S

Çavuş
15 Nisan 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
139 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
2 yıl
Citroen Xsara Yağ Kütüğü Patlatma Sorunu
Arkadaşlar merhaba, aracım Citroen Xsara 2003 model, alalı çok olmadı fakat tam 3 kere yağ kütüğünü patlattı (,yağ filtresini kaplayan plastik olan parça) aracı yüksek hı, ve devirde kullandığında yağ kütüğü patlıyor ve bütün yağı etrafa sıçratıyor başta yağdandır dedim satıcı 20-50 yağ koydurmuş ve filtre değiştirmişti, motoru mazotla yıkattım 10-40 yağ yeni filtre ve yeni kapak aldım değiştirdi ancak yine akmaya başladı üstelik 3000deviri geçmiyorken
nedeni ne olabilir başına gelen var mı acaba?

Birde araç yüksek devirde yağı egzosa atıyor, yağı oraya attığını şöyle anlıyorum otobanda yüksek devirde 160km hız ile 200km yol yaptım vardığımda yağ eksikti ustaya gittim yağ değiştikten sonra fazla yağ kalmamıştı araçta egzostan yanık yağ dumanı atıyordu yaklaşık 100- 200km sonra duman kesildi, yüksek devirde kullanmadığım müddetçe çok yağ yakmıyor(yakmakta değil egzosa gidiyor nasıl oluyorsa)

Adana'da yım güvendği usta ya da çözümü fikri olan var mı acaba? Şimdiden teşekkürler.
S
4 yıl
TurkNet Rezilliği Sizinde Başınıza Gelebilir
TurkTelekom taahhütüm bittiği için 27.04.2020 tarihinde TurkNete geçtim geçmeden önce hizmet bilgilerini sorduğumda 35Mbit ve 1000DK telefon veriyoruz dediler sormama rağmen başka hiçbir şey söylemediler, mail adresime yolladıkları 1 ay ücretsiz internet kampanyasınıda kullandırmadılar neyse bir şey olmaz dedim. Hizmeti satın aldıktan sonra sağlayıcıya güvendiğim için hız testi yapmamıştım yavaşlamalar kopmalar yaşadıktan sonra yaptığım hız testinde 8Mbit ortalama Download gördüm ve yazışmalara başladım..

< Resime gitmek için tıklayın >


========================
Güncel olarak Google suncusundan dosya indirme ssi
< Resime gitmek için tıklayın >

=========================
Yazışmalarda sürekli oyaladılar geçiş yapıyoruz,TurkTelekomla yazışıyoruz, onaylayacağız,onaylıyoruz ve en son haftalarda onayladık dediler. Önce 4 gün bekle 35 olacak dediler geçti, sonra 3 gün daha bekle onaylıyoruz dediler bekledim o da geçti şimdi de boş port yok yalanı ile 35 veremiyoruz diyorlar utanmadan.

< Resime gitmek için tıklayın >



Son olarak firmayı TTHe ve Cimere şikayet ettim
< Resime gitmek için tıklayın >



Firma veremediği hizmet ücretini 88TL yapacağını duyurdu
Müşterilerine taahhüt ettikleri hızların yarısını bile vermeyen firma utanmadan jet hızıyla zaman yapacağını duyuruyor vermediği hizmete zam yapacak yani böyle saçmalık olur mu?


* TurkNeti diğer tüm şikayet kurul ve kurumlarına şikayet edeceğim, biz müşterilerin diğer firmaları tercih etmesini engelleyecek kadar uygun kampanyalar yapıyorlar hizmeti aldıktan sonra sözlerini yerine getirmiyorlar


Başka memnun olmayan ya da madur edilen arkadaşlar var ise buraya yazsın lütfen ve toplu olarak firmadan üyeliklerimizi iptal edelim ilgili yerlere şikayet edelim ki başka insanlar madur edilmesin...
S
4 yıl
AdMob/Adsense Hukuka Aykırı Vergi Borçlandırması - 13.12.2020 Güncellendi
Herkese selam arkadaşlar,

24.02.2020 GÜNCELLEMESİ
Arkadaşlarım,kardeşlerim
Bu konuda çok fazla mesaj aldım hem bilgilendirme amaçlı hem de fikir danışan, yazılımla ilgilenen kardeşlerimize fikir amaçlı güncelleme yapıyorum.
Son olarak, yıllık 3 adet olmak üzere her bir ceza kalemine itiraz ettik, 2 yıllık çıkartılan borçlar için toplam 6 dava açtık benim şahsi kazancım yıllar önce olduğundan borç-harç edip açtım her bir dava yaklaşık 300 TL birde avukatlık ücreti var toplam tutarın %10 civarı ancak tanıdık bir avukat yardımcı oldu kulaklarını çınlatayım Allah ondan razı olsun.

