S

Teğmen
28 Eylül 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
25 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
17 yıl
albea 1.2 16V
mrb arkadaşlar .
bu tip albealar devir düşük iken tekliyor mu _? bizimki kalkışlarda , 1 den 2 ye geçişte yada viteste iken düşük deivrlerde çok acayip silkiniyor . stopta etmiyor ama bi hopluyo bi yawaşlıyor filan . gazı topuklayıp kalkınca sorun yok ama . adamı dumur ediyo .tamircilere epey sorduk . motor küçük old diyorlar . bence bu motor düşük devirlerde tork üretemiyor .

bu tiplerden kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum .
S
18 yıl
albea kullananlar
slm lar arkadaşlar , geçen cuma 2004 model 74 bin km 1.2 16V albea aldık. Ctesi de tüp taktırdık .

daha önceden Toros vardı, ve ben albea ya soğuk bakıyordum Clio olsun istiyordum aama bu denk geldi .


Araba şimdilik muhteşem; konforu , yolda gidişi . yakıtı tam belli değil daha LPG de 1-2 depo bitecek öle ayar yapılcak dediler , şimdilik 16 kuruş yakıyo LPg de 13 kuruşa iner heralde ( şehir içinde ) . LPg de bi test ettim, çekiş süper , bastın mı 130 , 150 yi görüyon , sollamalar filan şahane

benim merak ettiğim konu şu bu otomobil çok naziğe benziyor biz arabayı işimiz gereği çok kullanıyoz . bu araba ilerde bizim başımıza külfetli arıza filan çıkarır mı _? . albea nın 100 km testini okudum çok sağlam bi araba değil gibi . bizim eski toros 275 bin km yaptı hiç bi gün arıza dahi yapmadı . aşınmadan dolayı değişenleri oldu .

Albea'yı epey kullanmış arkadaşalrın yorumlarını bekliyorum . Şimdiden teşekkürler
S
18 yıl
Clio motoru ne kadar gider_?
slm arkadaşlar kullanıma kullanıldığı yere , bakımına göre değişir ama dizel clio kullanan arkadaşlardan yaklaşık bir bilgi almak istiyorum .


2004-2005 dizel veya benzinli 15000-17.500 YTl arası clio almayı düşünüyoruz .

2004 model 65 Bg , 220 bin KM de 15000 YTl ye servis bakımı yapıldığı söylenen , pazarlamacıların kullandığı belirtilen bi clio ilanı dikkatimi çekti , fiyat piyasadan 2 milyar düşük . bunu arabanın yapmış old 220 bin km ve şirket arabası olmasına bağlıyorum .

normal kullanımda dizel bi clio motoru kaç bin km gider _?

bizde 98 toros var bugün ayrın satacağız 275 bin km yol yaptı ( tamirciler normal bi toros 300 000 yapar diyorlar ) . motoru daha bana mısın demedi. babam kullanıyor ama ara sıra benim elime geçince çekiş kontrollerini ben yapıyorum. ( kontrol müh ) mototun bu kadar dayamasına hayret ediyorum .standart bakımları yapıldı tabiki .

Sonuç olarak clio 'ların motor durumu nedir _? 220 000 deki clio yu alsak biz yılda 40 000 Km yol yapıyoz . 3 yıl bu clio yu kullansak 340 000 olacak bu 3 yılda veya satarken bu araba motor istermi _?

en iyisi 17000 fialn verip 50-60 binde bi clio almak mı _?

kullanıcı arkadaşalrın yorumalrını bekliyorum .
S
18 yıl
Elektrocad
Arkadaşlar Elektrocad isimli elektrik çizim programını hakkında bilgisi olanlar var mı ?? Ben iyi şekilde Autocad de biliyorum ama bu programın meziyetleri başkaymış galiba . 3 boyutlu pano çiziminden tutun da malzeme ve fiyat listesinin çıkarılmasına kadar kullanılıyormuş .

programa google da baktım üretici firmanın sitelerinden başka birşey yok , arkadaşalar bu program pek kullanılmıyor mu acaba __????
S
18 yıl
PIC in statik , manyetik hassasiyet durumu
Mrb arkadaşlar bitirme projemde 16f877 kullandım, devreye elinizi yaklaştırsanız pic sapıtıyor. devrede triyak ile güç kontrolü olayı var. devreyi bordun üstüne kurdum temas problemi yok ama komedi gibi bazen devrenin yanından geçerken bile pic sapıtıyor resetlenmiş gibi oluyor.

daha önce böyle sorunlar yaşayan arkadaşlar var mı ?


bu devreye nasıl bi ekranlama yapılır ???? metal bi kutu yeter mi acaba
S
18 yıl
pic programlama sorunu
mrb arkadaşlar . ic prg ve pic prog ile seri porttan pic programlamaya çalışıyorum . yeni aldığım 877 yi 4-5 kez programlıyorum daha sonra yükleme hataları ile karşılaşıyorum . duyduğum kadarıylada bu sorun seri programlayıcıdan kaynaklanıyormuş.

böyle bi sorunu daha önce yaşamış arkadaşlar var mı ? 2 tane yeni pic aldım yaktığımı zannediyordum , ikiside aynı sorunu verdi. pic i uygulama devremde denerken regüleli 5V veriyorum , ayrıca kısa devre filanda olmadı hiç , eminim .
S
18 yıl
Assembly\u0027den C ye Kod Çevrimi
Beyler CSS C de yazılan bir kodu C den assembly çevirmek mümkün. Yada PIC için yazılmış assembly kodunu , C koduna çeviren programlar varmı ? Hoca ödev verdi banada pic ile şifreli kilit konusu düştü. assembly ile yapılmış bi sürü şifreli kilit var. fakat hoca pic c ile yapılmasını istiyor.

Hex kodundan bile bu çeviri işi yapılabilir mi? Yada en kestirmesi elinde pic CSS C ile yapılmış şifreli kilit projesi olan arkadaşlar var mı ?
Çok hora geçecek walla şurda 1 ay kalmış bitirme projesi beni bekler ,bide kalkıp böle ödev veriyolar.
yardım arkadaşlar.
S
18 yıl
iptal
konu açılmış pardon
S
18 yıl
Akkor filamanlı lamba\u0027nın sıcaklık direnç karakteristiği
Bildiğimiz akkor filamanlı 100W lık lambanın sönük iken direnç değeri 40 ohm yanınca ise 484 ohm
oluyor. Bunu modellemem gerekiyor bitirme projemde kullanacağım. Sürekli halde 0.45A çeken lamba ilk anda geçici hal için düşünürsek 5.5A akım çekiyor. Kimsenin aklına gelecek bişey değil ama yük ani değişiyor.

Akkor filamanlı lamba'nın sıcaklık direnç karakteristiğine ihtiyacım var.

Bu konuda elinde bişeyler olan arkadaşlar varsa...
S
18 yıl
Proteus Professional v6.7 SP3 nerden bulabiliriz??
Proteus Professional v6.7 SP3 versiyonunu forumda vermişlerde açarken rar şifresini yazmamış arkadaşlar , Proteus Professional v6.7 SP3 bulabileceğimiz bir yer var mı ??? yardımcı olsanız :)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.