D

Yüzbaşı
18 Ağustos 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
162 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
8 ay
Araç Lastik Değişiminde Jantın Çizilmesi
Herkese selam, bugün aracıma kışlık lastik taktırdım ve sonrasında jantın vida yerlerinde çizikler fark ettim. Ustaya sorduğumda da makineyle yapıyoruz abi o kadar olur önemli değil onlar gibi bir şey söyledi. Bu fotoğraflardaki çizikler normal mi yoksa bundan sonra o ustaya gitmemek hayrıma mı olur? Bir de bu çiziklerden kurtulmanın bir yolu yordamı var mı ürün tavsiyelerine açığım. Herkese iyi forumlar.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
D
10 ay
Oyun Esnasında Ara Ara Masaüstüne Dönme Sorunu
Selamlar. Oyun oynadığım esnada belirli aralıklarla bilgisayarım masaüstüne geçiyor kendi kendine. Oyundan atmıyor oyun klasörüne tıklayınca tekrar oyuna dönüyor. Herhangi bir tuş kombinasyonuna bağlı olarak da atmıyor çünkü bazen elim klavye ve mouseda değilken bile çat diye masaüstüne geçiyor. Sorun ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum.
D
geçen yıl
ANC Kulak Ağrısı
Herkese selam, 2 gün önce Sennheiser Momentum True Wireless 3 aldım. ANC açtığımda kulağımda anlamsız bir basınç hissi ile ağrı hissi oluyor. Biraz araştırdığımda bazı insanlar bu problemi yaşıyormuş sanırım. Bu problemi yaşayan var mı, gerçekten var mı böyle bir şey yoksa kulaklıktan veya benden kaynaklı bir sorun mu?
D
geçen yıl
Yazlık vs. Konut Kirası
Selamlar herkese. Elimizde bir miktar para var ve bu parayla müstakil villa tipi bir yazlık veya Ankara'da 2+1, 1+1 olmak üzere 2 adet ev alabiliyoruz. Annem ve babam bir sene sonrasında emekli olacaklar ve onlar için bir arayış içerisindeyiz. Sizce hangisi daha verimli olur yazlık mı yoksa iki evin kirası ile gezmeleri mi? Evlerin kira getirisi toplamda aylık 18-20 bin lira oluyor. Almak istediğimiz yazlık konumu da Muğla veya Antalya. Görüşlerinizi bekliyorum, daha önce hiç yazlık tecrübemiz olmadı özellikle yazlığı olan arkadaşlar da bilgilendirebilirse çok sevinirim. Herkese iyi günler dilerim.
D
2 yıl
Bu Fiyattan Ev Almak Mantıklı Mı?
Herkese iyi günler dilerim. Bundan 2 yıl önce Ankara Çankaya'da bir sitede kabaca bize 100 bin dolara mal olan 2+1 bir daire satın almıştık. Yani o günkü değeri ile alım-satım vergisi, evin içerisine eşya ve emlakçı payı vs. ile 750 bin liraya mal olmuştu. O evin bugünkü değeri 3.2-3.5m civarında. Bu sıralar bir ev almaya daha karar verdik ama benim kafam biraz karışık. Yine aynı sitede 1+1 (m2'leri önceki ev ile hemen hemen aynı) bir ev buldum ve fiyatı 1.950.000 lira. Bulduğumuz evin kriterleri hemen hemen aynı (yükseklik, aynı site ve aynı blok) O da yaklaşık olarak 110-115k dolara mal olacak yani. Ama 2 sene önce bu fiyattan daha ucuza 2+1 bir daire almışken bu satın alım benim kafamı birazcık kurcalıyor. Sizce bu daireyi almalı mıyım? Daire Sinpaş Ege Vadisi'nde. Yoksa acele etmeyip biraz daha beklemeli miyim?

Evi aileme alıyoruz. Muhtemelen çok daha cazip, karlı yatırım araçları vardır ancak ailemin emekli aylıkları son derece düşük ve emekli olduklarında emekliliklerinde biraz kira gelirine de sahip olsunlar, daha iyi bir emekli hayatı yaşasınlar istiyoruz. Yani babam ve annem emekli olduklarında çeşitli yatırım araçlarıyla uğraşmak istemiyorlar, zaten risk alabilecek durumda değiller. Bu konuda da bilgimiz epey kısıtlı doğrusu.