Özet: Bu borçlara KDV yeni çıkan yasa ile eklendi ve bilgi ihracatında zaten KDV olmaz, iptal edilmeli, vergi borçları makul ve mantıklı ölçülerde olmalı,
Vergi oranını hesaplayan müfettiş gideri yoktur %90 kardır az bir şey elektrik harcamış mağazaya yazılım vermiş para kazanmış diye not düşmüş halbuki para kazandığım yazılımı gelişmem 4 yılımı aldı yazılımdan ve süreçlerde anlamadığı ortada. Arkadaşlık siteleri de öyle kazanıyor diye not düşmüş, yazılımı arkadaşlık sitelerinden ibaret sanmış sanırım bu tamamen hatalı bir hesap.

#Bizim istediğimiz: KDV sonradan eklendi yasayı geriye dönük işlettiler bu düzeltilsin, Net kar oranı mantıklı şekilde hesaplansın, yazılım 5 dk da hazırlanıp sunulmuş gibi hesaplama yapılmış geliştirme ve tutundurma aşaması 4 yıllık süreçtir bu da hesaba katılsın, çalışıp ya da şirket kurup ödeyelim hem devlet kazansın hem hayatlarımız kurtulsun zira çıkartılan borçlar çoğu kişinin hayatı boyunca çalışsa ödeyemeyeceği kadar fazla.
#Maliye tarafının istediği; Bu dava iptal edilsin, mevcut borçlara mahkeme ücreti ve bizi savunan avukatın ücreti de eklensin, yani ölün diyorlar kısaca.

Tüm bu olaylardan çıkardığım sonuç ise Maliye ile 2. görüşmem de karar değiştirip KDV de eklenecek dedikleri sırada maliyeci tarafından şöyle özetlenmiştir
"Bu işlerle uğraşacağına gidip bir dönercide sigortalı çalışsaydın bunlar olmazdı, pişman mısın? Pişmanlıktan faydalanırsan cezanda ufak bir indirim yaparız. ... Amerika'ya vergi veriyorsun da bize neden vermiyorsun hepsini alacağız"

Sonuç olarak ayda bin lira faiz işleyen borçlara birde karşı tarafın isteği mahkeme ücretleri ve kendilerini savunan avukatın da ücreti eklenmesi şeklinde, bende yazılım ile uğraştığıma ve gelen iş tekliflerini reddedip burada kaldığıma bin pişmanım, eğer Türkiye'de kalacaksanız vizyonunuz çok çok yüksek ise dönerci açın, kebapçı açın bir süre daha ülke idare eder en azından karnınız doyar, imkanınız yoksa maliyecilerin dediğini yapın dönercide çalışın yarı aç yarı tok idare edersiniz, eğer insani ölçülerde yaşamak istiyor ve aklınızı kullanmak istiyorsanız karşılığında ceza almamak istiyorsanız hemen ülkeyi terk edin.

#######################################################################

13.12.2020 GÜNCELLEMESİ
Konuyu Güncelliyorum;

Ben Android OS için sistem yazılımları geliştiriyordum ancak müfettiş beyefendiler vergilendirme yaparken ise "arkadaşlık sitelerinin (gold üyelik yıllık gelirleri) işletilmesinden elde edilen net kar oranı %90" olarak rapor tutmuş anlaşılan badem bıyıklı müfettiş beyefendilerin yazılımdan anladığı kız tavlama sitelerinden ibaret, ve gideri yoktur tamamı kardır diyip ona göre vergilendirmiş, işin ilginç tarafı ise her hafta katlanıyor neye göre kime göre belli değil, yeni tebligat yok, sanırım Tunusa yapılan yardımları, Müteahhitlere yandaşlara verilen muafiyetleri bize eklediler.





