A

Yarbay
26 Mayıs 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
654 (Bu ay: 5)
Gönderiler Hakkında
A
3 yıl
VPN\u0027ye hiç bağlanmama/çok yavaş bağlanma sorunu?
Merhaba herkese,
Bugün Üsküdar'daki evime 35 mbit VDSL internet bağlattım fakat VPN'lere ya hiç bağlanmıyor ya da bağlanınca aşırı yavaş çalışıyor.
Modem arayüzü üzerinden yapmam gereken bir ayar falan mı var? Normal vpn servislerini geçtim, uzaktan çalıştığım için şirket için de vpn'e bağlanıyorum ona bile bazen hiç bağlanmıyor ya da 5 dakika sürekli zaman aşımına uğrayarak bağlanmaya çalışıyor, böyle bir sorunla karşılaşan var mı?
A
3 yıl
AKP il kongreleri ile Karadeniz\u0027de rekor vaka artışına sebep oldu tek bir eleştiri yok
Karadeniz'de vakaların her hafta rekor kırmasından kendisini sorumlu tutmayan AKP ve genel başkanı Tayyip rahat uyuyordur umarım geceleri. < Resime gitmek için tıklayın >

Kaynakhttp://www.diken.com.tr/saglik-bakani-vaka-haritasini-paylasti/
A
3 yıl
MAK Araştırma\u0027nın son seçim anketi ve kamuoyu yoklaması
MAK Araştırma’nın yeni anketi, AKP ile MHP’nin ‘cumhur ittifakı’nın oyu yüzde 50’yi geçemiyor.

Anket için 30 büyükşehir 51 kentte 2 bin 850 kişiyle görüşüldü. Bu kişilerin yüzde 54.5’i erkek, yüzde 45.5’i kadındı. Yüzde 27’si 18-25, yüzde 28’i 25-35, yüzde 23’ü 35-45, yüzde 21’i 45-65, yüzde 1’i de 65 yaş üstüydü.


< Resime gitmek için tıklayın >


Katılımcıların yüzde 36’sı 2018’deki seçimde AKP’ye oy vermiş. CHP’lilerin oranı yüzde 20’de kalırken, oy kullanmayanların oranının yüzde 18 çıkması dikkat çekti.

< Resime gitmek için tıklayın >

Yeni bir genel seçimde seçmenlerin yarısı aynı partiye oy verecek. Ancak her üç kişiden biri başka bir partiye oy verecek.

< Resime gitmek için tıklayın >


‘Yarın seçim olsa’ AKP’ye oy vereceklerin oranı yüzde 32.2 çıktı. CHP yüzde 22.5, İYİ Parti yüzde 12.3 olarak kayda geçti. HDP, MHP, Gelecek, DEVA ve Saadet partileri baraj altında.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kararsızlar şirket tarafından dağıtıldığında AKP ile MHP’nin toplamı yüzde 44.1’e yükseliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Kaynak: https://www.diken.com.tr/anket-kararsizlar-dagitilinca-cumhur-ittifaki-yuzde-44-1//
A
4 yıl
Türkiye ekonomisinin geldiği yer: 1000 liraya PS4 alırken şimdi kol alabiliyoruz.
4 sene önce 1000 liraya PS4 alabiliyorken şu an yeni nesil Xbox'ın kolunu alabiliyoruz. Hayırlı olsun, kolunu alıp bi' yerimize monte edersek yeterince eğlenebiliriz belki.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
A
4 yıl
İstanbul Bilişim konkordato ilan etti
Ucuz fiyatlarıyla tanınan ancak son dönemde satılan ürünleri müşterilerine teslim etmemesiyle gündem olan 20 yıllık elektronik perakendecisi İstanbul Bilişim konkordato ilan ettiğini duyurdu.Teknoloji perakendecisi olarak Türkiye’de yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren İstanbul Bilişim'den teknoloji ürünü satın alan yüzlerce kullanıcı ürünlerinin kendilerine gönderilmediği ve para iadesi de alamadıkları gerekçeleriyle uzun zamandır sosyal mecralarda şikayetlerini dile getiriyordu.MÜŞTERİLER PARALARINI DA ALAMADIKullanıcıların bir çoğu bu şikayetleri savcılığa da taşıyarak firma hakkında işlem yapılmasını istedi. Ürünleri teslim edilmeyen müşteriler, firmadan paralarını geri istediler ancak alamadılar.KONKORDATO İLAN ETTİUzun süredir stok sıkıntısı yaşadığı bilinen firma konkordato ilan ettiğini duyurdu. Koronavirüs nedeniyle tedarik sıkıntısına dikkat çekilen açıklamada, bazı kötü niyetli kişilerin sosyal medyada şirketin adına kötü propaganda yaptıklarına işaret edildi.'MÜŞTERİLERİMİZ GEREKSİZ PANİĞE SEVK EDİLMİŞTİR'Açıklama şu ifadeler yer aldı:"İstanbul Bilişim, 2002 senesinden bugüne, e-ticaret sektöründe ve 160 çalışanı ile tüm Türkiye'yi kapsayan hizmet anlayışıyla çalışmaktadır. Son dönemde ülkemizde yaşanan kur dalgalanmaları ve ardından tüm dünyayı saran Kovid-19 salgını ile dünya genelinde üretim, tedarik ve lojistik sıkıntısı yaşanmıştır. Bunun akabinde oluşan aksaklıkları fırsat bilen bazı kötü niyetli kişiler ve çıkar amaçlı gruplar yüzünden sosyal medya da çıkan şirketimiz aleyhine propagandalar yüzünden şirketimiz çok zorlu bir sürece gelmiştir.Konuya vakıf olmayan, tek amacı firmadan değişik yollarla kazanç sağlamak veya karalama olan kişiler yüzünden müşterilerimiz gereksiz bir paniğe sevk edilmiştir. İcra gibi süreçler kanuni zamanından önce uygulayarak bankalar nezdinde hareket kabiliyetimizi yitirmemize neden olunmuştur. Şirketimiz bu sebeplerden dolayı gereken likiditeyi sağlamak konusunda zorlanmaya başlamıştır. Bu süreç ticari faaliyetlerimizi etkiler hale gelmiştir.Piyasa koşullarına göre faaliyetimize devam etmek, ödeme yapımızda sürdürülebilir değişiklikler yapmak, yasal süreçleri düzenlemek adına yönetim kurulu kararı ile yeniden yapılandırma süreci başlatılmıştır. Bu kapsamda, yetkili Asliye Ticaret Mahkemesine konkordato talepli başvuru yapılmış, başvuru talebimiz mahkemece uygun bulunarak gerekli tedbir kararı verilmiştir."Kaynak: https://www.karar.com/teknoloji-perakendecisi-istanbul-bilisim-konkordato-ilan-etti-1576581
A
4 yıl
Modem arayüzünde QoS ayarını bulamıyorum?
ekran görüntüsünde gördüğünüz üzere QoS özelliği aktif ama moden arayüzünde tek bir yerde bile bununla ilgili bir seçenek/ayar bulamıyorum. VodafoneNet'in eve bağladığı standart Huawei modemi kullanıyorum. İnternette aratınca herkesin arayüzünde ayarlar gözüküyor ama ben hiçbir şey bulamadım.

