I

Çavuş
04 Mayıs 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
38 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
6 yıl
Filtre Kahve makineleri plastik, kanserojen maddelerden mi üretiliyor?
Hiç bir yerde kahve makinalarında kullanılan materyallerin kanserojen olup olmadığı konusunda bir yazı bulamadım.

İngilizce sitelerde bununla alakalı makaleler mevcut. Hatta bazı sitelerde plastik parça barındırmayan ve içecek hazırlığı sırasında yalnızca BPA'sız materyallerle temas eden sağlıklı ürünler tavsiye ediliyor.

Braun'un yurt dışındaki sitesinde bazı ürünlerde "BPA-free" ibaresi var.

http://www.braunhousehold.com/en-us/products/breakfast/coffee-makers/coffee-maker-brewsense-kf7170

Hatta bazi kahve öğütücülerinde de BPA-free ibaresi yer aliyor.

Tüm bunlar karşısında ülkemizde bize satılan ürünlerin daha ucuz ve BPA-free olmadığını düşünüyorum. Çünkü ürünün böyle bir özelliği olsaydı mutlaka belirtilirdi diye düşünüyorum.

Yıllardır defalarca kahve makinesi almak için araştırdım. Ancak soru işaretleri ve güvensizlik nedeniyle hep vazgeçtim.

Uygun fiyatlı ve sağlıklı kahve makinesi tavsiyeniz var mıdır?

Bu konudaki fikirlerinizi de paylaşmanızı umuyorum.
I
7 yıl
Grundig DSB 8350
Bu cihazı inceliyorum.

Ancak herhangi bir yerde "Grundig Applikation Store"da internet tarayıcı kullanabiliyormuyuz?

Youtube uygulaması kullanışlı mı?

Üzerinde "smart@ctive 2.0" yazılımı mevcut. Cihaz yazılım güncellemesi alıyor mu?

Sorularına yanıt bulamıyorum. Cihazı bilen varsa bilgi paylaşabilir mi?
I
7 yıl
Başaşağı durdum, başım dönüyor midem bulanıyor
Evet arkadaşlar,

Karın kaslarımı çalıştırmak amacıyla koltukta biraz baş aşağı durdum.

1 saate yakın oluyor halen başım dönüyor ve midem bulanıyor.

Daha önce birşeyler yedikten sonra denemiştim. Yeni yemek yediğimden olduğunu sanmıştım.

Ama aç karınla da aynı şeyi yaşadım.

Baş dönmesi ve mide bulantısını kolay ve hızlı biçimde nasıl geçirebilirim?


Not: Çocukken ve gençken bu tip şeylerden hiç rahatsız olmazdım. Son 2 yıldır otobüsteki ters koltuklara oturduğumda dahi midem bulanıyor. Daha önce olmazdım. Yaş 35'i geçti ondan mıdır acaba..
I
9 yıl
Günden güne değişen tatlar, Yoğurt konusu ve Tavsiyesi
Merhaba,

Dünya nüfusu artıyor, kaliteli yiyecek ve beslenme fiyatları artıyor. Artışın önüne geçmek için üreticiler marketlerde paketleyip sattıkları gofretleri, çikolataları fiyat rekabeti edebilmek ve ucuz ürün daha kolay satılabileceği için alternatif maddeler kullanarak üretiyor.

Sonuç, çocukluğumda yaptığım gibi iki çikolatalı gofreti üst üste yiyemiyorum. Midem bulanıyor. Bir tablet çikolatanın yarısını yersem midem tutuyor(5TL üzeri fiyatlı, kaliteli üretilmiş çikolatalar hariç). Bu konu uzar ama abur cubur işini burada kesiyorum.

Daha önemlisi günlük hayatımı etkileyen en büyük sorunum Yoğurt. Maalesef yoğurt seçen biriyim. İyi mayalanmamış yoğurtları yiyemiyorum. Bu nedenle market yoğurtlarını yalnızca yaz aylarında yiyebiliyorum.Yaz aylarında koruyucalara rağmen hava sıcaklığı yüksek olduğundan ve taşıma vb. dolap dışındaki zamanlarda ısıya maruz kaldığından iyi mayalanmış oluyor. Hatta iyi çalkalayıp ayran yaparsanız yayık ayranı tadını bulabilirsiniz. Hafif mayhoştur. Kış mevsiminde yarı mayalanmış ve süte yakın bir tadı oluyor. Aslında süte yakın demek yanlış olur, protein ve yağ oranlarıyla oynadıklarından değişik bir tadda oluyor. Benim gibitadı nedeniyle yoğurt ayırt eden tanıdığım bir kaç kişi var.

Sonuçta yılın sadece 3 ya da 4 ayında yoğurt yiyebiliyorum. Her hafta eve farklı marka küçük yoğurt alıyorum ama faydasız. Bu arada büyük yoğurtlar daha iyi mayalanmış oluyor nedenini bilmiyorum. Yaz aylarında mesela hepsini yiyebiliyorken 2 ya da 5 kiloluk yoğurt aldığımda tadı çok daha iyi oluyor. Kış aylarında işe yaramıyorum.

Geçen yıl bu durum farklıydı. Trabzonlu bir arkadaşımın tavsiyesiyle Kebir adında bir yoğurt almıştım. "Bizim oralar yüksek ve serindir. Yaz ve kış aylarında çok ısı farkı olmaz hoşuna giderse yaz kış tadı aynı kalacaktır" demişti. Hakikaten öyleydi. 2013 yazı ve kışında yoğurt yiyebilmiştim. Ta ki 2014 Ocak ayına kadar. Adım gibi eminim raf ömrünü uzatabilmek için koruyucuyu arttırdılar. Bir anda diğer yoğurtlardan bir farkı kalmadı.
Eskiden Trakyada Köy Koop. Istıranca yoğurtları vardı. Yaz kış yiyebiliyordum. Sonra firma el değiştirdi ve onlarda piyasa şartlarına uyum sağladılar. Sonuç: adı yoğurt olan bişey! :)


Şu anda İstanbul Anadolu yakasındayım. Süt alıp kendi yoğurdumu mayalayacak durumum yok.
Benim gibi olupta yoğurt markası tavsiye edebilecek olan var mıdır?


Diğer bir yandan şuna da takığım. Herkesin bildiği uygun fiyatlı marketlerden birine gidip bir marketin en ucuz ve kendi markası Kaşar peynir ve bir de kaliteli bir marka kaşar peynir aldığınızda arada en az 4 ya da 5 TL fark olduğunu görüyorusunuz. Açıp yediğinizde birinin kaşar diğerinin ise margarin kıvamında olduğunu farkediyorsunuz. Maalesef içindekilere baktığınızda bire bir aynısının yazılı olduğunu da görebilirsiniz Bu konuda ilgili kurumun bir şey yapması gerekmez mi? (Yanlış yere yazdığımı düşünebilirsiniz :) adres bakanlık vb diyebilirsiniz. Daha önce bunu denemiş ve bir işe yaramadığını gördüğümden yazıyorum)




Admine Not: "Sağlıklı yaşam ürünleriyle" alakalı bir konu olmadığından konu dışı bölümüne yazdım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.