  • 23.11.2020de ceza 95 Bin TL idi

  • 10.12.2020'de 154 Bin TL oldu

  • 11.12.2020'de 190 Bin TL oldu


< Resime gitmek için tıklayın >




Güncel Hali:
< Resime gitmek için tıklayın >





__________________________________________________________________________________
23.11.2020 GÜNCELLEMESİ
1 hafta önce 95 bin Tl kesilen ceza KDV indirimi istedikten sonra istedikten sonra 154 bin TL ye çıktı(bilgi ihracatında KDV olmaz, yasayı 2019 da değiştirip 2016 yılı için geriye dönük işletip hukuksuz karar verdiler) bir hafta sonra ne olur bilinmez ama kendi iş vermediği, kazandırmadığı sadece ikametim bu ülkede olduğu için kestiği hem de kazandığımdan fazlasını istediği aç gözlülere ve onu destekleyen bu ülkeyinin uçuruma sürükleyenlere alkış tutan, hükümet gençleri işsizlik ve borç batağı yüzünden intihara sürüklerken politikaları oyları ile destekleyen, kısacası bu ülkeyi gençlere, aklını kullananlara dar eden hükümete ve onu destekleyenlere hakkım iki dünyada da haramdır.
Bu borçları ödemek için şu an hükümetin belirlediği asgari ücret ile işe başlamam durumunda 70 ay yemeden içmeden çalışmam gerek faizler hariç, faizler eklendiğinde yaklaşık 100aya tekabül ediyor en iyi ihtimalle...
Bu ütopik erişilemez cezalar ülkeyi ya terkedeceksin ya burada öleceksin demektir.
__________________________________________________________________________________________________________________


18.11.2020 GÜNCELLEMESİ
Konuyu güncelliyorum arkadaşlar.
#Güncel olarak yaklaşık 2016-2017 yılı için yaklaşık 100binTl(+-) civarı vergi cezası geldi 2018 yılı hariç.
Ceza nereden geldi?
2019 yılında Ocak ayında getirilen bir yasa biz yazılımcılara, geçmişe dönük(!) yasalara aykırı bir şekidle KDV cezası getirilen, fikri ve akılcı ürünlere ve ülkemizde gerçekleşmemiş kazançlara raporlar ile itiraz ve ispat etmemize rağmen(!) hukuk bir kenara bırakılıp borçlandırılmış gençleriz(!). Fikri üretime KDV getiren Dünya'da tek ülkeyiz(!).

Bu hesaba göre;
Şahsi olarak 2016-2017 yılına ait Gelir Vergisi + Vergi Ziya Cezası + KDV Vergisi (!) dahil yaklaşık 100bin TL ceza kesildi, 30 civarı tebligat ile maliye bizzat cezaları (elektronik ortamda)tebliğ etti ve 5 gün içerisinde cezalar yasallaşacak tebliğ edilmiş sayılacak, şahsi olarak kazandığım para o yıla kadar ki geçirdiğim süredeki(18-27 yaş arası) borçlarımı, eğitim hayatımı ancak idame ettirmeye yetmiştir ve şu an ödeme gibi bir durum söz konusu bile değildir. 2018 yılına ait cezalar ise meçhul, bütün bunların tek sebebi ise yurt dışındaki iş ve ortaklık tekliflerini hiçe sayıp ülkemiz kazansın ülkemizde kalalım mücadelesidir, çünkü bahsi geçen kazançlar ile Türkiye'nin hiçbir ilişkisi yoktur, yurtdışında da emsal durumlar vardır fakat bu denli cezalar kesilmemiştir emsallerinde yazılımcılar devlet ve yatırımcı destekli şirketleşmiş ya da zamanında vergilendirilmiştir, bizde ise hükümet 4 yıl beklemiş verginin yanında ziya cezaları ve KDV eklemiş neredeyse kazanılan paranın tamamını ister duruma gelmiştir.(Neden devleti bekledin sen başvuru yapsaydın gibi sığ düşünceli arkadaşlarımız için açıklama yapayım 1)çünkü kazanç ülkemizde gerçekleşmemiştir, 2)ülkemizde emsali olan bir sektör değildir, 3)ülkemizde vergiler ağırdır gelişmeye dayalı muafiyet sadece inşaat sektöründe vardır oda gelişmemektedir, 4)ve en önemlisi ülkemizde çocuklar doğarken bile borçlu doğmakta gençlikte borç bataklığına sürüklenmekte ve sıfıra ulaşmak için yukarıda bahsetmiş olduğum kazancı bulmak zorundadır, istisnalar vardır kaideyi bozmamaktadır.


Sonuç olarak; kazandığını ver kurtul demiştir, yazılım alanında Dünya'da son sıralarda olmamıza rağmen yazılım geliştiricilere bu şekilde para odaklı cezalar kesilmesi ülkeye hiçbir değer katmayacak bir faydası olmayacaktır aksine geliştiricileri yazılımdan soğutacaktır ve diğer ülkeler bir şeyler başarıp sektöre yön verirken bizler halen yüzyıllar öncesi düşüncesini atamıyor olacağız, umarım bu yanlıştan dönülür ve yazılımcılar cezalandırmak yerine kazanılır.
__________________________________________________________________________________________________________________





Bilindiği üzere hükümet bir süredir Admob ve Adsense kullanıcılarını borçlandırma yolları arıyor, birer suçlu gibi neredeyse her ay vergi müfettişlerine ifade/belge/rapor vermekteyiz.

