A

Yüzbaşı
17 Nisan 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
66 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
geçen yıl
Rtx 4080 psu güç bağlantısı hakkında
Arkadaşlar iyi günler. Sizlere bir sorum olacak. Elimde high power in 750w psu var. Biraz eskidi ve modüler yapıda değil ancak zamanın en kaliteli psularındandı. Şimdi bu psu nun sadece 6 ve 8 pin pci-e güç çıkışı var acaba rtx 4080 alsam bu psu da ki moleks çıkışlarını pci-e ye dönüştürüp kullansam sonrun olur mu. Çünkü rtx 4080 için 3 tane 8 pin çıkış gerekiyor? Teşekürler
A
geçen yıl
5800x3d alınırmı tavsiye edermisiniz?
arkadaşlar elimde üzerinde amd 3700x takılı olan asus tuf x570 anakart var. diyorumki oyun için bir işlemci güncellemesi yapayım 5800x3d işlemci alayım. yorumlarınız nedir alınırmı alınmaz mı son güncel durumlar nedir bilgi verebilirseniz sevinirim. amd 7000 serisi bir işlemciye geçmek çok maliyetli olacağı için (anakart ram vs) 5800x3d alayım diyorum. varsa güvenilir alışveris sitesi linklerinizi de alırım. herkese iyi günler
A
9 yıl
I5 4670K İÇİN ANAKART ÖNERİSİ.................
arkadaşlar iyi günler. bir arkadaşım için açıyorum konuyu aslında işlemci anakart konularından anlarım ancak yaklaşık 1 buçuk yıldır işlerim sebebiyle bu mevzulardan uzak kalınca son çıkan ürünlerde durumlar nedir pek emin değilim. o yuzden konu açma gereği duydum.

bir arkadaşım 4670k ve uygun bir anakart sordu bana. şimdi arkadaşlar öncelikle bu 4670k nasıl bir işlemcidir oc performansı nasıldır? (en azında 2600k veya 3570k kadar varmıdır) kısa bir bilgi verirseniz sevinirim :) amd dışında varsa başka intel önerilerinizide dinlerim. (amd önermeyin arkadaşlar çünkü zaten amd li bir sistemi var, illaki intel olsun diyor.)

ayrıca oc performansı iyi olan çokta çep yakmayacak anakart önerilerinizide yazınız lütfen. en azından işlemciyi bir 4,5ghz e çıkartırken sorun yaratmasın.


