A

Teğmen
16 Ağustos 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
2 yıl
2 tabloda arama yapıp var mı yok mu görüntüleme
Merhaba;

2 adet tablom var
tablo1 ve tablo2

her iki tabloda da aynı isimde sutunlar var

sutun1 ve sutun2

aynı anda 2 tabloda birden arama yapmak istiyorum.
yapmış olduğum arama tablo1 de varsa 1 yoksa 0 yine aynı şekilde aranan kelime tablo2 de varsa 1 yoksa2 olarak görüntüleyebilir miyim?

Aşağıdaki gibi bir sorgu yazdım ancak sorguda sonuçlar alt alta çıkıyor, ben yan yana yani tek bir satırda çıkmasını istiyorum.

SELECT EXISTS(SELECT sutun1 FROM tablo1 WHERE sutun1='22222') as sutun1_kayit_varmi
UNION ALL
SELECT EXISTS(SELECT sutun1 FROM tablo2 WHERE sutun1='22222') AS sutun2_kayit_varmi
A
2 yıl
mysql sorgu
Merhaba,

2 tablo var

a tablosu

aid, ad, soyad


b tablosu
bid, userid, tckn

Benim istediğim sorgu

a tablosu ile b tablosunu birleştirip şöyle bir sonuç elde etmek

sorgu sonucu

aid, ad, soyad, tckn

Ancak burada bazı isimlerin tc kimlik numaralara kayıtları yok bunları da görmek istiyorum.
A
4 yıl
Vodafone net önemli!!!
Merhaba arkadaşlar, aranızda birçoğu gibi bende vodafone net mağduruyum, zannetmiyorum ki aranızda vodafonla sorun yaşamamış kimse olmasın,

Öncelikle benim sorunum taahhüt edilen fiyatın üstüne kesilen yüksek faturalar, defalarca vodafone ile görüşmeme rağmen sorun düzeltilmedi vs... şimdi burada uzun uzun yazarak
vaktinizi almayayım.

Benim burada sizlere bahsetmek istediğim asıl konu şu, bugün Btk yani Bilişim Teknoloji Kurumu ile görüşme sağladım, vodafone firmasını kullananlar bilir, firmada kimsenin kimseden haberi yoktur,
yani kısacası sorununuz olduğu zaman Allah düşürmesin ellerine çözmemek için ellerinden geleni yaparlar, btk ile görüşmemde şöyle bir bilgiye ulaştım, btk ya yapılan ve müşterinin haklı olduğu herbir şikayet için ilgili firmaya ceza kesildiği bilgisidir, benim sizlere tavsiyem yaşamış olduğunuz sorunlar için sikayet var benzeri sitelerde vakit kaybetmeden direkt btk ya yazın.

Ne kadar çok başvuru yaparsanız o kadar etkili olur kanaatindeyim.

İyi günler.
A
4 yıl
Gigabyte rx 570 rev 1 vs rev 2
Merhaba arkadaşlar, vatan bilgisayardan Gigabyte rx 570 ekran kartı aldım, vatan bilgisayar sitesinde sipariş ettiğim ekran kartı Gigabyte rx 570 rev 1 bana gönderdikleri ürün Gigabyte rx 570 rev 2 versiyonu, 2 versiyon arasındaki fark rev 1 de bulunan arka soğutma plakasının olmaması ve yine rev 1 de bulunan rgb ışıklandırmasının olmaması, sizce ürünü iade edip rev 1 ürününden sipariş geçmelimiyim? Siz olsanız ne yaparsınız?
A
6 yıl
logitech z4 uyduları hakkında
merhaba,

Öncelikle logitech z4 uydusu satan var ise anlaşırsak alabilirim.

eğer satan yoksa bendeki uydulara çocuklar zarar verdiği için düzgün çalışmıyor, uydunun içindeki hoparlörü kaç watt hangi hoparlörle değiştirmem gerekli?
A
6 yıl
Değer kaybı ödemesi hakkında
Merhaba arkadaşlar bugün değer kaybı başvurum sonuçlandı, sigorta şirketi 1880 tl değer kaybı ödemesi yapacağını belirtti, aracın resmi aşağıdaki gibi sol ön çamurluk, sol ön kapı ve tampon boyanıp jant kapağı değişti.

Sizce bu değer kaybı normal mi az mı? bana az geldi gibi çünkü arkadaşın 2011 model 100.000 km deki aracına arkadan çarpmışlardı ve sadece arka bagaj kapağı boyanmıştı tek parça boya için 1300 tl değer kaybı ödemişlerdi.

Benim araç 2016 model ve 38500 km de evveliyatında boyası kazası yok.

Sizce sigorta tahkime itiraz etmeli miyim?

< Resime gitmek için tıklayın >
A
6 yıl
Havuzdan numara atama
Merhaba;

mysql de "numaralar" adında bir tablom var burada 100001 , 100002, .... olarak tanımlanmış numaralar var,

benim yapmak istediğim yeni kullanıcı oluştururken "numaralar" havuzunda kullanılmamış rastgele bir numarayı yada kullanılmamış sıradaki numarayı otomatik olarak "kullanıcılar" tablosuna eklemek.




Yardımlar için teşekkür ederim.
A
6 yıl
Javascript yardım
Merhaba,

bir adet tek inputluk formum var
bu form a yazılan yazıları benim sabit olarak belirlediğim bazı kelime yada rakamlar ile başlamasını izin vermemesi ve uyarı vermesi.

örnek: daha önce belirlediğim "abcd","aaaa","bbbb" gibi kelimelerle başlayan kelimeler yazlıp post edildiği zaman uyarı vererek "abcd,aaaa,bbbb kelimeleri ile başlayamaz" uyarısı vermek.
ama sadece belirlediğim kelimeler yada rakamlarla başlayamıycak yani belirlediğim kelime yazının içinde geçebilir ancak başlayamaz olacak.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
A
7 yıl
Oto Email
Merhaba arkadaşlar
mysql database içinde bir sorgum var, kayıtlı kişilerin ad-soyad, doğum tarihi ve email bulunduğu bir tablom var bu tabloda sorgu yazarak bugün doğanların listesini çekebiliyorum, benim yardım talep ettiğim konu şu, bu çektiğim sorgudaki bugün doğanların email adresine otomatik kutlama mesajı göndermek ancak bunu kişiye özel yapacak mesela "Doğum günün kutlu olsun Ali" "Doğum günün kutlu olsun Veli" gibi.
ve bu php dosyasının url sini zamanlanmış görevlere ekleyip günün belli saatinde o gün doğum günü olanlara otomatik doğum günü mesajı iletecek. Yani:http://url.com/dogumgunu.php url sini çağırdığınız an emailler gönderilecek.
birde yazacağınız php dosyasına mailleri smtp ile göndereceğim için smtp ayarlarını girebileceğim yerleride eklerseniz sevinirim.
A
8 yıl
Mysql sorgusu
Merhaba aynı db üzerinde 2 ayrı tablodan veri çekip alt alta listelemek istiyorum
her iki tablodada aynı sutunlar var mesela;
TABLO1
id
birim

TABLO2
id
birim

her iki tablodaki verileri ALT ALTA listeleyebilecek mysql sorgusu lazım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.