##Olay silsilesini okumak isteyen aşağıdaki metinleri okuyabilir, gerek yazılımda bu yolda yürümek isteyen gerek olayın sonucunu merak eden kardeşlerimiz için olayın ilerleyişini güncellemek istiyorum;







Ben Adana'da ikamet etmekteyim ve en son müfettiş yardımcısı Hasan Kiraz ile görüştüm, kazancın Türkiye ile ilgili olan kısmının vergilerini ödeyeceğimi ancak büyük kısmının geri kalan 148 ülkeden kazanıldığını belge ve dinamik raporlar ile ispat ettim.
Hasan bey kişilik haklarımı hiçe sayarak Admob kullanıcı maillerimi ve şifrelerimi kendilerine vermem gerektiği konusunda ısrarcı davranmasına rağmen vermedim, kendi bilgisayarlarından dinamik olarak hesabımın tüm bilgilerini birlikte inceledik tüm yazılımlarımı mağazadan kaldırdığımı dolayısı ile milyonlarca kullanıcılarımı kaybettiğimi dolayısı ile de geçen yazdan bu yana hiç para kazanmadığımı teyit ettik verdiğim her bilginin doğru ve tutarlı olduğunu ispat ettim, ben tamamen doğru beyanlarla size yardımcı olacağım ancak sizde yardımcı olun bu durumu aşalım yazılım şirketi açma planlarım var bundan sonrası için kurumsallaşmak istediğimi beyan ettim ve bana beklemem gerektiğini tekrar görüşülüp imza isteneceğini söyledi.

Güncel olarak: 21 Şubat Cuma günü Hasan bey telefon ile ulaşmış ve mail ile belge göndereceğini o belgeyi doldurup imza atmam için yeniden görüşme istemiş ve pazartesi 10'da gelmemi söylemiştir. Düzenlenen tutanakta vergilendirmenin Türkiye kazançları ile değil 148 ülkenin tamamından elde edilen kazançlar + vergi ziya cezaları ve diğer vergilendirmeler olacağını gördüm. Dolayısı ile bizden istenen belgeler ve kazanç raporları sadece formaliteden ibaretmiş, yani ortada uzlaşma ya da hak arama yok 4 sene önce kazandığım tüm gelirleri bakanlık benden istiyor, sorun şu ki gelirlerin üzerinden yıllar geçti 2 hafta sonra da askerim.

Görünen o ki hukuka aykırı şekilde borçlandırma yapılacak, aynı durumda olduğumuz diğer arkadaşlar ve yol gösterebilecek başka arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim, boş muhabbet yapacak ya da tartışma yaratacak kişiler yazmasın lütfen, gördüğüm kadarıyla ülkeyi terk etmekten başka bir çare kalmadı.


Vergi müfettişi bazı alanları doldurmuş bazılarını benim doldurmamı istemiştir, mail ile gönderilen form şöyledir.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Adana Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığının 18.09.2019 tarih ve 23929873-663.05[19241]-E.21529 sayılı işemri ve eklerinde belirtilen hususlar çerçevesinde mükellefin 2016 ve 2017 takvim yılı hesap ve işlemlerinin tam inceleme kapsamında genel inceleme gerekçesiyle incelenmesi Müfettişliğimizden istenmiştir. İlgili inceleme ile ilgili olarak mükellef ile birlikte tespit edilen hususlara aşağıda yer verilmiştir.
1. Bu tutanakta yer alan hususların, vergi kanunları karşısında yapılması muhtemel işlemler bakımından ispatlama vasıtası olduğu ve bu işlemlerin neler olduğu tutanağın düzenlenmesinden önce mükellefe açıklanmıştır.
2. Mükellefin banka hesap hareketlerinin tetkikinde Google tarafından mükellefe yapılan ödemeler 2016 ve 2017 yılları itibariyle aşağıdaki gibidir:


