K

Yüzbaşı
08 Ağustos 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
157 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
4 ay
Türk Telekom FTTB\u0027de Router Değiştirme ve Seçimi Hakkında (Bridge mod değil)
Merhaba, geçmiş konuları taradım ancak net bir sonuna ulaşamadım. Apartmana kadar fiber bağlantı geliyor sonrasında cat 6 ile dairelere dağılım yapılıyor. Bu bağlantı şekli ile ZTE H298A v1 kullanıyorum. Kendim yeni bir router alıp kullanmak istiyorum. Bu noktada router seçiminde bağlantıya uygun olması adına aramam gereken bir özellik var mıdır?

Kullanıcı adı/şifremi biliyorum Ayrıca gerektiğinde mac klonlama yaparak yeni routera mac adresi verilmesi gerektiğini de biliyorum.

Seçeceğim routerun bu tipte bir FTTB sistemde çalışabilmesi neye dikkat etmeliyim, aklıma yatan herhangi bir routerı alıp kullanabilir miyim? Yoksa FTTB olduğu için seçebileceğim routerlar farklı mıdır? Bilgisi olan arkadaşların paylaşmasını rica ederim.


Not: Yeni routerı bridge mode'da kullanmadan direkt bağlama düşüncesindeyim. Zaten bridge yaparsam kullanıcı adı/şifre ile mac klona ihtiyaç olmayacaktır.

< Resime gitmek için tıklayın >

@XpressMusic34
K
9 ay
Tarifen yurtdışında geçerli hakkında
Arkadaşlar, e-sim desteklemeyen bir telefon ile Turkcell kullanıyorum. Turkcell yurtdışında mevcut tarifemi günlük 161 liraya kullanacağımı belirtiyor. super yurtdışı yazıp 2200'a mesaj atınca bu özellik açık görünüyor ancak turkcell uygulamasına girdiğimde aşağıda paylaşacağım görseldeki ayarları da ayrıca açmam gerekir mi? Yada bu ayarlar farklı paketler için mi geçerlidir? Bilgisi olan arkadaşların yorum yazması ricasıyla,


< Resime gitmek için tıklayın >
K
4 yıl
Türk Telekom Yeni Fiber aboneliği tavsiye? (paket/modem)
Arkadaşlar, taşınacağım yerde bağlantısı olmadığı için superonline üyeliğimi bitirdim. Binada Turk Telekom fiber mevcut. En az 24.mbit bağlantı istiyorum fiyat 95tl civarında.

Esas sorum, Telekom fiberde modem olayı nasıl oluyor? Modem getirirlerken talep etmem gereken düzgün bir model var mı?

Ayrıca ileride kendi modemimi alıp takabilir miyim? Superonlineda kendi modeminizi kullanmak kullanıcı adı ve şifre öğrenmek zor olduğu için pek mümkün olmuyordu. Yardımcı olursanız sevinirim
K
4 yıl
Halkbank 0.79 oran için bireysel emeklilik dayatması
Forumda birçok başlıkta kamu bankalarının 0.79 faiz oranı için bes'e zorunlu kayıt aldıklarını biliyoruz. Halkbanka konut kredisi için başvuru yapmayı düşünüyorum, temsilciyle yaptığım görüşmede bes'in zorunlu olduğu ve çıkılması halinde faiz oranının 1.05 (!) olacağı söylendi. Birçok banka 0.99 ve altına inmişken bu tehdit cidden çok manasız.

3 otomatik ödeme, kredi kartı, Ekspertiz, ipotek bedeli, Hayat, konut sigortası gibi kalemlere ek olarak 450tl kredi paketi isminde bir ürünü de satmak istiyor. İçinde en fazla ücretsiz eft/havale vardır ki maaş bankası olduğu için bunlara zaten ücret alınmıyor.

Nihai görüşmede bes ve kredi paketinin en başından işin içine sokulmaması için pazarlık yapacağım. Tecrübeli arkadaşlar yorumlarını paylaşırsa sevinirim.
K
6 yıl
Aydınlatma Linyesinden Prize Faz Alma
Merhaba,

Öncelikle aydınlatmadan priz için kablo çekilmesinin doğru olmadığını biliyorum, yazının devamında nedenini anlatacağım.

Yeni bir binaya taşınıyorum, eve 3 faz geliyor ve ana sigorta -- K.A.R'den sonra faz barasıyla 8 adet B16 sigortaya dağıtılmış durumda. Yönetmelik gereği çamaşır mk, bulaşık mk ve fırın'a ayrı birer linye çekilmiş. (yönetmelikte buzdolabı geçmiyor), buraya kadar herşey normal.

