C

Yüzbaşı
07 Eylül 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
215 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
5 ay
Xiaomi 12T Güncelleme Sonrası Kulaklık Ses Seviyesinin Yarı Yarıya Düşmesi !
Selam dostlar,

Son haftalarda kulaklık ses seviyemin düştüğünü farkettim. Arıza kulaklığımdandır diye düşünüyordum. FlipBuds Pro model kulaklığımı değiştirdim. Anker Soundcore Liberty 4 NC model kulaklık aldım. Ses/bass seviyesinin yüksekliğiyle popüler markanın sesi çok az! Eşimin iphone 14 plus modelinde ve annemin mi note 8 pro model telefonlardında denedim, benim telefonumdan 2 kat daha yüksek ses alıyorum.

Gugıllayınca son güncelleme sonrası ses seviyesinin düşürüldüğünü hatta bir yorumda arkadaşın yaptığı geri bildirime ülke politikası nedeniyle bunun yapıldığı geri dönüşü yapılmış.

Bu ne demek, ne saçmalıktır, neden bileniniz, sizlerden de yaşayanınız var mıdır?


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
C
geçen yıl
Aniden Başlayan Mouse Ekran Drop Sorunu (ÇÖZÜLDÜ)
Dostlarım klavyeyi temizlemek için pc'yi kapatmıştım. Her şey normalken pc'yi açtıktan sonra mouse drop yemeye, windows'da pencereler açılırken, oyunlar içinde görüntü droplanmaya başladı. Sıcaklıklar normal görünüyor. PC'ye format attım. BIOS'u güncelledim.

Allah rızası için yardım edin cahil adam değilim çözüm bulamadım :)
Çözüm bulana 100 TL teknik destek ücreti atacağım, o kadar sinirim bozuldu seve seve anında gönderirim. Yardımmmmm lütfen :)

ryzen 5600x işlemci, 16 gb ram, a2000 m2 ssd, rtx 3060 ti ekran kartım var.
C
2 yıl
5600x Isınma Problemi - Yardım!
Merhaba dostlarım , 5600x işlemcimi yeni aldım. Stok fan ile kullanıyorum. Termal macun olarak Arctic mx-4 kullanıyorum. Anakartım aorus b450 pro.

İşlemcim yükte 92-93'leri görüyor. Bu normal değildir herhalde ?

Stok fanı sıkı ve düzgün şekilde monte ettiğimden eminim. Sebebi ve çözümü hakkında önerisi olan olur mu?

Edit: Arctic Freezer 50 aldım, sonuçları paylaşırım.
C
4 yıl
Projeksiyon Sistemi Kurulum Montaj ve Cihazlar Hakkında Yardıma İhtiyacım Var
Merhaba dostlar,

Yakın zamanda evlenip taşınacağım evimin çalışma odasına projeksiyon sistemi kuracağım. Aşağıda sıralayacağım konular ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olursanız mutlu edersiniz.

Bilgisayarım odanın bir ucunda olacak. Hemen üzerine tavana perdeyi monte edeceğim. Projeksiyon cihazını da tam perdenin ve PC'nin karşısına tavana montajlayacağım.

1) Projeksiyon cihazının elektrik bağlantısını nasıl yapmalıyım? Tavandan duvarlara oradan prize uzatmamı kullanacağım, bunun pratik çözümü nedir?

2) Film izlemek, Netflix'i kullanmak için mi box'mı alıp kullanmalıyım, bunun başka bir yolu var mıdır? PC ile herhangi bir kablo bağlantısı olmadan görüntü aktarmanın yolu var mıdır?

3) PC'ye bağlı bir 5.1 ses sistemim var. Direkt projektöre kablo bağlantısı yapmadan ses sistemimden nasıl ses alabilirim. Bunu yapmak için de malüm PC'den görüntüyü göndermem gerek sanırım.

4) 1.000 TL'ye kadar büyük beklentilerim olmadan ama görüntü kalitesinin de gözüme batmayacağı kalitede projektörler var mı?

Cevaplayacak arkadaşlar sizi seviyorum, teşekkürler ^^
C
4 yıl
BIOS Virüsü Olabilir Mi?
Merhabalar,

PC'me format atmama rağmen garip olaylar oluyor. Yeni bir SSD almama rağmen pc 20 sn'de açılıyor. Aniden donabiliyor. Programlar stabil çalışmıyor, hatalar verebiliyor, yavaşlıyor. Fotoğraflar dahi bazen açılmıyor, hata veriyor, program kapanıyor. Bazen sistem ışıkları gidiyor. Ping aniden yükseliyor, reset atıyorum düzeliyor.

Yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Korsan windows kullanmanın zararı olabilir mi ? :) Vaktinde korsan şekilde cracklemiştim. Hala bios'a tanımlı.