< Resime gitmek için tıklayın >
A
4 yıl
Üniversite yönetiminde akademi dışından isimlerin söz sahibi olmasının önü açılıyor
Üniversitelerin yapısında değişiklikler öngören taslak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Metinde üniversite yönetiminde akademi dışından isimlerin söz sahibi olmasının önü açılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, üniversitelerin yapısında köklü değişiklikler öngören taslak metni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. Metinde, üniversite yönetiminde akademi dışından isimlerin söz sahibi olmasının önü açılıyor.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, üniversitelerin yeniden yapılandırılmasını öngören, "Yüksek Öğretim Reformu Politika Belgesi Taslağı", Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Büyük bölümü özel okul sahipleri ve mühendislerden oluşan Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu tarafından hazırlanan taslak metinde, akademi dışından isimlerin üniversite yönetimlerinde söz sahibi olmasının önünü açacak düzenlemelere yer verildi. Taslakta, üniversitelerin yapısında köklü değişiklikler öngören bazı düzenlemelerin yer aldığı öğrenildi.

Taslakta en dikkat çekici madde, üniversitelerin yönetim modelinde değişiklik planlayan madde oldu. Bu kapsamda, tüm devlet üniversitelerinde üniversite konseylerinin oluşturulması planı taslağa kaydedildi. Konsey üyelerinin üniversitenin misyonuna uygun, ‘ülkenin kültür, sanat ve iktisadi hayatına temayüz etmiş, toplumla üniversite arasında köprü kurabilecek kişiler’ arasından atanması önerildi. Konsey üst yönetiminde üniversite rektörünün de yer alacağı bildirildi.

Taslak metinde, üniversitelerin kendi yapısını tanımlaması ve geliştirmesine imkân sağlanması amacıyla ‘2547 Sayılı Kanun’da değişiklik yapılması önerildi. Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’nun bir diğer önerisi ise “Üniversitelerin hukuki ve mali statü açısından tematik, sınırlı alanda uzmanlaşmış ya da çok yönlü üniversite olarak yapılandırılması” oldu.

Uygulama sürecinde yetersizliği tespit edilen programlarda yabancı dil öğretiminin desteklenmesi, işlevsel olmadığı değerlendirilen programlarda ise yabancı dilde öğretimin sınırlandırılması teklif edildi.

Kurulması planlanan üniversite konseylerinin görevlerine ilişkin taslak metinde yer alan bazı detaylar:

Senato, rektörün başkanlığında, rektör yardımcıları, dekanlar ve her fakülteden fakülte kurullarınca üç yıl için seçilecek birer öğretim üyesi ile rektörlüğe bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden teşekkül eder.

Üniversitenin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetlerinin esasları hakkında karar almak.

Üniversitenin bütününü ilgilendiren kanun ve yönetmelik taslaklarını hazırlamak veya görüş bildirmek.

Bir sınava bağlı olmayan fahri akademik unvanlar vermek ve fakülte kurullarının bu konudaki önerilerini karara bağlamak.

