A

Çavuş
12 Mart 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
2 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
9 yıl
Uydunet Kronik Sorun
Selamlar,

Öncelikle ilk defa buraya sorunumla ilgili birşeyler yazma gereği hissettim. Zira içimi birilerine dökmem, ve aynı sorunu yaşayan olup olmadığını anlamam gerekmekteydi...
Aylardır 50 MBit, 200GB (evet 200GB) AKN'li bir tarifem bulunmakta. Ancak ben bu internet hizmetini 30MBit'in bir Mbit üzerinde alamamaktayım.

Konuyla ilgili, bölge müdürlükleriyle, destek@uydunet.net'le, çağrı merkezi çalışanlarıyla falan hepsiyle akraba olmuş durumdayım. Ancak soruna bir türlü çözüm bulunamadı. Hatta sanıyorum bir miktar haklarını da yedim zira en sonunda kendi kendime bunlar 50Mbit adı altında modeme heralde 30 Mbit konfigurasyonu atıyorlar...

Neyse efendim, bugün biryerden nitro internet hizmetlerini gördüm ve yukarıda söylediğim tezimi sınamam için biçilmiş kaftan olduğunu farkettim. Telefon açarak nitro internet talebinde bulundum bir günlük, aklımca eğer hızım 100Mbit'e çıkarsa, kendi kendime diyecektim ki evet bunlar resmen 20Mbit internetimi söğüşlemişler.

Akabinde, çağrı merkezindeki bir görevliyle konuşmam sırasında, mevcut internet tarifem olan 200GB akn'li tarifenin kaltığını ve/fakat benim hala bu kalkan tarifeyi kullandığımı farkettim. Oysa ki aynı paraya 250GB akn'li 50/4 Mbit internet tarifesi satılmaktaydı. Gerekli değişikliği de yaptım. Ama anlamadığım, 15 senedir kablonet kullanıcısıyım (kablonet dedim bak eski adı o da) o zamanlar benim ödediğim para sabit kalırken tarifeleri değiştiğinde ya ararlardı, size göndereceğimiz faturayı mı düşürelim, aynı paraya bir üst hızda mı kullanmak istersiniz diye. Ya da direk aynı paraya bir üst hızı verirlerdi hizmet olarak.

Neyse, dağıldı toparlayayım, bu nitro internette fıs çıktı, ben gene 30Mbit barajına takıldım, ağrıza kaydı, şikayet kaydı.

Sorum benzer 30 Mbit barajına takılanın olup olmadığı, olan varsa da nasıl çözdüğü. Kusura bakmayın ağrıttım kafanızı gece gece... (ekşiye de koyarım ben bunu, güzel anlattım derdimi eheh =)
PS.4 kanal downstream de sorun yok, modem motorola 6120E, firmware 1.0.3.5
A
9 yıl
Cevap: LOGITECH-Z623\u0027cüler BURAYA!!! (İnceleme: Video - Resim)
Garantiye gönderdim gelen statik cızırtıdan dolayı. Yarın-yarından sonra sanıyorum elimde olur yeni kutulu versiyonu. Eğer bir sorun çıkmaz ise bu sistemi kullanma kararı aldım.

Eğer tekrar hatalı/ayıplı ürün çıkarsa, bu sefer para iadesi talep edeceğim ve yeni bir hoparlör seti alacağım. Aklımda Harman Kardon Soundsticks veya bose companion 5 var. Bu iki sistem için, fikirlerinizi öğrenebilirsem sevinirim.

ps. bir de gene harman kardon nova var dikkatimde olan..
A
9 yıl
1500Tl\u0027ye kadar 2.1 ses sistemi..
Cümleten selamlar,


Geçen hafta içerisinde eksen bilgisayardan almış olduğum x623 thx logitech ürünüm arızalı çıktı ve kendilerine teslim ederek ücret iadesi aldım.
Eski hoperlorlerimi de sattığımdan dolayı, 1500tl'ye kadar yeni bir ses sistemi tavsiyesine ihtiyacım bulunmakta.

An itibariyle kanyon'da bose companion 5 serisini bulup ayırttım ama tabiki almamak hala benim elimde.
Sizin aklınıza gelecek, en az z623 gibi kuvvetli basları, düzgün ses kalitesi olan, 1500tl altında hoperlör tavsiyeniz var mıdır? Bugün satın alınmak üzere.

Şimdiden herkese keyifli forumlar diliyorum.

not: eğer 1500tl'ye değmez derseniz de, ekstra ses kartı almaktan kurtarmakta bose 5.. o da nereden baksanız 400tl civarı. 5.1 sistem de istemiyorum açıkçası, çok kablo, yer yok vs.

Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.
A
10 yıl
Ekran Kartı Aldım, İşlemci bottleneck yapar mı?
Evet beyler bayanlar,

İşlemcim bottleneck yapar mı gtx 770 ekran kartına ne dersiniz?

iz 930, 3.4 Ghz overclock'lu..