1) Mükelleften yukarıdaki para hareketlerinin mahiyeti hakkında kapsamlı bilgi vermesi talep edilmiş olup, mükellef cevaben: “…..” demiştir.
2) Mükellefe yukarıdaki ödemelerle ilgili tevsik edici belgeleri tarafımıza sunup sunamayacağı da sorulmuş olup, mükellef cevaben: “…. “ demiştir.
3) Mükelleften yukarıdaki para hareketlerine taalluk eden kazancı sürecinde herhangi bir gideri olup olmadığı, hasılatı elde ederken yaklaşık olarak ne kadar maliyete katlandığı sorulmuş olup, mükellef cevaben: “…..” demiştir.
4) İşbu vergi inceleme tutanağı imzalanma gününden en az iki gün önce itiraz ve mülahazalarının tutanağa geçirilebilmesini sağlamak amacıyla mükellefin bilgisine sunulmuştur.
5) Mükellefe Rapor Değerlendirme Komisyonu tarafından dinlenme talebi olup olmadığı sorulmuştur. Mükellef cevaben “Yoktur.” demiştir.
6) Mükellef, inceleme sonucunda tarh edilecek vergiler ve kesilecek vergi ziyaı cezası konusunda Vergi Usul Kanunu’nun Ek:11 maddesi uyarınca “tarhiyat öncesi uzlaşma” hükümlerinden yararlanmak istediğini ifade ve beyan etmiştir.
7) Mükellefe incelemeye veya bu tutanakta yer alan hususlara ilişkin başkaca itiraz ve mülahazaları olup olmadığı sorulmuş olup; mükellef cevaben, “Hayır yoktur.” demiştir.
S
4 yıl
Admob, Adsense Vergilendirmesi ve Vergi memurlarının ilginç tutumları
Merhaba arkadaşlar, aylar önce forumda Admob kullanan Google Play için yazılım geliştiren bir yazılımcı olarak konu açmıştım bazı arakadaşlar yüzünden sildim, tüm yardımcı olan ve olumlu tutum gösteren arkadaşlara teşekkürler, ciddiyetsiz ya da seviyesiz kişiler yorum yazmasın lütfen, bu başlığı benimle aynı durumda olan ya da fikir verebilecek arkadaşlar için yardımlaşma ve fikir alışverişi adına açıyorum.

Öncelikle Google developer hesabım ile bağlantılarımı kopardım,geliştirdiğim yazılımlar, 5 yıllık emeklerim, tutundurma ve ürün geliştirme çalışmalarım, 150 ülkeden milyonlarca kullanıcı dahil hepsi şu an devredışı, nedeni ise maliye ile başım belaya girmesini istememem yüzündendir.

Güncel olarak ise bir süre önce maliyeden bir kağıt daha geldi, bu sefer Adana vergi müfettiş yardımcısı Hasan Kiraz görüşme talebinde bulundu ve gittim. Bundan sonra yazdıklarımı dikkatli okumanızı rica ediyorum. Görüşmeye ağabeyimle gittim ancak Hasan bey yalnız görüşmemiz gerektiğini konunun gizlilik içinde araştırıldığını söyleyince tek görüşmeye başladık kısaca bilgiler verdim ancak benden Google Play Developer ve Admob kullanıcı adımı ve şifremi istedi(!) Bende böyle bir şeyin etik olamayacağını kişilik haklarıma saygısızlık olacağını söyledim(!) Kendisi de öyleyse burada oturum açın inceleyelim dedi bende çekindiğim bir şey yolmadığını tüm kazançların 150 ülkeden geldiğini artık son 3 aydır kazancımın olmadığını yazılımı bıraktığımı söyledim ve raporlar ile birlikte veri trafiğini, dekontları ülke bazında kazançları kendisine sundum, Türkiye'den şahsi olarak kazandığım 2016-2017 kazançları toplamda 1280 TL olduğunu gördü, zaten diğer yazılımcı arkadaşlarında bildiği üzere ülkemiz yazılım alanında çok geri, kaldı ki yazılım alanında para ödeyerek reklam verenler nadirdir ve biz Admob kullanıcıları olarak geliri düşürdüğünden dolayı mümkün olduğunca yazılımın gelişmediği ülkelerden uzak dururuz ki geliri düşürmesin (eBGBM).

==> Sonuç olarak Maliye'nin istediği 2016-2017 150 ülkeden elde edilen gelir + KDV + aylık cezalar ve faizleri (hemen hemen toplam kazancın üzerinde)
==> Benim istediğim, bir suçluyu yargılar gibi ve kişilik haklarını yok sayarak değil, ülkenin geleceği olan yazılımcıları destekler nitelikte, bizleri sıkıştırarak baskı uygulayarak bir defa ne kopartırsam kardır anlayışı ile değil bizleri kazanma anlayışı ile hareket edilmesi, nitekim gelişmek isteyen, gelecekte söz sahibi olmak isteyen bir ülke betona değil yazılıma ve yazılımcılara yatırım yapmalı, bizleri kazanırlarsa eminim ki tüm ülke kazanır olaya siyasi bakan, at gözlüğü ile ya da bakkal mantığı ile bakanlar olacaktır, yazılımın ne kadar önemli olduğunu ancak geri dönülmesi imkansız bir noktaya vardığımızda anlayacağız ülke olarak umarım bu yanlıştan döneriz ve ülkemiz kazanır.

