S

Teğmen
11 Eylül 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
134 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
S
2 yıl
ADSL Priz Bağlantısı - Hangi Kablolar?
Merhaba. Evde tek bir odada internet bağlantısı var. Modemi salona taşımak istiyorum ama priz bağlantısı yok. Priz yuvalarını açtığımda prizlerin içinde ikişer tane CAT5 kablo var.

1. Resim bağlantı olan odadaki priz (prizden ayrılan gri kabloyu ayrıca dışarı çıkarmak için ek yapmışlar, bunu göz ardı edelim)

2. Resim, modemi taşımak istediğim salondaki mevcut durum. İki kablo var ve diğer odadaki renkleri denediğimde sonuç alamadım.

3. Resim, internet bağlantısı olan odadaki priz (tüm odalarda bu Cat3 priz var)

Not: 3. Resmi ekleyemedim, sunucu hatası veriyor.

Bu doğrultuda bağlantıyı nasıl yapmalıyım?
Hangi kabloların data kablosu olduğunu deneme yanılma yoluyla anlamaktan başka yol var mıdır?

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
S
3 yıl
TP-Link Archer VR300 mü VR400 mü?
Merhaba
Evde 16 Mb hız internet ve Airties RT-206v4 modem kullanıyorum. Hız, bağlantı ve çekim alanı sıkıntısı çekiyorum.
35 Mb'lik tarifeye geçeceğim. Ancak modemim çok eski ADSL modem ve stabil çalışmıyor artık.
Modem almak istiyorum ve 1000 TL bütçem var.
İade ve servis sıkıntılarıyla uğraşmamak için mecburen Amazon'dan alacağım ve Amazon'un kendisinin sattığı modem modelleri çok sınırlı. Başlıktaki iki modeli bunlardan dolayı seçtim. Serinin VR600 ve VR2100 mdoelleri de var ama bunlara göre belirgin kuvvetli bir çekim alanı sağlamayacaksa bu fiyatlara çıkmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Dolayısıyla bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz, neye dikkat etmem gerekiyor?
Ev 120 m2 ve uç noktalarda belirgin çekim sıkıntısı yaşıyorum. Kablosuz olarak günlük 5 cihaz bağlanıyor.
İnternet hat değerlerini aşağıya ekliyorum.

TP-Link Archer VR300
https://www.amazon.com.tr/TP-Link-Archer-VR300-Wireless-Router/dp/B077PZLGVB

TP-Link Archer VR400
https://www.amazon.com.tr/TP-Link-ARCHER-VR400-Archer-VR400-AC1200/dp/B01M1VAY45


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
S
4 yıl
Redmi Note 10 Pro - 11s - 11 Pro hangisi?
Bu üç telefon içerisinden hangisini tavsiye edersiniz?
Oyun oynanmayacak. Günlük kullanım için gerekli yaklaşık 40+ uygulama için takılma, donma, ısınma vb rahatsız edici durumlar yaşatmasın ve mümkün olduğunca uzun ömürlü olsun yeterli.
S
7 yıl
Ankara\u0027da Dershane Tavsiyesi 2019 - Açı ve Kampüs
Mezun yeğenim için dershane tavsiyesi bekliyorum.
Başarı durumu iyi değil, disiplinli çalışabilmesi için dershane şart.

Sincan Açı (adresten dolayı) ve Kampüs (Kızılay) ile görüşmüş.

İkisi de benzer şeyler ve benzer fiyatlar söylemişler. Şuan için bu iki dershane ön planda gibi.

Bu iki dershane için ne dersiniz?
Başka tavsiyeleriniz var mı?
S
9 yıl
1.2 TSI Polo mu 1.6 Auris mi? (2. el)
Merhaba,

2. el araba almak üzeriyim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çocuk yok, onun için özellikle hatchback bir araç olsun, küçük, kullanımı rahat bir araç olsun istiyorum.

Günlük 10 km ev-iş arası, yılda birkaç kez de memleket ve tatil yolculukları yapıyorum. Toplamda yıllık 10 bin-13 bin km yolculuk yapıyorum.

Yaşadığım şehir küçük bir şehir, ciddi bir trafik yoğunluğu yok.
Araç kullanımım genellikle sakindir, otobanda 120 km'yi pek geçmem.

Önceki aracım sedan ve çok rahat olmasına rağmen gayet hantal olduğu için hb bir araba olmasını ve özellikle kalkışlarda biraz seri olmasını istiyorum.

Bu bilgiler doğrultusunda birkaç sorum var.

1-
2014-2015 model, 25-50 bin km, Polo 1.2 TSI (Comfortline)
2010-2012 model, 50-90 bin km Auris 1.6 (Comfort Ekstra veya Elegant)
manuel her iki araçtan hangisini tavsiye edersiniz?

2- (Düzenleme: Araç satıldığı için bu soru artık geçerli değildir.)
Aşağıda özelliklerini yazdığım, Comfortline yerine Lounge versiyonu 59.000 TL'ye (belki 58.000 TL) alınır mı?

Polo 1.2 TSI Lounge
2016 model
15 bin km
Boyasız-değişensiz

(Park sensörü ve uzun yolda rahatlık sağladığı için hız sabitleyici ihtiyaç duyduğum özellikler diyebilirim ama olmazsa olmaz değil.)

3-
Polo yakıtta çok üzer mi, sürücü profilimi genel olarak yukarıda yazdım.

4-
Manuel yerine bu fiyat aralığında otomatik almak mantıklı mıdır? Malum bütçe aynı kalınca otomatiklerde model düşük veya km'ler çok daha yüksek. (Otomatik tecrübem hiç olmadı.)

Bütçem 50.000 TL civarı. (Şu sıralar borç+borç ile 56-57 bin TL'lere çıkmayı düşünüyorum.)

Not: Sizlerden öncelikli ricam lütfen "segmentleri farklı, kıyaslamak yanlış olur" şeklinde yaklaşmayın. Konu hakkında bilgili iseniz lütfen kıyaslayın. Zira her iki aracın da büyüklük açısından bana bir dezavantajı veya avantajı yok.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.