istiyorum...sakarya ve civarında doberman ( erkek siyah renkli en çok 2 aylık ) veya sibirya kurdu ( erkek mavi gözlü düz beyaz yada beyaz üstüne gri maskeli olabilir en çok 2 aylık ) olupta yavrularına yuva aryan varsa forumdan bana mesaj atsın.. ilgilenen arkadaşlara şimdiden tşkkürler...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.