H

Binbaşı
03 Eylül 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
69 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
4 yıl
NetSpeed Hizmet İptal Süreci
Herkese merhaba,

Bağlantısı 2 gün içinde hemen yapılan hattımın iptal sürecini buradan paylaşacağım. Umarım yeni gelecek müşterilere veya iptal ettirmek isteyenlere faydalı bir bilgi sağlanmış olur.

24.04.2020: İkametgah adresimdeki interneti dondurmak üzere müşteri hizmetlerini aradım. Dondurmak için minimum bir süre kullanmak gerekiyormuş ve ben o süreyi henüz sağlamamışım. İnternet sitelerinde böyle bir bilgi yok, sadece dondurmak için aradığınızda telefonda söylüyorlar. Dolayısıyla dondurma işlemini gerçekleştiremedik.

25.04.2020: Sözleşmeyi detaylıca okuyup önceki gün telefonda bahsettikleri şartın olmadığını görmem üzerine kendilerine sözleşmedeki ilgili maddeleri de referans göstererek hizmetimi dondurmalarını rica eden bir e-posta yolladım. Bir de verecekleri karar hakkında tarafımın bilgilendirilmesini istedim.

27.04.2020: Tarafıma herhangi bir bilgilendirme yapılmadığı için dondurmak yerine hattın iptaline karar verdim. İmzalı dilekçeyi faks numaralarına gönderdim. Bu arada iptal için gönderilmesi gereken faks numarasını da buraya yazayım da benim gibi web sitesinde olmayan bilgiye ulaşmaya çalışanlar bulsunlar: 0850 840 69 62.
Netspeed faks numarası: 0850 840 69 62

28.04.2020: İnternet sitelerinde 24 saat içinde iptal talebi sahibine bilgilendirme yapılacağı söylendiği halde yapılmadığı için ikinci bir faks gönderdim.

01.05.2020: Fatura geldi. Beklendiği gibi tüm ayı fatura etmişler. Yani ne dondurma ne iptal hiç bir başvuru dikkate alınmamış. Müşteri Hizmetleri ile konuşularak telefonda da iptal talebi tekrarlandı. Talebin ilgili birime iletildiği söylendi. İlgili birim tarafıma dönüş yapacak(mış).

05.05.2020: Beklenildiği gibi tarafıma herhangi bir dönüş yapılmadı. NetSpeed'e 3. ve son iptal dilekçesini içeren faks gönderildi.

06.05.2020: Bugün NetSpeed tarafından arandım. İlk talebimle ilgili yaptıkları olumsuz dönüşün yanlışlıkla olduğunu, hat dondurma gerçekleştirebileceğimi söylediler. Ben de tekrar açtırma ihtimalim yüksek olduğu için kabul ettim. Mayıs ayı için de yansıtılan ücret geri alınmış görünüyor (zaten herhangi bir kullanım yoktu).

Tecrübem TürkNet ile daha önce yaşadığıma benzemek üzereyken bireysel olarak ilgilenen Murat Bey ile sorun çözüldü.
H
5 yıl
Turk.net maceram (Türk Telekom\u0027a geçiş yapıldı)
Özet:

Bina altyapısı nedeniyle 1.5 Mbps hız aldığımı söyleyen Turk.net'e, modeme ankastreden bağlantı yaparak aynı durumun orada da olduğunu, sorunun bina içiyle alakalı olmadığını ispatlamam üzerine turk.net teknik destek kayıdını 5 dk içinde sorun giderilmiştir diyerek kapatmış, destek kaydı tekrar açıldığında ise 5 gün hiç bir şekilde sorunla ilgili işlem yapmamıştır. Neticede bağlatılan Türk Telekom, aynı altyapıyı kullanarak 8 Mbps'lik pakete 7.1 Mbps hız verebilmektedir. Turk.net'ten uzak durun. Bağlantı yapılana kadar canım cicim, problem çıktığında arazi olan bir firma kendileri.


