L

Yüzbaşı
20 Mayıs 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
42 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
L
10 yıl
yeni aveo dizel 30bin bakımı Ankara
2012 Model yeni aveo 1.3 dizel(75bg) aracımızın(babamın) 30.000 bakımı için yetkili servisi aradım. Bakımın 710 tl tutacağını söylediler :)
Ankara'da özel servisleri arayarak fiyat bilgisi aldım.Ortalama 300 tl civarı fiyat çıkardılar.

Başkent sanayi sitesinde yaptırdığım bakımda değişen parçalar ve fiyatları:

yağ :mobil1 5w/30 esp 4 litre 90 lt
yağ filtresi :motocar 20 tl (yan sanayi)
hava filtresi :motocar 25 tl (yan sanayi)
polen filtresi :motocar 15tl (yan sanayi)
mazot filtresi :orijnal GM 75 tl (yan sanayi ürünü bulamadılar.Bulunsaydı fiyatı 20 tl)
işçilik :50 tl

toplam 275 tl.

Yeni aveo için kullanılan yağın dexos2 standartlarında olması gerekiyor. mobil1 de 0w 40 esp bu standartlara uygun (mobil1 0w 40 newlife ile karıştırmayın!!).
Ya da GM'in kendi yağını kullanmak gerekiyor. Bakım işi aceleye geldiğinden mobil1 0w 40 esp'yi bulamadığımdan , mobil1 5w 30u uygun gördüm.
Sanayideki usta GM'in yağının yağ yakmalarına neden olduğunu söyledğinden GM'i tercih etmedim . Sanayideki ustaya dexos2 standartından bahsetmek de pek birşey ifade etmiyor:)

Sadece filtrelerin ve yağın değiştiği standart bakımlarda en iyisi parçaları kendinizin temin edip ustaya gitmeniz olacaktır.Parçaları internetten sipariş verebilir ya da sanayide kendiniz bulabilirsiniz.



Dün Ostimdeyken tekerim patladı. Maalesef tamir kitinin çivi girmesi (çivi tekerde kalmak suretiyle) dışında bir işe yaramadığını tecrübe edinmiş oldum. Köpük falan çare olmadı. Tabi bu işin ostimde(sanayi sitesi yakınında) başıma gelmesi de büyük şanstı:) Yardımsever bir vatandaş geldi beni en yakın lastikçiye götürdü.Lastikçiyle arabama gidip tekeri söküp tekrar dükkanına döndük. Sert bir cisim muhtemelen çivi lastiği delmiş. Lastiği tamir edip arabama götürdük.
Bu lastik işi 50 tlye maloldu.
Ostim değil başka bir yerde bu durum başıma gelseydi perişan olacaktım.
Şimdi internetten bijon anahtarı,kriko ve ince lastik bakıyorum yeni aveo için.(17lik bijon anahtarı uygun).
Beni aracıyla lastikçiye götüren yardımsever vatandaş da ostim de ustaymış ,kartını verdi.vw özel servisiymiş.Passatımın bakımı için ona gitmek artık şart oldu:)
L
11 yıl
meyve ağaçlarında yapraklarda yağlanma
Merhabalar,

