M

Binbaşı
02 Temmuz 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
108 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
6 yıl
Kablolamada kasanın arka kapağını kapatamama sorunu
Arkadaşlar bütün kabloları arka tarafta topluyorum ancak kasanın arka kapağını kapatmak için çok ciddi bir kuvvet uygulamak zorunda kalıyorum bu da ön tarafta anakartın öne doğru kasılmasına sebep oluyor , ankartın veya kasanın bu gerilmeden kırılmasından korkuyorum sizce bir sakıncası olur mu ?
M
6 yıl
Fanlardaki güç kaynağı girişleri
Arkadaşlar fanlardaki güç kaynağı girişlerini kessek sorun olur mu ?
M
6 yıl
Sorun ekran kartında mı değilse nerde ?
Arkadaşlar vatandan yeni anakart ve işlemci alarak eski parçalarla beraber sistem kurdum , ilk gücü verdim ve görüntüyü aldım ancak ertesi gün bilgisayarı açmak istediğimde ne görüntü ne de klavye ve fareye ışık geldi , ryzen ile ilgili ram uyumsuzluğu olabileceğini düşünüp kasayı vatan bilgisayara götürdüm ve başka ramler ile bios güncellemesi yaptık , ancak bios güncellemesinden sonra bu sabah yine aynı sorunu verdi , güç geliyor fanlar dönüyor ekran kartı çalışıyor ama klavye ve fareye elektrik ve ekrana görüntü gelmiyor . Pc'yi birkaç kez resetledikten sonra ise bu sefer normal şekilde açıldı.
Bios güncellemesinden sonra ekran kartına stres testi uygulamaya karar verdim , stres testinde 5. saniyede ekranda bozulmalar oluyor ve daha sonra da sistem çöküyor . Oyunlarda da aynı şekilde 1 dk sonrasında ekranda bozulmalar oluyor ve pc donup kalıyor yani klavye ve mouse da tepki vermez hale geliyor ve sistem çöküyor .
Stres testinden sonra sorunun ekran kartından olduğuna kanaat getirmiştim ve bu sabah garantiye gönderecektim ki bu sabah üstte yazdığım sorunu tekrar edene kadar ramler ile kaynaklı olsa bios update ile sorunun çözülmüş olması lazımdı diye düşünüyorum . Ama klavye ve fareye elektrik gelmemesi kaynağın anakart olabileceğini de düşündürtüyor ama anakart daha yeni alındı 0 , sizce ne yapmalıyım arkadaşlar sorun nerdedir ?
Sistem :
Anakart : Msi b350m gaming pro
İşlemci : Ryzen 1600x
Ekran kartı : Radeon RX 480
Ramler : Kinston HyperX Fury 16(2*8) gb 2133 Mhz
Güç Kaynağı : High Power 750 W
Edit :ekranda bozulmalardan sonra ''Thread Stuck İn Device Driver'' hatası almaya başladım
M
6 yıl
ÇOK ACİL YARDIM
Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim MSI b350m gaming 3 , ryzen 1600x ve kingston hyperx ramler ile sistem topladım her şeyi sorunsuz kurdum sistemi açıldı gün boyu görüntü de geldi , akşam bilgisayarı düzgünce kapatıp yattım , sabah kalktığımda ise ekrana görüntü gelmemeye başladı , bunun nedeni nedir lütfen acil yardımlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum , ramlar en başta sorun çıkarmamışken şimdi sorun mu çıkarmıştır ?

Ayrıca fare ve klavyeye de güç gelmiyor ama ekran kartı çalışıyor fanlar da dönüyor
M
6 yıl
Bu işlemci soğutucu ryzen ile uyumlu mudur ?
http://www.xigmatek.com/product_detail.php?item=17

Elimde bu var arkadaşlar sitesinde uyumlu olduğu yazıyor ama boyutları değişen arka plakaları düşünürsek nasıl mümkün olacak acaba ?
M
6 yıl
Ram ve Ryzen anakart uyumluluğu ?
M
6 yıl
Sıvı soğutmam su kaçırdı yardım lazım
İyi günler arkadaşlar Silverstone Tundra Series TD-03 LITE marka sıvı soğutmam aldığım günden bu yana zaten 1 defa bozulmuştu . Garantiye gönderip değişimini sağlamıştım ancak garantiden gelen sıvı soğutma taktıktan 1 ay sonra birden su kaçırdı . İşlemcide ve anakartta sıvı temasına bağlı hasarlar meydana gelmiş , ben de ürünü topladığım yer olan sinerji bilgisayara gönderdim . Anakart ve işlemci garantisi olan yerlere gönderildi . Ayrıca Sılverstone distrbütorune olaydan dolayı bilgilendirme yazısı yazılmış . Sizce sonuç ne olur , bilgisayarı toplayalı daha 1.5 sene olmuştu.Muhtemelen İntel ve msi ithalatçıları sıvı temasından dolayı garanti başvurularını reddecekler , sizce silverstone bu masrafı karşılar mı ? Muhtemel bir red cevabı halinde mağduriyeti gidermek adına ne yapmamı önerirsiniz ? Tespit tutanağı ile beraber tüketici mahkemesine başvursam sonuç elde edebilir miyim ? Ever arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum .
M
6 yıl
Yükleme Hazır Oyunlar Kısmı için ufak bir soru ?
Arkadaşlar birkaç gün önce oyunsuz olduğu söyleyen 2.el bir xbox one aldım .Ancak konsolu kurduğumda yüklemeye hazır kısmında 250 tane oyun olduğunu gördüm (Fifa 2018 , Star Wars Battlefront 2 de dahil birsürü günce oyun da bu listeye dahil ) . Ulan acaba deyip fifa 18 i indirdim (insan bir ümit ediyor işte) ancak tahmin edilebileceği gibi Microsofttan ''Bu oyun sizin mi'' adlı bir uyarı aldım . S Şimdi esas kısma gelirsek ; acaba bu oyunlara bir şekilde erişebilme imkanım var mı ? Varsa nasıl ? Sonuçta cihazda yüklemeye hazır kısmında gözüküyor belki bir ihtimal var mıdır ?
M
6 yıl
Sıvı Soğutmada fan konumlandırması ?
Arkadaşlar elimde 2 tane fan var , bunları radyatöre nasıl konumlandırmalıyım ? İçten dışa doğru olacak şekilde mi yoksa biri dışa biri de içe olmak üzere radyatörü ortada tost yapmak suretiyle mi ? Hangisi daha verimli olur ?
M
6 yıl
HDMI Çoklayıcı problemi ?
Xbox one ve ps4 sahibiyim bunları bağlamak istediğim monitörde ise 1 HDMI girişi var . Her seferinde HDMI kablo değişimi yapmak istemiyorum . Bunları 2 girişten alıp tek çıkışla ekrana bağlayabileceğim bir splitter mevcut mu ? İnternette bulduğum splitterlar var ancak bu splitterler bu cihazlardan alınan tek çıkışı 2 veya daha çok ekrana dağıtmak için kullanıldığı bilgi olarak belirtilmiş . Acaba bu splitter benim istediğim şekilde kullanılabilir mi ? Kast ettiğim splitter aşağıdaki linkte .
http://www.hepsiburada.com/alfais-al-4664-2-port-hdmi-splitter-switch-coklayici-p-HBV0000036H5L?magaza=Evaletim&wt_gl=cpc.tum.genel.pla&gclid=CjwKCAiA693RBRAwEiwALCc3uyiUp0VeHw6Cu918-2nzNqDGHDjyqwAGtHKPifOv4-WYDfuAj_86gRoCmUoQAvD_BwE
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.