Z

Yüzbaşı
28 Nisan 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
112 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
Z
8 yıl
Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var (DOLANDIRICILIK)
Selamunaleyküm.

Adminlerden ricam, konu silinmesin. Yanlış bölümde ise taşınsın lütfen.

Arkadaşlar bu konuyu artık çaresiz kaldığım ve sizlere akıl danışmak için açıyorum. Lütfen yaşı küçük veya konuyu sabote edecek arkadaşlar yazmasınlar.

Olayı özet şeklinde yazacağım, ihtiyaç olursa detayları da eklerim.

2015 Nisan ayında ikinciel laptop satışı yaptığım bir site üzerinden ilanıma rastladığını ve almak istediğini söyleyen bir şahıs beni aradı. Laptopı beğendiğini, almak istediğini, kendisinin İzmir İl Emniyet Müdürlüğünde polis olduğunu söyledi. Parayı önce hesabıma yatıracağını fakat güven için kimliğimi görmek istediğini söyledi. Herkesi uyarıp "aman kimlik verilir mi?" diyen ben, biraz da kafamın meşgul olmasının verdiği mallıkla ehliyetimin fotoğrafını çekip şahsın verdiği mail adresine gönderdim. Nasıl olsa para hesabıma yatmazsa kargoyu geri çağırırım diyerek laptopı şahısa kargoladım. Şahıs eft yapacağını söyleyerek beni oyaladı. Ertesi gün ise bankaya gittiğini söyleyerek gene oyalayıp şubeden laptopı teslim aldı. Buraya kadar klasik dolandırıcılık mevzusu gibi görünse de asıl hikaye şimdi başlıyor.

Şahıs kargoyu aldıktan 1 gün sonra cep telefonuma "sim kart değişikliği talebiniz alınmıştır." şeklinde mesaj geldi. Hemen müşteri hizmetlerini aradım fakat temsilci durumu anlayana kadar hat kapandı. Müşteri hizmetlerine koşarak gittim, sim kartımı geri aldım. Bu sefer de "iphone 6 kampanyanız başlamıştır." şeklinde mesaj geldi. Yani şahıs sim kartımı almış, üzerine de sözleşmeli telefon almıştı. Savcılığa gidip durumu anlattım. Turkcell'e de durumu anlatan bir mail attım. Savcılıkta telefondan e-Devlet uygulamasını kurcalarken bir baktım, Avea'dan üzerime 2 tane yeni hat alınmış. Hatlar üzerine S6 edge, samsung tablet ve M9 cihazlar... Bunlarla alakalı da savcılığa suç duyurusunda bulundum.

Birkaç ay sonra durum daha da vahimleşti. Karakoldan şüpheli olarak ifadeye çağırıldım. Oradaki evraklardan şahsın benim ehliyetimin sahtesini yaptığını öğrendim. Şahıs benim adıma İzmir'den araç kiralamış, aracı Denizli'de terketmiş ve çeşitli olaylara karışmış. Şahıs İzmir'de birkaç dolandırıcılık olayına karıştıktan sonra İstanbul'a geldi.

İkinci el alışveriş sitesi üzerinden telefonla aradığı insanları beni dolandırdığı gibi "İstanbul'da jandarmayım, polisim, öğretmenim" diyerek güvenlerini kötüye kullanıp dolandırmaya başladı. Sahte bir eft kağıdı hazırlayıp mağdurlara whatsapptan saat 16:00 gibi resimlerini atıyor. İnsanlar da hesaplarını kontrol etmeden değerli eşyalarını bu şahısa benim adıma gönderiyor. Bu şahısta kargo şubesine gidip benim sahte ehliyetimi ibraz edip kargoyu teslim alıyor. Ben hem bu mağdurla uğraşıyorum, hem dolandırıcı şahıs telefonu hemen başkasına satıyor, onunla uğraşıyorum. İfadeden ifadeye uçuyorum adeta.

Şimdi ise farklı bir dolandırıcılık yapıyor. Anlatması ve anlaması biraz zor, o yüzden basitçe anlatmaya çalışacağım. A kişisinin B kişine gönderdiği değerli eşyayı kargoya gidip ben Zoulkharnein'im diyerek alıyor. Peki kargo görevlisi neden B şahsının kargosunu Zoulkharnein olduğunu iddia eden şahsa veriyor? Çünkü şahıs kargoya gitmeden önce varış şubesini arıyor. Diyor ki ben B şahsıyım ve çok hastayım. O yüzden kargomu lütfen Zoulkharnein'e verin. Kargonun kimden kime gittiğini ve takip numarasını nasıl biliyor? Ya (varsa) kargonun serverını hackliyor ya da kuvvetle muhtemel içerden birisi haber veriyor. Kargo görevlisinin iyi niyetinden faydalanıp 7500$ civarındaki elektronik, saat vb. eşyaları benim sahte ehliyetimi ibraz edip kimlik numaramı, adımı soyadımı yazıp imzalayarak teslim alıyor. Bu kargo muhabbeti 30u geçmiştir belki de.

Geçen hafta bu konularla alakalı savcılık hakkımda yakalama kararı çıkarmış. Ben de sıradan bir ifadeye gider gibi karakola gittim. 24 saatten fazla gözaltında kaldım. Polis yaptığı GBT sorgulamasında Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde hakkımda toplam 13 tane firar dosyası buldu. Gözaltında bulunduğum süre zarfında bu firarlar ile alakalı savcılıklara ve karakola ifade verdim. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Çok kötüydü gerçekten.