Süreç takvimi:

31 Ocak
- Online başvuru ve belgelerin kargolanması

1 Şubat
- Kimlik fotokopisinin sisteme yüklenmesi

2 Şubat
- Belgelerin ulaştığına dair turk.net'ten SMS

8 Şubat
- Teknik ekibin bağlantı kurulumu için eve gelmesi, 1.7 Mbps hızı görmesine rağmen yapacak bir şeyi olmadığını söyleyerek gitmesi
- Arıza kaydı bırakılması
- Arıza kaydının turk.net tarafından hiçbir açıklama veya değişiklik olmadan çözüldü durumuna çevrilmesi
- Arıza kaydının tekrar açılması
- Arıza kaydının tekrar turk.net tarafından hiçbir açıklama veya değişiklik olmadan çözüldü durumuna çevrilmesi

HİÇ BİR ŞEKİLDE BU FİRMANIN YALANLARINA İNANMAYIN.

Edit 1: MH ile görüşme kaydı eklendi.

Edit 2: 12 Şubat itibariyle Türk Telekom'a başvuru yapıldı. Hoş geldin kampanyası sayesinde turk.net'e ödenecek miktar Türk Telekom faturasından düşecek. Teşekkürler Türk Telekom (bunu söyleyeceğimi hiç tahmin etmezdim, düşünün turknet ne duruma düşürdü).

Edit 3: 13 Şubat itbariyle Türk Telekom bağlantısı yapıldı. Turk.net'e göre 100 Mbps'lik paketten 1.5 Mbps hız alınmasına neden olan bina altyapısı ne hikmetse 8 Mbps'lik Türk Telekom paketinde 7.1 Mbps hız veriyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Edit 3: 13 Şubat itbariyle Türk Telekom bağlantısı yapıldı. Turk.net'e göre 100 Mbps'lik paketten 1.5 Mbps hız alınmasına neden olan bina altyapısı ne hikmetse 8 Mbps'lik Türk Telekom paketinde 7.1 Mbps hız veriyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
H
9 yıl
Silinebilir
Silinsin lutfen
H
9 yıl
Nokia yeniden doğuyor
Elop belasından kurtulan Nokia birkaç haftadır yeni bi başlangıç yapacaklarını söylüyordu Twitter'da. Son tweetlerinden de anlaşıldığı üzere yarın Slush
etkinliğinde yeni cihazı tanıtacaklar.

< Resime gitmek için tıklayın >

https://twitter.com/nokia/status/534345460333285377

Slush'da diğer bir Finlandiyalı üretici olan Jolla'da yeni cihazını Çarşamba günü tanıtacak.

< Resime gitmek için tıklayın >

http://jolla.com/
H
10 yıl
turk.net tecrübem
Rakiplerinden daha uygun fiyata erişim sağlayan turk.net'e geçmek isteyenlere örnek olması açısından başvuru talebimden şu ana kadar geçen süreci anlatmaya karar verdim. Umarım bu firmaya başvurmayı düşünenlere yardımcı olur.

Firmaya başvuru 49 liralık 300dk telefon ve 16 mb'e kadar olan paket için 10 Eylül'de yapıldı. Evde telefon hattının başvuru öncesi kullanımda olmaması ve turk.net firmasının yeterince ilgili olmaması dolayısıyla bağlantım 2 Ekim'de ancak gerçekleşti. Başvuru yapılırken talep edilen modem de bu tarihten yaklaşık 1 hafta sonra geldi. Yani evde modem olmasa bağlantı 9 Ekim gibi sağlanacaktı.

