P

Binbaşı
07 Mart 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
26 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
8 yıl
Cevap: Kefilsiz Gelir Belgesiz Kredi ( FinansBank,DenizBank ,Teb )
Böyle durumlarda onay çıkan birkaç bankadan kredi alınabiliyor mu?
Örneğin aynı gün içinde birinden 4 bin lira, diğerinden de 2 bin lira onay çıktı. Gidip her ikisinden de kredi çekilebiliyor mu, örneğin aynı gün içerisinde? Yoksa ikinci bankaya gidildiğinde "Sen bugün başka yerden de kredi çekmişsin, o zaman iş değişir, veremeyiz" mi diyorlar?
P
13 yıl
Matkap İşi ve Tavsiye
Merhaba arkadaşlar,

Odamın tavanına 50-60 kiloluk bir kum torbası asmak istiyorum. Bu iş için, hatırladığım kadarıyla 80-100 liraya aldığım 700 watt'lık Black & Decker marka darbeli matkap ve 10'luk uçla maalesef tavanı delemedim. Duvarları rahatlıkla delebilmesine rağmen, tavanın farklı yerlerini denesem de iki santimden fazla delmiyor. O iki santim de, bildiğim kadarıyla sıva zaten. Demire denk gelinebiliyormuş galiba ama birkaç santim yanından da denesem değişen bir şey olmadı.

İnternette "kırıcı delici matkap" tavsiye edildiğini gördüm bu tür işler için, ancak bu tür matkaplar bildiğim kadarıyla fayans kırmak için vs. kullanılıyor. Dübel için düzgün bir delik açma amacıyla da kırıcı/delici matkap mı almam gerekir acaba? Bunların ucuz modellerinin dahi normal bir darbeli matkaptan başarılı olacağı söyleniyor.

Bu ve benzer amaçlarla tavana birden fazla delik açacağım için (ancak işim bitince de sürekli kullanmayacağım) bana bu işe uygun bir matkap markası, modeli veya türü önerebilir misiniz? Nelere dikkat etmeliyim, watt önemli midir? Ben sadece otomatik mandrenli olmasının kolaylık sağlayacağını biliyorum. Birkaç kez delik açıp bir daha uzun süre kullanmayacağım için, öyle 300-500 liralık bir şey almayı düşünmüyorum ama gerekiyorsa 150-200 liraya kadar çıkabilirim.

Elimde bir 16'lık kancalı dübel, bir de 4 tane 10'luk dübeli paylaştırabileceğim 4 delikli bir levha var. Yani 16'lığa kadar destekleyen bir matkap olursa, levhaya gerek kalmadan tek seferde halledebilirim muhtemelen.

Uzun oldu, kusura bakmayın.

Şimdiden teşekkür ederim.
P
13 yıl
hem kablolu hem kablosuz modem
Merhaba,

Kablosuz modemlerin hepsi aynı zamanda "normal" modem olarak da kullanılabiliyor mu? Yoksa istendiğinde wireless, istendiğinde normal modem olarak kullanabilmek için modelleri mi araştırmalıyım?

Çoğunlukla telefon hattından bağlanacağım ama istediğim zaman hatta kesinti olmadan wireless moduna geçebilecek bir modem arıyorum. Bu özellik hepsinde var mı?

Teşekkürler
P
14 yıl
1080p kayıt yapan kameralar
Merhaba,

720p veya 1080p çekim yapabilen hesaplı bir video kamera almak istiyorum ancak konu hakkında pek bilgim yok. Yaptığım araştırmada, 300-400 liralık modellerde bile 1080p ibaresi olduğunu gördüm, yarım saat kadar kapasitesi var bunların. Ancak 1000 lira ve daha üzeri bazı modellerde standart definition ibaresi var, kayıt türünde de full hd veya 1080p ibareleri geçmiyor.

Ucuz modellerdeki 1080p kayıt, bu boyutta izlediğimiz dizilerdeki kadar net ve kaliteli olur mu yoksa bu işte bir bityeniği mi var acaba? O dizilerde sonradan renklendirme vs. yapılıyordur muhtemelen ama netlik ve görüntü kalitesi benim kastettiğim.

Bir de PC veya 32'' LCD televizyonda izlerken 1440x1080 ile full hd (1920x1080) arasında ciddi kalite farkı olur mu?