ben imzamdaki sistemi kullanıyorum gayet memnunum. (3570k yı 4,5ghz de kullanıyorum, beklentilerimiz acısından fikir vermiş olurum bu sayede)
A
9 yıl
SSD ÖNERİ
arkadaşlar 240gb performansı iyi, fiyatı iyi olan sdd önerebilirmisiniz. mümkünse fiyatın da bulunduğu link atarsanız sevinirim. 300 lira civarı bütçe ayırabilirim. sistem özellikleri allta yazıyor. iyi günler
A
11 yıl
gigabayte gtx 670 pcb aşırı ısınma ve düşük TDP (ss li)
arkadaşlar gigabayte gtx 670 winforce 3x ekran kartı var. oyun içinde birkaç dk oynadıktan sonra fps düşmeleri kasmalar olmaya başlamıştı neden olabileceğini düşünürken dikkatimi birkaçşey çekti. battlefield 3 açıkken msi afterburner ile kartın durumunu kontrol ediyordum ve bu fps düşmeleri kasmalar olunca fark ettimki kartın TDP değerleri çok düşüyor %30-35 lere kadar düşüyor ancak gpu sıcaklığı normal gözüküyordu (gpu sıcaklığı oyun içi 55-60 derece civarında). sonra kart çalışırken kartın pcb sine dokununca insanın elini yakacak kadar sıcak olduğunu fark ettim eskiden bu kadar sıcak olmadığını hatırlıyorum. özellikle fotoğrafta belirttiğim yer o kadar sıcakki neredeyse dokunulmuyor. 3d mark 11 testindenden eskiden x3150 civarı puan alırken şimdi x2200 civarı ve altı puan alıyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
A
11 yıl
gtx 670 windforce x3 enteresan battlefield 3 renk bug problem (video lu)
arkadaşlar benim bf 3 ile attıgım linkteki (1 dk dan itibaren izlemeye başlayın) gibi bir sorun oluşuyor acaba bir bilgisi olan varmı? her zaman oluşmuyor bu sorun ancak bazen 10-15 dk oynadıkdan sonra meydana geliyor. kartta herhangi bir oc falan yoktur. kullandığım sürücü 314.21 beta.
http://www.youtube.com/watch?v=5BA6bCYO3Xs
A
11 yıl
ARMA 3 CANLI YAYIN İÇERİ
http://www.twitch.tv/quendal41 LİNK BURADA CANLI YAYIN İZLEMEK İSTEYENLER BUYURSUN ARKADAŞLAR.
A
11 yıl
msi z77 mpower ve i5 3570k çarpan kilidi problemi
arkadaşlar sistem imzamdaki gibi oc yapayım dedim ama biosdan işlemcinin çarpan kilidini değiştiremiyorum "auto" kalıyor. nedir bu yahu. benzer şekilde işlemci voltajıda "auto" da duruyor değiştirilmiyor. en son sürüme bios update yaptım birsüre önce
A
11 yıl
gigabayte gtx 670 sistemde anlamsız aşırı kasma (ÇÖZÜLDÜ)
arkadaşlar sistem imzamda yazan.eski anakartım arızalandı ve anakart değişiminden sonra bu sorun oluştu yeni aldığım anakartın arızalı olduğunu düşünüp iadesini istedim ancak 2. defa elime ulaşan yeni anakarttada aynı sorunun oluşması, bu sorunun anakartan kaynaklanmadığı yönünde. windows açıldığında sistemde inanılmaz bir kasma, takılma, donmalar oluyor ardından "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti" hatası alıyorum. bunlar olurken fark ettiğim birşey var msi kombuster ile sistemi test ettiğimde (1280x720, aa kapalı) kartın tdp değeri %35 i geçemiyor ve aldığım fps 0 ila 10 arasında. sorun donanımsal mı yazılımsal mı karar veremiyorum. ve bazen "görüntü sürücüsü yanıtvermeyi kesti ..." hatasından sonra sistem normale dönüyor ve kasmalar olmuyor kartın grafik performansı olması gerkene dönüyor ancak sistemi yeniden başlattığım zaman aynı sorun birdaha oluyor. sıcaklıklar normal gözüküyor gpu: 50 derece civarı. cpu: 50 gibi (bu değerler yük altında)

ÇÖZÜM İÇİN DENEDİKLERİM:
1. ramları söküp taktım ayrı ayrı denedim
2. en son driverde dahil olmak üzere 5-6 farklı driver denedim
3. 4 defa format attım
4. biosta bildiğim bütün ayarları kontrol ettim. benim bildiğim tüm ayarlar normal gözüküyor
5. güç kablolarını defalarca söküp taktım hepsi olması gerektiği gibi


EDIT: BİOS UPDATE İLE SORUN TAMAMEN ORTADAN KALKTI. TEŞEKKÜRLER
A
11 yıl
msi z77 mpower (pc kasılma sorunu)(ÇÖZÜLDÜ)
arkadaşlar sistem imzamdaki gibi. bir önceki kartım msi z77a-gd65 di her neyse arızalandı ve iade olarak bende bu kartı (msi z77 mpower) aldım parçaları doğru şekilde monte ettim ancak pc de anlamadığım inanılmaz bir kasma var örnegin masa üstünde mause lag yapıyor, yazdığım yazılar sonradan geliyor, flash içerikli sitelerde sayfayı aşağı sürüklerken kasılmalar, oyunlarda ve test proğramlarında 0-1 fps arası alıyorum. bazen sistemi yeniden başlattığımda şu hatayı veriyor "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" ve bazende window açıkken "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası alıyorum". 3 defa format attım ancak durum yine aynı. sizce sorun nedir? bir ara görüntüsürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası aldım ve ardından sorun düzeldimişti hatta bf3 ü açtım gayet akıcı idi sonra makineyi yeniden başlattım ve aynı durum. acaba hdd mi arızalı


EDIT: BİOS UPDATE İLE SORUN ÇÖZÜLDÜ TAMAMEN.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.