Tesisatı döşeyen arkadaşımız, sigortalardan birine şimdi sıkı durun ; buzdolabı, kombi, klima, salonda bulunan 2 priz ve arka odada bulunan 1 adet prizi bağlamış. Tabi yönetmelik sanıyorum 6-8 arası prize izin veriyor. Ancak yapılan bağlantı hem güvenlik hem de etik anlamda düşündürücü. Zira salondaki 1 prize led tv, arka odadaki prize ise yüklü bir bilgisayar sistemi bağlanacak. Buzdolabı ve klima gibi demeraj akımları yüksek cihazlar ile aynı hatta olmasını kesinlikle istemiyorum.

Yeniden hat çekmek pek mümkün görunmüyor zira kablo kanalları fazlasıyla dolu yada sıva üstü hat ile bağlantıyı ayırma şansımız yok çünkü kiracıyım , bu yüzden en azından salonda ve arka odada bulunan 1'er adet prizi yukarıda yazdığım aşırı yüklü hattan ayırmak istiyorum.( bunlara led tv ve bilgisayar baglanacagi icin) Bunun içinde en kolay yol, prizlerin yakınında bulunan aydınlatma linyesinden faz almak olacak.

İşin güzel yanı, sigorta kutusundan benim ayırmak istediğim prize yakın olan aydınlatma buatına 2.5'luk kablo geliyor, buradan avizeye ise 1.5 yada 2.5 ile gidiyor henüz kontrol edemedim. Ben aydınlatma buatında 2.5'luk kablo ile sonlanan noktadan 2 adet prize yalnızca faz alırsam ne gibi riskleri olur? Zira prizler zaten çalışıyor ve toprak ile nötr ellenmeyecek. (Bu Aydinlatma linyesi salon, koridor avizesi ile aynı yerlerin spotlar ve havuz ışıklandırmasını besliyor)

Prizlerdeki toprak ve nötr'ü ellememeyeğim. Zaten her prizden giden toprak; priz ile aydınlatmalardan giden nötr sigorta kutusunda tek bir toprak ve nötr'e bağlanarak evden çıkıyor.

Yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca alternatif önerileriniz varsa paylaşabilirsiniz.
K
6 yıl
Hitachi Rak 35 PED 12.000 btu ve General ASHG12lltb klimalar hk, tavsiye, görüş?
Arkadaşlar Hitachi Rak 35 PED 12.000 btu klima yakkında bilgisi yorumu olan var mı? Pek satılan ve kullanılan bir model değil gördüğüm kadarıyla, bir arkadaşım vasıtasıyla 2800tl fiyat aldım, 15m2'lik bir alanda ağırlıklı soğutma amacıyla kullanılacak. Özellikle ses durumu hakkında bilgiye ihtiyacım var. Katalog desibel değerleri tabiki her marka gibi iyi ancak pratikte biliyorsunuz ki farklı oluyor.

Bir de General ashg 12lltb modeli için de görüş alabilirim. (3100tl fiyat aldım)

Dış ünite için balkondaki alanım dar olduğundan dış ünitesi küçük modeller arasında bakınıyorum.
K
6 yıl
Redline TS 40 Giden Kanallar Hakkında Yardım
Merhaba, 1 yıldan uzun süredir redline ts 40 mega hd uydu alıcı kullanıyoruz, Apartmanda çatıda yer alan multiswitch ile tüm katlara ayrı anten kablosu gidiyor. Kısa süre önceki yağmurların ardından trt 1 hd (diğer hd trt kanalları), fil tv hd, "halk tv SD" gibi kanallar da sinyal yok uyarısı gelmeye başladı. Yalnız aynı anten ucuna eski bir SD uydu alıcı takınca halk tv yi izleyebiliyoruz. Multiswitche giren anten ucunu söküp tekrar yaptım, farklı portlara taktım ancak bir türlü sözünü ettiğim kanallardan sinyal alamadık.

Çatıdaki sistemde sorun olsa aynı anten ucundan sd bir uydu alıcı ile halk tv yide izleyemezdik ancak izleniyor. Redline ise hiçbir şekilde halk tvden sinyal alamıyor.
Evde başka hd uydu alıcı olsa esas açılmayan trt hdler ve fil tv hdyide deneyecektik ancak ne yazıkki yok.

