T

Çavuş
05 Mayıs 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
35 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
4 yıl
HERMETİK ŞOFBEN 2020 Seçenekler,Kullanım Deneyimleri,Yeni Ürünler (Doğalgaz/LPG)
2020 yılındayız,10 Daireyi aşan binalar ve toplu konutlarda merkezi ısınma zorunluluğu nedeniyle hermetik şofben iyiden iyiye hayatımıza girdi.Atmosferik tipler çok sıkı baca standartları nedeniyle neredeyse tamamen hayatımızdan çıktı.Bu şartlar altında pazarda ciddi bir rekabet sözkonusu ancak üretici firmaların yetkili servisleri kombi sistemlerine odaklandıkları için bu ürün grubu adeta üvey evlat muamelesi görüyor,gayrıciddi yaklaşımlar var.Şahsen 4 yılı aşkın süredir Ariston Next SFT14 model kullanıyorum ve bitmeyen problemler nedeniyle değiştirme aşamasındayken yurtdışı kaynaklı kurulum kılavuzuna( installation,service instructions ) ulaşıp yönergeleri aynen uygulatarak şimdilik sorunumu ortadan kaldırdım,ne varki üretici bu modeli ve ürün grubunu tamamen kaldırdığı için servis ve yedek parça problemi giderek artacak,bu yüzden kısa bir araştırma yaptım aşağıda özetliyorum.
Cihaz Seçim Kriterleri
1)Ürünün mümkün olduğunca güncel bir model olması
2)AB nin gaz yakan cihazlara getirdiği 2018 NOx gazı emisyonu değerlerine uygun olması
3)Yaygın servis ve yedek parça desteği ayrıca şirket içi servis teknik eğitimlerinin kaliteli ve sık olması
4)Fiyat...Bu ürün grubu componentleri kombilere oranla daha az sayıda olduğu için(sirkülasyon pompası,genleşme tankı,pahalı oda termostatları vs.vs içermiyor).min.%50 daha ucuz,bu nedenle ilk kriter olmamalı.
5)Yeni olarak yoğuşmalı model üreten bir marka gözüme çarptı,toplamda kabaca %10 yakıt tasarrufu sağlayan bu sistem düşük emisyon ve çevreye saygılı görünüyor,ancak yüksek maliyetiyle,pazarda nasıl karşılanır henüz belirsizlik var.(Bosch yoğuşmalı hermetik şofben modelini geçmişte 1-2 yıl denedi ve sonuçta vazgeçti)

Halihazırda pazarda çok sayıda Marka ve Model seçeneğindeki var ancak çoğu uzun yıllardır değişmeden üretimde,güncel ürün olarak Türkiye'de üretim yapan iki marka dikkatimi çekti:1)ECA bu yıl var olan modele ek Phoneix adında düşük NOx emisyonlu yeni bir ürün piyasaya sürecek 2)Daikin Türkiye var olan modele ek (Airfel ve Daylux markalı) Daikin markalı yeni bir ürün piyasaya sürecek..Şimdilik acelem olmadığı için İzliyorum !
Kullanım deneyimlerini paylaşarak konuya katkıda bulunacak herkese şimdiden teşekkürler.
T
14 yıl
SAMSUNG RT58 EDEW BUZDOLABI NASILDIR.?
ARKADAŞLAR Yeni Üye oldum,TEKNOSA VE DARTY de 1.099 TL fiyatla satılan Samsung RT58 EDEW F/P açısından nasıldır,hızlı yanıtlarsanız sevinirim sanırım bu indirim uzun sürmeyecek,teşekkürler..!!
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.