Kaynak: https://www.evrensel.net/haber/407620/universite-yonetiminde-akademi-disindan-isimlerin-soz-sahibi-olmasinin-onu-aciliyor
A
4 yıl
Ankara\u0027da bekçi şiddeti: Çöp dökmeye çıkan genç darbedildi, ailesine gaz sıkıldı
Hak ihlalleriyle sık sık gündeme gelen bekçiler bu kez de Ankara Etimesgut’ta çöp dökmeye çıkan bir genci darbetti. Konuyu İyi Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk gündeme getirdi.

İyi Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Twitter hesabından paylaştığı fotoğraflarla bekçi şiddetini gündeme taşıdı. Yetkin Öztürk, 6 gün önce Ankara Etimesgut’ta çöp dökmeye inen bir gencin bekçiler tarafından coplarla dövüldüğünü, olaya müdahale etmek isteyen aileye biber gazı sıkıldığını, astım hastası gencin babasının göğsüne bekçilerin ayakları ile bastıklarını yazdı.

Öztürk, şöyle anlattı:

“Serkan isim genç çöp dökmek için dışarıya çıkıyor. Bölgede görevli iki bekçi, apartmandan içeri girmek üzere olan gence neden dışarıda olduğunu soruyor. Çöp dökmek için çıktığını söyleyen genci bekçiler öldüresiye dövüyor. Olayı duyan ve müdahale etmeye çalışan gencin ailesine de biber gazı sıkılıyor. Astım hastası babanın göğsüne ayakları ile basıp teslim alıyorlar. Polis ve bekçi takviyesi ile 20 kişilik ekip ters kelepçe ile aile karakola götürülüyor.

Kontrol için hastaneye götürülen Serkan ve ailesi ters kelepçe ile doktor tarafından muayene ediliyor. Karakol da kendilerine alenen terörist ifadesi defalarca kullanılıyor. Annenin namaz kılmasına bile izin verilmiyor. Sahur vakti su içmek isteyen aileye tuvalet lavaboları gösteriliyor. 12 yaşındaki çocuk yasal olmadığı halde tek başına ifadesi alınıyor. İki saat sonra binanın kameralarının kayıt cihazları sökülüyor. Serkan kardeşimiz Hakkari’de askerdeyken mayın patlıyor kulağında işitme sorunu var. Serkan, 'ekmeğimi gözlerimle kazanıyorum' diyor. Belediyede sayaç okuyan işçi kardeşim şuan çok kötü.”

Olayı paylaşırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da etiketleyen İyi Parti İl Başkanı “Bekçi zulmüne bir son verilsin” dedi.

Kaynakhttps://www.evrensel.net/haber/405450/ankarada-bekci-siddeti-cop-dokmeye-cikan-genc-darbedildi-ailesine-gaz-sikildi
A
4 yıl
HDD\u0027yi bilgisayar görmüyor hiçbir şekilde
elimde WD markalı 1 TB hdd var. macbook'a güncelleme yaparken laptop çökmüştü ve hdd o anda bağlı olduğu için bu cihazı da etkiledi. O günden beri sorunlu. Cihazı macbook'a takıyorum, hdd'nin ışığı geliyor, içindeki disk de dönüyor, ama hiçbir şekilde macbook'ta görünmüyor. Disk Utility de görmüyor diski.
Windows bilgisayarda denedim. Disk Management'te hdd göründü ama sonra ordan da kayboldu. Orada görününce Initialize seçeneği vardı, onu denedim ama I/O error hatası verdi. Sonra bir daha da o pencere hdd görünmedi nedense. Windows device manager'da görünmüştü, ama bilgisayarı baştan başlatınca orada da artık görünmüyor.

Bilgisayara bir süre bağlı kalınca hdd kendi kendisini kapatıp açıyor ayrıca.

Kendim hiçbir şekilde bu hdd'yi tamir edemem sanırım?
A
4 yıl
İkinci el kategorisinde alışverişleri daha güvenilir yapmak için öneri
2.el kategorisinde dolandırıcılar internetten oradan buradan buldukları ürün fotoğraflarını koyabiliyor, bunun önüne geçmek adına bir satış kodunun yazılı olduğu kağıt ile ürünün fotoğrafını çekebilirler, bu fikir bana ait değil Amerikan 2.el sitesi Swappa'da (https://swappa.com) böyle bir prosedür var ve bunu uygulayabiliriz diye düşündüm.
Sitede herhangi bir satılık ürüne tıkladığınızda link kısmında bir kod var, işte o kodun yazılı olduğu bir kağıt ile ürünün fotoğrafı çekilerek fotoğraf ekleniyor, rastgele bir ürüne tıklayarak ne demek istediğimi görebilirsiniz.

DH'de de böyle bir sistem oturtulabilir, tabi dijital ürünlerde bunu uygulamak pek mümkün olmayacaktır (cd-key, oyun hesabı vs.) en azından bilgisayar, oyun konsolu vb. ilanlarda bence dolandırıcıları caydırıcı bir etkisi olacaktır, ve üyeler de ürün kodunun (ya da herhangi bir kod vb.) olmadığı ilanlardan sakınacaktır.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.