Bir fikir önerisi olan arkadaş varsa dinlemek isterim.
K
7 yıl
Benq XL2411Z,XL2420Z,XL2720Z için İnce Ayarlar ve Önemli \"AMA High/Overshoot\" Paylaşımı
Arkadaşlar, Benq XL2411Z'yi kullanırken dikkatimi çeken overdrive konusunu sizinle paylaşmak istedim. Mutlaka başka arkadaşların da ilgisini çekecektir. Ayrıca anlatılanlar 2720z ve 2420z için de geçerlidir.

OVERSHOOT/CORONA

Monitörü Blur Reduction (yazının devamında BR diye yazılacak) ON yada OFF şeklinde kullanmak fark etmeksizin, AMA High yapıldığında Benq bu konuda "agresif" bir overdrive mekanizması kullanıyor. Bu tepki süresini azaltıp bulanıklığı düşürürken, Overdrive artifaktı olan "overshoot/corona"yı yaratıyor. Aşağıdaki linkten test sayfasını açıp özellikle en üstteki ufoların arkasındaki maviliği gözlemleyiniz. Eğer göremiyorsanız BR'yi mevcut konumunun tersine alın,yani açıksa kapatın, kapalıysa açın. (Görememe nedeni istemeden de olsa AMA Low prosedürünü uygulamış olmanız olabilir, yazının devamında daha iyi anlayacaksınız)

quote:

http://www.testufo.com/#test=photo&photo=alien-invasion.png&pps=960&pursuit=0&height=-1

Testin tam ekran açılıp durumun net olarak anlaşılması için linki alıntı şeklinde veriyorum,tıklanacak link şeklinde verince yarım açılıyor.

Örnek overshoot ve corona:

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Aracın ve ufonun arkasındaki mavi izler sözü edilen durumu temsil etmektedir.

Bu durum sadece testlerde değil, kısıtlı da olsa bazı oyunlarda ve mesela BR OFF, AMA High ayarında DH forumunda tarayıcınızda akıcı kaydırma açıksa yada mouse orta butona basılarak orta bir hızda kesintisiz/otomatik kaydırma yaparsanız yazıların altında takip eden bir iz görebilirsiniz. Benq'daki bu agresif overdrive mekanizması Asusta en yüksek trace free ayarına karşılık geliyor. Ancak Asus trace free ayarının düşürülmesine izin vererek daha az overshoot görülmesini sağlıyor. Benq ise bu seçeneği yalnızca AMA ayarını tamamen kapatarak sunuyor. Biz de kapatmak istemediğimiz için AMA High ayarının agresif overdrive'ini bir yöntemle daha az agresif hale getireceğiz ve overshoot denen sorunu azaltacağız.


Ayarı uygularken üstte alıntı link verdiğim testufo sayfası açık olsun.

Not: Monitör üzerindeki tuşlar soldan sağa 1-2-3-4-5 şeklinde düşünülmüştür.

Senaryo 1: BR ON - AMA High Tercih Edenler
DURUM 1: BR önce OFF sonra ON konumuna alınır,bu noktada AMA OFF yada premium ise; AMA üzerine gelinip 3 nolu tuşla High seçilir ve yine 3 nolu tuşla onaylanır,işlem biter.
DURUM 2: BR önce OFF sonra ON konumuna alındıktan sonra AMA zaten High'da ise, yine AMA üzerine gelinip 3 nolu onaylama tuşuna 1 kez basıp yeşil imlec high üzerine getirilir. Bu noktada 4 nolu "geri" tuşuna basıp çıkılır.(Yeşil imleç high üzerinde iken kesinlikle 3 nolu tuşa basılmamalı) Sonra menü kapatılır.
Yapamayanlar için: AMA Zaten High ise Uygulanacak İşlem Videosu Tıkla

İşte bu işlem uygulandığında AMA high ayarı daha az agresif (bu safhaya AMA Low ismi de veriliyor, elbette monitörde o şekilde yazmıyor.Keşfeden kişi bu ismi vermiş) bir hale geliyor. Ekrandaki açık olan ufoların arkadasında mavi overshoot/corona'nın çok çok azaldığını görebilirsiniz.

Senaryo 2: BR OFF - AMA High Tercih Edenler
Benim gibi BR OFF kullanmayı sevenler ise birkaç adım fazla uygulayacaklar. Senaryo 1 uygulanıp AMA agresifliği azaltıldıktan sonra üzerine BR direkt kapatılırsa AMA yine agresif hale geçiyor ve overshoot görülebiliyor. Bunun önüne geçmek için monitörün profillerini kullanacağız.