Bu adreste 1440x1080 olduğu söylenen görüntüler var ama hepsi rezalet. Bunların orijinali kötüydü de sonradan mı çözünürlük yükseltilmeye çalışıldı bilmiyorum. Herhalde bu çözünürlüğün görüntüsü bu değildir:

http://divxklip.org/1440x1080/

Olası tavsiyeler için birkaç örnek model:

http://www.hepsiburada.com/Liste/toshib ... camileos10

http://www.hepsiburada.com/Liste/sony-m ... ryId=17076

http://www.hepsiburada.com/Liste/toshib ... ryId=17076


Teşekkürler
P
15 yıl
Nikon D40 mı, D80 mi?
Merhabalar,

Amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyorum ama bir yandan da çektiğim fotoğrafların kaliteli olmasını istiyorum doğal olarak.
İşi çok ilerletip profesyonelce yapmaya niyetim yok. Tek istediğim görüntü netliği, renklerin canlılığı gibi genel anlamda kalitenin yüksek olması.

Bu durumda D80 almam gereksiz mi olur sizce? Malum, arada çok fazla fiyat farkı var. Fotoğraf kalitesi ve kullanım kolaylığı açısından D40 bütün ihtiyaçlarımı karşılar mı acaba çok ileri boyutta düşünmediğime göre?

Teşekkürler.
P
15 yıl
Word\u0027de paragraf aralığı
Selam

Word 2003'te enter'a bastıktan sonra ne kadar boşluk bırakacağını nereden ayarlıyoruz?

Satır aralıkları normal, satır sonuna gelip otomatik alt satıra normal geçiyor ama satırın sonunda enter'a basarsam
anormal bir boşluk bırakıp öyle geçiyor alt satıra (7-8 satır gibi). Format/paragraph'da bununla ilgili bir ayar göremedim, sadece satır aralığı ayarlanıyor.

Teşekkürler.
P
15 yıl
Word\u0027de otomatik scroll mümkün mü?
Merhaba,

Word'de yazı yazarken sayfanın kendiliğinden yukarı kaymasını sağlamak mümkün mü? Ayarlarla veya herhangi bir yazılım kullanarak?

Yani yazı yazarken sayfanın ortasındayken bile alt satıra geçtiğimde kendiliğinden bir satır yukarı kaysın, böylece yazarken hep sayfanın ortasında kalmış olayım.

Böyle bir şey mümkün mü?

Teşekkürler
P
16 yıl
Voltaj korumalı UPS
Selamlar,

Tek pc ye 30 dk. kadar çalışma süresi sağlayan ve daha önemlisi voltaj dalgalanmalarına karşı pc yi koruyan bir ups almak istiyorum (bulunduğum semtte voltaj sık sık dalgalanıyor, birkaç kez arıza yaşadım).

Tunçmatik iyi bir marka ama bir de Powerpack diye bir marka var gördüğüm kadarıyla. Arada iki kat fiyat farkı var, siz hangisini önerirsiniz? Yani arada işlevsel olarak ciddi bir fark var mıdır? Dediğim gibi, tek istediğim voltaj koruması ve 30 dakika kadar çalışma süresi.

Örneğin Tunçmatik'in bilgilerinde "Geniş voltaj regülasyonu (162 V - 290 V ) " diyor. Bu, voltajda aşırı bir düşme ya da yükselme olduğu durumları mı tanımlıyor?

Başka marka ve model önerisi de olabilir.

Teşekkürler

Tunçmatik:
http://www.mavibilgisayar.com/ud/7906

Powerpack:
http://www.mavibilgisayar.com/ud/5578
P
16 yıl
Sürekli prizde kalan şarj aleti
Edit: Pardon yanlış bölüme açmışım konuyu

Selam

Cep telefonu, tıraş makinesi gibi cihazların şarj aletlerini sürekli prizde bırakmanın bir zararı varmıdır? (Boş bir şekilde tabii, ucuna telefon vs takılı olmadan)

Priz biraz uzanması zor bir yerde olduğu için bazen üşengeçlikle günlerce prizde bıraktığım oluyor bunları. Herhangi bir ısınma vs olmuyor. Bu şekilde bir elektrik birikmesi ve çabuk bozulma, patlama gibi bir sorun olabilir mi?

Teşekkürler.
P
16 yıl
Kablo TV bozuk mu?
Arkadaşlar, İstanbul, Mecidiyeköy civarında oturup da Kablo TV yayını alamayan var mı? Sabahtan veri yayın gelmiyor nedense, acaba bizim kablolarda falan mı sorun var...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.