G

Yüzbaşı
22 Eylül 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
5 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
15 yıl
Kablosuz Bağlantıda Sorun Yaşıyorum
Birkaç gün önce kablolu modemimi eve gelicek laptop nedeniyle bir airties 205 kablosuz modemle değiştirdim. Masaüstü bilgisayarımdan bağlanabilmek için de edimax pci bir kablosuz adaptörü aldım.

Ancak kablosuza geçtiğim günden beri özellikle online oyunlarda anlık takılmalar yaşıyorum(lag spike).

Modemle bilgisayar arasında sadece 5 metre var, sinyal gücü mükemmel görünüyor, kalitesinde de hiçbir bozukluk yok.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı?
G
16 yıl
private server
hazır orjinal servera giremiyoken oyun mekaniklerini düzgün çalıştıran, lvl 70 başlatan ve item vendoru olan bildiğiniz private server varsa paylaşırsanız sevinirim.
sıkıldım otur otur bari eğlenelim biraz :)

bu arada authenticating de kalıyor hala, düzeltebileniniz var mı?
G
16 yıl
farklı bir takılma \u0026 restart sorunu
bilgisayarımın çok enteresan açıklanamayan bir sorunu var, ne yazık ki...

bilgisayar açılıp windows başladığı andan itibaren, herhangi expoler sayfası, başka bir uygulama vs. açmadan mecvut oyunlardan(wow, warcraft vs...) birini açtığımda oyun sorunsuz olarak çalışıp, hiçbir takılmaya restarta yol açmıyor. Ancak oyun devam ederken masa üstüne döndüğüm zaman, veya oyundan önce herhangi bir başka uygulama açıp oyuna girdiğimde oyun takılmaya başlıyor, ve 2. en geç 3. takılmada makine kendine restart atıyor...

sorun ramlerdemi diye düşünüp, aynı miktarda hatta kat kat daha fazla ram harcayan uygulamaları birlikte çalıştırdım, ancak bir sorun yaratmadı. Örneğin 10+ firefox, 10+i.explorer açıkken rahat bir şekilde photoshop cs3 açabiliyorum. Ve 1.3-1.4 gb lık ram gerektiren bu uygulamalar bir sorun çıkarmadan çalışıyor. Ancak 300 mb ram yiyen warcraftı açmadan önce herhangi bir firefox sayfası açarsam, oyun kesinlikle takılıp restarta yol açıyor. Birçok farklı oyun ile denedim, ve çoğu ile sonuç aynı oldu... Hatta öyle bir durum ki, düzgün giden bir oyun sırasında yanlışlıkla windows tuşuna basıp masaüstüne dönersem, oyuna geri döndüğümde kesinlikle takılma ve restart oluyor.

Problemi nasıl çözeceğimi ciddi anlamda bilemiyorum, format, virüs taraması vs. gibi bütün yolları defalarca denedim, herhangi bir fayda göstermediler. İnşallah burdan bir çözüm çıkar :)

Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
G
17 yıl
Araba Tavsiyesi
Max 30bin ytl ye sizce alınabilecek en iyi 2. el araba nedir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Alındıktan sonra çok fazla bir bakım masrafı çıkarmaması önemli bu arada.
G
17 yıl
Simge isimlerinin kaybolması
Emule den aldığım dosya sonucu "bilgisayarım" daki tüm dosyaların klasörlerin isimleri görünmez oldu...
Şu şekilde:
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Bunu nasıl düzeltebilirim? Virüsün ismi nedir, yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
G
17 yıl
Yardıma ihtiyacım var :/
Evet, ilk defa yardııımm diye başlık açıyorum :) yerin tahmini alttan 7. katındayım şu anda.

Ancak bilgisayarım oyunlarda kitleniyor ve çözüm bulamıyorum. Sistemim kabaca e6300, xfx 7600 gtx, 1 gb bigboy, 320 gb seagate hdd, asus pb5...

Ekran kartına açtım başlığı çünkü sorunun ekran kartımdan kaynaklandığını düşünüyorum, oyun kitlendikten sonra bilgisayar yanıt vermese de çalan mp3 çamlaya devam ediyor bu arada :(
G
17 yıl
Ders Çalışırken Yapılabilcek Şeyler
G
17 yıl
Ne önerirsiniz?
1 ay içinde bir araba almayı düşünüyorum, sıfır da olabilir 2. el de.
Sıfır için 25-30, ikinci el için 20-25 bin ytl arası performans/ fiyat bakımından en uygun araçları yazabilir misiniz?
Öncelikli olarak sorunsuzluk ve performansa, daha sonra dış ve iç dizayna önem veriyorum.

Şimdiden teşekkürler.
G
17 yıl
herb\u0026mining
birkaç yerde yazmıştım herb+ mining almayın hiç bir işe yaramaz biri pasif olur vs vs diye.. ancak dün okuduğum bir yazı bu kadar zamandır oynadığım halde ( 1 ay öncesine kadar) bilmediğim çok yararlı bir olayın olabilceğini gösterdi ve 180 derece döndüm :)

şöyleki meslek olarak hem herb hem mining alıp 2 trackerinde çalışması için bir macro yazıyoruz..

macro ilk önce herb trackeri açıyor daha sonra mine trackeri. bu macroyu hareket etmek için devamlı kullandığımız asdw tuşlarına atıyoruz. yani ne olmuş oluyor biz hareket ettikçe devamlı hem herb hemde ore ları görüyoruz..

ayrıca bunu yazdığı için level dergisi haber editörüne de teşekkür ediyorum her ne kadar guide ın geri kalan kısmına önümüzü bırakıp ardımızla gülsek de. ( druid çakma sınıftır vs gibi sözleri var da.. )
G
17 yıl
Karar veremiyorum
Evdeki tatlı stoğunun bittiğini az önce farketmem, atıştıramadan ders çalışamayacağım düşüncesi ve yarınki finalimin stresi bana şu altta resmini koyduğum kutudan 3 tane bitirttirdi. ( onlar normalde ikram statüsünde olduğu için tatlıdan saymıyorum)

< Resime gitmek için tıklayın >
Şimdi ne yapmalıyım :

a) hemen en yakın yüksek binanın tepesine çıkmak ve akabinde boşlukta ivme kazanırken rüzgarı kulaklarımda hissetmek.
b) yarın final bitimine kadar bekleyip a şıkkına geçmek.
c) kongoya uçak bileti almak. zira bu kutucuklar türkiye de bulunmadığından parasını verip kurtulmaya çalışmak ile kongoya uçak bileti almak aynı maddiyata denk gelicek sanırsam.
d) isviçreye gitmek çikolata eğitimi almak, akabinde el diyarından 1 koli likör ve kakao tohumu ile türkiyeye dönerek zararı telafi etmek.
e) battı balık yan gider diyerek 4. kutuyu da tüketmek.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.