Şu anda para araç, bir miktar döviz, altın ve kur korumalıda. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
D
3 yıl
Yazlık Fiyatları
Son dönem Muğla, Antalya gibi bölgelerden yazlık bakıyorum, 1 milyon liradan aşağı yazlık yok bu nedir yahu. Hep mi böyleydi bu bölgelerde yazlık fiyatları yoksa son dönemde mi arttı dostlar bu nedir 1-1,5 milyon liradan aşağı yazlık yok ve genellikle de 80-100 m2 evler.
D
3 yıl
Macbook Air M1 8 vs 16gb Ram
Merhaba herkese, Macbook Air almaya karar verdim ve ram konusunda kararsız kaldım. Günlük işlerimi halledip yazılım geliştireceğim bir pc olacak yani cok yorulmayacak ama uzun ömürlü olması da gerekiyor. Sizce 8gb ram ile 5-6 yıl kullanabilir miyim bu bilgisayarı yoksa aradaki 2500 liralık farkı vermeli miyim? Yorumlarınızı bekliyorum.
D
4 yıl
GTX 1070 OC sorunu
Merhaba. MSI GTX 1070 Gaming X, Intel i5 6600K işlemcili bir sisteme sahibim. Sistemimdeki işlemciye OC yaptım ve 4.5 GHz'e ulaştım. Aynı şekilde RAM'lerime de yaptım; onlarda da 3100 MHz'e kadar çıktım. Sistem oyunlarda gözle görülür bir fark oluşturmaya başladı. İşlemci zaten kartıma darboğaz yapıyordu onu da bununla aştım sanırım. Ama ekran kartı Overclock'unda sorun yaşıyorum. MSI Afterburner üzerinden ufacık bir Core clock artışında bile ( örneğin 25, 50 vs.) oyunlarda bozulma veya çökme yaşıyorum. Afterburner üzerinden voltaj artırıp Core clock artışı yaptığımda yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Otomatik ve manuel fan kontrollerini de denedim ancak sonuç aynı. Acaba kartımla ilgili bir sorun mu yoksa yanlış bir şeyler mi yapıyorum bilemedim doğrusu, buraya bir danışmak istedim. Herkese kolay gelsin.
D
4 yıl
Kaliteli Sinyal Güçlendirici
Herkese merhaba. Kullandığım modemi bilgisayarıma ağ kablosuyla bağlıyorum ve diğer odalardaki sinyal düşük kalıyor. Totolink diye bir markanın wireless routerı var ancak o mevcut hızı da düşürdü. Kullandığım internet 35 Mbps; odada konsol ve tv var ortalamada 15 mbps falan alıyorlar. Xiaomi'nin Wifi Pro'suna baktım ancak o da Totolink'ten hallice bir performans sunuyor. Benim odalarda da 30-35 Mbps hıza ulaşabilmem için önerilere ihtiyacım var. Önerisi olan varsa çok memnun olurum.
D
4 yıl
Bilgisayar Oyunculuğunun Konforsuz Gelmesi
Merhabalar. Benim yaşadığımı yaşayan var mı merak ediyorum doğrusu. Özellikle 2018 yılında ps4 almam ve sonrasında bilgisayarda da xbox controllerı ile oyunları oynamaya başlamam ( tps ve shooter olmayanlar vs. ) sonucunda sadece fps, shooter ve online oyunları klavye ve mousela oynar oldum. Bu süreçten sonra da ne zaman klavye mousea geçsem acayip rahatsız gelmeye başlıyor. Klavyenin yönünü değiştiriyorum, açı veriyorum hatta bilek desteği bile aldım ama yok resmen batıyor bana klavye ve mouse. İnanılmaz konforsuz geliyor. Kontrolcünün o konfor ve ele rahat oturması, tam hakimiyet sağlatmasını klavye ve mouseda bulamıyorum artık. R6 Siege oynuyorum mesela e tuşuna basarken f tuşuna falan basıyorum yanlışlıkla. Klavyenin pozisyonu değişiyor sürekli farkında olmadan. Bileğim de ağrıyor artık klavye ve mousela oyun oynadıktan sonra. Ben bilgisayarda klavye ve mouse ile yıllarca oyun oynamış biri olarak şaşırtıcı derecede ilk kez klavye mouseda oyun oynar gibi davranıyorum. Bunu yaşayan ve atlatan var mı? Acaba klavye mouseumda mı bir sorun var diyeceğim de standart ekipmanlar yani. (steelseries apex m400, razer deathadder elite) Böyle bir sorunu yaşamış ve atlatmış birileri varsa yardımcı olursa çok sevinirim çünkü artık oyunlardan falan da keyif alamıyorum. Oynayamıyorum çünkü oyun. İyi günler herkese.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.