Adımlar:
a)Monitör standart moddayken, Brightness 20, contrast 45, AMA high, blur reduction OFF, Sharpness 5, Gamma 4, RGB 100, 100, 92 ayarlarını yapıp Gamer profil 1'e kayıt edilir (RGB ,gamma ve sharpness tamamen isteğe bağlı, brightness ve contrast ise arzuya göre biraz daha arttırılabilir)
b)Aynı ayarları yalnızca bu sefer BR ON yaparak Gamer profil 2'ye kayıt edilir.
c)Gamer profil 2 seçilip aktif hale getirilir (BR açılmış olacak).
d)AMA üzerine gelip 3 nolu onaylama tuşuna 1 kez basıp yeşil imlec high üzerine getirilir. Bu noktada 4 nolu "geri" tuşuna basıp çıkılır. (Yeşil imleç high üzerinde iken kesinlikle 3 nolu tuşa basılmamalı) Sonra menü kapatılabilir. AMA High Uygulama Videosu Tıkla
AMA artık daha az agresif hale gelmiş oldu (AMA Low denen safha) Tam bu noktada Gamer profil 1'i seçiyoruz ve BR OFF konuma geliyor. Ve sonuç olarak AMA low ve BR OFF durumunu elde etmiş oluyoruz. Şimdi yine Overshoot'daki değişimi rahatlıkla görebilirsiniz.

Not 1: Bu noktada neden profillerle uğraşıyoruz sorusu gelebilir. Yukarıda da yazdığım gibi AMA low hale getirildikten sonra profil kullanmadan BR direkt OFF yapılırsa o zaman AMA ayarı bozuluyor ve yine fazlaca overshoot'lu bir görüntü elde ediliyor. Ancak BR yukarıda anlatıldığı gibi profil değiştirilerek kapatılırsa AMA Low kalıyor.
Not 2: AMA low ayarı yalnızca overshoot/corona giderimi için yapılmaktadır. BR ON konumunda görülen crosstalk vs gibi durumlar için "Ek Bilgiler" kısmında yazılan strobe utility gibi araçlar kullanılmalıdır.


ÖNEMLİ: Bu işlemleri yaparken yada yaptıktan sonra monitör kapatılıp açılırsa yada hz değişimi yapılırsa AMA ayarı eski haline dönecektir. Ama zaten biz önceden ayarladığımız için çok kısa bir geri döndürme işlemi gerekiyor.
-BR ON kullanıyosanız (Senaryo 1) yeşil imleçle AMA High üzerine gelip "onaylamadan" 4 tuşu ile geri dönmeyi yapacaksınız
-BR OFF kullanıyosanız (Senaryo 2) önce gamer profil 2 seçilip yeşil imleçle AMA High üstünde "onaylamadan" 4 tuşu ile geri dönme yapılacak sonra profil 1'e geçilecek. İşlemlerin tekrarlanması maksimum 10 saniye sürdüğü için sorun teşkil etmeyecektir.
Ayrıca tarafımdan v4 firmware ile test edilmiştir.


EK BİLGİLER:

Monitörü Blur Reduction ON ve AMA High ayarları ile kullanırken Blur Busters Strobe Utility ile ekranın alt kısmındaki "cross talk" denen çoklu görüntü büyük oranda azaltılabilir.Ayrıca VT tweak yapılarak ekranın alt ve üstündeki ghosting band minimalize edilebilir. (Tamamen yok edilemez)http://www.blurbusters.com/benq/strobe-utility

blurbusters.com'dan alınmış sözü edilen crosstalk görüntüsü aşağıdadır.
< Resime gitmek için tıklayın >

Monitörü BR OFF ve AMA High ayarları ile kullananlar için ise strobe utility ve VT tweak işe yaramıyor çünkü bunlar BR özelliği için yapılan uygulamalar.


Kavramlarla ilgili yanlış ifade edildiğini düşündüğünüz varsa paylaşmaktan çekinmeyiniz.

Yararlanılan Kaynak:http://forums.blurbusters.com/viewtopic.php?f=13&t=2590 Konuyla ilgili "Falkentyne" isimli kullanıcı tarafından yazılmış çok sayıda faydalı bilgiye ulaşılabilir.
K
7 yıl
Taahhüt bitimi iptal faksı ne zaman çekilir?
Arkadaşlar 26 aralıkta 2 yıllık taahhütüm bitiyor, iptal ettireceğim. İncelediğim kadarıyla faxı çekince 24 saat içinde sms geliyor, 7 gün içinde de iptal ediliyor (tabi bu süreçte arayıp yeni teklifler sunuyorlar).