3x2 ddr3 2000mhz de ram var..
A
11 yıl
512k Nano Sim
Arkadaşlar, son zamanlarda nedense telefonda sim kart bulunamamıştır gibi uyarılar almaktayım. Sanıyorum sim'de bir sıkıntı var bu vesileyle de sim'i değiştireyim dedim. Velhasıl bu 512k simlerden bulamamaktayım, bilen gören duyan var mı? 512k deme nedenim belki ileride mobil imzaya geçme ihtimalim, onun dışında 256k-128k ve 64k dan ne gibi farkları var bilen gören duyan bir açıklayıverirse çok sevinirim.
A
11 yıl
Iphone 5 wireless hızı
Arkadaşlar selam,

2 gün önce kablonetin daha doğrusu uydunetin 50mbit olan tarifesine geçtim. İlk yaptığım testlerden hatta sorun olduğu belliydi ve arıza kaydından (ilk) download hızım normale döndü. Hala upload 4 Mbit olması gerekirken 1.5 Mbit onun için ikinci bir arıza kaydı bırakıcam ancak sorum bu değil.

Yaptığım tüm testlerde bilgisayardan olsun, ipad'den olsun, wireless internet hızım 40Mbit ve civarı çıkarken Iphone 5 speedtest ile yaptığım tüm testlerde çuvallayarak sadece 12Mbitlik bir hız göstermekte. bununla ilgili fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.
A
11 yıl
GTX 770 için sistemimin bottleneck\u0027i nedir?
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 3 sene önce kurmuş olduğum oyun sistemimi bir ekran kartı upgrade'i ile eski ihtişamlı günlerine döndürmek istiyorum. An itibariyle mevcut sistem oyunlarda özellikle yeni olan oyunlarda çok kasılmasa da acaip ısınıyor. Bu sisteme güncel bir ekran kartı tavsiyesi alabilir miyim?

GTX 770 düşünüyorum ancak işlemci yada pci ex. 2'nin bottleneck yapmasından korkuyorum.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistemim:

socket 1366 core i7 930 @3.6 Ghz cpu
asus rampage extreme 3 anakart
dominator gt 2000Mhz 3x2 GB ram
zotac gtx 480 amp ed. ekran kartı
1050 Watt psu
A
12 yıl
GTX 580-680 \u0027mi yoksa 480 SLI\u0027mı
Selamlar ahali,

Bu aralar bir sistem upgrade'i düşünmekteyim ancak ne yapacağıma karar veremedim. Siz olsanız ne yaparsınız
Sistemim kısaca,

lga 1366 i7 930, asus rampage ext. iii anakart,
dominator gt 2ghz 3x2gb ram
enermax 1050 watt psu
haf 932 kasa.
ekran kartıma gelirsek, zotac 480 gtx amp! edition var.


şu anda satmaya kalkarsam bu kartı 500 liradan alıcısı hazır, ancak 500 liraya satarsam 800-850 lira üzerine koyarak bir 680 gtx yada 650-700 lira koyarak bir 580 gtx alabiliyorum diyelim.

şimdi seçenekler şunlar,
kartın aynısından ikinci elde bularak sli kullanmak,
üzerine 800 koyarak gtx 680
yada 700 koyarak gtx 580 almak.

Siz olsanız hangisini yapardınız?

Bu arada monitör olarak 24'' kullanıyorum. İkinci monitorü almayı düşünmüyorum.
A
14 yıl
SONY KDL 46EX1, Ps3 ve gene SONY DAV-DZ860W Ev sinema sistemini en uygun şekilde bağlamak.
Öncelikle herkese merhabalar.
Benim sorunum şu;

Yeni almış olduğum PS3 ü evdeki ses sistemine bağlayarak 5.1 surround sesle Blu Ray izlemek, ve aynı zamanda oyun oynamak istiyorum. Ancak aynı zamanda da, tv'dan gelen bazı hd kanalların surroundunu da aynı sinema sisteminden almak istiyorum. Bunun için ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Normal bağlantı yaptığım zaman ps3'ü hdmi ile tv'ye surround ses alamamaktayım dolayısıyla almış olduğum 1 optik kabloyu ps3 ve sinema sistemine bağlamış durumdayım. eskiden tv-sinema sistemi arasında olan optik şuanda ps3-sinema sistemi arasında. Ancak sinema sisteminde sadece 1 optik giriş olduğundan tv ile bağlantısını sağlayamıyorum.

Aslında bir de wd hd tv media player da var mkv'leri izlemek için ama onu daha hiç işin içine katmıyorum.

Not: Bu arada Tv'nin pass throu özelliği yok sanırım, zira direk 5.1 ps3 çıkışını HDMI'a verip, TV-Ses sistemini optikle bağlayınca gerçek surround ses alamadım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.