İç Anadolu'da ağaç yapraklarında görülen(diğer bölgelerde oluyor mu bilgim yok) yağlıca diye tabir ettiğimiz yapraklardaki çok küçük yeşil-beyaz renkli böceklerden kaynaklanan yaprakların üzerini yağ tabakasının kaplamasına neden olan,ağacı kurutan meyveler zarar veren bir durum söz konusu.
İnternette sorunla ilgili bir çözüm,ilaç bulamadım. Bahçe sahiplerinin hepsi bu durumdan aşırı derecede muzdaripler..
Konuyla ilgili bilgisi olan , yardımcı olabilecekler arkadaşların çözüm önerilerini bekliyorum. Özellikle ziraatçi arkadaşlarımdan ..
L
12 yıl
kpds öneri 2012 ( 80 puan üstü )
Kpds'den 80 üstü almam gerekiyor.Bu seviyede kitap ,çalışma şekli vs. önerilerinizi bekliyorum.
Dogru kaynaklarla dogru şekilde çalışırsam o civarda puan alabileceiğimi düşünüyorum.
L
13 yıl
ankarada prins taktıranlar
Lpg konusunda prinste karar kıldım ama Ankara'da en iyi usta kimdir bu konuda?
Ankara'da prins taktıran arkadaşlar nerede ,ne kadara yaptırdıklarını, işlem sonrası performans ve yakıtta ne kadar değişiklik olduğunu yazabilirler mi?
***aracım 2010 1.6 trendline 102 hp passat***

LÜTFEN LPG SERVİSLERİ KONUYLA İLGİLİ YORUM YAZMASINLAR.Yorumları zaten birçok forumda mevcut .Biri çıkıp da konu zaten açılmıştı tarzı laf etmesin.Sadece soruma yönelik bilgi kirliliğine neden olmayacak şekilde cevap verebilirseniz sevirim.

teşekkürler
L
13 yıl
kısa mesafe araç tercihi ( focus titanyum , 1.6 auris , 308 )
merhaba arkadaşlar,

babam için araç düşünüyoruz.arabayı 6 ay boyunca her gün 1 km mesafede git gel olarak kullanacak.(gunde 3-4 kere)..diğer 6 ay da her gun 10 km mesafede git gel olarak kullanacak..bu standart kullanımlara ilaveten her gun fazladan ortalama 10km yol yapacaktır..yılda da max. 3kere 550 km uzun yola gidip gelecek
aracı yolları pek düzgün olmayan ilçe (köy denilebilir) yollarında kullanacak.
alacağımız bu aracı sorunsuzca uzun yıllar binmesini istiyorum..arabayı genellilkle üst devirlerde seri kullanmayı seviyor babam.

benim aklımdaki arabalar
2007 - 2011 auiris comfort extra ya da elegance benzinli (6 ileri valvamatic tercihimdir ama tabi 2. el uygun fiyata denk gelirse) 32-35 bin civarı
1.6 focus titanyum benzinli 32-34bin civarı
1.6 hdi peugeot 308 90hp ya da 110 hp 35bin civarı

araç 2. el ve 30bin kmden düşük olacak benzinli olursa direk lpg taktıracağız.araçların 2 el piyasalarını da yaklaşık olarak belirttim.

benim çekincelerim ise şu yönde..beniznli alırsak sıralı lpg taktırınca 1 km mesafede araç lpgye geçmeden yolculuk bitmiş olacak.babam da çok fazla kısa mesafeli kullancağından pek karlı olmayacak lpg..dizel alırsak yine kısa mesafede motor daha ısınmadan yolculuk biteğinden hem çok yakacak hem de turboyu kötü etkileyecektir diye düşünüyorum..Çünkü babamın, araba dizel diye hem arabayı çalıştırırken hem de stop ederken turbo zarar görmesin diye birkaç dk rölantide çalıştıracğını sanmıyorum..belki bir iki hafta rölanti olayını yapar ama sonradan boşverecektir..ayrıca sürekli yüksek devirde kullandığından hep turbo devrede olacak ve kısa mesafe kullanımda turbonun ömrünü azaltacaktır diye düşünüyorum.
önceden de belirttiğim gibi araç bozuk yollarda kullanılacağından bundan fazla olumsuz etkilenmemesi çok önemli.aracın yere fazla yakın olmaması gerek.Araç otomatik vites olmayacak.


arabaların yıllara göre küçük makyajları olabiliyor.buna göre araç önerirken eger yapılan makyajla ilgili de bilginiz varsa aracın yılını da belirtebilirseniz sevinirim..
araç için max 35-36 bin verebiliceğim..


*************** Önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler ******************
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.