Nihayet bağlantı geldi diye sevinirken, daha önce diğer iss lerde 8 mb'e kadar olan pakette sonuna kadar aldığım hızın modeme ulaşmadığını farkettim. MH'ye hattıma 4mb hızın ulaştığını, daha önceki iss'te bu problemin merkezden yapılan bi ayarla giderildiğini söyledim. O anda kotamı göremeyen MH elemanını kotamı aşmadığıma da zorla ikna ettikten sonra problemi o anda çözemediğini ve daha sonra aramam gerektiğini söyledi. Sonraki aramada nihayet alınan arıza kaydı sonrası Türk Telekom ekipleri kontrole geldi. Bu günün akşamında da turk.net'ten gelen mesajda "bağlantıda meydana gelen kopmalar(!)" ın bina içi tesisatla ilgili olduğu yazılıydı. Ve maalesef bu vakitten sonra 4mb olan hızım da 2mb'e düşmüştü. O zaman bu zamandır da hızım 2 mb. Nihayet dün vakit bulup MH'yi tekrar aradığımda da bina içi problem çözülene kadar kendilerinin birşey yapamayacağını söylediler. 3 hafta önce aynı bina içi hatta 4 mb verebiliyorken şimdi veremiyor oldukları konusunda da anlaşamadık ve görüşme bitti. Bundan sonra kullanıma açılması neredeyse 1 ay süren bağlantıyı kapatmak da en az 1 ay alacak gibi duruyor. Benim tavsiyem, siz siz olun ttnet altyapısını kullanmaktan başka şansınız yoksa turk.net kullanmayın. Arızayı çözmeyi geçtim, kaydını bile doğru alamayan bir firma ne yazık ki turk.net
H
10 yıl
AEA Canli yayinda
H
11 yıl
Flaşörsüz polis aracı ve geçiş üstünlüğü
İyi akşamlar herkese. Durumu anlatayım bir de sizin görüşünüze başvurayım dedim. Şöyle ki tek aracın ilerleyeceği bir şehiriçi yolda normal seyir hızında gitmektesiniz. Arkanızdan flaşörü veya sirenleri açık olmayan normal polis arabası yaklaşıyor ve kornaya abanıyor. Biz flaşörleri yanmadığı için umursamayıp aynı hızda devam ettikçe daha da çok korna çalıyor polis. Böyle bir durumda polisin geçiş üstünlüğü (yanaşacak yer olmadığından dolayı öndekinin hız limitinin üstüne çıkmaya zorlama hakkı) var mıdır? Teşekkürler.
H
11 yıl
Bulaşık Makinesi Kapı Kilidi
Merhabalar. Arçelik 3495E marka model bulaşık makinamızın kapağının kapanmaması üzerine aşağıda resimde de görülen kapı kilit yedek parçasını aldım. Fakat takmayı beceremedim. İki parçayı makinaya takmadan önce birbirine oturtmak gerekiyor ve bu noktada birşeyleri atladığımı düşünüyorum. Çünkü benim yaptığım monteden sonra önceki kırık kilit gibi kapının kapanmasına müsaade etmiyor. Bilen teknik ustalardan yardım bekliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
H
11 yıl
Resim Boyutlandırma
Merhaba sayın grafiker arkadaşlar. Bizimkiler mutfağa ankastre set almaya karar verince onlara hangi setin mutfakta nasıl görüneceğini bilgisayarda gösterebileceğimi söyledim. Düşündüğüm şey aşağıdaki resimde de göründüğü üzere istenilen modelin resmini tezgahın ön düzlemine yerleştirmekti. Bu işlemin kolaylıkla halledilebileceğini düşündüm ama mevcut bilgimle resmin kırpılmadan o beyaz bölgeye tam olarak yerleştirmeyi gerçekleştiremedim. Sizlerin yardımına ihtiyacım var. Elimde coreldraw programı var. Mümkünse onunla yapılabilecek birşeyler olmasını değilse ücretsiz ve küçük program önerilerine hala mümkün değilse photoshop gibi büyük programlarla vereceğiniz önerilere açığım.
Saygılar.

< Resime gitmek için tıklayın >
H
11 yıl
Laptop Güç Girişi Komponent Bilgisi?
Arkadaşlar MSI S262 model laptopun adaptörü görmemesi üzerine içini açtığımızda aşağıdaki fotoğrafta görünen durumla karşılaştık. Güç girişine bağlı PFL1 kodlu komponent yanmış gorunuyor fakat bu parçanın ne olduğunu ne görev yaptığını çözemedik. Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.