Elime gecikmeli ulaşan tebligat;
< Resime gitmek için tıklayın >
S
6 yıl
Nissan\u0027ın Büyük Ayıbı (Rezaleti)
Arkadaşlar herkese merhaba, herşey 2011 model bir Nissan Juke almam ile başladı. Aracı 2.el 60bin km de aldım, aldıktan birkaç ay sonra yaz mevsiminde başladı, aracımın kalorifer fanı hava üflememeye başladı Adana sıcağını bilen bilir gölgesi bile sauna etkisi yaratır ve ben binlerce lira verip Nissan Juke almak gibi bir gaflette bulundum keşke şahin doğan alsaydım hiç değilse beklentim olmazdı param cebimde kalırdı ve sinirlerim bozulmazdı.

sikayetvar.com daki şikayetimi aynen paylaşıyorum konuyu ekşisözlük dahil tüm mecralarda paylaşmaya çalışacağım(yazar var ise ulaşırsa minnettar olurum) ki daha fazla insan mağdur olmasın. Nissan markasını bilen biliyor zaten dışarıdan görünüşü Japon kalitesi, üstün teknoloji, kaliteli, sağlam vs. fakat işin iç yüzü hiçte öyle değil (hele ki Adana'da ki Nissan servisi rezalet.), şikayetvar.com da ve internetin diğer platformlarında arama yapın müşterilerinin ne kadar rezil olduğunu, rezaleti para ile satın aldığını anlarsınız.
====
Aracımın kalorifer fanı çalışmadığından dolayı 50c yi bulan Adana sıcağında klima kullanamıyorum. Adana'da Nissan servisi olarak sadece Okar Otomotiv bulunmakta ve kendilerini aradığımda arıza tespiti olarak 300 TL fiyat istediler telefonu kapattıktan 10 dk sonra adres öğrenmek için yeniden aradım bu sefer bir beyefendi çıktı ve arıza tespiti 350 TL'dedi, fan rezistansı fiyatını da WhatsApp'tan şasi numarası yollayarak sorduğumda da önce 650 TL daha sonra 670 TL'denildi ve siparişle geleceği ithal olduğu söylendi WhatsApp' yazışmaları ektedir. (dolar yükselince parça fiyatı yükseliyor ama dolar düşünce parça fiyatları düşmüyor burası da ilginç) bende buradan şikayetimi dile getirdim (Sorunun çözüleceğini düşünerek önceki şikayetlerimi sildim).

Okar Oto. 'den E** hanım bana ulaştı şikayetinizi çözelim dedi bende aracımı servise götürdüm ve rezistans arızası olarak 650 TL ödemem gerektiğini aracımın 1 gün kendilerde kalması dinlenmesi gerektiğini söylediler. Ertesi gün E** hanım bana ulaşıp aracımın kalorifer fanının da arızalı olduğunu fiyatının 2000 TL civarı olduğunu belirtti bende toplamda yaklaşık 3000 bin TL'lik masraf çıkacağını duyunca yaptırmaktan vazgeçtiğimi söyledim bunu duyan atölye şefi olduğunu söyleyen M** bey bizi neden uğraştırıyorsunuz tarzı konuşarak üslupsuz sinirli cevaplar vererek öfkeyle aracımın olduğu yere atölyeye yöneldi ve bende öfkesini aracımdan çıkarmaması gerektiğini söyledim (herhangi bir zarar verildi mi bilemiyorum). Aracımı güvendiğim için kendilerine teslim ettiğimi belirttim ve E** hanım buraya 200milyarlık araçlar geliyor diyerek benim aracımı küçümsedi, bende bunun üzerine başkalarının aracının beni ilgilendirmediğini belirttim.

18 Eylül Salı günü çıkan uçuk masraflara rağmen aracımı yaptırmaya karar verdim yeniden E** hanımı aradım cumartesi günü şehir dışına yola çıkacağımı mutlaka klimaya ihtiyacım olduğunu söyledim, bana cuma gününü beklememi söyledi, 4 gün bekledikten sonra cuma günü yani 21.09.2018'de kendisini yeniden aradığımda ellerinde parça olmadığını yurt dışından getirtilmesi gerektiğini söyledi.Neden bu kadar gün beklettiğini sormadım çünkü sonuç olarak yine klimaz kaldım.
Nihayetinde Nissan aldığıma alacağıma bin pişman oldum yaz aylarını klimasız geçirdim parça bulunmuyor üstüne bir de Okar Otomotivin kaprislerine üslupsuzluğuna maruz kaldım, Nissan markasını bu kadar sahipsiz, umursamaz bilmezdim.
===

