U

Yüzbaşı
23 Eylül 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
25 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
U
3 ay
Matebook/Vivobook? İş için laptop tavsiyesi
Arkadaşlar iş amacıyla browser ve Office uygulamaları için kullanmak üzere 15-16 inç ekranlı laptop almak istiyorum. Şu anda Huawei Matebook ve Asus Vivobook'a bakıyorum. Hangisini önerirsiniz? İ5 işlemcili alsam yeterli olur mu?
Aynı fiyat bandında başka cihaz önerisi de olabilir.
U
9 yıl
İŞ İÇİN LAPTOP/YARDIM LÜTFEN
Arkadaşlar iş için internet sayfalarını çok hızlı açacak bir laptop almam gerekiyor. Oyun oynanmayacak. Word, Excel vb kullanılacak.

Önemli olan, sadece bu amaçla uzun ömürlü yıllarca kullanabileceğim sorun çıkarmayacak bir cihaz olması. Bütçe 2500 TL civarı ayırdım ama biraz fazla gibi geliyor? Daha ucuza uygun birşeyler olursa tabii daha iyi olur.
U
9 yıl
MITSUBISHI OUTLANDER 2.0/YARDIM
Arkadaşlar Mitsubishi outlander 2.0 almak istiyorum ama hakkında yeterli bilgi bulamıyorum. Forumlarda çoğunlukla MT 2.0 TURBO'dan bahsediliyor. Fiyatı uygun olsa tabii ben de Turbo isterdim, ama değil.

Kullanan, deneyen varsa eğer bilgi verebilir mi? Mesela,

1. Performansı iyi midir, Turbo kadar olmasa da tatminkar mıdır?
2. LPG'de yakıt tüketimi nasıldır? Ş.içi 50 krş. yaktığını söyleyenler var, bu rakam çok fazla değil mi?
3.Konforlu,güvenli midir?

Kısacası Turbo alamıyoruz. Onun kadar olmasa da keyif verir mi? Yoksa vaz mı geçmeli bu Outlander sevdasından?
U
11 yıl
YARDIM LÜTFEN:Modem anten kablosu anakarta lehim
Arkadaşlar Airties modeme 7 dbi yüksek kazançlı anten takmak istiyorum. Modemin kapağını açtım, bu arada anten kablosunu anakarttaki lehimden çıkarmak zorunda kaldım. Tam net göremiyorum ama anten kablosu anakartta iki ayrı noktaya lehimli gibiydi. Neyse, anten kablosunun diğer ucundaki çok ince kabloyu, yeni antenin SMA bağlantı noktasındaki çok küçük deliğe yerleştirdim. Diğer ucunu da anakarttaki iki ayrı noktaya tekrar elimden geldiğince tekrar lehimledim.

< Resime gitmek için tıklayın >
Şimdi yeni anten takılmasına rağmen modemin gücü çok fazla düştü.

İki sorum var:

1. Anten kablosu tek midir, yoksa iki ayrı ucu mu vardır? Anakartta iki ayrı noktaya mı lehimlenir?

2. Kablonun diğer ucunu ekstra antenin SMA girişindeki deliğe yerleştirmek yeterli midir? Yoksa oradaki bağlantı da mı iki uçludur?
U
11 yıl
Rt205 ve ap300 uyumu
Airties rt205 modemim var, yalniz altindaki etikette rt204 v2 yaziyor. Neyse, bir ap300ü repeater/tekrarlayici olarak kullanip wifi alanini genisletmeye calistim.

Ap300ü kendi menusunden repeater yaptim, modeme tanittim. Rt205 ten de mesh kismina girdim, ap300u tanittim. Bu kullanim seklinde wep ten baska sifreleme kabul etmiyor. İkisini de wep sifreleme yaptim.

Simdi ap300 e baglanmaya calisiyorum internet icin, fakat bir turlu baglanmiyor??

Bu soruna yardim edebilecek biri var mi?
U
12 yıl
Galaxy S3 veya ne olabilir??
Arkadaslar, aldigim cihazlari derinlemesine tum ozellikleriyle, gerekirse modifikasyonlar da yaparak, limitlerine kadar zorlayarak kullanirim, bu sekilde kullanimi seviyorum iste ne yapayim:) cihaza bir yemek pisirtmedigim kaliyor:)

Piyasadaki en ustun cihazlardan birini almak istiyorum. Samsung galaxy S3 hosuma gitti, HTC One ile biraz kararsiz kalsam da.

