W

Teğmen
31 Ağustos 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
48 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
W
5 yıl
Macbook Mail Uygulaması Hakkında
Arkadaşlar macbook kendi mail uygulamasını kullanıyorum 4-5 tane mail adresi ekli. Yeni mail gelince bildirim şeklinde gelmesi falan da güzel ancak bir sorunum var. Her yeri kurcaladım herhangi bir ayar bulamadım.
Şöyle ki oyun oynarken, dizi izlerken veya ne olursa olsun farketmez kısaca tam ekranda herhangi bir uygulama çalışırken bazen kendi kendine mail uygulaması açılıyor ve ekranı kendi kendine ikiye bölüyor. Birden mail uygulaması ekranı ikiye bölerek açılınca baya can sıkıcı oluyor. Bu arada bildirimlerle bu açılmayı karıştırmayın ikisi farklı şeyler. Birisi tam ekranı ikiye bölecek şekilde tamamen uygulamanın açılması, diğeri de bildiğimiz mail bildirimi işte. Çözümü bilen var mıdır? Uygulamayı kapatarak geçici idare ediyorum.
W
5 yıl
Günümüz kurlarında Max 2500TL\u0027ye Başlangıç Piyano Önerisi
Başlıkta belirttim 2500TL maksimum çıkabileceğim rakam. Başlangıç seviyesindeyim en son çocukken org falan çalardım öyle basit şeyler kulaktan falan.
Malum kurlar arttı. Eski başlıkları araştırıyorum 2015'de adam 4 bin max demiş önerilenlere bakıyorum 10 bin tl olmuş aynı piyano.
Neyse benim aklımda Yamaha NP32 var. Aslında np12'yi alacaktım ucuz diye ama 61 tuşlu olması ve tuş hassasiyetinin olmamasından vazgeçtim. Np32 yine 88 tuşlu olmasa da 76 tuş ve tuş hassasiyeti mevcut. 2500 rakamı sınırlarımı zorladığım bir rakam daha üstünü önermeyin lütfen. Bir de acil biraz 1-2 güne almam lazım dore müzikte kupon indirimi var.
Aklıma takılan diğer şey de 76 tuşlu olması çok farkeder mi? İlla ki 88 mi olsun.
Unutmayın ilk piyanom ve başlangıç olarak alıcam. İkinci el önermeyin ikinci el ürün almayı sevmiyorum genel anlamda.
Teşekkürler.
W
6 yıl
13” MacBook Pro ve 13” MacBook Air
Arkadaşlar çoğunlukla web ve mobil yazılım ile uğraşacağım kısmen tasarım işleriyle uğraşırım. MacBook almaya karar kıldım ancak hangisi konusunda bir karar veremedim. Malum fiyatlar ve kur ortada onun için bütçeyi de fazla zorlama derdinde değilim.
Şunu da belirteyim oyunla işim yok. Ayrıca zaten yeterli seciyede orta üst seviye masaüstü pcye sahibim.
15” prolar çok pahalı ondan alacaksam 13” en düşük model proyu ya da air modelini alacağım.
Malum şu an öğrenci kampanyası ile güzel bir kulaklık da hediyesi var.

Eğer pro derseniz de en düşük modeline ancak bütçem yetiyor ama o kadar vermişken en azından şu özelliğini kesinlikle yükselt dediğiniz bir şey var mı?

Özellikle kullananlardan ve tecrübelilerden yardım bekliyorum
Teşekkürler.
W
6 yıl
PSU Önerisi 600w
Bütçem kısıtlı bu yüzden 600w ve 300 lirayı geçmeyecek psu önerisine ihtiyacım var. Şu iki seçenek arasında kaldım
http://www.hepsiburada.com/zalman-zm600-lx-600w-120mm-fanli-power-supply-p-BD304401?magaza=Nethouse
http://www.hepsiburada.com/aerocool-kcas-600w-80-bronze-12v-45a-aktif-pfc-guc-kaynagi-ae-kcas600-p-BD304750

Zalman kaliteli diye duydum ama diğerinde de 80+ sertifikası var. Fiyatları neredeyse aynı.
Sizce ne yapayım bugün sipariş vermeyi düşünüyorum
W
6 yıl
4790k İşlemcisine Overclock Yapacak Arıyorum
Msi z97 gaming 3 anakartı var ve başlıkta da belirttiğim gibi 4790k işlemcime öncelikle bursa en kötü ihtimal istanbulda ücretiyle overclock yapacak birisi arıyorum. Bu işlerde anlayan birisi olursa sevinirim. en düşük 4.6 ghz üstü istiyorum. Gerekirse sıvı soğutma siparişi veririm.
W
6 yıl
GTX 970 vs GTX 1060
Arkadaşlar herkese selam. Şuan elimde gtx 1050 var ve bana biraz yetersiz kalıyor. Öğrenci olduğum için zar zor biriktirdiğim 1000 liram var. Ancak bu 2 ekran kartı arasında kaldım.