Olayın devamında;
Şikayetim üzerine Adana Okar Otomotivden bir bayan aradı ve Nissan genel Müdürlüğü için şikayetvar'daki şikayetler önemlidir dedi ve şikayetimi geri çekmemi sitedi. Nedenini sorduğumda Genel müdürlük öyle istiyor dedi. Çözüm için arandığımı zannettim fakat sadece şikayetimi geri çekmem için aramışlar kendileri, Nissan'in ve Okar Otomotivin bu abes davranışına anlam veremedim doğrusu. Kurumsal bir firma şikayet üzerine çözüm sunar ve müşteri de kendi inisiyatifi ile şikayetini teşekkür olarak değiştirir fakat Nissan şikayet üzerine arayıp sadece emirvaki şekilde şikayetini geri çek diyor çok şaşırdım doğrusu, ben şikayetimi geri çeksem dahi bu büyük ayıp Nissan'a çok müşteri kaybettirecek çünkü müşterilerini ne kadar umursamadığı ortada, bunu tüm platformlarda paylaşacağım ki daha fazla insan mağdur olmasın bu ayıp nissana hiç yakışmadı.

Sonuç olarak binlerce lira verip aldığım aracın fanı çalışmıyor (araç soğuk-sıcak üfleyemez) Türkiye'de parça yok! Yurtdışından sipariş ile gelebilirmiş o da ne zaman belli değil! Nissan'ın belli bir fiyat politikası yok, arıza tespit fiyatı ve parça fiyatı tutturabildiğine! Üstüne tüm yazı klimasız geçirmek bir yana üstüne birde utanmadan arayıp şikayetini geri çek diye emir veren Nissan Okar otomotivin tavırları! Parasıyla rezil olmak böyle bir şey. Eğer sizde rezil olmak istemiyorsanız ya 90model bir araç alın beklentiniz olmasın (ki o modellerin bile yedek parçası bulunuyor) ya da bilindik marka bir araç< Resime gitmek için tıklayın > alın kafanız rahat olsun.
S
6 yıl
Gittigidiyor rezaleti
Arkadaşlar olay şöyledir;

05/12/2017 tarihinde gittigidiyor'dan bir adet telefon kılıfı ve ekran filmi aldım satıcı telefonda ilgisi olmayan bir ekran filmi yolladı ve telefonumun ekranının yarısını kaplıyor durumu ilgililere bildirdim ve geridönüş yapılacak denildi, geridönüş şöyle oldu "almış olduğunuz ürünn geri iadesiz üründür" bende ürünü kullanmadığımı belirtip güvenli alıveriş sloganınızdan dolayı sizi seçtim diyerek haklarımı aradım ve şikayetvar'a yazdım (mebla küçük ancak ya binlerce liralık bir alışverişte satıcı alakasız bir ürün ollasaydı?) sikayetvar'a yazdıktan sonra maille ulaşıp hediye çeki verelim kullanın dediler tamam dedim bende ancak aylar geçmesine rağmen çek verilmedi bende önemsemedim...

Daha sonra tereddütte kalarak 5 adet ürün aldım yaklaşık 4.200Tl ye tekabül ediyor, 3.949,00 TL'ye bilgisayar satın aldım ve ben aldıktan hemen sonra 3.791,04 TL'ye düştü normal şartlarda kart limitim olsa iade ederim ancak limitim kısıtlı olduğundan zararımın başka bir yolla giderilmesini en azından çözüm başlatılmasını istedim çünkü daha önce birkaç defa daha başıma geldi ben ürünü aldım birkaç saat sonra indirime girdi bu kadar tesadüf olamaz bir yazılımcı olarak sürekli internetten alışveriş yapıyorum bu şekildeki olayları sadece GG'da yaşadım. Yine MH'ne mail yazdım ve sikayetvar'a sikayet yazdım. Müşteri hizmetlerine yazdığım konuşma cevap dahi verilmeden kapatıldı, sikayetvar'a yazdığım konuya ise cevaben müşteri hizmetlerimize yazın denildi! Müşterinin aslında GG'un gözünde ne kadar önemsiz olduğunu ve olası bir alışveriş sorununda GG'un müşterisini kesinlikle madur edeceğinin garantisi oldu benim için ve başka birçok arkadaşımın da o site üzerinden madur edildiğini duyduğumda elimden geldiğince bilinç oluşturmak istedim dikkat edin hizmet almadan paranızdan olabilirsiniz ve karşınızda kesinmlikle bir muhatap bulamazsınız başınız ağrır.