Bu iki cihazdan genel ozelliklerin ortalamasi anlaminda tavsiye edebileceginiz daha ustun bir cihaz var mi su anda? Yoksa gozu kapali s3 alinir mi dersiniz?
U
13 yıl
FATURALI HAT UYGUN SMS PAKETİ YOK MU?
Turkcell faturalı hat alacağım ama sitesinde faturalı için uygun bir SMS paketi göremedim. Çok msj atıyorum, üstelik sadece Turkcell değil, her yöne. Benim ihtiyacıma uygun olan SMS paketi için Turkcell 23 TL istiyor.. Daha uygun fiyatlı bir seçenek yok mudur?
U
13 yıl
ARAÇ İÇİN NAVİGASYON CİHAZI GÖRÜŞLERİNİZ?
Arkadaşlar yıllardır arabada Garmin, IGO, Tomtom gibi navigasyon programlarının telefon versiyonlarını kullanırım, 3.5 mm jak ile araç teybine bağladığım için anonsları da araç hoparlorlerinden alırım, ayrıca telefondaki MP3 arşivimi de yüksek ses kalitesiyle aracın ses sisteminden dinlerim. Ama artık tak-çıkar uğraşmadan araçta sabit kalacak bir cihazım olsun istiyorum. Programları iyi bilmeme rağmen cihazlar hakkında hiç bilgim yok; bu yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var ve fikirleriniz benim için çok önemli.

Aradığım özellikler; öncelikle kaliteli cihaz, sorunsuz kullanım, Başarsoft haritası ve güncelleme kolaylığı,
MP3 yükleme/çalmada sorunsuzluk ve 3.5 mm çıkışta yüksek ses kalitesi, büyük ekran.
Ses aktarımı için kablo kullanıyorum, FM transmitter kullanmayacağım, hiç olmasa da olur. Bu arada bazı cihazlardaki TV özelliği pratikte kullanışlı mıdır bilmiyorum ama eğer öyleyse, onun da olmasını kim istemez tabii:)

Önereceğiniz cihaz olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
U
14 yıl
245/70/16 LASTİK TAVSİYESİ ACİL YARDIM..
Arkadaşlar Jeep Cherokee aracımda şu anda STT lastikler var ve Cumartesi günü uzun bir seyahate çıkmam icap ediyor. Arazi tipi lastiklerle 1000-1500 km yol çok zor olur. Acilen 245/70/16 asfalt lastiği almam lazım.

Kumho'nun dört mevsim Road Venture APT KL51 lastikleri fena değil, fiyatı da uygun. Ama fiyat/performans açısından seçenek olarak uygun gördüğünüz başka lastik de tavsiye ederseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
U
14 yıl
ŞARJ EDİLEBİLİR AKÜ?? (ÖNEMLİ)
Arkadaşlar bir yakınımın evde geceleri kullanmak zorunda olduğu solunum destek cihazı için, elektrik kesintisine karşı, şarj edilebilir aküyle oluşturulacak bir güç kaynağı yaptırmam gerekiyor. Bu iş piyasadaki UPS'lerin gücüyle olmuyor ve maalesef cihaz için özel olarak satılan böyle kişisel bir güç kaynağı YOK. Hayati önem taşıyan bir konudur, yardımınızı rica ediyorum.

Solunum destek cihazı; 24 Voltla, anlık güç ihtiyacına göre 1.25-3.00 Amper aralığında çalışıyor. Gücü 90 watt. Gece elektrik kesildiği anda, yaptıracağım yedek güç kaynağının devreye girmesi gerekiyor. Cihazın üreticisi, bu tür durumlarda gece boyunca (ortalama 8 saat) çalışabilmesi için 19 amper/saatlik bir AKÜ gerektiğini söylüyor (Koca firmanın çözümü bu, bildiğimiz araba aküsü..)

Benim istediğim, iyi bir elektrikçiye, mümkünse daha yüksek A/H değerinde bir aküyle, sürekli 220 V prize takılı olarak şarj halinde durabilecek, elektrik kesildiği anda ise cihazı aküden beslemeye başlayacak, 220 V. priz şeklinde çıkışı olan bir güç sistemi yaptırmak. Tabii bu durumda ortaya derin devir/marin tipi akü, sinüs invertör gibi pek anlamadığım meseleler çıkıyor..

Sistemi yaptırmadan önce fikrinize ihtiyacım var. Böyle bir sistemin bileşenleri ne olmalı? Ve hangi aküyü kullanmalıyım? Sızıntı, patlama, yangın vs. gibi güvenlik riskleri oluşur mu? Ayrıca sıfırdan sistem yapmak yerine, gerekli devreleri zaten barındıran küçük bir UPS alıp, bu tür bir özel aküyle beslemek mi daha mantıklı olur?

Yardımlarınızı bekliyorum..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.