Ben iptal faksında taahhütümün bittiği tarihte iptal edilmesini istiyorum gibi bir şey mi yazmalıyım? Sonra taahhüt bitmeden iptal edip çirkeflik yapabilirler o yüzden sormak istedim.
K
8 yıl
Judder/Titreme Sorunu - 23.976, 48, 72hz denemeleri, Test Videoları
Arkadaşlar,

Malumunuz seyrettiğimiz içeriklerin tamamına yakını 23.976 fps olarak bulunuyor. Ve özellikle panning denen yatay kamera hareketlerinde görüntüdeki sabit objeler titreme benzeri bir hareket yapıyorlar (juddering). Bu sorunun çözümü için 24p destekli tv'ler yada motion interpolation denen frame ekleme teknikleri kullanılıyor. Ancak ben frame eklendiğinde oluşan soap opera efektini (SOE) sevmediğim için tercih etmiyorum. Bilgisayar ile farklı playerlar ve monitörler deneyerek en iyi sonuca ulaşmaya çalışıyorum ancak juddering'in üstesinden gelemedim. Denemelerim motion interpolation (SOE) kullanan yazılımları tercih etmediğim için hz yada fps ile oynayarak oldu.

Bir 2ms TN panell ve 2 ayrı ips panel ile test şansım oldu Cihazlar 60hz ancak timingleri ile oynayarak 23.976, 48, 72 hz gibi frekanslarda çalışabiliyorlar. Kural olarak izlenen içeriğin fps'i kadar yada fps'nin katları oranında HZ tavsiye ediliyor. Ben de yazdığım frekanslarda aşağıda linkini verdiğim videoları denedim. Bu videolar hobbit beklenmedik yolculuk ve kaptan amerika ilk yenilmez filmlerinin yatay kamera geçişi içeren 2 ayrı sahnesinden oluşmakta.

videolardaki sorunlar: Hobbitte 6. saniyede görüntüye giren ve 9. saniye civarı çıkan en büyük kaya parçası özellikle ekrandan çıkmak üzereyken baya titriyor.
Kaptan Amerikada ise 2. saniyede görüntüye giren en kısa boylu askerimizin (kaptan amerika) miğferine odaklanırsanız baya titrediğini görebilirsiniz.

Motion interpolation kullanan Splash, SVP ve benzeri programlar ile bu sahneleri sorunsuz izleyebiliyoruz ancak bunların eklediği SOE filmi ana haber bültenine çevirdiği için alternatiflere bakıyorum.

Mpc hc + madvr + reclock ile yazılan tüm kombinasyonları denedim. Bunları denerken monitör hz'lerini 23.976 , 48 , 72 gibi farklı ayarlara getirdim. (yani 24'ün tam katı olacak şekilde) Reclock ile videoyu 24hz'e sabitledim vs vs. Ancak neredeyse hiçbir iyileşme olmadı. Özellikle 23.976 hz'de aynı titremeyi görüyor olmam (ki hiç pulldown yapılmamış oluyor) beni çok şaşırttı.

http://forum.donanimhab...ey_fps//tm.htm#74430002 bu konudaki ayarlarla da denedim.

Ayrıca imax olmayan sinemalarda da kameranın pan (yatay) hareketlerinde bu videolardaki titremeleri görüyorum. Bu yüzden sözünü ettiğim sorunlar acaba sinema tekniğinin bir falsosu mu diye aklıma geliyor. Siz de videoları frame ekleme yapmayacak şekilde izleyip yatay hareketlerde sabit objelerin titremesi için yorum yapabilir misiniz?

Not: Motion plus, flow vs gibi frame ekleme teknikleri kullanan tv'lerde deneyecek arkadaşlar bu özellikleri kapatıp real cinema gibi TV'yi 24p'ye getiren özellikleri açabilirler.

Hobbit linki:https://dl.dropboxuserc...obbit.An.Unexpected.mkv
Kaptan Amerika linki:https://dl.dropboxuserc...u/78262353/CAFAtest.mkv

not 2: konuyu yanlış yere açtığımı düşünerek buraya da açıyorum. Mod arkadaşlar hangisi yanlış yerde ise onu kaldırabilirler :)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.