Sikayet var konusu:https://www.sikayetvar.com/gittigidiyor-tutarsiz-fiyatlandirmalar
Bu da Gittigidiyor'un ne kadar rezil bir anlayışa sahip olduğunu ve insanları nasıl madur ettiğini gösteren diğer sikayet konuları;https://www.sikayetvar.com/gittigidiyor


Olaya ilişkin SS'lar ektedir.< Resime gitmek için tıklayın >
S
6 yıl
Bimlerdeki Sıcak Et Fiyatları (Fiyaskoları)
Sıcak fırsatlara açtığım konunun silinmesi üzerine konuyu buraya açıyorum.
Sıcak klimalar çalışırken çiğ etleri ve soğuk zinciri kırılmaması gereken birçok ürünü daha fazla satış yapmak uğruna insani olmayan şekilde satan BİM marketler zinciri. Bakteri oluşumu sonucu zehirlenmeler ve hatta ölümle sonuçlanabilecek durumlar ortaya çıkabilir. Çektiğim fotoğraf Adana/Cemal Paşa şubesi, fakat bu prensip tüm şubelerinde geçerli... Durumu yayalım ki müşteriyi insan yerine koysunlar! Bu yiyecekleri belki de çocuğunuz yiyecek!

< Resime gitmek için tıklayın >
S
7 yıl
Vatan Bilgisayar 2. El Traş Makinesi sattı
Arkadaşlar bu konuyu benim gibi madur olmayın diye açıyorum. Olay şöyle gelişti

08.07.2017(Dün) Vatan Bilgisayar Adana şubesinden 157 TL'ye Braun BT5090 tıraş makinesi satın aldım kutusun daha önceden açılmış olduğunu fark ettim fakat güvendiğimden dolayı önemsemedim, eve gittiğimde şarja takmadan önce kontrol ederken üzerinde kıl olduğunu gördüm cihazı incelediğimde içerisinden kıl parçaları döküldü şubeyi arayıp durumu anlattım yarın getirin dediler... Şube görevlileri "teknik servisten arkadaşlar kontrol etmeden iade almış olabilirler" dedi ve suçu kabul etti, ama mağaza müdürü Mehmet bey geldi ve ukalaca "deneme amaçlı açılmıştır bir şey olmaz" deyip iade almayacaklarını söyledi, teknik servise gidin rapor tutturun yoksa iade almayız dedi. Hijyen gerektiren bir ürün nasıl olur da daha önceden iade alınır ve sıfır olarak satılır ya da mağaza müdürünün dediği gibi "deneme amaçlı" kutusu açılır?
Vatan Bilgisayar'dan artık kesinlikle alışveriş etmeyeceğim ve ettirmeyeceğim!
Vatan bilgisayar artık bildiğimiz güvendiğimiz bir firma değil alışveriş edecekseniz iyi düşünün!
S
8 yıl
Seat İbiza 1.4 Benzinli / Motor Sıcakken Marş Almama
Selam arkadaşlar aracımda yeni başlayan bir problem hakkında tecrübesi olanlar varsa danışmak istiyorum, motor hava sıcaklığından bağımsız olarak ilk marşta çalışıyor (-1 derecede bile) fakat aracımı park edip 5-10 dk ya da 30dk sonra yeniden çalıştırmak istediğimde marş motoru her zamanki gibi dönüyor bir sıkıntı yok fakat marş almıyor, ancak bir kaç defa denediğimde yoğun benzin kokusu eşliğinde marş alıyor sonrasında sıkıntı olmuyor tecrübe eden ya da çözümü bilen var mı acaba?


Not: Kontağı bir kaç defa üst üste kapatıp tekrar marş verdiğimde yağ ikaz ışığının yandığını farkettim.
Not2: Marş verirken debriyaja basılı tutuyorum ve vites boşta.
S
8 yıl
Seat İbiza 1.4 Benzinli / Motor Sıcakken Marş Almama
Selam arkadaşlar aracımda yeni başlayan bir problem hakkında tecrübesi olanlar varsa danışmak istiyorum, motor hava sıcaklığından bağımsız olarak ilk marşta çalışıyor (-1 derecede bile) fakat aracımı park edip 5-10 dk ya da 30dk sonra yeniden çalıştırmak istediğimde marş motoru her zamanki gibi dönüyor bir sıkıntı yok fakat marş almıyor, ancak bir kaç defa denediğimde yoğun benzin kokusu eşliğinde marş alıyor sonrasında sıkıntı olmuyor tecrübe eden ya da çözümü bilen var mı acaba?


Not: Kontağı bir kaç defa üst üste kapatıp tekrar marş verdiğimde yağ ikaz ışığının yandığını farkettim.
Not2: Marş verirken debriyaja basılı tutuyorum ve vites boşta.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.