Fikri olan var mı?
C
4 yıl
MSI Optix MAG241CR Model Monitör Kullanıcıları
Dostlar, monitörünüzden memnun musunuz?

Benim monitörümde üst tarafta 4-5 bölgede yoğun şekilde ışık sızması var. Oyun ve filmlerde ekran karardığında bu durum çok sinirimi bozuyor. Bildiğim kadarıyla bu durum da garanti kapsamında değil, iade kabul etmiyorlar.

Monitörün USB bağlantısından sebep, ekran karardığında usb tak çıkar sesi geliyor. Kasa USB girişinden ötürü değil. Kablo mu bozuktur başka bir durum mu var çözemedim. Yalnızca ekran karardığında oluyor.

Monitörde hoparlör olmamasına rağmen sanırım monitör üzerindeki kulaklık girişinden sebep ses aygıtlarında monitörün adı geçmekte. Hatta bazen ses aygıtlarımda herhangi bir değişiklik yapmamama rağmen 2 adet monitörün adında giriş aygıtı görülüyor. Bazen de bir tane. Anlamlandıramadım.
C
4 yıl
Ekran Kapandığında USB Tak Çıkar Sesi Sorunu MSI Optix MAG241CR
Dostlar, MSI Optix MAG241CR marka monitörüm var.

Ekran bekleme süresi sonunda kapandığında, monitörün kasaya giden usb'sinden kaynaklı; usb tak çıkar sesi gelmeye başlıyor. Aynı monitöre sahip olan sorun yaşayan veya sorunun ne olabileceği hakkında bilgisi olan var mıdır?
C
4 yıl
Oyun Firmalarına Dil Desteği için İmza Kampanyası ve TR\u0027de Çeviri Grupları
Selamlar,

Türkiye'de oyunların yerelleştirilmesi ile alakalı belki de en önemli ve profesyonel adımları atan Anonymous Çeviri Ekibi de izledikleri ticari politikalarından ötürü bir çoğumuzu hayal kırıklığına uğrattı. Bizler, oyunların bedelinin batıda olduğu gibi 60-70 birim para olması gerektiğini savunurken, tek bir yamaya 50 TL fiyat biçilmesi; birçok arkadaşımın çeviri ekiplerine olan inancına da son darbeyi vurmuş olmalı.

Zaman zaman oyunların çıkış aşamalarında imza kampanyaları yapılarak firmalara istek mektubu yazıldığına şahit olduk ve büyük bölümü etkisiz oldu. Fakat etkisi olmayan mektuplarda doğru dili kullanmamış, organize olmayı becerememiş olmamız muhtemel.

Anonymous Çeviri ekibinin Discord kanalında dahi 40.000 üye varmış. Daha önce imza kampanyalarında bu rakamlar yakalandı mı bilmiyorum fakat organize olmayı becerebilirsek, imza kampanyalarında daha yüksek rakamlara ulaşabiliriz. Konuyla alakalı kalıcı bir grup kurabilir, sosyal medya hesapları açabilir, her önemli oyunun yapım aşamasında organize olup oyun firmalarına yazabiliriz. Hatta gerekirse boykot edeceğimizi duyurabiliriz. Belki bir çok girişimimizde etkisiz kalırız fakat zamanla sesimizi daha yüksek çıkarabileceğimize ve etkili olabileceğimize inanıyorum.

Birçok firmanın, Türkiye'de oyun satışlarının düşük kalmasını gerekçe gösterdiğini biliyoruz. Düşük kalmasının önemli sebeplerinden birinin de dilimizin oyunlarda yer almaması olduğunu onlara anlatabilmeliyiz. Dünya'da 100 milyon insanın Türkçe konuştuğunu, bu dile gerekli saygıyı ve önemi gösterirlerse bizlerin de firmalara gerekli saygıyı göstereceğimizi onlara anlatabilmeliyiz.

Sizler konuyla alakalı ne düşünüyorsunuz? Türkçe dilinin eklenmediği bir oyundan elde ettikleri satış rakamlarıyla varlığımızı sınırlandıran firmalara tepkimizi göstermeyecek miyiz?
C
4 yıl
Xbox One S\u0027e Bluetooth Kulaklık Bağlama?
Selam, One S'e airpods kulaklık bağlamak istiyorum. Bluetooth Dongle ile bağlanabildiğini gördüm bir videoda? Bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Bağlanabiliyorsa dongle önerisi olan var mı?
C
4 yıl
RGB Hub / Anakart bağlantısı
Anakartımda 3 pinli rgb giriş yok.(B450M S2H)

Alacağım kasadaki bu "hub" ile kasa ledlerinin kontrolünü sağlayabilir miyim?

"Hub" nereye takılıyor, anakartla bağlantısı nasıl oluyor?

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.