Bir arkadaş gtx 970 evga ftw plus kartını tanıdık olduğum için 700 liraya bırakacak. Çok kullanılmadık ama 1 yıldır boşta ve en fazla da 1 yıl kullandım diyor. Kendisi 1080 aldığı için kartı boşa çıkmış. Esas aklımı kurcalayan sıfır garantili 1300-1400 liraya 1060 6gb mı alsam yoksa 700 liraya bu ekran kartı modelini mi alsam oldu. Şuan ki bütçemi söyledim sizce 1060 6gb için en az 1-2 ay daha biriktireyim mi? Yoksa paylaştığım 970 modelini alayım mı? Elimde patlarsa diye de korkuyorum aslında. Çünkü 3-4 ayda anca bu kadar biriktirebildim.

Siz bu durumda olsanız ne yapardınız bir de 1060 6gb alırsam en düşük modellerinden alacağım. Evga ftw+ 970 araştırdığım kadarıyla da performans olarak iyi gibi gözüküyor. Bu fiyat farkını vereyim mi yoksa 700 liraya direkt ikinci el al geç mi diyorsunuz?
W
7 yıl
Ryzen 1600x Overclock
Merhabalar,

Ryzen 1600x işlemcinin Oc yapmaya uygun bir işlemci olduğunu özellikle X serilerinde daha OC'ye müsait olduğunu öğrendim. İşlemcimden memnun olsam da oyun yayını açtığım da yüksek yayın kalitesi ayarlarında oyunda kasmalar yapıyor. Testlerde daha iyi gözüken işlemci yayın yaparken daha düşük puanlı işlemcilerden geri kalıyor. Oysaki bildiğim kadarıyla Ryzen serisinin en önemli özelliği çoklu çekirdek desteği ile yayın ve render işlerini çok daha iyi yapabilmesi.

Standart olarak 3.6 ghz'de kullandığım işlemciyi Ryzen Master uygulamasıyla 4.0 ghz'ye çıkarttım. Normalde turbo boost ile kendisinin 4.ghz 'ye ulaşması gerekirken benchmark testlerini yaparken anlık takip ettiğim kadarıyla 3.7'yi geçmedi. Ryzen Master uygulamasıyla 4.0 ghz çıkarttım çıkartmasına da voltaj kısmını tamamen random olarak verdim. Cinebench testinde Ghz artışından sonra önceden ortalama 1150 aldığım puan 1300'e çıktı. 150 puanlık bir artış fena değil. Bir kaç kere test yaptım ancak sistem internetten izlediğim kadarıyla kendini kapatmadı. Ayrıca passmark'ın performans testinde de CPU puanım yaklaşık 100 kadar arttı.

Gelelim asıl soruma. Şimdi ben bu volt ayarını kafama göre verdiğim halde sistemin test yaparken tam yük altında kendi kapatmaması stabil çalıştığını mı gösteriyor. Ayrıca sıcaklık değerleri bakımından sistem 3.6 ghz ve 4.0ghz olarak ikisi de stabil durumdayken eskiye göre 8-10 derece arası bir artış oldu. 3.6 iken aldığım değer 34-36 derece iken şu an stabil durumda 43-45 arasında değer alıyorum. Sizce bu değerler normal mi?

Ve verdiğim volt değeri 4.0 ghz için 1.385v . Yani asıl bir diğer sormak istediğim konu da bu eğer fazla voltaj verdiysem bir zararı olur mu? Veya az olsaydı ne olurdu? Herhangi bir sıkıntı olup olmayacağını nereden anlayabilirim. Cpu-Z programında volt kısmı 1.4 civarında geziyor performans testi yaparken. Yani eksik volt mu verdiğim anlamına geliyor bu? Bir de eski değerler otomatikteyken yani sistem 3.6 ghz'de çalışırken volt değerlerini kontrol ettiğimde 1.250v civarlarındaydı. Bu değer benim şu an ki verdiğim değerle baya farklı. 0,4 ghz farkı 1.25'ten 1.38'e yükselen volt değeri bana biraz tuhaf geldi. Ama işin garibi de Amd'nin kendisi programda 1.35volt değerini standart olarak belirtmiş.