Bu durumlar karşısında ben savcılıklara suç duyurusunda bulundum. Şahsın kargolardaki görüntülerini aldım. Fakat 1 yılı aşkın süredir hiçbir gelişme olmadı. Daha bugün bir kargodan arandım, kızcağız sabah buradan kargo almıştınız diyor. Hayır dedim dolandırdı sizi birisi. Kız yapma yaa çok pahalıydı teslim ettiğim eşyalar diyor. Yazık günah alacaklar parasını şimdi ondan. Ben de bir ton uğraşacağım.

Birazdan şahısın buraya görüntülerini yükleyeceğim. Sizlerden ricam hem bana bu konuda başka neler yapabilirim, akıl verin hem de görüntüleri elinizden geldiği kadar yayın. Yakalansın ahlaksız herif. Siz de kimliğinize ve ehliyetinize mukayet olun. Savcılık bu muhabbetlerle dolu.

Kalın sağlıcakla.

Turuncu tişörtlü resmi geçen yazdan. Bereli ise bu kış. Yeni bir görüntü daha alacak avukatım savcılıktan. Orada ise saçları omuzlarında.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Z
8 yıl
Vw Emisyon ve Muayene Hakkında
Arkadaşlar dizel otomatik corolla sahibiyim. yakın zamanda d sınıfına terfi etmek istiyorum ve baktığım araçlardan biri de dizel passat. benim merak ettiğim emisyon skandalından sonra bu dizel araçlar muayeneden nasıl geçecek? veya geçebilecekler mi?
Z
8 yıl
Toyota İyi Niyet Garantisi
2011 model d4d makyajlı kasa otomatik aracım az da olsa yağ eksiltiyordu. 60bin civarında çok ince yağ koyduğum için sanırım bakımın üzerinden 2bin km geçtikten sonra yağın yarısı uçtu. 0-30du yağ. castrol. aracı 35bin km 2. el olarak aldım. 80bin kmde servise götürdüm, yağ eksilttiğini belirttim.

aracın garantisi bitmiş olmasına ve benim pek ısrarcı olmamama rağmen motor bloğu dahil parçaları ısmarlayacaklarını, benden ücret talep etmeyeceklerini söylediler. aracımı aldıktan sonra bana aynı şekilde otomatik bir jetta tahsis ettiler.

1 hafta sonra aracımın motoru sıfırlanmış, muayenesi yaptırılmış (2017'ye kadar) ruhsatı yenilenmiş ve bakımı yapılmış şekilde işyerime getirip teslim ettiler. muayene için birkaç ampul değişmişler, 50 liramı aldılar. faturalarımı vs. teslim ettiler. üzerine bir de teşekkür ettiler ve gittiler.

olması gereken iyi niyet garantisi budur. olay birkaç ay önce gerçekleşti ama otomotiv bölümüne girmişken yazayım dedim.
Z
9 yıl
İphone 6 yardim
Arkadaslar pasaport kayitli ve garantisi devam eden avrupa cihazi bir iphone 6 telefonum var.

On kameranin cercevesi icten hafif kaymis. Fakat cekimde vs problem yok. Cumartesi gunune baska bir telefonum icin zorudan randevu aldim. Bu telefonu da gosterecegim. Muhtemelen degistirirler.

Sorum su: Acaba degistikten sonra bana tr kayitli telefon mu verirler yoksa edevlet uzerinden tekrar kayit icin dilekce mi vermem gerekiyor?
Z
9 yıl
Galaxy Alphaya NOTE 4 ROMu atmak.
evet arkadaşlar, "öküze" anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.

alpha telefonumu note 4 veya edge arayüzü ile kullanmak istiyorum. ulan ne farkı var demeyin, note 4 veya edgedeki kilit ekranda ekran koruyucularının bir kısmı yok mesela
Z
10 yıl
Apple MacBook Pro Retina ME864TU/A Bimekste 2995.85 TL BİTTİ SİLİNEBİLİR
http://www.bimeks.com.tr/urun/139824/apple-macbook-pro-retina-me864tu-a.aspx

yanmasa da umut veriyor. 3binin altına bulmak mümkün değil. kliksada puanla 3100e geliyor.
Z
10 yıl
10000TL farkla 2011 Corolla verip 2012 Jetta alıyorum
Arkadaşlar bendeki araç kısaca şudur:

*2011 D4D otomatik corolla. comfort extra.
*siyah
*sağ çamurluk ve 2 kapı boyalı, ayrıca boya gerektiren yerleri var, ben umursamadığımdan kullanıyorum o şekilde.
*ön tampon değişti.
*64000km de şu an.

Jetta ise kısaca:
*2012 Manuel 1.6 trendline paket.
*beyaz
*boyasız. sadece sol farı kırık. almadan önce kaskodan yaptırılacak.
*araçta 17" jantlar ve michelin lastikler var. standart donanımda 16 kapaklı alüminyum jant veriyorlar.
*36000km'de. adam satacağım diye 15000den sonra bakım yaptırmamış. balatalar bitik durumda. yani bakıma ihtiyacı var.

arkadaşlar yarın 10bin lira fark verip alışverişi yapmayı düşünüyorum nasipse. sizce doğru mu yapıyorum?
Z
11 yıl
Kullanıcı sorunu.
Nasıl anlatayım bilmiyorum. İkinci el forumunda xbox linkine tıklayınca profil sayfama atıyor. Profilimi düzenledikten sonra böyle olsun. Ayarları eski şekline getirdim fakat gene aynı. Çerezleri sildim, farklı tarayıcıdan denedim gene aynı. Benimle aynı sorunu yaşayan veya yardımcı olacak birileri var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.