Sizin fikirleriniz neler? Yardımcı olursanız sevinirim işlemciyi bozmadan :). Malum öğrenciyiz ve bin lira gibi bir parayı çöp etmekten korkuyorum biraz.
W
7 yıl
GTX 1050 Yanıt Vermeyi Kesti Sorunu
Selam arkadaşlar her gün ara sıra bu uyarıyı alıyorum.
"NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version (384.76) görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu."

Bazıları güç yetmediğinden olabilir demiş. Zaten gücünü anakart üzerinden alan bir ekran kartı ve Psu 500W. Acaba 500 mü düşük geliyor?
Ana kartım Msi b350 pc mate ve işlemcim ryzen 1600x.

Artık gına geldi online oyun oynarken oyundan falan atıyor ara ara sinir oluyorum
W
7 yıl
HTML5 Admin Temaları Nedir? Nasıl Entegre Edilir?
Arkadaşlar herkese selamlar,

İnternette baya araştırmama rağmen detaylı ve tatmin edici bir cevap bulamadım.
Bu themeforest sitesinde satılan html5 admin temaları var. Sorularım bunlar hakkında olacak merak edenler için bahsettiğim temalara önizleme ile bakabilirsiniz
https://themeforest.net/category/site-templates/admin-templates?utf8=%E2%9C%93&referrer=search&view=list&sort=sales


1. Bu temalar nedir nerelerde kullanılır?
2. Benim html bir sitem var diyelim her blog yazısı gireceğimde belirli bir html şablonunu değiştirip giriyorum yani kodlarla uğraşıyorum. Bu admin temaları siteme nasıl entegre edebilirim ki basit bir şekilde blog yazısı girip resimleri falan ekleyebileyim?
3. Benim sitem html5 ve bu admin temaları html diye satılıyor. Bunu entegre etmek için php veya kodlama bilgisi şart mı?

Not: hazır yönetim panelli wordpress/joomla vs kullanmak istemiyorum. Html5 sayfalar seo için daha uyumlu ve sunucu/performans açısından daha iyi. Ancak html5 sitelerime bu satın almayı düşündüğüm admin panel temasını entegre etmek istiyorum. Hatta eğer bunu başarabilirsem bir adım ileri gidip bootstrap ile yönetim panelli html5 temalar oluşturup bu pazara atılmak istiyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
W
9 yıl
SSD Sistem Derecelendirme Sorunu
Arkadaşlar Kingston 120GB HyperX SSD mevcut. Bilgisayarım notebook ve Win7 kullanıyorum. Şu zamana kadar Sistem derecelendirmesinde SSD hep 7.9 gibi bir puan alırken geçen bir bakayım dedim ve gözlerime inanamadım. Bildiğin SSD 5.9 gibi bir puan almış. Hatta bir sıkıntı olmuştur herhalde dedim ve tekrar test ettim ama sonuç yine aynı. Hatta caps'inin atayım;

< Resime gitmek için tıklayın >

Haliyle biraz kıllandım ve SSD ömürü ne kadardır, SSD sorunları vs. diye google'da aratmaya başladım ama çözümü bulamadım. Bu arada SSD 3 yıllık.
Her neyse dedim bunu ben bir test edeyim indirdim bir bechmark test programı yaptım testimi. Sonuçları diğer SSD değerleriyle karşılaştırdım ve değerler yeşilse bir sıkıntı yoktur herhalde diye tahmin yürüttüm Ama yine de ben testin capsini de atayım olur ya anlamadığımız yer vardır belki sorunludur falan.

< Resime gitmek için tıklayın >

Evet işte olay böyle bu windows önceden 7.9 verdiği SSD'ime niye şimdi 5.9 gibi mekanik bir HDD puanını veriyor anlam veremedim.

Sizce sorun nedir?

Not: Bilgisayarımda tek disk var bu da SSD. Harici bir diskte bağlı değil.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.